bonbon.ella 15.01.15, 10:54 Baaardzo, ale to baaardzo Was wszystkich proszę: włączajcie kierunkowskazy ZANIM zdecydujecie się wdepnąć na hamulce! Nie frustrujmy się wzajemnie, dość było frustracji przed wyborami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomiankowianin Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 10:57 I napisał to osoba która była akcelerarem nienawiści, pomówień i wyzywania innych Odpowiedz Link Zgłoś
bonbon.ella Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 12:48 próbowałam się dopasować do poziomu dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
trewal Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 11:27 A to nie wiedziałem, że wciśnięcie hamulca w samochodzie trzeba sygnalizować kierunkowskazem, mam prawko od 15 lat, ale człowiek uczy się całe życie :). Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 11:52 Można też na wszelki wypadek włączyć wycieraczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonbon.ella Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 12:27 fakt, powinnam dodać: przed skrętami, szczególnie na Warszawskiej, kiedy szukacie miejsca do zaparkowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
trewal Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 12:40 Zdajesz sobie sprawę z tego, że nawet gdyby osoba jadąca przed Tobą nie wrzuciła kierunkowskazu, a Ty byś jej wjechała w "kuper" to i tak będzie to Twoja wina. Więc proponuje zachowywać odpowiednią odległość i jeździć na stałym "oriencie", bo to, że ludzie mają zbyt ciężki paluchy do wrzucania kierunkowskazów to standard w Warszawie i okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
malarzpokojowy Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 14:32 Ja proszę o :poprawne sygnalizowanie zamiaru zjazdu z ronda. Tyle i az tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
m3j Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 15:06 A ja się dołączę i poproszę o sygnalizowanie nie tylko zamiaru zjazdu, ale również samej jazdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 15:58 Teraz uczą, że jazdy po rondzie się nie sygnalizuje, tylko zamiar zjechania. Ale nikomu się nie chce kierunkowskazu włączać, więc trzeba działać na wyczucie Odpowiedz Link Zgłoś
4kierowca_bombowca Re: Błagam o kierunkowskazy 15.01.15, 18:13 Niestety nie wymaga się na kursach prawa jazdy by informować innych o swych zamiarach. Wielu zachowuje się na drodze jak na grzybobraniu traktując swoje zamiary jak tajemnicę. Przy okazji też słoiki z sochaczewów i innych WND oszczędzaja na żarówkach. No ale u nich na wsiach nie ma tylu ostrych zakrętów co u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
trewal Re: Błagam o kierunkowskazy 16.01.15, 11:44 Kiedyś zauważyłem jak Łomiankowska policja ustawiała się przy sklepie koliber i obserwowała wszystkich zjeżdżających z rodna. Jak ktoś nie wrzucił kierunkowskazu to od razu 50 metrów dalej zapraszali go na pobocze. Problem w tym, że dużo częściej kierunkowskazów nie włączają kierowcy wyjeżdżający z Warszawskiej na Brukową w kierunku Auchan. Tam to niekiedy jedzie cały rząd samochodów i żaden kierunku nie wrzuci. A człowiek stoi jak pajac, nie włącza się do ruchu, bo wydaje mu się, że nikt z ronda zjeżdżać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.bula Re: Błagam o kierunkowskazy 16.01.15, 22:24 Z Warszawskiej w prawo jest wydzielony pas, z którego nie da się pojechać inaczej niż w prawo w Brukową Odpowiedz Link Zgłoś
rafczerwo Re: Błagam o kierunkowskazy 16.01.15, 11:16 Jazda po klasycznym rondzie dwupasmowym. Poradnik. Polecam lekturę KD Kodeks drogowy Odpowiedz Link Zgłoś