Dodaj do ulubionych

Ranking szczoteczek tradycyjnych

28.09.05, 15:57
Ja nie lubię ortodontycznej Oral B, bo za szybko się zużywa. Dosłownie kilka
dni i już włoski są odkształcone. Najbardziej lubię Blend-a-Med Medic,
średnio twardą, z rowkiem w środku. Jakie jeszcze są fajne?
Obserwuj wątek
    • hexe25 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 28.09.05, 16:25
      ja mam oral b od 4 miesięcy i nie widze, żeby zużyła się. włosie jest takie jak było na początku.
    • lewe_oko Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 28.09.05, 17:43
      Mi tez Oral B bardzo sie niszczy. Kupię sobię tę Blend a Med Medic. Można ją
      dostać w aptekach?
      • kwiacia1 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 11:10
        Blend a Med Medic kupuję w supermarketach Albert, Tesco lub w Rossmanie.
        Kosztuje ok. 5 złotych. Szczoteczki zmieniam często, po ok. 2 tygodniach, ale
        nie tak często jak przy Oral B...
    • hexe25 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 28.09.05, 17:59
      no ja ostro szoruję zęby i nie widzę żadnej różnicy. to zastanawiam się jak Wy ostro ostro musicie szorować ;)
      poza oral b, kupiłam sobie szczoteczke elektryczną (jednorazową).
      a jeśli chodzi o szczotki, to czy konieczne jest używanie tych z rowkiem? nie można 'zwykłych' używać?
      • ewka.mnk Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 28.09.05, 21:31
        Ja w ciagu dnia uzywam najzwyklejszej Oral-B Classic. Ma zwężaną główkę, bez
        żadnych zbednych badziewi. Jast bardzo wygodna. Niegdy nie uzywałam tych z
        rowkiem w środku, nawet moja orto stwierdzila, ze to bardziej chwyt reklamowy,
        niz faktyczne ułatwienie, bo zwykła szczoteczka w niczym nie jest gorsza.
        Na noc szoruje zęby szczoteczka elektryczną - też ze zwykłą główką.

• lewe_oko Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 28.09.05, 22:01
          Myśle, że to trochę pic na wodę - niby dzieki temu rowkowi łatwiej dosięgnąć do
          zębów, ale chyba podobny efekt osiaga sie dociskając mocniej normalną
          szczoteczką... Ja używam w domu elektrycznej z nakładką orto, a w torbię noszę
          tradycyjną.
          • ewka.mnk Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 15:09
            Ja nie dociskam mocniej, bo nie o to w myciu chodzi, tylko myje zamki pod kątem:
            od góry, od doły i normalnie - od przodu. Z reszta takie mycie jest zalecane,
            dlatego nie porzebuje żadnych rowków i tego typu pierdół. :-)
          • tomasz.idzikowski tez mam pytanko 29.09.05, 23:26
            > szczoteczką... Ja używam w domu elektrycznej z nakładką orto, a w torbię noszę
            > tradycyjną.

zastanawiam sie jaka mam torbe kupic , czy taka jak Ty tradycyjna czy moze jednak isc z postepem i taka na ramie z paseczkiem po srodku , napiszcie koniecznie bo nie wiem co robic a moj orto jest na urlopie

• hexe25 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 13:13
      czy to tylko ja nie zmieniam tak często szczoteczek? od 4 miesięcy aparat i ciągle ta sama szczoteczka :|
      • kwiacia1 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 14:35
        Nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja strasznie "zjadam" szczoteczki. 2 tygodnie
        wytrzymują maksymalnie. Po prostu włoski się odkształcają i nie domywają zębów.
        Ja myję zęby po każdym najmniejszym posiłku od 4 do 5 razy dziennie.
        • agadzia Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 16:04
          ja też zmieniam szczoteczki co 2-3 tygodnie... nie wyobrażam sobie, jak można
          myć zęby tą samą szczotką przez 4 miesiące- nawet nie mając aparatu na zębach...
          mam pytanie z innej beczki- jak długo myjecie zęby- tak orientacyjnie...
          • morfina_ma Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 16:33
            Tak za dnia to ok 3,4,5 min zależy co zjem :) Ale wieczorkiem to już szaleje od
            30 minut nawet do godziny zejdzie:) A jak z Wami??
            • tomasz.idzikowski morfina 29.09.05, 23:30
              > Tak za dnia to ok 3,4,5 min zależy co zjem :) Ale wieczorkiem to już szaleje od
              >
              > 30 minut nawet do godziny zejdzie:) A jak z Wami??

koniecznie musisz sie zastanowic czy nie czas zaczac spotykac sie z chlopakami, z czasem poznasz ze w zyciu sa tez inna szalenstwa

:]
              • morfina_ma Re: morfina 01.10.05, 14:19
                Oj Tomek, zawsze taki sarkastyczny?? Skąd przypuszczenie, że nie spotykam się z
                chłopakami, mam nawet takiego jednego od 2,5 roku....
                • tomasz.idzikowski Re: morfina 02.10.05, 20:30
                  > Oj Tomek, zawsze taki sarkastyczny?? Skąd przypuszczenie, że nie spotykam się
                  > chłopakami, mam nawet takiego jednego od 2,5 roku....

dlaczego zawsze ? tylko wtedy kiedy czytam ze ktos myje zeby od pol do 1 godziny :-D
                  2,5 roku...no to mam nadzieje ze przy szale szczotkowania zebow nie zapomnialas o piatkowym dniu chlopaka ;)
          • hexe25 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 19:51
            jak to, jak mozna myć zęby tą samą szczotką przez 4 miesiące? normalnie. skoro nie widzę, że jest zniszczona, to po co mam wywalać i kupować następną? nie rozumiem takiego myślenia.
        • hexe25 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 19:49
          no ja tez myję zęby po każdym posiłku, więc czasem myję nawet 8 razy dziennie ;) zależy czy mam apetyt czy nie :)
          • tomasz.idzikowski Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 23:35
            > no ja tez myję zęby po każdym posiłku, więc czasem myję nawet 8 razy dziennie ;
            > ) zależy czy mam apetyt czy nie :)

i myslisz ze to tak zdrowo dla zebow myc 8 razy dziennie ? Skad moglo mi przyjsc do glowy ze w pascie sa substancje scierajace ... a sory zapomnialem ze pasty na polski rynek sa lepszej jakosci niz na "zachod"
            • hexe25 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 30.09.05, 08:44
              1. jak czytam twoje wypwiedzi, to zaczynają mnie one powoli wkurzać.
              2. nie każda pasta ma substancje śerające.
              3. nie wiesz jakich past używam.
              4. z mojej strony to koniec wypowiedzi, bo widzę, że tu sami 'fachowcy' siedzą i wszystko najlepiej wiedzą, więc nie ma co się udzielać.
              • tomasz.idzikowski Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 30.09.05, 20:33
                > 1. jak czytam twoje wypwiedzi, to zaczynają mnie one powoli wkurzać.

prosze pani ale ktore wypowiedzi , wszystkie ? czy zdenerwowalas sie pytaniem o torebke ? Powinnas uzywac wiecej i dluzej pasty do zebow ze zwiekszona zawartoscia poczucia humoru .W Lidlu powinni miec :P :)

> 2. nie każda pasta ma substancje śerające.

zartujesz , a ja cale zycie zylem w niewiedzy , szok

> 3. nie wiesz jakich past używam.

przyznaje , nie wiem , moze pogadamy o tym na kawie ?

> 4. z mojej strony to koniec wypowiedzi, bo widzę, że tu sami 'fachowcy' siedzą
                > i wszystko najlepiej wiedzą, więc nie ma co się udzielać.

o wypraszam sobie , na stronie glownej forum jest napisane ze wstep tylko dla absolwentow stomatologii , sam nie wiem jak sie tutaj wkrecilas :)

no nie dąsaj sie juz slonko :)
                • hexe25 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 01.10.05, 08:36
                  > Powinnas uzywac wiecej i dluzej pasty do zebow ze zwiekszona zawart
                  > oscia poczucia humoru .W Lidlu powinni miec :P :)

z taka pastą byłoby o wiele lepiej ;)
                  faktycznie, może trochę mnie poniosło, ale miałam paskudny dzień. sorki tomasz :)
                  • tomasz.idzikowski Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 01.10.05, 12:37

> z taka pastą byłoby o wiele lepiej ;)
                    > faktycznie, może trochę mnie poniosło, ale miałam paskudny dzień. sorki tomasz
                    > :)

wybaczam ;)
                    zycze jak najmniej paskudnych dni
                    ciao
            • hexe25 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 30.09.05, 08:45
              gdzieś podziały się literki. miało być
              2. nie każda pasta ma substancje ścierające.
              • tomasz.idzikowski Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 30.09.05, 20:29
                > gdzieś podziały się literki. miało być
                > 2. nie każda pasta ma substancje ścierające.

kotuś bajduś domyslilismy sie :)
    • likasi Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 29.09.05, 19:15
      nie polecam oral-b advantage sredniej jest strasznie twarda wszystko mnie
      bolalo teraz w ciagu dnia w pracy myje zwykla blend-a-med z nierownym wlosiem a
      rano i wieczorem w domku wpierw mecze zeby irygatorem (super urządzenie) a
      potem szczotka elektryczna brauna ze zwykla głowka i rzeczywiscie szybko sie
      niszcza te szczotki, elektryczna ma z timerem to szoruje sobie dol az timer
      (3min) da znac i gore tez tyle samo
      • myszka_333 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 30.09.05, 18:00
        Ja kupuję zwykłe miękkie szczoteczki.Wymieniam co miesiąc.
    • patrycja_11_88 Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 01.10.05, 18:10
      ja myję zęby 3 szczoteczkami:zwykłą miekką, oral-b z rowkiem na środku i oral-b
      (to jest jakiś zestaw interdental)taka szczoteczka z ducikiem z włoskami
      zamiast główki ma dwie wymienne końcówki także starcza na dłużej ta ostatnia
      szczoteczka jest do przestrzeni wokół zamków i pod drutami.....na razie aparat
      mam ponad dwa miesiące i szczoteczek jeszcze nie wymieniałam a zęby myję 4-5
      razy dziennie bo raczej nie jem często:)
    • kaptan Re: Ranking szczoteczek tradycyjnych 02.10.05, 16:45
      jesli szczoteczki zuzywaja sie Wam po dwoch tygodniach to zapewnie dlatego, ze
      stosujecie niewlasciwa technike szczotkowania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka