Dodaj do ulubionych

Pozostał po debacie żal i niesmak

29.11.10, 22:05
Przypomnę tylko na wstępie, że straciliście ostatnio moje poparcie. Z powodu waszego zachowania, które daleko odbiega od standardów debaty publicznej w cywilizowanym świecie, kilka gorzkich słów na temat waszego sztabu, grupy szturmowej oraz klakierów.

Pomimo to, iż znam was dobrze (morze wódki wypiliśmy) z powagą będę się do was zwracał.

1. Panie radny Rusiecki - mina się panu zmieniała wraz z trwaniem debaty kandydatów. Jedno jednak było niezmienne. W ordynarny sposób żuł Pan gumę! To wyraz braku kultury osobistej. Brak szacunku dla innych. Ciekaw jestem, jak Pan całował kobiety w rękę podczas ich powitania... Ohyda!

2. Panie radny Kłódkiewicz - zakłócał Pan przebieg debaty podchodząc podczas jej trwania do kandydata, Pana Tomasza Dąbrowskiego. Skąd Pan czerpie takie standardy? Widział Pan kiedyś Szefa Sztabu, by zachowywał się w ten sposób? Ośmieszył Pan KW "Łączą nas Łomianki".

3. Panie były radny Krystecki i reszta sztabu z pierwszego rzędu... Dlaczego tupaliście podczas debaty? To przejaw skrajnego chamstwa. Odważyłbym się stwierdzić, że mnóstwo słomy po debacie zostawiliście. Wypadła ona wam z butów podczas tupania.

4. Panie były burmistrzu Grądzki. Pan nie tupał. Z powagą Pan przysłuchiwał się debacie. Czasem jedynie wzrok Pan spuścił. Ale ogromny szacunek, iż nie dał się Pan sprowokować przez otaczających Pana "przyjaciół".

5. Panowie radny Wołyński i były radny Perlik. Musicie bardziej panować nad emocjami. Wiem, że nie wyszło tak, jak powinno. Cóż. Nie możecie jednak tak dawać po sobie poznać. Strzelić sobie kielicha przed stresującym spotkaniem albo po 3 walidole (www.kardiolo.pl/walidol.htm). Spokój i naczynka krwionośne na twarzy nie wypełniają się ukazując zaczerwienienie na twarzy.

6. Słówko do Pani Majdalani. Pani głos jest bardzo wyrazisty, donośny. Lecz to nie znaczy, że ładny. Jeśli zmieni Pani nieco jego tembr oraz użyje innego zasobu słów, być może kiedyś ktoś powie o Pani - "dama". Dzisiaj mówią... przekupa (dosłownie... i w przenośni).

7. Drodzy klakierzy. Jeszcze niedawno byłem wśród Was. Powiem tak. Więcej powagi, mniej okrzyków i gwizdów. Nie starajcie się na każdym, bez wyjątku, spotkaniu z Panem burmistrzem robić rozróby. Komu to służy? Wasze prymitywne zachowanie zostało uwiecznione na nagraniu. Ludzie wyrobią sobie o Was zdanie.

Życzę powodzenia!
Ja oddam swój głos na Pana Pszczółkowskiego.
Obserwuj wątek
    • superprzygodny Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 29.11.10, 22:22
      roberto16933 napisał:

> 2. Panie radny Kłódkiewicz - zakłócał Pan przebieg debaty podchodząc podczas je
      > j trwania do kandydata, Pana Tomasza Dąbrowskiego. Skąd Pan czerpie takie stand
      > ardy? Widział Pan kiedyś Szefa Sztabu, by zachowywał się w ten sposób? Ośmieszy
      > ł Pan KW "Łączą nas Łomianki".
      >
      Chyba KWW Twoje Łomianki

Choć oczywiście mówi się "na Łomiankach" o szykowanej koalicji pod nazwą "Łączą nas Twoje Łomianki".

• viaderko Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 29.11.10, 22:36
        tupanie jest stałym elementem w naszej polityce: www.youtube.com/watch?v=-d9uzfoMN_c&feature=related
        Przykład widać idzie z góry ;)
        • kmsanczia Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 29.11.10, 23:54
          Gabryś, mój idol! :)
          Na szczęście jednego Gabrysia się z rady pozbyliśmy, ale ja wam mówię, to zmowa KGB. :P
    • lucca.mint Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 30.11.10, 02:20
      >4. Panie były burmistrzu Grądzki. Pan nie tupał. Z powagą Pan przysłuchiwał się debacie. Czasem jedynie wzrok Pan spuścił. Ale ogromny szacunek, iż nie dał się Pan sprowokować przez otaczających Pana "przyjaciół".

Wszystko fajnie,ale to jedno się nie zgadza.Pan Gr pokrzykiwał i to jak najęty z żoną.I żona kandydata TD również nie wytrzymywała napięcia! Ale G najbardziej się pieklił kiedy prowadzący przyznał te 2 decydujące minuty WP na promocję ,bo TD oznajmił,że nie ma pytań do Pszczółki :)
      Trzeba było się lepiej przyglądać towarzystwu po lewej.
      • lucca.mint Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 30.11.10, 02:25
        Mi właśnie po tym pozostał ogromny niesmak!Przecież ten kandydat i niedoszły burmistrz powinien zachować szczególną powagę.Szczególnie,że wśród widzów mogły znajdować się osoby,które na niego głosowały.To naprawdę nie przystoi niedoszłemu burmistrzowi.
        • esscort Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 30.11.10, 10:03
          Mnie to nie rozczarowuje. Niczego więcej po pretendencie się nie spodziewałem. Cynik, karierowicz kompletnie bez klasy - gęba pełna frazesów o Bogu, dobru ogólnym, łączeniu ponad podziałami, bezinteresowności, a w rzeczywistości mały człowieczek. Wybory pokazały, że więcej ludzi się na nim poznało
          • przyjaciel_siara Esscorcie... Ależ mocno potrafisz kąsać... :) 30.11.10, 11:35
            esscort napisał:

Mnie to nie rozczarowuje. Niczego więcej po pretendencie się nie spodziewałem. Cynik, karierowicz kompletnie bez klasy - gęba pełna frazesów o Bogu, dobru ogólnym, łączeniu ponad podziałami, bezinteresowności, a w rzeczywistości mały człowieczek. Wybory pokazały, że więcej ludzi się na nim poznało

Wow. Jak ostro. Esscorcie, jak ty potrafisz mocno uderzyć... :-o Muszę przyznać, że 3 razy oglądałem twój nick, ale nie odkryłem w nim klona :)
            Teraz wyjątkowe plony klonów... Choć ten roberto bardziej odpowiada mi w tej postaci niż tamten roberto, który był klonem tego klona... No wiesz.

A co do Pana G. mam dokładnie takie samo zdanie.

Twój Przyjaciel Siara
            • phalena Re: Esscorcie... Ależ mocno potrafisz kąsać... :) 30.11.10, 12:48
              przyjaciel_siara napisał: > Wow. Jak ostro. Esscorcie, jak ty potrafisz mocno uderzyć... :-o Muszę przyznać
              > , że 3 razy oglądałem twój nick, ale nie odkryłem w nim klona

no to muszę się przyznać, że i ja także przyglądałam się ze 3 razy, jak dotąd, to Esscort
              gromił obecne władze i wiele wysiłku w to wkładał. Naprawdę aż strach mu się narażać.
              • brycezion Re: Esscort 30.11.10, 12:53
                No faktycznie. To cynizm powiedzieć, że na kanalizację trzeba przeznaczać rocznie 25 mln i kłaść rur rocznie tyle, co przez 4 lata.
                • phalena Re: Esscort 30.11.10, 13:16
                  Mówić to sobie można dużo.
                  A powiedział, skąd weźmie taką ogromną kwotę?
                  Z nieba mu spadnie, czy jak?
                  • brycezion Re: Esscort 30.11.10, 13:26
                    Phalena - Z nieba też można, trzeba było złożyć wniosek o dotacje UE.
                    A teraz skąd ? Z budżetu. Jak się prze 4 lata "cykało" po 4 mln rocznie, to teraz trzeba 20 mln rocznie + po 5 mln rocznie kredytu.
                    Tak to trudno pojąć ? Wystarczy znać tabliczkę mnożenia do 100.
                    • phalena Re: Esscort 30.11.10, 13:33
                      Co do tabliczki mnożenia, to ja pytałam o to, co ów kandydat-niecynik powiedział, a nie o to, co mówisz ty, Brycezionie. To jak, powiedział coś?
                      • brycezion Re: Esscort 30.11.10, 13:44
                        Phalena - Jeśli byłaś na debacie, albo odsłuchałaś (tak jak ja w internecie) to usłyszałaś. Zdążył powiedzieć jedną rzecz, ale najistotniejszą : jeśli nie chcemy płacić kar, to trzeba w budżecie przez 5 lat przeznaczać na wod-kan. 20 mln i do tego brać co roku 5 mln.
                        I do tego sprowadza się cały problem.
                        • brycezion Re: Esscort 30.11.10, 13:45
                          Phalena - Brać 5 mln co rok kredytu.
                          • dr_sztrosmajer1 Re: Esscort 30.11.10, 13:51
                            Nauka czytania ze zrozumieniem, to początek edukacji każdego człowieka, gdzie wtedy byłeś bry? Cynik itd. esscort napisał o Jańciu-Gamoniu, nie o Dąbrowskim.
                            • esscort Re: Esscort 30.11.10, 14:52
                              No pewnie że nie o Dąbrowskim
                          • phalena Re: Esscort 30.11.10, 13:52
                            Brać kredytu? Jak, skąd? Przecież zdaniem kandydata, a raczej jego komitetu TŁ, gmina jest i tak już ogromnie zadłużona. Jeszcze mocniej ma być?
                          • krzysiom1 Re: Esscort 30.11.10, 13:54
                            Nie przekonasz. Szkoda czasu brycezionie..
                            Jeden z kandydatów mówił mało, drugi mówił dużo ale głownie o tym co powinno być zrobione ale czego nie robił przez cztery lata( nie wiadomo dlaczego zresztą).
                            Naprawdę mamy trudny wybór:)
                            • phalena Re: Esscort 30.11.10, 14:05
                              krzysiom1 napisał: > Nie przekonasz. Szkoda czasu brycezionie..

Bo Brycezion zwyczajnie jest nieprzekonujący.
                              • krzysiom1 Re: Esscort 30.11.10, 14:11
                                phalena napisała:

> krzysiom1 napisał: > Nie przekonasz. Szkoda czasu brycezionie..
                                >
                                > Bo Brycezion zwyczajnie jest nieprzekonujący.

Tylko w większości ma rację w tym co mówi....
                                • phalena Re: Esscort 30.11.10, 14:19
                                  Jeszcze niewiele go słuchałam. Ale wątpię ...
                                  • brycezion Re: Esscort 30.11.10, 14:43
                                    Phalena - Gmina ma jeszcze 25 mln zdolności kredytowej (do granicy 60%).
                                    Nie ma co wątpić, było powiedziane o potrzebie 25 mln rocznie.
                                    • brycezion Re: Dr_sztrosmajer 30.11.10, 14:52
                                      Znalazł się obrońca Esscorta, a jaki dowcipny z tą edukacją.
                                      To może w końcu odpowiesz skąd masz te rewelacje o niepłacerniu kar po 2015 roku??? Lubisz tak coś palnąć i uciec ? Zamilkłeś, myślisz, że jak przemilczysz, to moje kolejne pytania znikną ???
                                      To co, to była zwykła "zadyma" ? Głupi naród w Łomiankach to kupi ?
                                      O Esscorta się nie martw, rozumiemy się z nim wystarczająco.
                                      • dr_sztrosmajer1 Re: Dr_sztrosmajer 01.12.10, 01:25
                                        Ja do tego dotarłem i śpię spokojnie, spróbuj może Ci się też uda.
                        • phalena Re: Esscort 30.11.10, 13:49
                          Czyli reszty - skąd weźmie? - to już nie powiedział. Na moje wychodzi: mówić to sobie można
                          dużo, dużo, dużo. A debaty odsłuchałam, pan kandydat nie wypełniał czasu na odpowiedzi, czyli miał czas, żeby to powiedzieć. Na pewno sam nie wie.
                • przyjaciel_siara Re: Esscort 30.11.10, 15:15
                  brycezion napisał:

No faktycznie. To cynizm powiedzieć, że na kanalizację trzeba przeznaczać rocznie 25 mln i kłaść rur rocznie tyle, co przez 4 lata.

Wróć do wypowiedzi esscort'a. On nie obraża przecież twojego świątobliwego. Cynikiem nazwał JG. A ty... o kanalizacji.

Brycezionie, ty jesteś takim człowiekiem, który normalizację definiuje, jako wbicie noża w plecy i oczekiwanie aż rana dookoła się zagoi. Cały czas ziejesz nienawiścią do burmistrza Pszczółkowskiego. Efekt zaszłych waśni. Dlaczego nie spotkasz się z burmistrzem Pszczółkowskim i nie dacie sobie po razie tylko prowadzisz tu na forum swą niebezpieczną grę? Czy naprawdę będziesz miał tak ogromną satysfakcję, że przyłożyłeś rękę do wykreowania niekompetentnego nie znającego przepisów, w tym ustawy samorządowej - pana Dąbrowskiego? A jeśli jakimś cudem ci się uda, przeprosisz nas za jakiś czas za to, że bawiłeś się granatem?

Twój Przyjaciel Siara
                  • kmsanczia Re: Esscort 30.11.10, 15:17
                    przyjaciel_siara napisał:
                    > Dlaczego nie spotkasz się z burmistrzem Pszczółkowskim i nie dacie sobie po razie

Mówisz, że nic tak nie oczyszcza atmosfery? :D
                    Bo moim zdaniem jeszcze bardziej nakręca. ;)
                    • przyjaciel_siara Re: Esscort 30.11.10, 15:32
                      przyjaciel_siara napisał: Dlaczego nie spotkasz się z burmistrzem Pszczółkowskim i nie dacie sobie po razie

kmsanczia napisała: Mówisz, że nic tak nie oczyszcza atmosfery? :D Bo moim zdaniem jeszcze bardziej nakręca. ;)

Kobiety... niewątpliwie nakręca. Z mężczyznami jest inaczej. Zachowują więcej włosów kosztem drobnej strużki krwi ;)
                      • phalena Re: dacie sobie po razie... 30.11.10, 15:42
                        no ale Burmistrz jest serio kawał chłopa i zdaje się, ma duży zasięg. Bryceziona nie widziałam, ani nie znam. Czy pewien jesteś, że takie spotkanie nie zakończyłoby się tak jak niedzielna debata, dużą przewagą Pszczółkowskiego albo knock-outem? Nie nakręcam się :)
                      • kmsanczia Re: Esscort 30.11.10, 16:29
                        Dzień wcześniej pobili się pod słupem, czyli wg twojej teorii powinni już wyładować testosteron. :>
                        • przyjaciel_siara Re: Esscort 30.11.10, 22:28
                          kmsanczia napisała:

Dzień wcześniej pobili się pod słupem, czyli wg twojej teorii powinni już wyładować testosteron. :>

Moja teoria w tym przypadku sprawdziła się w 100%. Edek był dzisiaj na zaprzysiężeniu i na jego twarzy śladu nie było po tej okrutnej bijatyce. Albo to był jeden wielki pic albo Edek pokrywa swoją buźkę dobrej klasy puderkiem.
                          Słyszałem również, że Edek z tym drugim panem, co to się "pobili" dzisiaj po południu razem sobie pili :)
            • esscort Re: Esscorcie... Ależ mocno potrafisz kąsać... :) 30.11.10, 15:12
              przyjaciel_siara napisał:

> Wow. Jak ostro. Esscorcie, jak ty potrafisz mocno uderzyć...

No tak, poniosło mnie. Przepraszam. Ale jak czytam (i słyszę z innych źródeł), że kandydat na burmistrza, ktory jeszcze niedawno opowiadał o potrzebie wspólnego działania, odpowiedzialności itp., który przecież mógł (przy szczęśliwszym dla siebie głosowaniu) siedzieć zamiast któregoś z bohaterów debaty, tak się podczas debaty zachowuje, to na prawdę jest to trudne do nieskomentowania.
              Ja rozumiem emocje zarówno "normalnej" (w sensie anonimowej) publiczności jak i członków komitetu, którego kandydat staruje w debacie, ale taka chęć odegrania się za wynik kolejnych przegranych wyborów jest poniżej wszelkiego poziomu. Tzw. obciach na maksa.
              I tylko to lub aż to mam na swoje usprawiedliwienie.
      • roberto16933 Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 30.11.10, 08:34
        lucca.mint napisał:

> Wszystko fajnie, ale to jedno się nie zgadza.Pan Gr pokrzykiwał i to jak najęty
        > z żoną. I żona kandydata TD również nie wytrzymywała napięcia!

Wiesz. Każdy momentami nie wytrzymywał. Musiałbym wymienić tu 99% osób z sali. Ale masz rację pretendent winien zachowywać się w miarę dostojnie. A żona? Żony... wiesz, jakie są :)
        • roberto19633 re. Złamany klonie 30.11.10, 17:49
          roberto16933 napisał:

> lucca.mint napisał:
          >
          > > Wszystko fajnie, ale to jedno się nie zgadza.Pan Gr pokrzykiwał i to jak
          > najęty
          > > z żoną. I żona kandydata TD również nie wytrzymywała napięcia!
          >
          > Wiesz. Każdy momentami nie wytrzymywał. Musiałbym wymienić tu 99% osób z sali.
          > Ale masz rację pretendent winien zachowywać się w miarę dostojnie. A żona? Żony
          > ... wiesz, jakie są :)

.............DOBRA ,złamasie Żon I Rodzin się nie czepiamy.
          • brycezion Re: Dr_sztrosmajer 30.11.10, 21:07
            1. Proszę wreszcie odpowiedzieć skąd te rewelacje o niepłaceniu kar ?
            2. Proszę również nie wmawiać mi, że promuję
            Dąbrowskiego. Wystarczy przeczytać wątek "Pszczółkowski wrócił z dalekiej podróży" i moją odpowiedź Marmitowi i Romkowi.
    • roberto19633 Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 30.11.10, 17:24
      ZNOWU ODCINAM SIĘ OD POSTÓW ZŁAMASA ,KLONA.
      • przyjaciel_siara Re: Pozostał po debacie żal i niesmak 30.11.10, 22:45
        Ty się tak nie odcinaj, bo nie wiadomo tak naprawdę, kto tu klonem, a kto klonem klona.
        Czy masz dowód na to, że nie jesteś klonem? Odpowiedz proszę, bo samo twoje oświadczenie tu na forum mi kompletnie nie wystarcza.

Od początku byłem zdania, że przy nicku powinien pojawiać się adres IP użytkownika.

Twój Przyjaciel Siara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka