Dodaj do ulubionych

Mutsy który wybrać ?

10.08.09, 23:53
Byłam wczoraj w sklepie.Chciałam zobaczyć Peg Perego Swith ale pani bardzo
zachwalała Mutsy transporter.Dziewczyny napiszcie cos wiecej o wózkach
Mutsy.Który najlepszy , bo ten Transporter niby lekki i fajny ale gondola
wydaje mi sie mała. W pozostałych modelach małe koszyki na zakupy.Widziała że
mozna dokupić kosz .wie ktos jak jest jego cena i czy można go zamontować na
każdym stelażu i do spacerówki i do gondoli ?
Obserwuj wątek
    • liivia Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 07:35
      Koszt jest tutaj:
      www.90n.pl/sklep/product/p/827/mutsy,shopping,bag,-,kosz,na,zakupy.html
      Natomiast nie wiem czy można montować go przy gondoli, wydaje mi się, że ktoś tu
      kiedyś pisał, że tylko w spacerówce, może znajdę ten wątek to wkleję.

Co do samego modelu MUTSY to się nie wypowiem bo mam inny i w dodatku dopiero
      będę nim jeździć :)
    • liivia Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 07:42
      Znalazłam ten wątek ale pomyliło mi się, ktoś tam pisze, że można go
      montować ze spacerówką i gondolą :)
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,96282105,98255642,Re_Kosz_na_zakupy_do_MUTSY_montaz_ze_spacerowk.html
      • magda_mp to pisałam ja:-) 11.08.09, 09:40
        też dopiero będę użytkowała Mutsy Urban Ridera. Pytanie, co jest dla
        Ciebie istotne przy wyborze. Ja za wielkiego rozeznania nie mam bo
        szukałam wózka typowo "terenowego" a tu wyboru za dużego nie było.
        • mama_inka Re: to pisałam ja:-) 11.08.09, 09:53
          Wózek musi być lekki !!!!!!! to po pierwsze ale wiadomo dziecko musi
          miec komfort jazdy. Ten Transporter jest ok tylko nie wiem czy
          gondola jest wystarczająco duża żeby woźić dziecko tak do ok 6
          miesiąca życia i wydaje mi się że siedzisko jest dośc płytkie w
          spacerowym.Fotelik ten rozkładany bajka !!! Zastanawiam sie tylko
          czy ze wszystkich modeli Mutsy ten właśnie wybrać. Podoba mi sie ten
          dodatkowy kosz ale nie można go wpiąć w Transportera. Dziewczyny
          proszę o porade bo wykończy mnie temat wózka ;(
          • liivia Re: to pisałam ja:-) 11.08.09, 11:55
            Temat gondoli w mutsy był już tu dużo razy poruszany i opinie są bardzo
            podzielone, jedne dziewczyny piszą, że jest malutka i starczyłam im ledwo do 3-4
            miesiąca a inne piszą, że spokojnie jeździły dłużej, ja uważam, że to zależy od
            tego jak szybko będzie rosło dziecko a tego się nie przewidzi przecież :(

I jeszcze jedno co mnie zastanawia w transporterze to w opisie spacerówki
            nigdzie nie znalazłam info o regulowanym podnóżku, a jeżeli go nie ma to u mnie
            taki wózek byłby już z góry skreślony bo dla wygody dziecka podnóżek musi być
            regulowany, żeby nogi dziecku nie wisiały do ziemi w czasie snu.
            • liivia Re: to pisałam ja:-) 11.08.09, 12:12
              Znalazłam taki wątek:
              forum.gazeta.pl/forum/w,22462,98281763,98363982,Re_Mutsy_Transporter_prosze_o_opine_uzytkownik.html
              gdzie dziewczyny piszą o tym braku podnóżka a do tego, że regulacja oparcia jest
              na pasku, brrrr, strasznie nie lubię tej metody, także u mnie już z dwóch
              względów by ten wózek nie przeszedł.
              • mama_inka Re: to pisałam ja:-) 11.08.09, 13:10
                Cztałam juz wcześniej te wpisy i powiem Ci że zeczywiście ta
                regulacja jest potrzebna.W takim układzie jaki Mutsy wybrać i który
                stelaż ?
                • mama_inka Re: to pisałam ja:-) 11.08.09, 13:20
                  Pozostałe stelaże tez mi sie podobaja tylko kosz na zakupy bardzo
                  mały.Ciekawa jestem jak ten dodatkowy kosz sie sprawdza.
    • liivia Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 14:01
      To może w następnej kolejności zrób podejście do 4Ridera lub Urban, tyle, że ten
      4rider podobno źle się podbija a urban znowu ciężko na początku prowadzi zanim
      się człowiek nie nauczy :)

Wagowo 4Rider jest lżejszy od Urbana.

A ten dodatkowy kosz sama planuję zakupić, wygląda mi na praktyczną rzecz.

• mama_inka Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 14:14
        No własnie chyba staniemy na 4 Rider i tyle. Gondola mam nadzieje że
        starczy ( termin mam na 20 stycznia )więc do jakiegoś maja
        powinniśmy dać radę.Potem już spacerówka.Z samym fotelikim Play tez
        dam rade zejść sama z trzeciego piętra .Kosz zakupię koniecznie.
        Wprawe w prowadzeniu powinnam juz mieć to moje drugie dziecko ;)
        Liivia a Ty który masz ? Kupiłaś nowy czy używany ? Używałaś go już
        czy czekasz na maluszka ?
        • liivia Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 14:38
          Jak rodzisz w styczniu to nawet jakby po 3 czy 4 miesiącach gondola była za mała
          to w kwietniu/maju już spokojnie do spacerówki rozłożonej na płasko można się
          przesiąść, do tego śpiworek mutsy i myślę, że dziecku będzie i wygodnie i ciepło.

Z 4Riderem to problemu z prowadzeniem nie będzie, bo on ma przednie koła skrętne
          i manewruje się super, jak większością wózków ze skrętnymi przednimi kołami.

Ja rodzę w październiku (też drugie dziecko)i kupiłam używanego URBAN Ridera i
          ten problem z prowadzeniem to właśnie z urbanem jest, nie za bardzo umiałam nim
          manewrować z tą tylną osią skrętną :( ale ponoć jest to do wyuczenia, więc liczę
          na to, że po kilku spacerach załapię jak się tym jeździ a na razie próbowałam
          tylko trochę po domu, więc się nie zrażam.

I z tego co pamiętam to widziałam kiedyś na aukcjach takiego mutsy, któremu
          jakoś specjalnie składał się stelaż do wciągania po schodach, może takie
          rozwiązanie byłoby dla Ciebie nawet lepsze niż 4rider ?? Tylko muszę poszukać
          jak się ten stelaż nazywał.
          • liivia Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 15:08
            Znalazłam ten stelaż do wciągania po schodach :)
            Tu go dobrze widać:
            www.allegro.kz/item688598119_wozek_mutsy_free_rider_zestaw_sliczny.html
            na przedostatnim zdjęciu babka pokazuje jak to wygląda po złożeniu do wciągania
            po schodach :)

A wracając do 4ridera to on może być w dwóch wersjach:
            * Single Spoke - koła pompowane z 1-szprychową felgą;
            * Lightweight - lekkie koła piankowe z cienkimi szprychami;
            i ten lightweight jak sama nazwa wskazuje przez te koła piankowe jest lżejszy :)
            • mama_inka Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 15:17
              Dzięki Ci bardzo za pomoc.Też myślałam nad używanym mam juz kilka na
              oku na Allegro.Single Spoke ten mi sie bardziej podoba ale musze
              poczytać i zobaczyc w sklepie Lightweight jeśli nie ma róznicy na
              amortyzacji wózka to kupie z tym Light bo wiadmo bedzie
              lżejszy.Wizualnie te jednoszprychowy bardziejmi sie podoba.
              Generalnie temat wózka miała bym za sobą. Myśałam o Pegu ale po
              wczorajszej wizycie w sklepie wydaje mi się dośc plastikowy a
              amortyzacji nie ma wcale.Będzie Mutsy !!!
              Moja koleżanka miała Mytsy telko bez gondolki.Była zadowolona , mały
              jeździł w spacerówce do trzech lat.Teraz maja Zappa.
              • emma6666 Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 16:02
                a czemu się uparłaś na mutsiaka?
                jest tyle fajniejszych wózków
                • mama_inka Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 21:25
                  A jaki uważasz ze jest lepszy ?
                  • emma6666 Re: Mutsy który wybrać ? 11.08.09, 22:43
                    a jakie masz wymagania?
                    • mama_inka Re: Mutsy który wybrać ? 12.08.09, 08:47
                      Wózek ,musi być lekki to najważniejsze bomieszkamy na trzecim
                      pietrze.Wiadomo wygoda dzecka to podstawa.Mieszkamy na osiedlu w
                      mieście więc w koło chodniki w kostce .Nie mam do pokonania jakichś
                      trudnych terenów.Cena też nie gra roli bo zawsze mozna kupic cos na
                      Allegro używanego.Waga wózka to podstawa !!!
                      • gigiania Re: Mutsy który wybrać ? 12.08.09, 10:40
                        Dziewczyno, jeżeli głównym kryterium przy wyborze wózka jest u
                        Ciebie lekkość to w żadnym wypadku nie kupuj mutsy! Od 8 miesięcy
                        jestem uzytkowniczką mutsy 4 rider single spoke i moge wymienic
                        wiele zalet tego wozka oraz jedna wade - jest okropnie ciezki!!!
                        Mnie waga nie robi roznicy poniewaz mieszkam w bloku z winda i
                        rampami dla wozkow, ale kiedy w czerwcu winda byla nieczynna przez 2
                        tygodnie, to pierwsze co zrobilam, polecialam kupic lekka parasolke,
                        ktora trzymam teraz w bagazniku auta - tak na wszelki wypadek. Nie
                        wyobrazam sobie tachac tego wozka po schodach - nawet na 1 pietro!!!
                        Nie wiem jakich jestes gabarytow, ale ja mam 152 cm wzrostu i waze
                        50 kg i wierz mi nie dalabym rady! Poza tym nie wiem w jakiej jestes
                        sytuacji, ale ja w ciagu dnia jestem sama bo maz wiadomo w pracy i
                        nie mam z kim zostawic dziecka na czas noszenia wozka po schodach na
                        dol czy do gory.. O tym, ze chwycisz wozek pod pache z dzieckiem w
                        srodku - zapomnij - wozek jest duzy i nieporeczny i ciezki. ODRADZAM
                        jezeli na kazdy spacer musisz go znosic Z 3 pietra!!! Umeczysz sie
                        dizewczyno, a kazde wyjscie na spacer to bedzie trauma! nie mowiac o
                        tym, ze dizecko sie zaryczy i spoci zanim ty ten wozek zniesiesz.

Ja jestem z wozka baaaardzo zadowlona, gondola starczyla nam na 6
                        miesiecy, spacerowka sprawdza sie super - jest bardzo wygodna dla
                        dizecka - wszelke parasolki musza sie schowac! Dodatkowy kosz na
                        zakupy to super sprawa, zaluje ze nie kupilam go od razu, tylko
                        dopiero jak spacerowke wyjelismy.

Reasumujac - mutsy to wozek CIĘŻKI. Nie kupuj go jeśli będziesz
                        musiała go sama znosić z 3 pietra na kazdy spacer.
                        • ambree Re: Mutsy który wybrać ? 12.08.09, 11:23
                          podpisuję się pod Twoim postem rękami i nogami, wózki super ale
                          ciężkie, ja mam do pokonania 15 schodów i jest to dla mnie już problem,
                          3 piętro...współczuję
                        • liivia Re: Mutsy który wybrać ? 12.08.09, 12:09
                          To skoro 4rider jest taki super to wystarczy go kupić w tej lżejszej wersji :)
                          • mama_inka Re: Mutsy który wybrać ? 12.08.09, 12:20
                            Generalnie to nie jest moje pierwsze dziecko i wiem co to znaczy
                            mieć cięzki wózek zaczynałam od Tako (17 kg ) . Po sprawdzeniu
                            Mutsy w sklepie wydaje mi sie ze az tak bardzo ciężki nie jest.Też
                            nie mam gabarytów mam 164 cm wzrostu ważyłam 60 kg i niestety z
                            braku wyjścia dawałam radę.Mąż rano w pracy a mama po chorobie
                            nowotworowej nie mogła dzwigać.Jeśli uważacie że ten wózek jest
                            cięzki to powiedzcie co kupić , mam jeszcze spro czasu więc zawsze
                            mogę zmienic zdanie.
                            • gigiania Re: Mutsy który wybrać ? 12.08.09, 14:37
                              Ja Ci tylko uczciwie napisalam, ze MUTSY jest ciezki. Na stronie
                              producenta jest chyba nawet podane ile waży ten wozek.. nie dam
                              sobie reki uciac, ale podejrzewam, ze albo cos okolo 17 kg albo
                              nawet wiecej. Jezeli chcesz mutsy to go po prostu kup i tyle;)

Piszesz, ze mialas TAKO, teraz chcesz kupic lzejszy.. Mutsy lzejszy
                              nie jest. No chyba, ze wychodzisz z zalozenia, ze meczylas sie z
                              TAKO, to z mutsy tez mozesz podzwigac... ale z twojego posta
                              wczesnijeszego odebralam inaczej.

Rozumiem, ze mutsy CI sie podoba, bo ja tez nim jestem zachwycona i
                              dzis tez bym kupila ten sam wozek. Nie doradze CI w kwestii innych
                              marek bo sie nie znam:)Na Twoim miejscu zastanowilabym sie jednak,
                              czy mutsy jest wart Twoich meczarni i bolow kregoslupa:) tyle ode
                              mnie:) pozdrawiam.
                              • emma6666 Re: Mutsy który wybrać ? 12.08.09, 18:03
                                może jane. dość lekkie. albo jak Cię stać to bugaboo.
                                jak nie jane albo bugaboo to może jakiś quinny.

wolisz wózek klasyczny (wygląd) typu roan czy jedo bartatina?
                                czy może 3-funkcyjny (gondola spacerówka możliwość wpięcia fotelika)?
                            • hanyszka Re: Mutsy który wybrać ? 12.08.09, 20:51
                              Szukasz lekkiego wózka - rozważ zakup Emmaljunga Nitro City - waga z
                              gondolą 11 kg...
                              Link: www.emmaljunga.se/start.asp?lang=PL&country=PL
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka