Dodaj do ulubionych

piekarnia Grzybek i stare pieczywo

17.05.14, 15:48
Kupiłem dziś chleb w Grzybku. Zapłaciłem 15pln. Chleb jest stary. Pan ani nie przecenil chleba ani nie poinformował, że jest stary. Facet zostawia pieczywo, które nadaje się do sprzedania w szufladach (dół regalu).
Biznes po polsku:-(
Obserwuj wątek
    • tgserwis Re: piekarnia Grzybek i stare pieczywo 17.05.14, 17:10
      Chcesz mieś świeże pieczywo - piecz własny chleb w domu. Robota żadna, samo się robi, smak i wartości nieporównywalne. W razie czego służę pomocą.
      • rondo7 Re: piekarnia Grzybek i stare pieczywo 18.05.14, 22:09
        Niestety ten gość nie powinien sprzedawać pieczywa, przetrzymuje za długo i nie wymienia codziennie, myślę że co trzy dni i to nie wszystko. Tłumaczy, że mu nie dowożą i sam musi jeździć; pewnie skąpi na transport, ale zabija własny interes. Są Grzybki na Heroldów, tam kobietka rozkręciła biznes i często u niej nie ma, bo sprzedane, ale jak jest to świeże. A pieczywo z Grzybków jest dobre i trzyma długo świeżość, więc kupić stary chleb to duża sztuka. Facet w Łomiankach jednak to umie.
    • valla-maldoran Re: piekarnia Grzybek i stare pieczywo 29.07.14, 17:07
      Grzybki działa do najbliższego czwartku.
      Brakuje mi w Ł. Lubaszki.
      • catalabamaa Re: piekarnia Grzybek i stare pieczywo 30.07.14, 20:14
        A Ja bardzo lubię chlebek rycerski ze sklepu piekarni koło Lenarcika na ul. Wiślanej :D Pyszny :)
        • miu4 Re: piekarnia Grzybek i stare pieczywo 31.07.14, 10:54
          Rycerski powiadasz? Ja cały czas eksperymentuję z pieczywem w tym sklepiku - smaczne. A najbardziej lubię ich pączusie :)
          • 4kierowca_bombowca Re: piekarnia Grzybek 31.07.14, 11:23
            Szkoda wyrobów z Grzybka. Jakościowo biły na głowę fabryczną Oskrobę, plasowały się w czołówce dobrego pieczywa. Najpierw Leoncin, Grzybki, nasz rodzimy piekarz
            a później długo nic.
            No ale z gustami i smakami się nie dyskutuje. Łomianki są i jeszcze będą długo sypialnią W-wy gdzie zakupy śpiochy robią w Warszawskich Hipermarketach , bo tanio i nie znają ,,kuchni, produkcji taniego pieczywa.
            Szkoda, następne Grzybki są na Bielanach obok Orlenu.
            • catalabamaa Re: piekarnia Grzybek 01.08.14, 00:24
              A szkoda, że tak właściciel sklepiku zepsuł renomę Grzybków, bo wydaje mi się, że dobre pieczywo produkują, a ich sklep przy piekarni na Grochowie chyba - wow ! Wielki jak markecik, elegancki :)

Miu tak bardzo nam smakuje rycerski chlebek :) A jakiś żytni chyba bielański nam smakuje, sok z brzozy też tam kupuję :)
              • anonymous6 Re: piekarnia Grzybek 01.08.14, 00:57
                Nie ma czegos takiego jak "chlebek". Jest chleb. Tak samo jak nie ma "szyneczki" i "serka". Jest szynka i ser.
                • agawe20 Re: piekarnia Grzybek 01.08.14, 06:51
                  Prawie codziennie robię zakupy w Putce. Polecam chlebek Mnicha i pączki serowe. Dzieciaki uwielbiają. Smacznego :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka