roberto19633 09.12.10, 18:09 Zadam Ci pytanie - czy czasem nie obraziłeś się na mnie ? Czy to że poparłem T.D coś zmienia? Czy można się do Ciebie zwracać per Stefanie czy już przez Pan.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vox.populi666 Re: do stefana 10.12.10, 18:51 E tam , widzę Misiu że Stefan ma chandrę po wyborach i sobie parę dni nie pokonwersujecie. Musisz mu chyba studium zagospodarowania Dziekanowa z czasów Sokołowskiego wysłać. Wtedy może przejrzy na swe bystre oczy i zobaczy że tam właśnie zostały podjęte zaniechania - na rzecz nisko położonych Łomianek Dolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: do stefana 10.12.10, 20:02 roberto to kogo poparłeś ( wg mnie był to jednak błąd,ale pożyjemy zobaczymy może miałeś rację?) nie ma dla mnie znaczenia i nie zmienia to nic w mojej sympatii do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: do stefana 10.12.10, 21:29 Drogi Stefanie mojej do Ciebie również. Chciałoby się powiedzieć i vice versa. Może rzeczywiście nie miałem racji. Nie mam patentu na nieomylność. Mogę mieć tylko nadzieję. Ależ ta cytrynówka bije w palnik. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: do stefana 11.12.10, 15:29 Mi również pozostaje nadzieja,że P.Dąbrowski będzie samodzielnie podejmował decyzje i nie będzie ulegał wpływom żadnej lokalnej strukturze...chyba,że będzie to z wyłączną korzyścią dla CAŁEJ GMINY a nie tylko dla kilku osób... Nie byłem, jak wiesz entuzjastą P.Pszczółkowskiego lecz uznałem,że jednak P.Pszczółkowski gwarantuje stabilizację i niezależność od lokalnych wpływów...,że tak się delikatnie wyrażę... Po wyborze ( ku mojemu zaskoczeniu) P.Dąbrowskiego będę się przyglądać bardzo wnikliwie..Bo powiedzmy sobie prawdę, to wyborcy w Dąbrowie przesądzili o tym kto został Burmistrzem...tylko czy oni wiedzieli,że Pszczółkowski nie był winien,że przez Dąbrowę pójdzie trasa i nikt nie mógł tego już zablokować bo byłoby to irracjonalne wbrew temu co mówili poniektórzy lokalni działacze... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: do stefana 11.12.10, 15:48 Stefanie nie demonizowałbym tej Dąbrowy. To suma głosów ludzi wykluczonych z decyzji o losach Gminy zdecydował o wyniku. Nie spierajmy się o takie pierdoły wynik jest i teraz można myśleć o tym co jutro. Jak możesz przeczytać Gmina jest zadłużona nie tylko w Bankach ale też nie wiadomo u kogo. Ktoś kupił papiery dłużne/obligacje/, nikt nie chce podać informacji , kto. I tu może być niezła mina z opóźnionym zapłonem. Pieniądze poszły w ulicę i roślinki teraz trzeba będzie je wyprodukować. Oj te pomysły W.P ,podejrzewam że coś mogło być nie halo z tymi obligacjami. nikt nic nie wie. Faktem jest, że jak jest sponsor to i zabawa przednia. Teraz trzeba będzie oddawać. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: do roberto 11.12.10, 20:31 roberto przestań wreszcie pieprzyć. Jak nie wiesz o czym piszesz to się zamknij i idż sprawdż jaka jest prawda i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: do roberto 12.12.10, 08:21 neptun666 napisał: > roberto przestań wreszcie pieprzyć. > Jak nie wiesz o czym piszesz to się zamknij i idż sprawdż jaka jest prawda > i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Grzeczniej neptunie nie z Tobą rozmawiam , ty jeszcze nie odpowiedziałeś na proste pytanie kto wykupił pakiety obligacji? To właśnie jest ,,pieprzenie,, gadanie z którego nic nie wynika. Jak odpowiesz to nie będę więcej poruszał wątku obligacji. I czym wprowadzam ludzi w błąd- konkrety proszę? Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: do roberto 12.12.10, 13:18 Roberto nie reaguj na epitety...takie zachowanie trzeba ignorować i tyle...Jednak tutaj muszę się z Tobą nie zgodzić...Obligacje gminne to papiery dłużne, rozprowadzane przez Gminę zgodnie z przepisami prawa wobec czego nieuprawnione są Twoje Roberto dywagacje i teorie spiskowe na temat obligacji...Lepiej zastanówmy się kiedy tak naprawdę nastąpiło zadłużenie Gminy... Zacznijmy od sprawy ICDS-u najpierw to trzeba wyjaśnić...drobiazgiem w tej kwestii jest dlaczego basen nie trzyma wymiarów olimpijskich i kto to odebrał od wykonawcy i dlaczego to przedsięwzięcie tak DUŻO KOSZTOWAŁO skoro podobna hala na Bemowie kosztowała o wiele taniej... Następną sprawą jest trasa przez Dąbrowę...Przecież nawet średnio inteligentni ludzie wiedziel,że akstrakcyjna droga po wale ( przy wale) jest ze względów: ekonomicznych,lokalizacyjnych ( trudny grunt) i juz istniejące plany NIE REALNA ... a jednak mamiono ( nie będę mówił kto to robił bo doskonale Roberto to wiesz),że wariant trasy po wale jest realny.... a wiemy jak wyszło i mówiliśmy o tym juz dawno,że TRASA BĘDZIE BIEGŁA PRZEZ DĄBROWĘ...i to było wiadomo od niespełna 40 lat... Porozmawiajmy o tym... Porozmawiajmy także o obietnicach Burmistrza...NAJWAŻNIEJSZA OBIETNICA,która miała przyciągnąć wyborców TO KANALIZACJA I WODOCIĄG w gminie... Ja myslę,że się rozczarujemy, ale BĘDZIEMY ROZLICZAĆ BURMISTRZA Z OBIETNIC szczególnie tej Panie Dąbrowski chcemy WODOCIĄGU I KANALIZACJI tak jak Pan to PUBLICZNIE obiecał...i realizacji tej publicznie ( myślę,ze Burmistrz zdaje sobie sprawę co to znaczy PUBLICZNIE złożona obietnica) złożonej obietnicy bedziemy pilnować...Także roberto do dzieła.. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: do stefana 12.12.10, 13:44 Drogi stefanie- jeżeli chodzi o trasę po wale , wiesz że dla mnie to mrzonka. Wiesz pewnie że nie byłem , ani nie jestem bezpośrednim beneficjentem wyboru z zeszłego tygodnia. Dlatego nie wiem za co się mam brać czy za odśnieżanie, czy też naprawę wibratora phaleny. Ja liczę w pierwszej kolejności na plan zagospodarowania , później wodociąg. A kanalizacja może za 3 lata- bo daleko. Owszem poparłem T.D. , dlatego że każdy z poprzednich kandydatów przyjeżdżał i piętrzył problemy, nikt się nawet nie przymierzał do Planów Zagospodarowania/oprócz studium z czasów Sokołowskiego/. Czekając niczym sęp lub hiena na naturalne rozwiązanie problemu mojej okolicy./ wymarcie wiekowych Rolników/ Ostatnio nawet z W.P o tym rozmawiałem -a On mi odpowiedział jakie to trudne i kosztowne. A trudne i kosztowne to nie było zagospodarowanie Łąk na Chopina i ŁD? Tylko tu nikt jeszcze nie kupił za psi grosz ziemi , by potem z krociowym zyskiem móc nią zhandlować. Odpowiedz Link Zgłoś