ktosinny0 09.06.09, 18:22 nie mam pojecia co kupic..poszukuje z duża gondolą powyżej 80 cm w śrdoku...znacie coś takiego? 4 kołowy najlepiej skrętny z przodu o ile taki jest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poliq Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 09.06.09, 19:04 Wg danych ze stron internetowych: 80 cm: - Jedo Vedi - Jedo Fyn 4DS - Brevi Ovo 81 cm: - Jane Nomad 82 cm: - Baby Ace - Bebecar Vector 86 cm: -Implast Bolder SD Teoretycznie calkiem sporo do wyboru tylko przy takich kryteriach, moze dziewczyny zweryfikuja jezeli w praktyce cos odbiega od rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosinny0 Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 09.06.09, 19:41 bolder sd ma 80 cm w śrdoku mierzyłam ....a fakt podają 86 wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
poliq Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 09.06.09, 20:27 No to lipa:/ pewnie podaja wymiary zewnetrzne, albo jakis inny absurd... Odpowiedz Link Zgłoś
ktosinny0 Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 09.06.09, 21:08 tak to wymiar zewnętrzny ( 86 cm)..chywt producenta..cwaniaczki Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Bebecar Vector At 09.06.09, 21:12 Ja mam taki. Gondola jest wielgaśna, synka woziłam do około 7 mc. Ma duże pompowane koła, przednie są skrętne( z możliwością blokady np. jadąc po śniegu). Dobrze się prowadzi po nierównościach, częsta wyjeżdzaliśmy w górki. Jeden tylko minus, to jego waga. Jest dość ciężki, ale coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_lena Re: Bebecar Vector At 09.06.09, 23:26 Ja też używałam Bebecara. Moją wielgaśną córę woziłam w gondoli do dnia, kiedy latem sama się obróciła na brzuch, kawałek przejechała w takiej pozycji, by po chwili jako raczkujące niemowlę postanowić 'wyjść' z wózka. Czyli na pewno ta gondola na długo posłuży. Początkowo dziecko bardzo szybko rośnie i wydawało mi się, że zaraz wyrośnie, ale potem troszkę zwalnia tempo wzrostu. Dodam, że gondola jeszcze pare miesięcy dłużej służyła nam jako 'łóżeczko' u babci (można ją fajnie kołysać na podłodze). Podnoszone oparcie to też fajna sprawa, choć moja córcia chętnie jeździła na płasko. Mimo wagi wózka - szczerze polecam, ile ja nim kilometrów zrobiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk48 Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 09.06.09, 23:43 Emmaljunga. Moje dziecko używało gondoli przez 8 misięcy (aż do wiosny). Nie ma skrętnych kół, ale prowadzi się super lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 10.06.09, 10:57 Maxi Cosi Mura 4 Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 10.06.09, 11:20 Emmaljunga Jedo Dlugosci gondolek to 80 cm ale sa bardzo szerokie co sprawia, ze mozna wozic nawet duze dzieci do okolo 8 miesiąca. Wiem co mowie bo mam wlasnie duze dzieci - jedna urodzila sie 58 cm a druga 60 cm i 4300 wagi. Jane na pewno nie - nawet jesli dlugosc jest 80 to jest wezsza od tych co podalam wczesniej i zwezona na dole. Najdluzsza na rynku to Roan Marita - a cyba 82 albo 83 cm. Nie ma dluzszych gondolek. Ta jest tez szeroka - czyli bardzo wygodna. Prawie identyczne jak Emmaljunga i Jedo są tez Bebecary. I jeszcze PegPerego - modele Culla i Young. One są minimalnie krotsze - pewnie tak ze 79 cm, ale tez szerokie. Wiem o czym piszę, bo dla mnie tez priorytetem byla duza gondola, mam duze dzieci i rodzone na jesieni wiec gondolka musiala byc duza. Sprawdzalam wszystko co jest dostepne na rynku - nie tylko w necie ale i "naocznie". Wybrałam Emmaljungę. I jeszcze raz podkreślę - liczy sie nie tylko dlugosc ale i szerokosc. Odpowiedz Link Zgłoś
evezu Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 10.06.09, 13:16 w Roanie Marita woziłam do 8 miesiąca życia, od września do maja Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 10.06.09, 15:56 ja mam roana kortinę- ma gondolkę długą na 85 cm i szeroką na 42 jest ogromna, wygodna - córka ma skonczone 6 miesięcy i jeszcze ogrom miejsca- spokojnie do 8 mca starczy Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_pestka Re: duża gondola 4 kołowy,który taki jest? 14.06.09, 21:22 bebecary mają duże gondole to prawda, a pasują na wszystkie stelaże tej firmy. wersja stylo jest czterokołowa i ma chyba skrętne koła ale sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś