Dodaj do ulubionych

Ile jeszcze nowych

06.05.12, 10:16
Ile jeszcze nowych nicków powstanie aby dokopać mieszkańcom Łomianek którzy ośmielili się pełnić kiedyś funkcje społeczne, być w radzie nadzorczej, być pracownikiem urzędu za czasów poprzednich burmistrzów.
Teraz jak rozumiem nikt tych funkcji nie pełni, nie ma pracowników w urzędzie, został się tylko burmistrz Dąbrowski, Rusiecki,Kłódkiewicz , Pani sekretarz i oczywiście doradcy. Państwo kiedyś też te funkcje przestaniecie pełnić i będziecie oczekiwać że ktoś będzie traktował Was z szacunkiem tylko na ten szacunek trzeba sobie zapracować latami. Skoro mieszkańcy podjęli decyzję o referendum to uszanujcie ją i nie plujcie na wszystkich bo część może spaść również na Was.
Miłego dnia wszystkim. Magda Wójcicka.
Obserwuj wątek
    • drabbu Re: Ile jeszcze nowych 06.05.12, 11:45
      mazowianka napisała:>Skoro mieszkańcy podjęli decyzję o referendum to
      > uszanujcie ją

Mieszkańcy powiedzieli "sprawdzamy". Uważam, że skoro panowie mieli odwagę, by stawać
      w wyborach (obiecując nadzwyczajne osiągnięcia), to należy również mieć odwagę, by poddać się teraz weryfikacji przez ogół wyborców. Mnożenie nowych nicków z zadaniem dokopania mieszkańcom to dowód braku jakiegokolwiek pomysłu na wykazanie swoich racji i obrony swoich
      pozycji.
      • brycezion Re: Ile jeszcze nowych 06.05.12, 12:45
        Jak policzyć, to nowe nicki pochodzą w większości od zwolenników referendum i przeciw obecnym władzom.
        • 11chwilka Re: Ile jeszcze nowych 06.05.12, 13:45
          Widocznie jest ich więcej niż zwolenników obecnych skompromitowanych władz, dziadku!
          • brycezion Re: 11chwilka 06.05.12, 14:13
            Nie jestem dla ciebie dziadkiem. Sądząc po zachowaniu - to jesteś jeszcze smarkaczem, który opanował jedynie walenie w klawiaturę.
            A ilość nicków za referendum świadczy jedynie o chęci "rozróbki", takich "kiboli". Bo nic mądrego od nich nie usłyszałem.
            • neptun666 brycezion 06.05.12, 14:31
              A co chcesz usłyszeć kto ma być nowym burmistrzem?
              Tu piszemy o REFERENDUM nie o wyborach. i prośba nie wyzywaj ludzi od "kiboli"
              bo ich drogi Panie nie znasz.
              Piszesz o mądrości a czymże to szanowny Pan zabłysnął aby dać przykład ?
        • morda6 Re: Ile jeszcze nowych 06.05.12, 16:33
          No, niekoniecznie. Jeśli chodzi o mnie to jestem (może jedynym) przeciwnikiem referendum. Jedyne referendum jakie mój organizm oczekuje to referendum za odwołaniem Rady Miejskiej. Niektórzy są dożywotnymi radnymi, którzy żerują nad korytem i mają coraz to większe ambicie dojąc nasze pieniądze z podatków.
          Wyborcy przy następnych wyborach powinni brać pod uwagę młodych, zdolnych i dynamicznych ludzi i dać sobie w 100 procentach spokój z dotychczasowymi radnymi nie mających pojęcia o niczym z wyjątkiem umiejętności korzystania z toalety.
          Wam Panowie już dziękujemy - nie udawajcie, że chcecie dobra dla Łomianek. Dla naszego dobra powinniście się wreszcie oddalić od stołków Rady Miejskiej
          • be-cacy Re: morda6 06.05.12, 18:47
            Ja jestem zwolennikiem referendum w sprawie odwołania burmistrza.Szkoda,że nie było inicjatywy referendalnej wcześniej.Zmarnowany czas i narastające konflikty, a działań podejmowanych na rzecz mieszkańców nie widać.
            Dobrze,że niektóre osoby są radnymi przez kilka kadencji.To doświadczeni radni.
            W przeciwieństwie młodego,,,zdolnego i dynamicznego do rozróby " p.Zastępcy PR i śpiącego p.Burmistrza też młodego.
            Może nadejdzie dzień,że tym panom,my mieszkańcy podziękujemy.Szkoda dla nich czasu,bo zanim się nauczą i nabiorą ogłady skończy się ta kadencja.

• krzysiom1 Re: Ile jeszcze nowych 06.05.12, 16:53
          brycezion napisał:

> Jak policzyć, to nowe nicki pochodzą w większości od zwolenników referendum i p
          > rzeciw obecnym władzom.
          Dokładnie...
          mazowianka powinna najpierw spojrzeć w lustro i popytać znajomków.....
          • brycezion Re: Neptun666 06.05.12, 17:23
            Nie muszę dociekać kto się kryje za jakim nickiem, zwłaszcza wśród tej hurmy nowych. (To pewnie ci, którzy dostali za darmo laptopy.) Dla mnie "kibol" to ktoś dążący do "rozróbki" i nie mający żadnej sensownej podstawy do tego. Bo 4 uzasadnienia do referendum to stek bzdur.

Długo mógłbym przypominać Ci Neptunie666 różne moje rady obu burmistrzom, a jeśli czytałeś Białe Księgi to wiesz, że wiele spraw nadal nie jest uregulowanych. Np. sprawa własności gruntów NN; wiesz co to znaczy ? Przeczytaj co mówiłem w 2008 roku w Jachrance.

• be-cacy Re:do brycezion 06.05.12, 18:34
              Panie Brycezion,jaki był tu spokój.Niech Pan przedłuży urlop.
              Pisze Pan,że 4 uzasadnienie do referendum ,to stek bzdur.Niech Pan to uzasadni.
              Dla mnie to Pan wypisuje bzdury.
              • j.urek Re:do brycezion 06.05.12, 18:36
                widać, że nie czytałeś żadnej białej księgi i nie byłeś w 1978 r. w jahrance i nie słuchałeś, co tam brycek powiedział proroczo
                • wiesiomak Re:do brycezion 06.05.12, 19:45
                  O wyjazdowym spotkaniu w Jachrance dużo informował radny Piotr Rusiecki. Głównym tematem było ile kotletów za gminne pieniądze zjadł brycezion. Ot , spotkanie towarzyskie jakich wiele.
            • 11chwilka Re: pradziadek bryciezon 06.05.12, 20:07
              Dziadkowi okulary figlują. No może nie dziadkowi, a pradziadkowi ( nie znam jego statusu w tym zakresie, ale na dziadka się obraża), staremu zgorzkniałemu człowieczkowi, o którego księgach nikt już nie pamięta. Zawsze chciał być wyrocznią, ale jak każda pytia nie napisał nic co by się dało zrealizować. Bo przepaść między jego teoriami a praktyką była zbyt wielka, zwłaszcza w aspekcie finansowym. Języka współczesnego też nie zna więc zachowuje się jak typowy kibol. Wali każdego kto nie jest kibicem jego drużyny. Biedny zgorzkniały starzec z marginesu, przebierający nóżkami by mu zlecono kolejną księgę białą, a może tym razem różową. I by się dorwać do tej możliwości nie przebiera w środkach. A zawory mu puszczają powstaje więc sprężenie zwrotne. Więc pozostawmy jego pisaninę tylko jemu, bo nie tylko g.. nie należy ruszać, obszymurka też należy olać. A tak na marginesie to ile ma on nowych ników?
          • mazowianka Re: Ile jeszcze nowych 06.05.12, 20:05
            krzysiom1 napisał:

> mazowianka powinna najpierw spojrzeć w lustro i popytać znajomków....

Krzysiek miałam się nie odzywać ale nie mogę sobie pozwolić na milczenie, jeśli chodzi o mnie to ja patrzę w lustro i nie mam się czego wstydzić może tylko teraz jestem ostrożniejsza w dobieraniu przyjaciół, zawsze wydawało mi się że przyjacielem się jest na zawsze i wtedy kiedy jest dobrze a tym bardziej potrzebujesz przyjaciela kiedy jest żle.
            Natomiast Ty nie znasz znaczenia tego słowa, przyjażnisz się wtedy kiedy jest to Ci na rękę
            no cóż może kiedyś to zrozumiesz.
            Mimo wszystko życzę Ci wszystkiego dobrego, kiedyś Twój przyjaciel Magda Wójcicka.
            Nie będę więcej odpowiadała na Twoje zaczepki.
            • krzysiom1 Re: Ile jeszcze nowych 06.05.12, 20:13
              Jak zwykle górnolotnie... tylko to co piszesz tradycyjnie ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.
              Poczytaj wątek który rozpoczęlaś i będziesz miała potwierdzenie idiotyczności Twojego pytania...
              • brycezion Re: Wiesiomak 06.05.12, 20:38
                Spotkanie towarzyskie w Jachrance jakich wiele ? Widać nie masz zielonego pojęcia jaki był jego cel.
                Dla przypomnienia powyżej przypomnę.
                • j.urek Re: Wiesiomak 06.05.12, 20:43
                  O Boże brycek, tylko ksiąg nam tu nie cytuj. Błagam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka