Dodaj do ulubionych

O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi

12.09.10, 22:53
pwz90 napisał:
Niedawno na forum pisano, że kandydat Dąbrowski należy do jakiejś partii, w wywiadzie jest dementni nigdy nie należał do żadnej partii. Co jeszcze wymyślą ludzie naszej kończącej się władzy?

Gdyby ten "wywiad" nie pochodził ze szmatławca to byłby cokolwiek wart. Odświeżę ci pamięć, choć jestem pewien, że ten fragment z życia pana Dąbrowskiego jest tobie - PWZ90 - doskonale znany. Czy to nie panu Tomaszowi Dąbrowskiemu jego siostrzenica Klaudia robiła przed laty kampanię do Rady PWZ w ramach listy LPR?

Heh, jaki ten świat mały... :)

Twój Przyjaciel Siara
Obserwuj wątek
    • qaz2510 Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 12.09.10, 23:05
      szkoda ze na forum nie ma przycisku "lubię to":P

• lomek2 Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 12.09.10, 23:57
        No właśnie co to za Dąbrowski? Dąbrowskich w okolicy całe stado.
        Jakaś tajemnica? Kiedy zamierza napisać o sobie konkrety. I kto go popiera. Na miesiąc przed wyborami? Może być za późno dla człowieka, którego nikt nie zna i nie wie kto za nim stoi.
        Te "stowarzyszenia" śmierdzą mi bajmotami, sokołami i Echem. Nie wiem tylko spekuluję. Ale jeśli się nie mylę, to daleko nie zajedzie.

Chirac swoją ostatnią prezydenturę we Francji wygrał pod Hasłem "lepszy złodziej niż faszysta". U nas też - nadęty klan pszczół to nie jest szczyt oczekiwań delikatnie mówiąc. Ale alternatywa musi być sensowna.
        • pwz90 Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 13.09.10, 08:23
          Nie o tego Dąbrowskiego chodzi. Najłatwiej jest kogoś pomówić. Pisanie o tym czy o tamtym DąbRowskim że lpr, ze samoobrona że pis czy po- jest proste bo Dąbrowskich jest tylu że w któregoś się trafi. Nie o tego chodzi. A Bajmot ma swojego kandydata byłego wice.
          • przyjaciel_siara Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 13.09.10, 09:21
            pwz90 napisał:

Nie o tego Dąbrowskiego chodzi. Najłatwiej jest kogoś pomówić. Pisanie o tym czy o tamtym DąbRowskim że lpr, ze samoobrona że pis czy po- jest proste bo Dąbrowskich jest tylu że w któregoś się trafi. Nie o tego chodzi.

Buhaha :))) Najwyraźniej zbyt mało szczegółów podałem... :)))
    • krzysiom1 Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 13.09.10, 07:49
      To, że kiedyś startował z listy LPR nie jest równoznaczne z przynależnością do LPR- co i tak nie zmienia oceny podlądów tego Pana. Jednak uważałbym z zarzucaniem komuś kłamstwa w temacie przynależności..
      Dąbrowskich w Łomiankach jest całkiem sporo.
      • woynowski1 Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 13.09.10, 09:23
        A jakiż to przyzwoity człowiek, poza pchającym się do władzy zdecydował by się na kandydowanie w ramach samoobrony? Ma IQ 50 czy cwaniak? Świadczy to jedynie o miernocie jego ego!
        • labes Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 13.09.10, 13:33
          LPR to taka partia wrażliwa, że na pewno zyska wyborców w Łomiankach. Tylko dlaczego się wstydzi przyznać. Pokażemy tego fachowca wkrótce. Ja byłam i widziałam pokazy sukni ślubnych w trakcie kampanii. Oj będzie ciekawie Panie z LPR-u
          • lomek2 Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 14.09.10, 00:06
            Od każdego kandydata oczekuję, że oprócz stanu obecnego opowie o swojej przeszłości politycznej, w tym o podjętych próbach.
            Czyli gdzie należał, jeśli należał, z jakiej listy i kiedy startował jeśli startował.
            • anka0292 Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 14.09.10, 00:25
              Dajcie spokoj Tomaszowi. Jeszcze nie doczytalam wywiadu. Poczatek calkiem w porzo...
              Tylko ta fotka. Co on ma na glowie? Kaczy kuper?
              Uroda nie grzeszy.... a moze to zdjecie poprostu niezbyt udane
              Nadzieja w tym co w glowie...

Co to jest "ceramika budowlana"? - Cegly sprzedaje czy co? Od 12 lat? Co to za firma? Panstwowa czy prywatna, ilu pracownikow i jak prosperuje? To wazne informacje ktore by pomogly w ocenie kandydata.

A z jakiej listy startowal na radnego w Warszawie? Wie ktos? Przeciez sam jako Tomasz nie wszedl do rady zoliborza.
              • corner111 Re: O "bezpartyjnym" Dąbrowskim - dementi dementi 14.09.10, 08:35
                Raczej mini firma. Bo z większej, gdzie szef sporo więcej od burmistrza zarabia nie warto startować. No chyba że firma w toku likwidacji! W altruistów nie wierzę! A generalnie to synek ogólnie znanej w Łomiankach mamusi. Kogoś mi to przypomina, kandydata na prezydenta RP czy co?
                • anka0292 gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 14.09.10, 23:14
                  Czy ktos z Was wie gdzie ten Tomasz Dabrowski pracuje? Co to za firma? Czy jest producentem cegiel? I najwazniejsze - jak ta firma prosperuje?
                  • esscort Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 14.09.10, 23:36
                    a jakie to ma znaczenie?
                    • lomek2 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 00:24
                      Jutro premier ma ogłosić termin wyborów i wreszcie nowy kandydat będzie mógł zaspokoić ankę :) Nawet gdyby mu to leżało ;)
                  • mezar73 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 12:24
                    Poszukałem nieco w necie. Wygląda na to, że szefuje jednej z fabryk w jopek.pl
                    Jeśli będzie kandydował, to pewnie sam ogłosi.
                    • grzechocz Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 14:26
                      Czy to ta firma?

FCB „Wacław Jopek” Sp. z o.o. w Radziejowicach
                      ul. Przemysłowa 2, 96-325 Radziejowice k/Warszawy
                      Sekretariat: tel. (046) 857 72 16, fax. (046) 857 72 20
                      Dział handlowy: tel. (046) 857 72 16, 857 72 42
                      Marek Boryczka, tel. 696 678 271, e-mail: marek.boryczka@jopek.pl

Takie informacje są istotne bo pomagają przekonać ew. wyborców czy kandydat jest skuteczny, potrafi dobrze zarządzać, ma kompetencje i umiejętności.
                      Ja tam nie wierzę ludziom wymieniającym tytuły i sypiącym ukończonymi szkołami albo kursami jak z rękawa.
                      Ważne jest to czy potrafi wiedzę zastosować w praktyce. Pełno jest takich co to wiecznie studiują ale do roboty sie nie nadają.
                      Jeżeli p. Dąbrowski jest dyrektorem w JOPEK to znaczy, że prowadzi jedno z przedstawicielstw tej firmy i lokalną sprzedaż produktów tej firmy. Firma ma kilka przedstawicielstw w Polsce. Ciekawe gdzie jest fabryka tej cegły?
                      Przydało by się więcej informacji na ten temat. Jak idzie sprzedaż, jak zorganizował działalność przedstawicieli handlowych itd.
                      Poprostu żebyśmy mogli się zorientować czy ten człowiek coś potrafi.
                      W poprzednich wyborach głosowaliśmy na wielce wyedukowanego i wiedzącego jak to zrobić kandydata a okazało się że to wielka ściema... Kolejny raz juz się tak nie dam nabrać.
                      • esscort Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 14:38
                        grzechocz napisał: a okazało się że to wielka ściema.

No to sobie dla odmiany wybierzmy sprzedawcę cegieł z Ligii Polskich Rodzin.
                        Próbować można, ale czy nie szkoda czasu?
                        • roberto19633 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 15:36
                          To, nie wybory przedsiębiorcy roku.Jaja, jakieś grzechu sobie robisz. Spytajmy się jeszcze o wytrzymałość statyczną cegły którą produkuje,i czy nie dosypuje zbyt wiele piachu do surowca. Powiedz od razu że najbardziej Ci leży Pszczoła i temat zamykamy.
                      • desesfis Re: gdzie pracuje ? 15.09.10, 14:59
                        grzechocz napisał:
                        > Jeżeli p. Dąbrowski jest dyrektorem w JOPEK to znaczy, że prowadzi jedno z prze
                        > dstawicielstw tej firmy i lokalną sprzedaż produktów tej firmy....
                        > Kolejny raz juz się tak nie dam nabrać.
                        Nie kazdy dyrektor prowadzi firmę, może być np. do spraw kadr, tak jak nie każdy minister jest ministrem ze swoim ministerstwem
                        Zresztą w T.Ł. w wywiadzie jest napisane jak byk ,,...jestem dyrektorem w jednej z firm....,,
                        • esscort Re: gdzie pracuje ? 15.09.10, 15:08
                          Raczej tam dużo nie prowadzi, bo go nie ma wśród kilkudziesięciu nazwisk kadry zarzadzajeącej w jopku
                          www.jopek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=36

Może jest tajnym dyrektorem ds. kontaktu z radiem maryja i kościołem?
                          • desesfis Re: gdzie pracuje i co robi? 15.09.10, 15:15
                            esscort napisał:
                            > Raczej tam dużo nie prowadzi, bo go nie ma wśród kilkudziesięciu nazwisk kadry
                            > zarzadzajeącej w jopku
                            >
                            > Może jest tajnym dyrektorem ds. kontaktu z radiem maryja i kościołem?

A tu jest z dużej litery z wzorcową inicjatywaą,jedyną, jak piszą i unikalną.
                            webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:RtgQSwm73yQJ:niedziela.pl/artykul_w_niedzieli.php%
                            • esscort Re: gdzie pracuje i co robi? 15.09.10, 15:32
                              No faktycznie.
                              kurcze, rzadko czytam "Niedzielę" ;)
                    • desesfis Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 14:30
                      www.jopek.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
                      Niezłe Fotki.
                      • corner111 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 19:00
                        Popatrzyłem i wcale nie wynika z tego iż tam pracuje! A w dodatku, nie uprawdopodabnia faktu pracy dojazd, ot taka bagatelka 60 km około 1,5 godz. jazdy! A ponadto jaki wariat rezygnuje z posady dyrektora, w przyzwoitej i znanej firmie, no chyba że jest już na wylocie, a o takim burmistrzu nie ma co mówić. A gdy dodać bliskie koleżeństwo partyjne z najniżej ocenianą partią świata, to już nie ma o kim mówić! :-))
                        • esscort Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 20:13
                          W ogóle nie ma sobie sobie głowy nim zawracać. Na radnego mógłby z Łomianek Starych startować (jeśli tam mieszka), ale nawet jak go ksiądz wesprze, to raczej nie ma szans.
                          • roberto19633 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 20:32
                            esscort napisał:

> W ogóle nie ma sobie sobie głowy nim zawracać. Na radnego mógłby z Łomianek Sta
                            > rych startować (jeśli tam mieszka), ale nawet jak go ksiądz wesprze, to raczej
                            > nie ma szans.

>> Ess, proszę odpuść sobie. Jeszcze nie wiesz, czy to aby ten Dąbrowski. Z tego co wiem to raczej nie ta osoba na której corner psy wiesza. Trochę czasu i wszyscy się przedstawią. Pszczoła był z PO i co jakoś póżniej z kolegami partyjnymi mu było nie po drodze. Dla mnie gdyby był nawet i z Samoobrony/przegiąłem?/ a był rozsadny partyjność by mi nie przeszkadzała.
                            Sam wiesz , głupota i nepotyzm z partiami nie mają nic wspólnego.
                            • esscort Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 20:56
                              Jak to nie wiadomo, czy to ten z tygodnika Niedziela? Przecież ponoć powiedział w wywiadzie, gdzie pracuje, a po drugie jakoś jestem przekonany, że ci, którzy tu linki do artykułów podrzucają, to dobrze wiedzą, co robią.
                              Sorry, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić głosowania na kogoś, kto z neofaszystami z LPR kolaborował jeszcze niedawno. Jasne, że człowiek może zmienić poglądy, ale trochę czasu musi minąć, żeby to było wiarygodne. Ale oczywiście zachęcam wszystkich do kandydowania - czym więcej kandydatów, tym lepiej. Wciąż liczę, że ktoś w miarę normalny spróbuje powalczyć z obecnym burmistrzem (jeśli będzie startował), bo byłoby to ciekawe
                              • roberto19633 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 21:14
                                No tak jakoś na razie bez wodotrysków, jeżeli chodzi o kandydatów. Ale coś z tym faszyzującym L.P.R nie chce mi się wierzyć. Popatrz na Romka Giertycha jak ewoluował, maarmi by się takiej ewolucji nie powstydził. Zobaczymy, bez pół litra nie,, rozbieriosz,,
                                Lub w/g Nohavicy- bez kanistra rumu. Byleśmy za szybko ,,kity nie odwalili,,/tytuł/
                                i może być całkiem ciekawie przez najbliższe parę lat.
                                • esscort Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 21:27
                                  Dobra dobra, ewoluwoał, bo go od koryta odstawili. Jarek tez ewoluował. Za stary jestem na takie numery.
                            • lomek2 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 17.09.10, 13:12
                              Przegiąłeś. Albo z samoobrony albo rozsądny. Samoobrona to partia interesu. Zapisali się do niej (znaczy się weszli w główne struktury) bogaci rolnicy, miedzy innymi ci którzy nie chcieli zwracać kredytów. A reszta z głupoty. Więc... :)
                          • niecugow Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 21:09
                            Ess już zacząłeś krecią robotę, już ryjesz, Ty nie wiesz, o którym Dąbrowskim mowa?
                            To odświeżę Twoją pamięć
                            Z lpr krótko współpracował Tomasz Dąbrowski znany łomiankowski złotnik, Tomasz Dąbrowski syn wspaniałej lekarki nie miał nigdy nic wspólnego z lpr.
                            • esscort Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 21:21
                              Ja nie znam i nie znałem nigdy ani złotnika ani syna jakiejś lekarki. Więc niczego mi nie odświeżysz ;) Czy ktoś jest złotnikiem czy synem nawet najlepszej lekarki to nie jest żadna rekomendacja. Piszą tu, że starować ma kolo, który był działaczem lpr, to ja mówię, że jeśli tak, to niech sobie idzie znanym gestem piwo z górnej półki zamówić.
                              A jeśli okaże się, że to nie ten kandydat, to ten LPR-owski argument odpadnie.
                              Żadnej kreciej roboty nie robię, bo ani nie mam przeciw komu ani za kimś.
                              Jak zwykle - z nudów tu coś sobie piszę. Czyli spoko. Jak dobry kandydat to na pewno ma szanse wygrać, bez względu na moje rycie. Bo kogo moje rycie może obchodzić? Zresztą jak będzie dobry kandydat to ja tez może poprę.
                              • roberto19633 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 21:30
                                Kogo będzie obchodziło? Na ten przykład mnie , bo szanuję twoje opinie i mam nadzieję że pozostanie tak dalej.

A poza tym Pszczoła do ula. Precz z akcyzą na wino, jeżeli kawa to w miłym towarzystwie, nawet na obsikanym bazarku. A tak w ogóle trochę melatoniny dla uspokojenia nastrojów. TROCHĘ UPRZEJMOŚCI I UŚMIECHU WOBEC ADWERSAŻY.
                                W końcu przez byle wybory nie musimy tracić znajomych i przyjaciół.
                                • esscort Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 21:32
                                  No pewnie. w końcu burmistrz czy radni są i znikają, a żyje się dalej.
                            • mazowianka Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 22:39
                              niecugow napisała:
                              Tomasz
                              > Dąbrowski syn wspaniałej lekarki nie miał nigdy nic wspólnego z lpr.

A co tego ma wspaniała lekarka,każda matka uważa że jej dziecko jest wspaniałe.
                              Może jeszcze napisz że z PiS też nie miał nic wspólnego?
                              >
                              • niecugow Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 22:45
                                jeśli będzie szukał wsparcia w pis to niech lepiej nie startuje
                              • roberto19633 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 16.09.10, 18:50
                                mazowianka napisała:

> niecugow napisała:
                                > Tomasz
                                > > Dąbrowski syn wspaniałej lekarki nie miał nigdy nic wspólnego z lpr.
                                >
                                > A co tego ma wspaniała lekarka,każda matka uważa że jej dziecko jest wspaniałe.
                                > Może jeszcze napisz że z PiS też nie miał nic wspólnego?

Pani Kingo , czyżby chciała Pani by Pan Pszczółkowski został na drugą kadencję?

Może być skąd chce , byle padły mądre propozycje w programie wyborczym, i były konsekwentnie realizowane.

PRECZ Z BUDOWĄ BIZANTYJSKIEGO RATUSZA, NIECH RUSZY BUDOWA KANALIZACJI.

> >
                          • mazowianka Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 22:32
                            Ess, no wiesz tego się po Tobie nie spodziewałam :)
                            Czemu tak nie lubisz Łomianek Starych że odsyłasz P. Dąbrowskiego kandydata na burmistrza właśnie do nas my mamy swojego kandydata zrzutów nie potrzebujemy.
                            • esscort Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 23:07
                              :)
                              Lubię Łomianki Stare :)
                              Myślałem, żeby tam się najpierw sprawdził jako kandydat na radnego, a nie na burmistrza. Bo kandydat na burmistrza jest "ponadosiedlowy".
                              • mazowianka Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 23:24
                                esscort napisał:

> :)
                                > Lubię Łomianki Stare :)

Ja też Cię lubię:)

Sprawdzał się na radnego podobno na Bielanach?
                                Chciał się sprawdzić jeszcze ale o tym w odpowiednim czasie.
                                • 1982_urszula Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 17.09.10, 03:32
                                  mazowianka napisała:
                                  > Chciał się sprawdzić jeszcze ale o tym w odpowiednim czasie.

Mazowianka chcesz dokopać człowiekowi. Śmiało nie krępuj się. Co za różnica czy dziś czy jutro?
                                  Rozgrywki polityczne w Łomiankach są ŻAŁOSNE!
                  • roberto19633 Re: gdzie pracuje Dabrowski Tomasz? 15.09.10, 15:28

anka0292 napisała:

> Czy ktos z Was wie gdzie ten Tomasz Dabrowski pracuje? Co to za firma? Czy jest
                    > producentem cegiel? I najwazniejsze - jak ta firma prosperuje?

>>> Co wyślesz biegłego rewidenta? Może sprawdzisz zyskowność?. Poziom reklam?
                    Ilu pracowników zatrudnia, ile kredytu posiada? To nic nie da, zaraz powiesz że nie spełnia twoich kryteriów, więc się nie nadaje. Póżniej dodasz że znasz lepszego kandydata. Tak to każdy Przedszkolak potrafi.
                    Ja raczej poczytam program, spotkam się , posłucham i tak za parę lat nastąpi rotacja , zamieni się dobrego na jeszcze lepszego.
                    Aniu , celuj trochę wyżej, na razie szorujesz brzuchem po piasku.
    • kw40 dementi do dementi 16.09.10, 22:04
      Spieszę poinformować, że Dąbrowski Tomasz nie należy i nie należał do LPR. Tak się składa, że byłem w strukturach powiatowych i wiem kto był a kto nie. Będzie teraz być może okazja do bardziej rozsądnych wypowiedzi bez niskich lotów podtekstów. Z całym szacunkiem oczywiście
      • esscort Re: dementi do dementi 16.09.10, 22:28
        czy był popierany przez LPR?
        • marmit1 Re: dementi do dementi 17.09.10, 14:13
          Czy czytał "Nasz dziennik" ?
          • woynowski1 Re: dementi do dementi 17.09.10, 22:24
            Spoko, był zweryfikowany przez samego Macierewicza, z którym ponoć się nawet się zaprzyjaźnił.
            • roberto19633 Re: dementi do dementi 18.09.10, 07:45
              Woyno, szanuj się trochę. Chyba masz dosyć wszechwładzy burmistrza. Tego jak traktuje swoich popleczników. A może lubisz takie typy, a la Macho. Równowaga jest wskazana, również w ocenach.

11 osób , czy to już maszynka do głosowania? Czy , mają jeszcze własne zdanie? Czy, reprezentują jeszcze wyborców?
              Pewne jest jedno w przyrodzie , jak i w życiu codziennym - wskazana jest równowaga.
              Mam nadzieję że przed wyborami przemyślisz to?
              • turyfiury Re: dementi do dementi 18.09.10, 14:22
                roberto19633 napisał:

> Woyno, szanuj się trochę.
                Roberto szanuj się trochę Ty też, a to od jakiegoś czasu robisz za bezmyślnego harcownika.

> Pewne jest jedno w przyrodzie ,
                Przyrodą rządzi wiele praw a nie jakieś " pewne jedno "

> jak i w życiu codziennym - wskazana jest równowaga.
                Mógłbym wymienić wiele praw, cech i wartości o wiele cenniejszych w życiu niż równowaga.
                No chyba, że masz na myśli tzw. równowagę zwichniętą, istotną w porywie chwili:
                "Aby równowaga nie była zwichnięta
                Podnosząc suknię spuszczała skromnie oczęta"

to się zgadzam, jest to bardzo istotne dopóki zdrowia staje i... nie jesteś z nią za daleko.
                > Mam nadzieję że ................ przemyślisz to?
                Mam nadzieję, że....... przemyślisz to sobie na spokojnie bez nerwów i dopalaczy.
                • roberto19633 Re: dementi do dementi 18.09.10, 17:28
                  Znaczy gdy myślę o braku równowagi, również wśród radnych-to żle?
                  Lepiej siedzieć cicho i patrzeć jak w przemijaniu szumią drzewa, wszystko jest pod kontrolą najmądrzejszego z medrców Łomiankowskich. A jeżeli się myli?
                  A jeżeli gra va bank o wyższą stawkę , a my Obywatele jesteśmy pionkami?

Ufaj i kontroluj- a ciężko będzie Cię zrobić w konia. A skoro w pełni oddajesz wszystko co masz . I jeżeli stracisz- to co Ci zostanie. NIC.
                  • corner111 Re: dementi do dementi 18.09.10, 20:01
                    Roberto aleś się rozbuchał. Problemem jest fakt, że stanowisko Burmistrza nie jest zbyt atrakcyjne finansowo dla kogoś z mędrców. Nie tylko mędrców ale i z bossów tego świata, nawet i z średniej wielości Łomiankowskiej firmy. Nie bo zbyt wiele ograniczeń, zbyt wiele hamulcowych i doradców, nie bo finanse nie te! By realny guru w dziedzinie zarządzania gminą, chciał ruszyć do walki o ten stołek, to pieniądze musiały być realnie inne! I wtedy dopiero poznał byś znaczenie słowa satrapa! Choć w perspektywie skutki takich rządów mogły by się okazać zbawienne dla gminy!!!
                    Dlatego też podziwiam kandydata na Burmistrza.Dabrowskiego, syna swej matki, który łaszczy się na takie pieniądze z takimi ograniczeniami, mając rzekomo dobrze płatną i samodzielną pracę! Wolontariusz czy co?

• roberto19633 Re: dementi do dementi 18.09.10, 20:49
                      Corni, a czy obecny traktuje to również jak wolontariat. Jeżeli tak jest dlaczego , walczy o tron z taką zajadłością. Mógłby przecież odejść w glorii chwały.

Stanowisko predysponuje Burmistrza do kreowania rozwoju Łomianek i okolic.
                      A gdy Rada Gminy to 80% bezwolnych radnych to tragedia dla szybkiego i sprawiedliwego rozwoju Miasta.
                      Nie wchodżmy w rozmowach na grząski grunt rodziny. Niech sami Kandydaci ponoszą koszty kampanii,nie rodzina. Mogę Cię o to prosić. Ja ze swojej strony obiecuję że w krytyce nie będę jechał po bliskich.
                      • corner111 Re: dementi do dementi 19.09.10, 10:34
                        Roberto, nie ja się powołuję na związki rodzinne z tutejszym lekarzem pediatrą, tylko kandydat. Więc nie bardzo wiem o czym piszesz? To kandydat wdepnął na grząski grunt rodziny, co z jego strony jest postępkiem rozsądnym, wszak mama to popularna lekarka i znana od lat. Tyle że to o niczym nie świadczy, i nie stanowi kryterium do oceny jego osoby!
                        Jeżeli chodzi o obecnego burmistrza. Awans ze stanowiska urzędniczego na burmistrza, to na pewno coś. I dalsze sprawdzanie się w tej dziedzinie ma również sens.
                        Natomiast zamiana jednego właściciela, lub właściciela zborowego, który jednak ma jasno i wyraziście zarysowany cel, to nie to samo co podanie się władzy radnych,o często sprzecznych celach, punktach widzenia i doświadczeniu. A do tego dochodzi jeszcze całe ciało społeczne, mieszkańcy i wiele innych czynników. To znacznie gorszy i trudniejszy, a w dodatku gorzej opłacany chleb! Dlatego się dziwie osobie o na stanowisku dyrektorskim o celowość ubiegania się o ten stołek. Muszą ku temu istnieć jakieś przyczyny, a te z podstawowe i najbardziej oczywiste z mojego punktu widzenia odpadają! Powstaje więc pytanie DLACZEGO?

Dlatego na przykład aj, nigdy nawet nie myślałem o byciu osobą zaradzająca we władzach gminy, zbyt ościsty to chleb!
                      • drabbu Re: dementi do dementi-pytanie do Roberto 19.09.10, 11:36
                        roberto19633 napisał:
                        >tak jest dlaczego , walczy o tron z taką zajadłością.

Dlaczego zajadłością? Gdzie i w czym dostrzegłeś przejawy tej "zajadłości"?
                        Jak dotąd, ze strony obecnego burmistrza nie ma żadnej kampanii wyborczej, więc?
                        Ujawnił się tylko jeden kandydat do kandydowania.

Dobrym prawem, a nie żadną zajadłością, każdego dzisiejszego burmistrza lub prezydenta
                        w każdym mieście, jest zgłosić się ponownie. Funkcja burmistrza albo prezydenta to nie jest
                        też żaden "tron", tylko funkcja urzędnicza z rozlicznymi obowiązkami reprezentacyjnymi
                        i najczęściej ciężka robota. Żaden wójt, burmistrz lub prezydent miasta nie zdziała
                        wiele bez poparcia radnych.
                  • turyfiury Re: dementi 18.09.10, 20:40
                    roberto19633 napisał:
                    > Znaczy gdy myślę o braku równowagi, również wśród radnych-to żle?
                    Daj sobie spokój z równowagą. Istotna jest szeroko rozumiana jakość stanu psychiki radnych
                    i minimum kwalifikacji celowa do pełnienia tej funkcji - niczym nie skrępowana umiejętność samodzielnego myślenia. Twoja krzywa cyklicznej sprawności intelektualnej też chyba osiągnęła minimum ale to mija. Weź sobie coś na wstrzymanie.
                    >
                    > Ufaj i kontroluj- a ciężko będzie Cię zrobić w konia.
                    Co do konia to zacytuje jakże trafny wpis Jajcorza w innym wątku
                    " Klapki na oczach to przekleństwo człowieka, nie konia ".

• metaplos Re: dementi 19.09.10, 12:47
                      drabbu napisał: urzędujący burmistrz nie prowadzi kampanii . .... a świstak siedzi i zawija w sreberka ... . Drabbu przeczytaj Gazetę Łomiankowską, prawie na każdej stronie zdjęcie burmistrza a nazwisko wymienione chyba z dziesięć razy. Co drugi dzień imprezy w Gminie i tak już będzie do wyborów. To jest kampania tyle tylko, że za pieniądze mieszkańców.
                      • drabbu Re: dementi 19.09.10, 12:59
                        metaplos napisał:
                        .... a świstak s
                        > iedzi i zawija w sreberka ...

No i co z tego? Przecież są to imprezy ogólnomiejskie - dla mieszkańców (nie dla burmistrza), albo związane z rocznicami i wydarzeniami obchodzonymi w Łomiankach od zawsze, tak jak np. dzisiejsza, również w poprzednich kadencjach, również w kadencji burmisrza Sokołowskiego.
                        Czyżby obecny burmistrz mialby je teraz zawiesić lub nie brać w nich udziału? Przecież wypełnia swój obowiązek - dopieroż byłby krzyk na forum oraz w TŁ, że się miga :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka