Dodaj do ulubionych

Syzyfa dla Jopek odebrał Dąbrowski!

07.11.10, 20:28
Strasznie was boli ta nagroda co?
Facet pracuje tyle lat, właściciel go wysłał po odbiór bo widocznie uznał że dyrektor ds. rozwoju jest najbardzie właściwy. Wy tymczasem robicie wszystko aby zniszczyć kontrkandydata. Odebrał nagrodę za swój wkład w rozwój firmy i trzeba się cieszyć że tacy ludzie chcą kandydować, bo managerów w polityce to można policzyć na palcach jednej ręki

Konkluzja jest jedna skoro tak dużo czasu poświęcacie na opluwanie Dąbrowskiego i robi to razem koalicja po i łnł(o dziwo ciekawa ta koalicja Wiesława z Jankiem-pewnie razem szykujecie się po władzę) to oznacza że się boicie kontrkandydata, który na spotkaniach mówi jedno mniej wiecej tak:
"Czy zauważyliście Państwo, że ja przez całe spotknie nie powiedziałem niczego o moich konkurentach. Mówię o problemach i ich rozwiązaniu, to mnie różni"
Obserwuj wątek
    • lomek2 Re: Syzyfa dla Jopek odebrał Dąbrowski! 07.11.10, 20:43
      Mnie tam nic nie boli i rzeczywiście bardzo dobrze, że do rządzenia społecznością zabiera się ktoś kto ma pojęcie o biznesie, a nie kolejny wypadły krowie spod ogona urzędas o zerowych umiejętnościach praktycznych, który nigdy niczego własnymi rękami (w przenośni) nie stworzył.

Rzecz w tym, że kandydat Dąbrowski jakoś nie potrafi mnie do siebie przekonać. Czekam na tę debatę, może to po prostu kiepskie podpowiedzi pomagierów były. Bardzo chętnie dam się przekonać do kandydata Dąbrowskiego, ale musi zaprezentować sobą akceptowalne minimum, i porzucić dewocyjny styl wypowiedzi, bo tu nie tylko stare kościelne dziady mieszkają i chodzą na wybory.
      • roberto19633 Re: Syzyfa dla Jopek odebrał Dąbrowski! 07.11.10, 20:49
        Masz rację , pójdż i uwierz. Jak myślisz ,gdyby był słabym Kandydatem - nikt by w takiej temperaturze o Nim nie pisał. Ja tylko staram się przenieść swoje wrażenie co do osoby. A tu zobacz , zaraz się będą bili ,dobrze że tylko wirtualnie.
        • lomek2 Re: Syzyfa dla Jopek odebrał Dąbrowski! 07.11.10, 21:02
          Ja jestem człowiekiem bardzo małej wiary, bo nie jestem naiwniakiem. Ale jeśli zobaczę i usłyszę, uwierzę :)
          • corner111 Re: Syzyfa dla Jopek odebrał Dąbrowski! 07.11.10, 22:10
            To w kim końcu jest ten kandydat? Dyrektor oddziału, czy dyrektor d/s rozwoju, czy jak ktoś go nazwał chłopiec na posyłki. Czy dostał imiennie tego Syzyfa czy nie? Bo jak nie to jak go można porównywać z innymi osobami które tą nagrodę dostały. Jak jest różnica między statuetką którą otrzymał Buzek i Jakubowska, a dyplomem dla firmy Jopek. Czy zwykły sprzątacz z firmy Jopek ma tez odział w tej nagrodzie? Jeżeli nie, to według jakiego klucza jest określany udział pracowników w tej nagrodzie, i czy w tym kluczu ma potwierdzony przez właściciela udział Pan Dąbrowski ??
            • esscort Re: Syzyfa dla Jopek odebrał Dąbrowski! 07.11.10, 22:33
              corner111 napisała:
              nie przeginaj Corner.
              1. wiadomo, ze Syzyfa dostała firma a nie imiennie TD, więc po co pytasz?
              2. Po co takie złośliwości, że chłopiec na posyłki? Chłopca na posyłki nie wysyła się po odbiór nagrody
              3. Jakie to ma dla ciebie znaczenie, czego dyrektorem jest TD?
              4. Chyba zdajesz sobie sprawe, że wkłąd sprzatacza w uzyskanie nagrody jest mniejszy od wkładu dyrektora (wszystko jedno, od czego)
              5. Skoro właściel delegował TD do odbioru nagrody, to znaczy, że go jakoś docenia.
              • przyjaciel_siara TŁ prowokują 08.11.10, 00:06
                Esscorcie, myślę, że corner nie przegina. Corner jedynie ironizuje. TŁ prowokują i inspirują nas do wyśmiewania pewnych sztucznie nagłaśnianych wydarzeń.

Jeśli TŁ zamieszczają artykuł, w którym czytamy, że "Tomasz Dąbrowski otrzymał Syzyfa Roku obok wielu znakomitych postaci (...), takich jak Jerzy Buzek" to nic innego, jak prowokują czytelnika do zamieszczania retorycznych pytań i... poszukiwania dziury w całym ;)
                • kmsanczia Re: TŁ prowokują 08.11.10, 00:15
                  przyjaciel_siara napisał:
                  > TŁ prowokują i inspirują nas do wyśmiewania

Poza tym skoro sami zaczęli w złośliwym stylu, to niech się nie dziwią, że pozostajemy w tym narzuconym przez nich klimacie. ;)
                  • brycezion Re: TŁ prowokują 08.11.10, 00:29
                    O ile pamiętam TŁ zaczęły od numeru "0" i artykułu o stracie szans na dotacje UE. Trudno to nazwać złośliwością.
                    • przyjaciel_siara Re: TŁ prowokują 08.11.10, 00:48
                      brycezion napisał:
                      O ile pamiętam TŁ zaczęły od numeru "0" i artykułu o stracie szans na dotacje UE. Trudno to nazwać złośliwością.

A to? "Zastanówmy się zatem, czy Łomiankom potrzebny jest burmistrz, który pracuje tylko w roku wyborczym, czy może raczej zarządca z prawdziwego zdarzenia, który będzie pracował
                      równomiernie przez kolejne 4 lata kadencji na rzecz i dla dobra mieszkańców?".

Z numeru na numer było już tylko gorzej...
                    • kmsanczia Re: TŁ prowokują 08.11.10, 08:30
                      Nie o to chodzi o czym się pisze, tylko jak.
                      Zdyskredytować przeciwnika można w lepszym stylu.
                      Ale oczywiście ich wybór, tyle że nie wszyscy muszą temu przyklaskiwać.
                    • lomek2 Re: TŁ prowokują 08.11.10, 09:51
                      Brycezion, doceniam twój zapał i zaangażowanie w zwiększanie szans nowej opcji, ale na negowaniu faktów nikt jeszcze nie wypłynął. Znacznie lepsze jest ludzkie przyznawanie się również do słabości i błędów. Bo każdy je ma, a kto twierdzi że nie, po prostu kłamie.
    • tefalfm Re: Syzyfa dla Jopek odebrał Dąbrowski! 08.11.10, 10:05
      pwz90 napisał:

>> na spotkaniach mówi jedno mniej wiecej tak:
      > [b]"Czy zauważyliście Państwo, że ja przez całe spotknie nie powiedziałem nicze
      > go o moich konkurentach. Mówię o problemach i ich rozwiązaniu, to mnie różni"[/
      > b]

Niezle, uśmiałem sie, na spotkaniach mówi jedno, że nie powiedział niczego złego o konkurentach. Czy on mysli ze ludzie są głupi? On nie mowi ale jego gazetka zyje atakowaniem ludzi, konkurencje to pal licho, mam to gdzieś, polityka jest brudna, ale zasłuzonych mieszkańców ???? To jest dla mnie cały czas szok.
    • romek501 Re: Syzyfa dla Jopek odebrał Dąbrowski! 08.11.10, 10:37
      pwz90 napisał:
      > Strasznie was boli ta nagroda co?

Mnie raczej śmieszy ta małamiasteczkowść. Oto facet odebrał w imieniu firmy nagrodę od nikomu nie znanej organizacji i okrzyknięto go gwiazdą . Jak powszechnie wiadomo, taką nagrodę się w jakiś sposób "kupuje". Organizacja oczywiście, żeby podnieść prestiż nagrody, przyznaje go także kilku znanym postaciom. Jest wtedy nadzieja, że ktoś o tym napisze w gazecie, poza tym fajnie wygląda "grono laureatów|". Oczywiście te znane postacie nawet nie bardzo wiedzą, że taką nagrodę czy tytuł im przyznano. No ale przecież nikt nikomu nie może zabronić przyznawania innym honorowych tytułów.
      Potem jest informacja, że panu Dąbrowskiemu przyznano nagrodę i był laureatem wśród takich osobistości jak np. Jerzy Buzek. No i pięknie. Tylko że na tej zasadzie to laureatem obok p. Dąbdrowskiego mógłby być równie dobrze Leszek Balcerowicz czy nawet Prezydent Obama. Też by nie wiedział, że takie coś dostał, nie mówiąc już o przyjściu na uroczystość wręczenia. Ale w Twoich Łomiankach ukazałby się tekst, że łomiankowski kandydat na burmistrza został wyróżniony obok prezydenta USA. No a Brzcezion by tutaj wynosi okrzyki, że kandydat musi być świetnym fachowcem, skoro go w takim gronie doceniono.
      Brycezionie, tym co napisałeś tutaj o kandydacie w kontekście Syzyfa podważyłeś kompletnie mit o swoim doświadczeniu, znajmomości metod działania itp. Jeśli się dałeś złapać na taki ograny, prymitywny numer, to twoja fachowość, przenikliwości i obiektywizm, którymi tutaj tak często się reklamujesz jest śmiechu warta. Albo świadomie udajesz i wciskasz ludziom kit, myśląc że są tacy naiwni.
      • brycezion Re: Lomek2 08.11.10, 15:02
        Lomku2 -
        1. Gdybym "miał zapał i chciał angażować się w zwiększenie szans nowej opcji" to bym biegał na zebrania, narady, pisał artykuły. Tak jak robiłem 4 lata temu. Poprzednia kampania przedwyborcza zaczęła się tak naprawdę 1,5 roku przed wyborami.
        Niezadowolonych z rządów Pszczółkowskiego pytałem: "No dobrze, macie jakieś nazwisko?". Kandydat musi mieć czas zaprezentować się. Musi opublikować parę poważnych artykułów mówiących o problemach Łomianek i swój punkt widzenia na ich rozwiązanie.
        Jeśłi wyskoczycie z nim 3 m-ce przed wyborami, każdy zapyta: "A cóż to za wynalazek ?".
        2. Dąbrowski zdecydował się dopiero latem. Wiemy o Nim niewiele, jedynie o wyższym wykształceniu, że robi dodatkowo MBA, że jest dyrektorem u Jopka, że odebrał Syzyfa Pracy.
        Zgadzam się z tym co napisałeś:"...bardzo dobrze, że do rządzenia społecznością zabiera się ktoś, kto ma pojęcie o biznesie..."
        I jeżeli zabieram głos, to przeciwko zwolennikom pozostałych 2 kandydatów, którzy chcieliby bezpodstawnie zdyskredytować NA WSTĘPIE TD. Już od początku zaczęło się nerwowe szukanie "haków".
        3. Twoja uwaga: "...Ludzkie przyznawanie się do słabości i błędów ..."nie dotyczy chyba TD, bo jak narazie nie ma do czego się przyznawać.
        4. Czy byłby lepszym burmistrzem od Pszczółkowskiego - tego nikt nie wie. Na pytanie, czy uważam, że Pszczółkowski się nie sprawdzil, odpowiedziałem, że NIGDZIE tego nie napisałem. Pisałem natomiast WIELOKROTNIE, że winę za klęskę z nie złożeniem wniosku o dotacje UE ponosi Jego "otoczenie". Z pewnością na nie nie będę głosował.
        5. Na pytanie :"Czy uważam, że Dąbrowski ma przewagę nad Pszczółkowskim?" odpowiedziałem: "Wręcz przeciwnie. Za Pszczółkowskim stoi aparat administracyjno-partyjny i 6 lat pracy w Łomiankach".
        6. Czy debata coś decydującego wniesie ? Może. Sądzę, że na sali będą w większości zdecydowani zwolennicy tego czy innego kandydata. Że będzie to pojedynek sztabów i psychiki kandydatów.
        Ale jest ona szansą dla Dąbrowskiego.
        • kiix Re: Lomek2 08.11.10, 16:07
          Dla mnie Hiena Roku kojarzy się z jakimś wyróżnieniem
          a Syzyf kojarzy się z górą, kamieniami, jakąś pracą po próżnicy
          i też wyróżnieniem
          A i jedno i drugie kojarzy się z TŁ.

• corner111 Re: Lomek2 08.11.10, 20:24
            Tia, byceziom o raz trzeci, a może i czwarty promuj nieznanego Ci kandydata na burmistrza i na pewno dobrego wypromujesz! I jak delikatnie to robisz, będąc przeciw jednocześnie jesteś za.
            Gdy by to napisał ktoś nowy w łomiankach, młody i naiwny, to bym się nie zdziwił. Lecz pisze to człek poruszający się biegle po łomiankach z siwą głową. Ja wiem sprawa wodociągu to nie akcja wyborcza, to wyraz poparcia dla obecnego burmistrza. Dzięki za takie obłudne poparcie, bo o neutralności tez nie można powiedzieć. Ot taka hiena forum. W rozkroku, a może jeszcze coś z tego wyjdzie.
            A Syzyf, to cieniusieńka nagroda. Na skraju niezauważalności.
            A haki. jakież haki? Pytanie o realną jego historię życia, a nie ozdóbkę - wydmuszkę wymyśloną przez TŁ - to hak? Hakiem tez są ukrywane powiązania polityczne, motywy działania i wiele innych niewiadomych? Jakim był radnym? To drobiazgi, to nie drobiazgi to podstawowe pytania dla każdego kandydata! A w końcu o prawo do posługiwania się szyldem owej nagródki zwanej Syzyfem roku- to tez hak, który wymyśliła sojusznicza gazeta TŁ?
            • 2010somsiad Re: Lomek2 08.11.10, 20:58
              Doprawdy wielu ma przyjaciół na forum brycezion. Ale kto jak postępuje, to takich ma przyjaciół. Mącić jest Łatwo, dokonać czegoś znacznie trudniej.
              • corner111 Re: Lomek2 09.11.10, 21:48
                I zapadła cisza!!!!!!!!!!!!!!!
                • roberto19633 Re: Lomek2 09.11.10, 22:28
                  corner111 napisała:

> I zapadła cisza!!!!!!!!!!!!!!!
                  I corner zobaczył,,ptaka cień,,.
                  • corner111 Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 12.11.10, 17:35
                    Tia, byceziom o raz trzeci, a może i czwarty promuj nieznanego Ci kandydata na burmistrza i na pewno dobrego wypromujesz! I jak delikatnie to robisz, będąc przeciw jednocześnie jesteś za.
                    Gdy by to napisał ktoś nowy w łomiankach, młody i naiwny, to bym się nie zdziwił. Lecz pisze to człek poruszający się biegle po łomiankach z siwą głową. Ja wiem sprawa wodociągu to nie akcja wyborcza, to wyraz poparcia dla obecnego burmistrza. Dzięki za takie obłudne poparcie, bo o neutralności tez nie można powiedzieć. Ot taka hiena forum. W rozkroku, a może jeszcze coś z tego wyjdzie.
                    A Syzyf, to cieniusieńka nagroda. Na skraju niezauważalności.
                    A haki. jakież haki? Pytanie o realną jego historię życia, a nie ozdóbkę - wydmuszkę wymyśloną przez TŁ - to hak? Hakiem tez są ukrywane powiązania polityczne, motywy działania i wiele innych niewiadomych? Jakim był radnym? To drobiazgi, to nie drobiazgi to podstawowe pytania dla każdego kandydata! A w końcu o prawo do posługiwania się szyldem owej nagródki zwanej Syzyfem roku- to tez hak, który wymyśliła sojusznicza gazeta TŁ?
                    I tak zamilkli wszyscy przeciwnicy w tej sprawie czyżby wreszcie spalili się ze wstydu myśląc o swych nieudolnych zabiegach! Pytania jednak pady i chyba stać was na odpowiedz!
                    • brycezion Re: Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 12.11.10, 18:36
                      Corner111 - "Hiena ?" Spadaj chamie, więcej z Tobą nie rozmawiam.
                      • 2010somsiad Re: Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 12.11.10, 20:40
                        Oj corner wkurzyłaś bycka oj wkurzyłaś.Doprowadzić tego giganta uporu i narcyzmu, do tego by zachował się jak obszczymurek, to duża sztuka.
                        Fakt faktem pytania rzeczowe i sensowne. Nic dziwnego że zdenerwowały fana Dąbrowskiego.
                        • brycezion Re: Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 12.11.10, 22:17
                          Właśnie obszczymurkom tak odpowiadam.
                          • niecugow Re: Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 13.11.10, 08:32
                            Panie Andrzeju szkoda zdrowia dla gó...arzy albo przynajmniej tak się zachowujących
                            • corner111 Re: Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 13.11.10, 12:48
                              Dzięki za realną odpowiedź na pytania. Może było zbyt mało konkretne? W każdym bądź razie odpowiedzią jest agresja i obrazy. Pomyślcie w jakim świetle stawiacie wasz własny komitet wyborczy, komitet który nie potrafi spokojnie i rzeczowo odpowiedzieć na podstawowe i istotne dla wyborcy pytania. Przypomnę raz jeszcze co napisałem:
                              <A haki. jakież haki? Pytanie o realną jego historię życia, a nie ozdóbkę - wydmuszkę wymyśloną przez TŁ - to hak? Hakiem tez są ukrywane powiązania polityczne, motywy działania i wiele innych niewiadomych? Jakim był radnym? To drobiazgi, to nie drobiazgi to podstawowe pytania dla każdego kandydata! A w końcu o prawo do posługiwania się szyldem owej nagródki zwanej Syzyfem roku- to tez hak, który wymyśliła sojusznicza gazeta TŁ?
                              I tak zamilkli wszyscy przeciwnicy w tej sprawie czyżby wreszcie spalili się ze wstydu myśląc o swych nieudolnych zabiegach! Pytania jednak pady i chyba stać was na odpowiedz! >
                              Doprawdy dziwaczny to komitet, który potrafi tylko ubliżać nie odpowiadać na stawiane pytania. Pomyślmy , jeżeli taką agresją wykazują się już przed wyborami, to co będzie po wyborach! Łomiankom grozi totalna awantura we władzach i na pewno je skutki nie będą konstruktywne dla Łomianek.
                              • roberto19633 Re: Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 13.11.10, 16:54
                                Najbardziej konstruktywne jest dalsze prowadzenie polityki zaniechań.
                                Słabo widzę możliwość przekwalifikowania się corner - w twoim wykonaniu. Pomyśl sobie właściwie to jeszcze tydzień i możesz mieć problem. Ja zawsze corner odpowiadam w swoim imieniu, nie potrzebuję żadnej podbudowy , ani zaplecza by pisać o tym co myślę. Nie umieszczaj mnie w żadnym komitecie, to co robię robię na własną odpowiedzialność. Wiem że to niezrozumiałe dla kogoś kto nigdy nie ponosił konsekfencji za czyny i słowa
                                • cormer111 Re: Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 13.11.10, 21:37
                                  Zaiste Roberto jesteś jak piskorz. Nie widzisz się w żadnym komitecie .... poza TD. Dobre sobie. Tak samo wykręca się preferowany przez ciebie kandydat od dość racjonalnych pytań zadawanych na tym forum.
                                  I w efekcie niewiele wiemy o kandydacie X na tym forum, po za tym, że popiera go grupa osób skonfliktowanych z obecnym burmistrzem. Tyle tylko czy sama negacja i pustosłowie w jego gazetkach wystarczą? Ot taka wydmuszka potrzebna wiecznym opozycjonistom z okazji wyborów.
                                  • roberto19633 Re: Roberto odpowiedz, a może ty Bryciezonie 14.11.10, 12:16
                                    Ostatni raz przed wyborami ,odpowiem Ci w swoim imieniu. Boli Ciebie i tobie podobnych- fakt że każdy inaczej myślący, jest o krok przed Wami, chcecie uderzyć
                                    ale ręka wpada w próżnie. Bacz by po wyborach, ta ręka nie pozostała w nocniku.

Masz dwie proste drogi zaspokojenia ciekawości - drogę ręczną-/telefon/. Lub elektroniczną e-mail. Jeszcze jest trzecia osobista-ale do tej drogi to potrzeba twarzy/lub jak kto woli charakteru/.
                                    • corner111 Roberto nie odpowiadaj i tak nie potrafisz! 14.11.10, 12:46
                                      Ja prosiłem jedynie o adresy, Ty jednak nie umiesz odpowiedzieć na to jedne proste pytanie. No chyba,że zawoalowania groźba to istota problemu, groźba która mnie i tak nie dotyczy.I tak jak zawsze obnażasz się stwierdzając, iż pod spodem waszego ugrupowania jest próżnia, zero i nic więcej. Nie znasz telefonu kandydata Dąbrowskiego, nie podasz mejla ani terminu spotkania, zero nic. Tak samo z odpowiedzią kandydata TD na publiczne zadane pytania. Zero, nic, pustaka i próżnia. Próbujesz mnie nieudolnie atakować, a o Twej nieudolności świadczy problem zwieraczy. Człowiek, który tyle tylko potrafi wymyślać, a może we własnym pojęciu aż tyle, jest tylko zawadą na drodze kandydata, a nie jego ostoją. Nie liczę na konkretną odpowiedź, po raz kolejny przekonałeś mnie i to dogłębnie jak niewiele wasza grupa jest warta. Grupa szumnie mieniąca się intelektualistami i ludźmi myślącym, nie potrafiąca odpowiedzieć na istotne pytanie o swym kandydacie. A jeżeli o tym nie pisze, to niestety prowadzi do spekulacji, co jest przyczyną milczenia? To może oznaczać, że coś ukrywa przed wyborcami, co ostatecznie eliminuje kandydata Dąbrowskiego ze szranków wyborczych!
                                      • roberto19633 Re: corner-0 14.11.10, 18:57
                                        Nie umiesz czytać, lub nie rozumiesz. Od 3 miesięcy piszę że nie jestem w KWW.
                                        Popieram Kandydata Dąbrowskiego. Nie należę i nie będę w przeciwieństwie do Ciebie
                                        chodził jak mi zagrają. Dlatego też ode mnie ,/a pewnie byś chciał / adresu nie dostaniesz. Otrzymasz go od Pełnomocnika , napisz e-mail do KWW Łomianki z prośbą o kontakt. A zwieracze , cóż ludzka rzecz, szkoda tylko że masz taki problem.
                                        • 2010somsiad Re: corner-0 15.11.10, 20:26
                                          No cóż roberto z "19 pozostał sobą i tylko sobą. On wierzy w czary mary a nie w fakty. Tak jak w niepartyjny, wielopartyjny blok wyborczy i jego specjalistów od siedmiu boleści. A że przy tym lubi przypiąć łatkę swemu wrogowi więc przyczepia, taka jaką potrafi, bo na więcej go nie stać.
        • lomek2 Re: Lomek2 14.11.10, 01:54
          Uważam że TŁ przygotowały TD bardzo źle grunt do startu. Sam TD nie tylko nie pokazał że stoi wyżej od promującego go pisma, ale niestety wręcz przeciwnie. Zakładam, że sam pisał o sobie to co było wydrukowane, i marnie to wyszło.
          Żartuję sobie z tego "Syzyfa" bo temat został poruszony przez TŁ i rozdmuchany na forum. Ja będąc kandydatem bym o tym wcale nie wspominał, szczególnie że nie była to nagroda personalna. Ogólnie nie rozumiem dlaczego ten temat zdobył taką popularność.
          Nie chwaliłbym się też że przerabiam MBA, bo MBA znaczyło wiele do mniej więcej połowy lat 90-tych. Wtedy trzeba było być łebskim gościem i bardzo pracowitym, żeby skończyć w Polsce MBA. Obecnie jest to, podobnie jak w USA czy Kanadzie, taki sobie przeciętny tytulik, niezmiernie popularny wśród wszelkich urzędników średniego szczebla, niekoniecznie rozgarniętych, masowo zdobywany. Podobnie jak studia podyplomowe mają się tak do studiów dziennych jak warzywniak do zakładu biotechnologii, zupełnie bez przesady.
          To była dygresja, rzecz w tym że TD nie potrafił się przekonująco zaprezentować. Pierwsze wstąpienie na łamach TŁ spalił całkowicie. Potem było lepiej, ale mleko się rozlało. Nie za bardzo rozumiem, jak miałbym zaufać człowiekowi który nie potrafi w ciszy i spokoju napisać krótkiego dobrego tekstu o sobie, a potem odrzuca koło ratunkowe w postaci wyjątkowej szansy zatarcia złego wrażenia podczas debaty. Może niech lepiej robi dalej te swoje cegły...
          • brycezion Re: Lomek2 14.11.10, 12:01
            Kierowanie produkcją cegieł, to taka sama działalność gospodarcza jak każda inna. Napisałeś Lomku2 przecież na początku tego wątku, że : "...bardzo dobrze, że do rządzenia społecznością zabiera się ktoś, kto ma pojęcie o biznesie...".

Inna sprawa, że nie wiemy, czy Dąbrowski byłby lepszym burmistrzem od Pszczółkowskiego. Nawet znając bliżej Jego drogę życiową i poglądy na sposób zarządzania Łomiankami nie wiedzielibyśmy, - a przykład ostatnich 4 lat mówi mi jak to jest ważne - jaka będzie Rada i czy Dąbrowski potrafiłby decydować wbrew opinii swojego "otoczenia".
            • lomek2 Re: Lomek2 14.11.10, 18:45
              No jasne że dobrze. Ale jeśli na tym możliwości się kończą, to lepiej niech tak pozostanie.
              Nie wiem na ile TD jest człowiekiem biznesu a na ile zwykłym pracownikiem właściciela cegielni. Obawiam się, że to drugie.
              Zastanawiam się, dlaczego TD miałby porzucić swoją pracę dla bycia urzędnikiem. Nie łudzę się, ze nie jest on jak przeciętny amerykański senator obrzydliwie bogaty i usiłujący zrealizować się społecznie. Że biznes będzie dalej kręciła rodzina, a on będzie się realizował. Ludzie biznesu, jeśli są prawdziwymi ludźmi biznesu, raczej nie porzucają swoich zajęć po to, żeby zostać burmistrzem jakiegoś zadupia, narazić swój stan posiadania i dostać za to pensję osiągalną na etacie dla specjalisty. Nie w jego wieku. Raczej ludzie którzy nic innego nie potrafią (zawodowi urzędnicy) albo nie mogą znaleźć swojego miejsca.
              Trochę mi to przypomina CV wyborcze Sokołowskiego sprzed 4 lat, gdzie mogliśmy wyczytać, że "dla funkcji burmistrza porzucił dochodowy biznes".
              Nie kupuję takich rewelacji.

Mam praktyczne podejście do eksperymentów - poświęcam na nie czas wtedy, kiedy jest realna szansa że pomysł się sprawdzi. Rosyjska ruletka nie jest w moim stylu.
              • corner111 Re: Lomek2 19.11.10, 20:56
                Ciekawa, choć fatalna dla TD diagnoza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka