parkowy 06.01.05, 21:17 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050105/GRUDZIADZ/101050140/-1/grudziadz Kiedyś poruszałem tę kwestię na forum.Gdybym nie był skromnym człowiekiem napisałbym,że miałem rację.:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja50 Re: kontrolerzy 06.01.05, 21:30 Usmiechnelam sie/ bez przekąsu/ haha, warto byc skromnym czlowiekiem:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: kontrolerzy 06.01.05, 23:27 Nooo, sama przeżyłam kontrolę ;-) nie odważyłambym się jechać na gapę, nie ma szans, nie tak, jak drzewiej bywało he he he Odpowiedz Link Zgłoś
radzisz4 Re: kontrolerzy 07.01.05, 04:40 Szkoda tylko że nie można kupić u nich biletów i nadal trzeba to robić u motorniczego (kierowcy) :(:( A idea kontrolerów jak najbardziej słuszna może w końcu mzk wyjdzie na plus i kupi nowe i większe autobusy :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: kontrolerzy 07.01.05, 10:32 A wsztysko byłoby bardziej proste, gdyby ludzie byli uczciwi, tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: kontrolerzy 07.01.05, 17:32 Baaaaa!!! Wtedy zycie byloby takie proste i mile. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
andapka Re: kontrolerzy 08.01.05, 18:54 Gdybysmy byli uczciwi to wiele osob było by bez pracy a tak to stopa bezrobocia moze sie obnizy Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: kontrolerzy 09.01.05, 15:20 andapka napisała: > Gdybysmy byli uczciwi to wiele osob było by bez pracy a tak to stopa bezrobocia > > moze sie obnizy Cześc, Andapka, pewnie masz jakieś racje dla swojej teorii, ale chyba nie tak jest z tym "przyrostem" miejsc pracy, złodziejstwo służb państwowych niszczy systematycznie małe, rodzinne firmy, więc i miejsc pracy ubywa. Sama zwolniłam, pracownika, pójdzie na "kuroniówkę", nie ma możliwości dlszej egzystencji dla naszej firmy, ZuS -y i podtki oraz nieuczciwość firm kooperujacych dopełniają reszty. Jeśłi mówisz o pracy na czarno, to też nie jest wyjscie, moze na krótka metę, dla dorabiajacych emerytów, rencistów, młodzieży, ludzi na głodowych zasiłkach? Nie uznaję tego za nieuczciwość, taki los zgotowało nieudolne prawo, państwo. To nie jest wina ludzi, którzy dla zarobienia na wegetację chwytają się różnych sposobów, czsem niezgodnych z przepisami. Stopa bezrobocia może się obniżyć, gdy bedziemy mogli sie rozwijać, inwestować i kupować, a nie zasilać wiecznie ZUS-owski worek bez dna, jak tez dokładać do złodziei na "górze". Kończę, bo czym dalej w las tym...bardziej podnosi się adrenalina. Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: kontrolerzy 09.01.05, 15:22 a czy w Grudziądzu są bilety takie na czas? bo coś mi się o uszy obiło? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: kontrolerzy 09.01.05, 15:32 ..są od godz. np. 8 do 17..nie wiem dokładnie, bo nigdy nie korzystałam, ale sa na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: kontrolerzy 09.01.05, 16:00 a m. in. w Poznaniu są bilety minutowe, zależne od tego ile czasu chce się pozdróżować. Nigdy nie potrafiłam zrozumieć ich idei i utrudniają życie przyjezdnym. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: kontrolerzy 09.01.05, 16:54 Dobrze wiedziec An, może kiedyś tam, skorzystam z np. tramwaju w Poznaniu, do tej pory nie miałam okazji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: kontrolerzy 09.01.05, 17:57 Pierwszy raz zupełnie nie mogłam zrozumieć o co w tym chodzi. Przecież nie wiem dokładnie ile będę jechać minut. Mogę np. zdecydować się wysiąść wcześniej i już w tym momencie przepłacam za ten bilet. W Bydgoszczy są tylko bilety noramalne (2,20 PLN) i ulgowe 50% (1,10 PLN), a oprócz tego bilety dzisięcioprzejazdowe, jedniodniowe, pięciodniowe, miesięczne: na jedną linię, na dwie, na wszystkie linie, na linie pospieszne i nocne, dwutygodniowe: na jedną linię, na wszystkie linie. Odpowiedz Link Zgłoś
radzisz4 Re: kontrolerzy 09.01.05, 18:42 Te bilety to bilety socjalne z ulgą 75%. Tylko dla bezrobotnych zamieszkałych w Grudziądzu i chyba w powiecie ziemskim. Obowiązują od 7 (chyba) do 16 włącznie Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: kontrolerzy 08.01.05, 22:54 Z tym bezrobociem to chyba szersza sprawa. Kanarami go nie zlikwidujemy:-( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: kontrolerzy 10.01.05, 13:41 Jak widac, Parkowy ma sie dobrze. / Zalozyciel tematu?/ :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: kontrolerzy 10.01.05, 14:41 he he he pomyliłam wątki, to nie tu miało byc, p-szam Parkosia, którego i TAK NIE MA! Parkoś, popraw siem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: kontrolerzy 07.02.05, 20:41 he he he bo widzice bilety czasowe są wygodne bo jak np. jedziesz kilka razy to możesz sie przesiadać wile razy a na bilet jednorazowy to tylko jedna jazda. U nas w Szczecinie są 20 minutowe, 60 minutowe i 120 minutowe i każdemu to pasuje bo gdyby były bilety jednorazowe to byłoby głupio. pozdrawiam z portwego miasta Szczecina (port juz upadł dawno a resztki niedługo znikną tak to u nas w Polsce jest) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: kontrolerzy 07.02.05, 22:09 Wiemy jak to jest, bo Grudziadz tez byl kiedys pieknym miastem nad Wisla, nawet statkiem do Warszawy plynelam i inne barki pracowaly jak mrowki, nie mowiac o ludziach spieszacych sie do pracy. A dzisiaj ginie i niedlugo nie bedzie tego miasta wcale, moze jakies bezrobotne niedobitki:-((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: kontrolerzy 07.02.05, 22:57 Patrzcie,patrzcie,pomagają moje starania o odwiedziny naszego forum!:) Witam miłośnika tramwajów.:) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: kontrolerzy 07.02.05, 23:38 Witam i ja Gości naszego Parkowego! Serdecznie Pozdrawiam!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: kontrolerzy 08.02.05, 09:10 Witam dziękuję za przywitanie! Ja jak byłem w Grudziądzu to miasto mnie urz(ż?) ekło swoją pięknością i mówicie co chcecie ale ono jest poprstu piękne lub jakto górale mawiają pikneście. Przyjechałem tam jako miłośnik tramwajów i słuchajcie pojechałem do zajezdni i zapytałem się czy mogę wejść za płot i porobić zdjęcia tylko tak żeby nie uchwycić płota a on mi powiedział żebym wszedł i na hale i wszędzie tylko na tramwaje uważał słuchajcie super kultura no poprostu jesteście boscy, a tramwaje macie piękne takie klimatyczne na mojej stronie interentowej o tramwajch umieszcze oczywiście kilka zdjęć z tego jakże pieknego Grudziądza. Chętnie pouczestniczę w tym temacie więc zachęcajcie do rozmowy a tak nawiasem to ja do Grudziadza zapraszam ze Szczecina wielu miłoścników bo mówie że każdy miłośnik KM który nie był w Grudziądzu nie może siebie nazywać miłośnikiem tramwajów. :) pozdrawiam i czekam na odpowiedz! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: kontrolerzy 08.02.05, 13:35 O rany! dobrze, ze choc te tramwaje mamy, ale czy one takie piekne, toz z demobilu poskaldane po pozarze, ale moze sie podobaja, jak nie trzeba nimi jezdzic. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: kontrolerzy 08.02.05, 14:08 ... i dla Grudziądza kiedyś zaświeci słoneczko.:) Może staniemy się Mekką dla miłośników tramwajów z całej Europy ,podobnie jak Wolsztyn dla parowozów.Zawsze powtarzałem,mieliśmy elektryczne tramwaje,kiedy w Warszawie końskie kupki sprzątano z torów.:) To naprawdę należy cenić. Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: kontrolerzy 10.02.05, 13:09 Zapraszam na nowy temat Tramwaje i ich miłośnicy. :) Odpowiedz Link Zgłoś