Dodaj do ulubionych

Korty zostały odkryte! Ale frajda!!

22.05.13, 09:11
W ostatnim czasie pojawiło się kilka głosów, że Łomianki Razem dbają o interesy tylko wąskiej grupki, a nawet, że działamy w interesie konkretnego developera. Jest to bzdura – chcemy po prostu respektowania naszych praw i chcielibyśmy nigdy więcej nie mieć do czynienia z sytuacjami typu “Brama niezgody” - gdy mieszkańcom blokuje się dojazd do własnej posesji. Tymczasem przez przypadek dotarła do nas wiadomość, której pani Ewa Krzyżowska raczej nie chciała ujawniać naszej grupie. I to dopiero jest działanie dla wąskiej grupy! A konkretnie to w interesie tylko jednej osoby i jednego klubu tenisowego.

Pani Ewa zaprasza na “integrację lokalną” i “sąsiedzkiego grilla”, ale najlepsze przed grillem. Najpierw złożenie petycji, z (tu cytujemy): “JAK NAJWIĘCEJ PODPISÓW, Z CAŁEJ! GMINY, NIE MUSZĄ BYĆ ZAMELDOWANI!” O co petycja? O pozostawienie planu bez zmian. W czyim to interesie? Przecież nie mieszkańców, którzy na zasadzie szachownicy nie dostali możliwości zabudowy. Pani Krzyżowska chce podpisów ludzi, którzy tu nie mieszkają – po prostu ilość. W czyim to interesie??? Takie działanie jest w interesie KLUBU TENISOWEGO, który nie chce możliwości konkurencji. Zresztą, Pani Ewa pisze o tym, jak boi się, że jej zarzucimy reprezentowanie SAMEJ SIEBIE. I trudno tego nie robić. Potem już zwykła propaganda, podlana sosem fałszywej troski – pojawia się znana plotka o budowie bloków. Ten temat wyjaśnialiśmy już kilkukrotnie.

PANI EWO – POZDRAWIAMY SERDECZNIE i raz jeszcze podkreślamy – jako mieszkańcy domagamy się równych praw i jesteśmy przeciw BLOKOM.

MOŻEMY SIĘ POD TYM PODPISAĆ. ALE PROSZIMY NIE ROZPOWSZECHNIAĆ FAŁSZYWYCH INFORMACJI. Chodzi nam o to, żeby na tych terenach była zabudowa rezydencjalna - to tyle. NIE CHCEMY BLOKÓW. Chcemy studium, które nie dyskryminuje mieszkańców. Nie będziemy zbierać przypadkowych podpisów od mieszkańców Zielonki czy Ursynowa – reprezentujemy ŁOMIANKI!
Obserwuj wątek
    • umaerwin Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 09:44
      Chcę tylko zauwarzyć, że nikt, żaden deweloper nie będzie pytał właściciela odrolnionej działki, co ma na niej zbudować. I oczywiście zbuduje to, co mu przyniesie największy dochód czyli im więcej mieszkań/bliźniaków upchnie tym dla niego lepiej.
      Więc słowa - nie chcemy bloków - z ust Łomianki Razem - nie znaczną nic, są puste i obłudne. I nawet jestem skłonna im uwierzyć, że nie chcą tych bloków, tylko co z tego - po sprzedaży odrolnionej zmieni deweloperowi powstanie tam prawdopodobnie blokowisko/bliźniakowisko, bo z tego zysk największy.
      • ostrekolo_smiech przepisy nadzrzędne 22.05.13, 10:26
        odsyłam do rozporządzenia o Warszawskim Obszarze Chronionego Krajobrazu i projektu Planu Ochrony KPN na lata 2012-31. Budowa bloków jest sprzeczna z tymi NADRZĘDNYMI przepisami.

Dlaczego chcecie miec monopol na korty????? Napiszcie, że
        1. nie chcemy bloków
        2. chcemy dac mozliwośc innym prowadzenia obsługi sportu i rekreacji np. kortów tenisowych, usług hippicznych

jakoś to Wam nie przechodzi przez klawiature :))))))))))))

• ostrekolo_smiech Re: przepisy nadzrzędne 22.05.13, 10:29
          napiszcie równiez:
          3. my już mieszkamy na Kepie Kiełpińskiej, i chcemy mieć sąsiadów, nie chcemy buc otoczni dewastowanymi uzytkami, chcem, żeby obok nas mieszkali ludzie, w zrównoważonej zabudowie mieszkaniowej. Nie chcemy być wąska grupa mieszkającą tam podczas gdy innym odmawia sie prawa do odrolnienia.

Myślę, że to załatwi wiele - pozwoli ludziom zrozumieć, naprawdę zrozumieć czystośc Waszych intencji.

• ostrekolo_smiech Re: przepisy nadzrzędne 22.05.13, 10:34
            przepraszam za literówki, chodzi także o obszary Łomianek Dolnych Kepy Kiełpińskiej, częsci Kiełpina - określanych jako Dolina lomiankowska

ostrekolo_smiech napisał(a):

> napiszcie równiez:
            > 3. my już mieszkamy na Kepie Kiełpińskiej, i chcemy mieć sąsiadów, nie chcemy b
            > uc otoczni dewastowanymi uzytkami, chcem, żeby obok nas mieszkali ludzie, w zró
            > wnoważonej zabudowie mieszkaniowej. Nie chcemy być wąska grupa mieszkającą tam
            > podczas gdy innym odmawia sie prawa do odrolnienia.
            >
            > Myślę, że to załatwi wiele - pozwoli ludziom zrozumieć, naprawdę zrozumieć czys
            > tośc Waszych intencji.
            >
      • stefanprawo Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 11:44
        Heheheh właściciele gruntów budowlanych i domków wystawionych na sprzedaż już się trzęsą na samą myśl,że przybędzie działek budowlanych i ceny spadną widać panikę..naciśnięto na odcisk komuś...Straszenie blokami TO ŚCIEMA...a mieszkańcy/własciciele gruntów nie chcą przecież bloków tylko możliwość zabudowy ekstensywnej...i jak będzie to regulował plan to nikt tam bloków nie postawi tym bardziej,że nie ma potrzebnej do uzgodnienia bloków infrastruktury i nie będzie zgody kampinoskiego parku narodowego...Nie wierzcie w te BZDURY...
        Zrobię wszystko żeby powstały te KORTY TENISOWE NA BRZEGOWEJ będziemy wspólnie o nie walczyć...hehhehehehhe oj oj boli bo kilkuset mieszkańców nie siedzi już cicho i upomina się o swoje o kogoś to cholernie rozblolało...GDZIE BYLIŚCIE JAK ZMIENIANO STUDIUM DLA ŁUŻYCKIEJ I DLA GRUNTÓW NA KTÓRYCH OBECNIE BUDUJE RONSON? Cicho było o tych zmianach to się nie włączaliście?heheheheh ale numer
    • stefanprawo Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 13:01
      Poniżej cytat z wypowiedzi publicznej właściciela gruntu ,która chciała korty wybudować.
      www.facebook.com/razemlomianki/posts/416426281797569?comment_id=2316318&offset=0&total_comments=1¬if_t=feed_comment
      Jak niewierzysz to spytaj się tej Pani...
      Poniżej cytat z wypowiedzi właściciela ( nie dewelopera, nie marketingowca po prostu właściciela działki):
      "Ponieważ nie chcę plotek opowiem jako osoba zainteresowana bezpośrednio, właściciel nieruchomośći nie żaden deweloper jak to jest z tymi kortami. Chciałam zrealizować swoje cele i marzenia aby ten teren, który jest doskonały na sport i rekreację zaczął działać dla ludzi ale organy naszej władzy czyli gmina reprezentuje interesy tylko jednego obywatela i oczywiście jest przeciw.
      Jakiś czas temu znalazłam inwestora, który na moim terenie chce zbudować korty tenisowe. Niby proste ja mam ziemię, on chęci i kapitał tylko działać. No i zaczynają się schody. Na początku nie wiedziałam dlaczego??????
      Byłam na wizytach pięć razy u Burmistrzów (chyba wszystkich możliwych) i ci Panowie są zachwyceni pomysłem kortów, wykorzystaniem właściwym tego terenu, wizualizacją naszego projektu. W rozmowach ze mną obiecują, że poprą ten projekt, że zrobią to z pełnym przekonaniem i że cenią sobie swoje słowo, więc na pewno pozwolenie na korty dostanę. ALE chyba bardzo się obawiają "kogoś" w gminie (kto reprezentuje interesy tylko jednej osoby) bo po tych wszystkich zapewnieniach efektów brak a Panowie Burmistrzowie robią uniki w odpowiedziach.
      Tak więc czuję się bardzo skrzywdzona, że mając dobry dla wszystkich mieszkańców pomysł, chęci działania dla dobra tak swojego jak i innych, teren który najlepiej z racji na swoje usytuowanie nadaje się na taki cel jestem bezsilna wobec jednej osoby w gminie, która przedkłada prywatę nad wykonywany zawód, a najwyższe władze gminy również mają dziwny respekt i tej osobie boją się sprzeciwić. Ciekawe dlaczego?"

To koniec jej wypowiedz i co? KOMU ZALEŻY NA WSTRZYMYWANIU WARUNKÓW ZABUDOWY DLA KORTÓW? CZY TO PRZYPADEK? DLACZEGO GRUNTY TEJ PANI MAJĄ POZOSTAĆ ZGODNIE ZPROJEKTEM PLANU ROLNE CHOCIAŻ W STUDIUM SĄ TRAKTOWANE JAKO SPORT/REKREACJA? DLACZEGO DZIAŁKI TYCH KILKUSET LUDZI MAJĄ POZOSTAĆ ROLNE GDY TYMCZASEM ZMIENIONO STUDIUM DLA ŁOMIANEK DOLNYCH WIELOKROTNIE ZEZWALAJĄC NA ZABUDOWĘ NA TYCH TERENACH MIEJSCOWO DLA KONKRETNYCH WRĘCZ DZIAŁEK?
      JESTEM ZA RÓWNOŚCIĄ WIDAĆ,ŻE KTOŚ SIĘ BOI SIŁY JAKĄ SĄ MIESZKAŃCY,którzy wreszcie się zjednoczyli...KTOŚ PRZEBIERA NÓŻKAMI CIEKAWE CIEKAWE...JAKI JEST W TYM CEL?
    • j.urek Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 13:15
      Pani Ewa występuje pod nazwiskiem i jasno artykułuje swoje poglądy. Natomiast Łomianki Razem ukrywają swoją tożsamość i próbują sprowadzić całą sprawę do rzekomej konkurencji kortów tenisowych. Przecież to jest śmieszne.
      • stefanprawo Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 13:32
        Tylko dlaczego jej zależy na tak szybkim uchwaleniu planów jakoś nie protestowała gdy uchwalali studium dla ronsona...jakoś to jej nie przeszkdzało...nie protestowała gdy zmieniano studium dla Łużyckiej ...jakoś jej to nie przeszkadzało a dziwnym trafem przeszkadzają jej zmiany jakich domaga się kilkuset właścicieli gruhntów i mieszkańców Łomianek Dolnych i Kępy Kiełpińskiej... po uchwaleniu wadliwych planów profesjonalnych kortów tenisowych krytych nie będzie...i nie będzie konkurencji tym samym dla istniejących kortów...Czy tak?
        • stefanprawo Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 13:36
          Łomianki Razem się nie ukrywają przedstawicieli jest KILKUSET właścicielka gruntów,której blokują możliwość budowy inwestycji wartej zapewne WIELE MILIONÓW ZŁOTYCH ( więc to nie jest śmieszne) przedstawiła się z imienia i nazwiska więc nie manipuluj... ehh przebieracie nóżkami i drżycie...drżyjcie bo nadchodzi koniec uznaniowych warunków zabudowy, koniec wprowadzania na niekórych działkach zmian do planów etc...MIESZKAŃCY CHCĄ RÓWNEGO TRAKTOWANIA DLA WSZYSTKICH!! I MÓWIĘ TO JA STEFANPRAWO....chociaż byście nie wiem co robili to KORTY NA BRZEGOWEJ POWSTANĄ oraz będzie dopuszczona ekstensywna zabudowa w Łomiankach Dolnych i na Kępie...
          Podajcie chociaż jeden argument przeciwko korton tenisowym oraz przeciwko zabudowie na dużych działkach? (mieszkańcy nie chcę bloków)
          • j.urek Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 13:41
            Stefan, opamiętaj się, bo brniesz w komiczność. Kilkuset przedstawicieli w sprawie jednego kortu, żadnych nazwisk, żadnych konkretów poza kortami... Rozumiem że to miłośnicy tenisa w spontanicznej akcji z rakietami w rękach.... :) Stefan, pisząc tak szkodzisz sprawie, której nie chcesz szkodzić
    • j.urek Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 15:06
      Nie będziemy zbierać przypadkowych podpisów od mieszkańców Zielonki czy Ursynowa – reprezentujemy ŁOMIANKI!

Bo tak mówicie?
      • stefanprawo Re: Korty zostały odkryte! Ale frajda!! 22.05.13, 15:54
        Podpisy zebrane codzienne przybywają nowe... i to prawdziwych mieszkańców Łomianek/właścicieli gruntów...korty tenisowe to tylko przykład...dyskryminacji niektórych.
        Przykład kortów nie jest błachy wstrzymywana jest moim zdaniem niesłusznie inwestycja za kilka-kilkanaście milionów złotych...więc nie bagatelizuj sprawy to nic nie da...
        Fakt jest też taki,że Pani Krzyżanowska jest Partnerem w spółce jawnej,która jest zdaje się właścicielem kortów to FAKTY...
        Faktem jest też,że mieszkańcy muszą być traktowani RÓWNO dosyć zmian częściowych przy planach, dosyć prowizorek...MIESZKAŃCY CHCĄ PLANÓW DLA WSZYSTKICH TAKICH SAMYCH z możliwością zabudowy ekstensywnej i sportowo-rekreacyjnej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka