Dodaj do ulubionych

Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc!

25.06.09, 22:04
Wiem ,że juz było duzo na ten temat ,ale błagam Was ,poradzcie mi ! Dostaje
swira! Nie mam pojęcia jaka spacerówkę wybrac...Chcę masywną z pompowanymi
kolami ,waga nie jest istotna.Nie zalezy mi na przekladanej raczce. Moja
corcia ma prawie 7 miesiecy. I...Nie chce Mutsiego,z niego wlasnie rezygnujemy
.Byc moze naraze sie,ale mnie ten wozek rozczarowal. Piekny ,fakt,lekko sie
prowadzi-jedna reka prowadzilam wozek po blotach ,wertepach i sniegach,moze z
podbijaniem nie calkiem ,ale w sumie dawalam rade ,ale moj zachwyt minąl jak
przyszlo Corcie wsadzic do spacerowki,jakas porazka!
Dlatego prosze Was o rade. zastanawiam sie nad Casualplay S4, X-Landerem ...
Obserwuj wątek
    • pstrabiedronka Re: Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc! 26.06.09, 09:31

ale co najbardziej Cię rozczarowalo w tej spacerówce,jakie cechy?
      łatwiej będzie doradzic jak się dowiemy czego nie lubisz lub co Ci nie odpowiada.
      • elixine Re: Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc! 26.06.09, 10:08
        Moze wyjde na jakąś totalnie naburmuszona i nadasaną paniusię ,ale spacerowka
        mnie rozczarowala. Blanka pocila się w niej niemilosiernie. Poza tym jak dla
        mnie wąska ,mam grudniowe dziecko i jakos nie moge sobie wyobrazic ,Niuni
        okutanej w zimowe ciuchy itp ,w tym wozku.Nie zmiesci sie. Gondolka dobrze mi
        sie jezdzilo. Blanka niby siedzi ,ale jeszcze jak ten pijaczek jest ,gondola juz
        odpada ,bo darcie jest ,zreszta Blanka sie w niej nie miesci ,wyklada nozki poza
        gondole i spacer wyglada tak ,ze trzymam ja jedna reka ,a druga prowadze. Poza
        tym jak lezy i swiata nie widzi ,to stara sie podnosic i ..jak na moj gust
        niepotrzebnie nadwyreza odcinek szyjny. Zostala spacerowka ,no i tu ,jak juz
        pisalam wyszedl Zonk. Blanka jak ciucma siedzi ,slizga sie i poci ,nozki na boki
        zwisaja. Potrzebuje jakos tak bardziej zabudowanych tych bokow... w
        spacerowce...jesli bardzo namieszalam ,przepraszam.
        • elixine Re: Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc! 26.06.09, 10:12
          A! No i jak ogladalam wozki w sklepie to Pan na mnie nakrzyczal ,bo powiedzialam
          mu ,ze niemilosiernie waskie jak dla mnie i dlugie jest to siedzisko,a On ,ze na
          dlugo starcza ,bo przeciez jak dziecko ma 3 albo 4 lata to sie zmiesci
          przynajmniej.No hellou! Ja trzylatki w wozki wozic nie zamierzam,przynajmniej
          tego typu.I jesli juz to sporadycznie.Tak ,czy owak trzeba bedzie zakupic
          parasolke ,wiec jakos ten argument tegoz Pana -Sprzedawcy do mnie nie przemawia.
    • cibora Re: Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc! 26.06.09, 17:44
      Witam!
      Polecam Emmaljungę Cerox. Solidna, stabilna, duże koła, amortyzowana, rączka przekładana, szerokie i głębokie siedzisko. Staś jest duży. ma 13 miesięcy, 13300g wagi i 86cm i ma naprawdę jeszcze dużo miejsca. Jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni.
      Jak masz jakieś pytania zapraszam :-)
      Pozdrawiam!
      Agnieszka i Staś (3.05.2008)
      • elixine Re: Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc! 27.06.09, 09:27
        Cibora! :-) Bardzo dziękuję! Ja wiem,ze wygoda najwazniejsza,ale ten design
        Emmaljungi mnie troszkę blokuje...Wyjatkiem jest Cangaroo.I i kurcze kosztowny
        wozek.Wiem,wiem,Mutsy tez kosztownhy ,ale nie najbardziej.Teraz szukam czegos do
        1500zl maksymalnie...Najgorzej jak kobita :-) wymysla. :-)
        • mama.marcelka1981 Re: Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc! 27.06.09, 10:16
          ja polecam Ci JANE NOMAD. Jeżeli chcesz prześlę Ci fotki na maila. Ja posiadam
          go akurat na sprzedaż. Spacerówka używana była przez 2 m-ce i to sporadycznie,
          bo u moich rodziców stoi. Bardzo dużo miejsca. I najlżejszy wózek w tej klasie
          6,5 kg. Prowadzi się świetnie.
          • elixine Re: Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc! 27.06.09, 10:41
            mama.marcelka1981 napisała:

> ja polecam Ci JANE NOMAD. Jeżeli chcesz prześlę Ci fotki na maila. Ja posiadam
            > go akurat na sprzedaż. Spacerówka używana była przez 2 m-ce i to sporadycznie,
            > bo u moich rodziców stoi. Bardzo dużo miejsca. I najlżejszy wózek w tej klasie
            > 6,5 kg. Prowadzi się świetnie.

Wyslalam maila! :-) Poprosze o zdjecia. A kola ma pompowane? Bo mnie zalezy
            wlasnie na pompowanych.
            • mama.marcelka1981 Re: Spacerówka ! Jaka? Proszę o pomoc! 27.06.09, 11:32
              witam, fotki wysłałam, taki cały zestaw posiadam na sprzedaż. Jeżeli jednak
              interesuje Cię kupno samej spacerówki to również mogę sprzedać. Koła wykonane z
              pianki EVA.
              • magdashero Ja też rozczarowana Mutsy i kupiłam Concord Fusion 28.06.09, 21:36
                i jeste super zadowolona, Mutsy miałam od grudnia i był aż 4 razy w tym czasie w
                serwisie z powodu wariujących kółek (model 4rider) poza tym sapcerówka podobnie
                nieudana dla mnie z tym powodów co dla ciebie
                Concorda kupiłam i jest extra, siedzisko jest bardzo szerokie, obszerne synek
                normalnie "rozwala się w nim", podnóżek mozna ustawić w pozycji powyżej poziomu
                i robi się całośc bardziej zabudowana, prowadzenie lepsze niz Mutsy!!! Jest
                lżejszy, super skrętny, materiał siedziska jest bardzo przyjazny mały w końcu
                się nie poci, budkę można przy oparciu w pozycji siedzącej lub pół siedzącej
                naciągnąć prawie do samego pałąka, dla mnie strzał w dziesiątkę acha i ma 2
                stopniową amortyzację kół tylnich
                Jak masz pytania pisz:)
                • elixine Re: Ja też rozczarowana Mutsy i kupiłam Concord F 28.06.09, 23:34
                  magdashero !Ufff,jak dobrze,ze nie jestem sama w swym rozczarowaniu!:-)W
                  mniemaniu kilku osob ,w tym mojej siostry ,ktora rowniez ma Mutsy,jestem
                  niepowazna i wymyslam ,bo Mutsy jest takie cudowne!Mutsiego tez uzytkowalam od
                  grudnia :-)i juz nie chce ,bo mnie trafia jak widze ,jak Corcia dziwnie siedzi
                  ,nożki jej jakos "gubia i zwisaja Jej w tym wozku. Powinnam chyba zalozyc
                  wątek osobny ,o zlum :-) Musty :-)
                  Teraz to sie juz pogubilam ,podoba mi sie Jane Slalom Pro ,ale wizja dokupowania
                  osobno spiworka ,tj.okrycia na nozki ,troszke mnie przeraza...:-) peg perego
                  gt3,ale ponoc kobylasty ,no i juz cenowo tez, casualplay S4 ,x-lander.A ten ,o
                  ktorym piszesz...bardzo podoba mi sie wizualnie,nie widzialam go na zywo...On ma
                  chyba piankowe kola prawda? A! No i jeszcze dobre opinie slyszalam o Maclarenie
                  tym na trzech kolach ,ale tez pianki...I tak zle i tak niedobrze...
                  Mamomarcelka ,fot nie ma w mojej skrzynce :-(
                  • madzix88 Re: Ja też rozczarowana Mutsy i kupiłam Concord F 29.06.09, 06:33
                    Namawiam na Emmę Scooter. Nie ma co prawda przekładanego siedziska ani rączki, ale jest szerokim, wielkim fotelem na kółkach:).
                    Moja spora córa /21miesięcy, 90cm, 14kg/ siedzi w niej jak na tronie.
                  • mama.marcelka1981 Re: Ja też rozczarowana Mutsy i kupiłam Concord F 29.06.09, 07:21
                    wysłałam ponownie na maila gazetowego

może podaj mi jakiegoś innego maila

pozdrawiam

• magdashero do elixine 29.06.09, 21:33
                      jak chcesz jutro na spacerze psrtyknę Natankowi parę fotek w wózku i zobaczysz
                      sobie ile ma miejsca...co do śpiworka to w sumie do większości modeli musisz
                      dokupić, ale ja nie zamierzam kupować orginalnego bo i po co, można super
                      śpwiworki na allegro zamówić, to tylko kwestia otworów na pasy
                      koła są piankowe, ale mówię ci jeżdzi mi się nimi lepiej niż tymi pompowanymi
                      Mutsy, na minus dla concorda to dostęp do koszyka ale w końcu to nie jest
                      najważniejsze, bo to wózek dziecięcy a nie zakupowy;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka