Dodaj do ulubionych

jakie wózki królują nad polskim morzem

28.07.09, 11:33
właśnie jestem w niechorzu i stwierdzam że generalnie miks.
mało czołgów, bardzo mało.
sporo chicco, chyba najwiecej. trochę maclarenów, kilka bebe confort high
trek. oczywiście baby design i coneco też są ale nie w ilości przytłaczającej.
ze dwie arie widziałam.
szczątkowe ilości jedo i roana, ciut więcej x-landerów.
na razie nie widzialam żadnego bugaboo, stokke, jane.
pojedyńcze sztuki quinny, jeden bebecar.
jakieś peg perego też się trafiały.
generalnie najwiecej chicco
Obserwuj wątek
    • aribeth1 Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 11:44
      .... czyli co się gdzie widuje:) Ja ostatni tydzień spędziłam w Austrii i moje
      spostrzeżenia są takie: 75% wózków na ulicach Wiednia to Bugaboo Cameleon.
      Oprócz tego widziałam kilka Teutonii, Mountain Buggy, Chicco, Peg Perego i
      jednego (słownie: jednego) Stokke. To o tyle dziwne, że w zeszłym roku najwięcej
      jeździło właśnie Stokke i Bugaboo, a teraz Bugaboo zdecydowanie zepchnęło Stokke
      do narożnika;)No i miałam wreszcie okazję pooglądać sobie (w sklepie, więc
      przynajmniej wymacałam dokładnie;)Baby Jogger City Elite i jestem zachwycona tym
      wózkiem.
      Acha, widziałam też jedną ciekawostkę wózkową na ulicy - klasyczna Emmaljunga
      (to akurat była spacerówka) z tapicerką z białej skóry. Gdybym była osobą
      bardziej śmiałą, to poprosiłam właścicieli o zgodę na zrobienie sobie zdjęcia -
      ale ja nieśmiała jestem:)
      • mamaly Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 11:52
        http://cgi.ebay.de/Emmaljunga-Mondial-Duo-Combi-2008-Creme-Leatherette_W0QQitemZ160351552656QQcmdZViewItemQQptZDE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies?hash=item2555b28490&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1229|293%3A2|294%3A50
        • mamaly Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 11:55
          chyba nie umiem wklejać linków z ebaya ;(

A.
          • aribeth1 Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 12:10
            Tamten wyglądał jak ten:
            cgi.ebay.co.uk/Emmaljunga-2-in-1-White-Leather-Pram-With-Blue-Lining_W0QQitemZ280377077842QQcmdZViewItemQQimsxZ20090726?IMSfp=TL090726137002r13603#ebayphotohosting
            tylko miał czarne koła. Zastanawiałam się tylko, czy dziecku nie jest gorąco tak na tej skórze...
          • szawra Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 12:12
            Ja też jestem w Niechorzu. Najwięcej jest oczywiście małych i lekkich parasolek
            przeróżniastych, ale chyba faktycznie najwięcej chicco, coneco i baby design.
            Wiadomo, to najłatwiej zapakować.
            Miejscowii okoliczni najczęściej jadnak czołgami jeżdżą, ewentualnie x- landerami.
            • eni.20 Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 12:31
              zgadzam sie, w Ustce tez duzo chicco,maclarenow,coneco i troche wozkow no name:)
              kilka quinny widzialam,bebeconfort viva,ale pare czołgow tez sie przewinęlo:)
              • edyta_32 Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 13:50
                Czy do czołgów zaliczacie także Mutsy 4 Ridera ?
                • emma6666 Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 13:56
                  nie, mutsy to nie czołg. czołgi są tylko polskie
                  • szawra Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 18:14
                    Tak, czołgi to takie w stylu Tako.
                    Nieraz się zastanawiam, jak widzę ludzi na wczasach z tzw. czołgiem, jak oni się
                    zdołali zapakować.
                    Ja sama przy perwszym dziecku czołga miałam. Wtedy jeszcze mieszkałam w
                    Niechorzu i na warunki niechorskie był ok. Byłam z niego zadowolona. Chociaż
                    byłam wtedy wózkowo zacofana, nie wiedziałam jakie mam tak naprawdę możliwości.
                    Po prostu pojechałam do okolicznego miasteczka i wybrałam z tego co było w
                    sklepie. Ale wtedy podobały mi się takie i koniecznie z dużymi pompowanymi kołami.
                    • edyta_32 Re: Fajny wątek wakacyjny:) 28.07.09, 19:04
                      UFF no to mi ulżyło :-)) , że Mutsy 4 Rider to nie czołg :-)bo
                      kupiłam go tydzień temu, a będę użytkowała dopiero za ok 4 tygodnie.
                      To moje pierwsze dziecko i pierwsze doświadczenia z wózkami.
    • adomama Re: jakie wózki królują na wakacjach ;) 29.07.09, 09:01
      W Paryżu same Maclareny!
      • marsupilami25 Re: jakie wózki królują na wakacjach ;) 29.07.09, 10:31
        Potwierdzam, zaden inny wozek w starciu ze schodami w metrze nie zdaje egzaminu, a chodniki rowniutkie az milo sie prowadzi ...
        Nad moim morzem dla starszych dzieci same Questy lub niefirmowki (Aubert, Tex) Mniejsze dzieciaki jezdza w Loola, troche Peg Perego, Chicco, Quinny buzz lub no name. Malo Stokke, ostatnio rzadziej widuje Bugaboo. Zmniejszyl sie tez szal na joggery.
        • elmo34 Re: jakie wózki królują na wakacjach ;) 29.07.09, 18:16
          Dokladnie tak!!! i nie tylko o paryskie metro chodzi ale tez o
          sklepiki, piekarnie, ryneczki warzywne gdzie nie sposob wcisnac sie z
          innym niz maclaren wozkiem:)
          • kasia-ola Re: jakie wózki królują na wakacjach ;) 29.07.09, 18:55
            kurczę!!!mam totalnego świra na punkcie wózków i też gdziekolwiek pojadę cały czas obserwuję mamy z wóziami.Marki rozpoznaję na odległość!!!Mąż puka sie w czoło.Totalna masakra,mam nadzieje ,że mi przejdzie jak synek podrośnie.Wiecej dzieci juz nie planuję a z córką/9 lat temu/tez jezdziłam czołgiem i teraz mi strasznie szkoda że nie wykorzystałam tego czasu na zabawę z wózkami.W tej chwili mam 2- mutsy ur i cosatto swift ,ale juz myslę o nastepnm-może mac albo buggster.A co bedzie jak doczekam wnuków wtedy zafunduję sobie jakiś kosmiczny z dopalaczami :)pozdrawiam wszystkie zakręcone mamusie
            • edyta_32 Re: jakie wózki królują na wakacjach ;) 29.07.09, 19:36
              Bardzo dobrze Cię rozumiem. jestem w 8 m-cu ciąży, kupiłam już Mutsy
              4 Ridera, ale jak widzę mamę z wózkiem to mi się głowa urywa :-))
              Mój mąż wciąż dziwi się po co dalej siedzę na tym forum :-)
              • sun713 Re: jakie wózki królują na wakacjach ;) 30.07.09, 08:22
                Mam 2 letniego synka i ten sam problem :) Przetestowałam już 5
                wózków - męża cierpliwość zaczyna się już kończyć ale powoli zblizam
                się do moich ideałów wózkowych :)
            • 1nottm Re: jakie wózki królują na wakacjach ;) 30.07.09, 10:37
              Oj, rozumiem Cię bardzo dobrze. Oglądam sie za wózkami na ulicy,
              mąż puka sie w czoło i zastanawia się po co wchodzę jeszcze na to
              forum skoro mam juz swoje wymarzone wózki (nie wie,że mam jeszcze
              pewne pomysły w tym temacie). Ponieważ więcej dzieci nie planuję to
              chciałabym poszaleć jeszcze z wózkami, bo nie wiem czy dla wnuków
              córki pozwolą mi. Może same będą miały na tym punkcie hopla.
              Pozdrawiam :)
              • emma6666 Pogorzelica 30.07.09, 11:01
                dwa dni temu siedzę w pizzerii a obok 4 mutsiaki. 3 czerwone i jeden albo czarny
                albo granat
                • ancia2007 U nas zdecydowanie chicco 30.07.09, 11:42
                  W okolicach Ustki - chicco rządziło. Parę czołgów, x-landerów, jeden
                  jogger (oprócz mojego MB ;) Maców też na palcach jednej ręki...
                  Za to w Austrii - potwierdzam - na lotniskach, na ulicach Bugaboo
                  króluje!
                • kasia-ola Re: Pogorzelica 30.07.09, 12:31

emma6666 napisała:

> dwa dni temu siedzę w pizzerii a obok 4 mutsiaki. 3 czerwone i
                  jeden albo czarn
                  > y
                  > albo granat
                  U nas mutsiaczków jak na lekarstwo ,może ze 3 jeżdzi łącznie z
                  moim,ale to małe miasteczko na podkarpaciu.Natomiast jak jedziemy do
                  Krakowa czy gdzieś dalej w Polskę to faktycznie bardzo dużo mutsych
                  na różnych stelazach
                  Ostatnio na naszym osiedlu widziałam jak jeden tatuś dumnie jedzie
                  carrerą aniversario i aż przystanełam i lukałam aż zniknał bo nigdy
                  w ruchu nie widzialm tego wózia,jedynie w sklepie...ach!!
                  • samanta25 Góry - Zakopane 30.07.09, 22:28
                    W Zakopcu zdecydowanie prym wiodły x-landery, coneco. Pojawiały się
                    też peg perego, stokkee i maclareny, mutsy
    • anna.bw1 a w Czechach 31.07.09, 21:58
      u naszych południowych sąsiadów królują x-landery , sama byłam mile zaskoczona
      • basiaj79 a w Wielkiej Brytanii 31.07.09, 23:48
        najwiecej chyba Silver Cross'ow i Maclarenow
        • driver_ka Szwecja :) 01.08.09, 18:20
          Emmaljungi i podobne temu "czołgi", w ciemnych, szaroburych kolorach. Bryczki
          często dosłownie brudne ... wyluzowane te szwedzkie mamy :) A i Bugaboo też
          kilka spotkać można.
          • feromonka Re: Szwecja :) 02.08.09, 22:53
            W czerwcu w okolicach Kołobrzegu zdecydowanie przeważały x-landery,
            dużo było chicco, maclarenów, inglesiny, coneco, jednego bugabo
            widziałam takiego czerwono-bordowego, mutsy jeden, stokke nie bylo
            • ewell_85 Re: Szwecja :) 03.08.09, 10:13
              w mielnie większość wózków to maclaren (przewaznie triumph), mnóstwo QUINNY zapp
              i coneco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka