Dodaj do ulubionych

Czy lecsokole jest uczciwe!!!

18.02.06, 19:50
Internet to specyficzne medium. Może w nim publikować każdy, jest bez cenzury
- to bardzo dobrze. Ale ta wolność jest bardzo niebezpieczna. Nie wszyscy
grają fair. Przeglądając net natykam się często na krytykę burmistrza
Sokołowskiego. Po przeczytaniu nasuwają mi się różne spostrzeżenia. Autorzy,
jest ich kilku, skryci za nickami wypisują różne rzeczy. Czasem są to
ewidentne bzdury. Ale tego widocznie było mało, ktoś - prawdopodobnie z nich
- założył stronę. Pełna specyficznych komentarzy i krytyk, bez podpisu ale za
to teksty bliźniaczo podobne do tekstów KOŁ czy NŁ. To doskonały anonim,
brakuje tylko podpisu życzliwy. Metody reklamowania strony też są
niekonwencjonalne: anonimowe ulotki, tajemnicze ogłoszenia z fałszywymi danymi
zleceniodawcy, lansowanie przez siebie samych na forum, oczywiście anonimowo.
Zbliżają się wybory samorządowe. Będziemy mogli wybrać czy obecne władze nam
odpowiadają czy stawiamy na nowych ludzi. Strona nawołuje do odwołania
burmistrzów, ale co proponuje w zamian. Czy autorzy tych krytyk, tak świetnie
znający się na finansach, ujawnią się tuż przed wyborami? Czy szykują grunt
pod swoje rządy? Czy to nie kilka osób stwarza pozory "szerokiego frontu
sprzeciwu mieszkańców". Jeśli tak, to czego możemy się spodziewać po ludziach
którzy wstydzą się ujawnić swoje nazwiska i nie widzą nic pozytywnego w
działalności władz gminy.
Nie jestem miłośnikiem wszystkich decyzji gminy czy burmistrza. Nie ma ludzi
idealnych. Ale czy Sokołowski naprawdę działa na szkodę Łomianek, czy ICDS
wybudował dla siebie, czy swoich dzieci? Czy jest nieuczciwy i niedouczony?
Odpowiedzmy sobie w sercu na te pytania.
A zanim zasiądziemy do prywatnego komputera z legalnym oprogramowaniem by
opisać kolejne złe decyzje władz gminy zastanówmy się: czy w naszych rodzinach
panuje jednomyślność i zgoda, czy nie popełniamy błędów, czy nie uchylamy się
od płacenia podatków, czy pomagamy sobie wzajemnie (czytaj: odgarnianie śniegu
z chodnika), czy nie wyrzucamy domowych śmieci do koszy na ulicy, czy piszemy
prawdę, czy mamy prawo oceniać innych mając mgliste pojęcie o ich intencjach
i przepisach obowiązującego prawa. (Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień)
Obserwuj wątek
    • frags Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 20:38
      Na pewno nie jest obiektywne, podobnie jak to Forum. Na przykład sympatyczna
      animacja komputerowa niby-Kościelnej Drogi. Czy naprawdę taką szerokość
      przewiduje studium? Wątpię. Śledzę Forum od końca listopada i zauważam, że
      rządzi na nim wąska grupa kontestatorów. Korzystają z anonimowości - fakt, to
      wygodne, ale trzeba im oddać to, że występują też jawnie na spotkaniach władz
      samorządowych, czy w ramach biuletynów. Zatem za nickami się nie kryją, to, co
      piszą w internecie, gdzie nick jest pewną konwencją, powtarzają też jawnie i
      swoich poglądów się nie wstydzą. Inną kwestią jest to, czy mówią prawdę, czy
      nie manipulują informacjami. Ja nie mam do nich zaufania, bo popełniaja
      kardynalny błąd. Krytyka działa na wyobraźnię wtedy, gdy dotyczy konkretnej
      dziedziny - jednej, dwóch. Forumowi kontestatorzy krytykują burmistrza za
      wszystko - zdarzył się wypadek na E-7, wina burmistrza, bo nie zbudował kładek.
      Idzie powódź - wina burmistrza, bo nie usypał wyższych wałów. Nie ma
      kanalizacji - wina burmistrza, bo zbudował ICDS. Nie ma boiska - wina
      burmistrza, bo chce Centrum Rowerowego. Nasi Szanowni Kontestatorzy oderwali
      się już od realiów globu ziemskiego i szybują wzajemnie poklepując się po
      plecach. Nie grają fair - wykraczają poza ramy tego, co można określić mianem
      fair. Ale to jednak mała, liczebnie nieznacząca grupka, której zasięg działania
      jest znikomy. Myślę, że opanowanie Forum będzie ich największym sukcesem. W
      końcu pisać każdy może.
      www.rotten.com
      www.lomianki.pl
      • athlon_linux Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 20:49
        Całkowite poparcie dla sanseta i fragsa. Nareszcie ktoś pisze uczciwie. Jako
        mieszkańcy Łomianek nie dajmy się manipulować grupce krzykaczy.
        Pozdowienia dla wszystkich podobnie myślących. !!!!!!!!!!!!!!
        • frags Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 20:59
          Dzięki! Wreszcie miłe słowo. Fajnie, że się odezwałeś!
    • brycezion Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 20:40
      Sanset:
      1.Jest jednym z uczestników tego forum i zarazem członkiem KOŁ.Sam nie wiem kto
      założył stronę lecsokole.Faktycznie w dużym stopniu przetwarza informacje
      zawarte w biuletynach KOŁ czy w artykułach NŁ.
      Znam jednak genezę powstania tej strony.Strona KOŁ www.lomiankiko.net jest dość
      siermiężna.Nie mamy w swoim zespole informatyka z prawdziwego zdażenia ani
      funduszy na jego zatrudnienie.Dlatego powstała strona lecsokole,którą redagują
      ludzie albo częściowo należący do KOŁ,albo z nami współpracujący w jakimś stopniu.
      Mogę więc potwierdzić,że informacje zawarte na tej stronie są prawdziwe i uczciwe.
      O uczciwości burmistrza nie mogę się wypowiadać,nie mam do tego ani prawa ani
      nie mam odpowiednich informacji.
      Mogę natomiast wypowiadać się o skutkach jego zarządzania.Proszę przeczytać
      uważnie wszystkie 3 biuletyny KOŁ na naszej stronie.
      I mamy pojęcie nie mgliste lecz dokładne zarówno o finansach,zarządzaniu,
      inwestycjach.Mgliste pojęcie o przepisach prawa ma burmistrz skoro przegrał
      sprawę w Sądzie za nieudostępnianie wglądu w dokumenty finansowe.
      A że każdy z nas musi na bieżąco robić rachunek sumienia-to fakt.Ja przynajmniej
      robię.
    • mama.restauracyjna Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 20:41
      NIE
      • frags Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 20:42
        Mama, co z Tobą??? Ten styl się tutaj nie opłaca, popatrz na mnie :))
      • mwsylwia Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 17:44
        mama.restauracyjna napisała:
        > NIE

A dlaczego?

• mama.restauracyjna Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 21:22
          mwsylwia napisała:

> mama.restauracyjna napisała:
          > > NIE
          >
          > A dlaczego?
          >
          oops ale narozrabialam!!bylam -iod zaswiadcz -po oceanie PYSZNEGO wina-cos sie
          za szybko wyslalo-mialo byc NIE WIEM i sie nie dowiem,bo tam nie zajrze!
          • iod Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 21:24
            świadczę :)
            • robert_58 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 21:49
              wreszcie przebrnąłem przez tematy z weekendu
              teraz ja:

Lecsokole nie jest uczciwe (jak i niektóre opinie na forum) pod następującym
              względem - idea usunięcia Sokołowskiego z urzędu jest wystarczającym lekarstwem
              na uzdrowienie Łomianek. Takie mam wrażenie po przeczytaniu.
              Czy droga będzie miała tyle i tyle metrów szerokości, czy będzie zbudowana na
              jeziorku czy gdzieś obok - to pokaże czas i budowa drogi. Wtedy będzie można
              mówić o uczciwości zapisów. Nieuczciwością jest natomiast przedstawianie
              problemu drogi wyłącznie z perspektywy budowy tak szerokiej arterii oraz
              uzależnienie tego od piastowania funkcji przez jedną osobę wraz z grupą
              popleczników. Nieuczciwością jest też przedstawianie m.in. problemu budownictwa
              4 piętrowego jako zło z identyfikacją na osobę burmistrza. Czy sądzicie, że po
              usunięciu burmistrza już nigdy nie powstaną budynki 4 piętrowe w Łomiankach? Czy
              usunięcie spowoduje, że nie powstanie nigdy hipermarket, centrum rowerowe,
              natychmiast ruszy budowa kanalizacji, wpływy do kasy będą kosmiczne, znikną
              długi, władza będzie życzliwa dla mieszkańców itd? Żadnej pewności.

Czy usunięcie obecnych rozwiąże problemy Łomianek? Niewiadomo. Zazwyczaj zmiana
              ekpiy rządzącej związana jest z nadzieją, że kolejna będzie lepsza. Z lecsokole
              możnaby wnioskować, że napewno nowa ekipa będzie lepsza. A czy taka będzie? Nie
              wiadomo. Czy wybór obecnych władz podczas poprzednich wyborów nie był również
              związany z nadzieją zmiany na lepsze? Pewnie było. I teraz jest jak jest.
              Dlatego nieuczciwością jest sprowadzanie wszystkiego do stanowiska odejścia
              obecnego burmistrza, jako panaceum na wszelkie zło.

I na koniec
              chyba powinno termin nieuczciwość nie jset zbyt trafny (zbyt mocny),
              stronniczość natomiast to chyba termin z drugiej strony zbyt łagodny
              • robert_58 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 21:59
                I jedna uwaga do Papirusa (i też ogólnie)
                czy Ty musisz zawsze utożsamiać każdego kto ma inne spojżenie na niektóre
                sprawy, do osoby związanej finansowo, rodzinnie lub inaczej z burmistrzem?To
                jest wydaje mi się bardzo brzydkie zachowanie, a zwłaszcza, że nie znalazłem
                pytania do autora tematu czy jest jakoś związny z GTW.
                Zaraz potem pojawia się zasada MY-ONI.
                Proponuję ogranicz swoje insynuacje lub najpierw zapytaj wprost.
                Zaczynam odnośić wrażenie, że jeżeli kogokolwiek nie oskarży się o związki z GTW
                to dyskusja z adwersażem nie ruszy z miejsca.
                A jeżeli nawet ktoś jest powiązany to co z tego? Jest inna opinią i już. Każdy
                ma argumenty ale sięganie do powiązań finasowo-rodzinnych nie jest argumentem.
                Mam nadzieję Papirusie, że Twoja wiedza jest na tyle duża i poparta faktami, że
                bez względu na konotacje adwersaża będziesz w stanie jasno przedstawić swoją
                opinię stsownie ją argumentując (rozmawiając nawet z burmistrzem, radnym takin
                czy siakim, ciocią burmistrza, wujkiem radnego itd)
                Pozdrawiam
              • drabbu Re: Czy lecsokole jest uczciwe - odp.Robertowi 19.02.06, 22:41
                Spróbuję na gorąco i cierpliwie odpowiedzieć na to, co napisałeś. Wiele z tego
                to problemy źle postawione. Napisałeś: "nie jest uczciwe (jak i niektóre
                opinie na forum) pod następującym względem - idea usunięcia Sokołowskiego z
                urzędu jest wystarczającym lekarstwem
                na uzdrowienie Łomianek."

Nie jest wystarczającym - ale jest pierwszym i koniecznym - tak jak wtedy,
                kiedy lekarz aplikuje najpierw silny antybiotyk, a dopiero potem inne
                lekarstwa.
                Nie będę już tłumaczył, że jako forumowicz wcale nie jestem zobowiązany do
                obiektywności. Mam pełne prawo pisać ze swojej perspektywy, nie muszę ważyć
                żadnych racji. O tym pisał już dziś Esscort, bardzo przekonująco.

Napisałeś: "Nieuczciwością jest też przedstawianie m.in. problemu budownictwa
                4 piętrowego jako zło z identyfikacją na osobę burmistrza. Czy sądzicie, że po
                usunięciu burmistrza już nigdy nie powstaną budynki 4 piętrowe w Łomiankach?"

Być może - powstaną. Osiedle przy Baczyńskiego ma takie budynki i zupełnie
                niedawno powstały dwa nowe. Ale i w przypadku drogi i w przypadku budynków, to
                burmistrz dowiódł, że nie liczy się z opinią mieszkańców, którzy nie chcą
                niczego podobnego, opinią brdzo mocno wyrażaną w wielu wnioskach do studium.
                Nazwę "trasy po wale" zmieniono ostatnio na jakąś tam "Samorządową obwodnicę" -
                co jest po prostu manipulacją. To jest złe samo w sobie. Czemu się dziwisz, że
                to zło "identyfikujemy z osobą burmistrza"? Komu mamy przypisać i z kim
                identyfikować zło kłamliwych odpowiedzi pani rzecznik urzędu gminy na pytanie
                czemu Łomianki wypadły z "Przejrzystej Polski"?
                Burmistrz nie będzie też miał wpływu na ew. budowę hipermarketu, t.zn. na to
                czy powstanie on, czy nie. Dokładnie tak samo jak na budowę trasy nad Wisłą -
                żadnego wpływu.
                Budowa centrum rowerowego
                jest absurdem.
                Bardzo wiele lat używam roweru, jeżdżę rowerem po zakupy i dlatego wolałbym
                równe, a nie pełne dziur i wybojów oraz odśnieżone, ulice, niż "centrum" które
                nie wiadomo komu ma być przydatne. Złem związanym właśnie z osobą burmistrza
                jest brak takich, choć było dość czasu, aby poprawić przynajmniej niektóre.

Na pewno też nie będzie "kosmicznych wpływów do kasy" - ale o niczym takim "Leć
                Sokole" nie pisze, ani też o tym, że natychmiast ruszy kanalizacja. NIC
                PODOBNEGO TAM NIE MA, NICZEGO PODOBNEGO NIE OBIECUJE.

Co do jednego tylko mogę się trochę zgodzić, że: "Leć Sokole" jest stronnicze.
                ALE - autorzy sami to przyznają. Tak więc żadnej Ameryki nie odkryłeś tak
                pisząc. Wyrażnie oni mówią po której są stronie i dlaczego. Wystarczy zobaczyć
                pierwszą stronę.

(
                • krzysiom1 Re: Czy lecsokole jest uczciwe - odp.Robertowi 19.02.06, 22:50
                  Przynajmniej na "Leć Sokole" nikt nie opisuje faktów które nie miały miejsca
                  ani nie zarzuca nikomu wypowiedzi których nie było.
                  W przeciwieństwie do złotoustego manipulanta tworzącego swą wirualną
                  rzeczywistość a sadzącego się tutaj na głównego cierpiętnika.
                • robert_58 Re: Czy lecsokole jest uczciwe - odp.Robertowi 19.02.06, 22:56
                  Drabbu
                  zazwyczaj piszę tuttaj na gorąco
                  generalnie chyba zgadzam się, że najwyraźniej odsunięcie obecnej ekipy jest
                  elementem koniecznym i wystarczającym zarazem dla przeprowadzenia zmian. Zgadzam
                  się co do adresowania zarzutów czy żali do obecnej ekipy - bo niby i do kogo
                  miano by je adresować?
                  Zgadzam się również do prawa posiadania swojego zdania, bycia mniej lub bardziej
                  obiektywnym (oczywiście do pewnego momentu w zależności od napływających informacji)
                  Itd o wolności obywatelskiej ...

Nie zgadzam się na postawy patrzące w przyszłość przez pryzmat obecnej sytuacji
                  i ocenianiu tejże przyszłości poprzez skalę teraźniejszości.
                  Nie chcę się również zgodzić z wizją jaką odbieram z Lecsokole. A wizja jaką
                  odbieram to przesłanie kto musi odejść, bez względu co przyniesie przyszłość.
                  Dlatego odbieram taką wizję jako zasadę "odejście będzie lekarstwem".
                  • drabbu Re: LEĆ SOKOLE - Robertowi odpowiedż kolejna 19.02.06, 23:41
                    Napisałeś: "generalnie zgadzam się, że odsunięcie obecnej ekipy jest elementem
                    koniecznym i wystarczającym zarazem do przeprowadzenia zmian".

Wcale mnie ta zgoda NIE cieszy. Zgodziłeś się z czymś, czego nie mówiłem!
                    Napisałem bardzo wyraźnie, że dla mnie to "odsunięcie" jest warunkiem
                    koniecznym, ale wcale nie wystarczającym. "Odsunięcie" nie jest tu zresztą
                    właściwym terminem.

Nie rozumiem, co masz na myśli pod tym, że: "Nie zgadzam się na postawy
                    patrzące w przyszłość przez pryzmat obecnej sytuacji
                    i ocenianiu tejże przyszłości poprzez skalę teraźniejszości." O co tu chodzi?

Przede wszystkim jednak: zawikłałeś się w swoim poście i wpadasz w sprzeczność.
                    Jak pogodzić: "generalną zgodę, że odsunieęcie obecnej ekipy będzie
                    elementem..." z pierwszego zdania - ze zdaniem ostatnim, że "Nie chcę się
                    również zgodzić z wizją jaką odbieram z Lecsokole ... że odejście będzie
                    lekarstwem." Przecież Leć Sokole o niczym innym nie mówi - leć Sokole, leć
                    obecna ekipo!

To z czym się zgadzasz? Albo nie zgadzasz?

Jeszcze jedno: jak wiele razy, i ile czasu, można komuś przedstawiać i
                    tłumaczyć swoje racje i podejście do różnych spraw? Nie mam niewyczerpanej
                    cierpliwości Papirusa i już mi się trochę nie chce dalej. Warunkiem każdej
                    przyzwoitej dyskusji jest chęć zrozumienia argumentów drugiej strony.
          • gracja58 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 21:30
            Mamuśka!
            Zawsze wydajesz opinie po paru winkach bez jakiejkolwiek wiedzy w temacie?
            Gratulacje!
            Życzę sukcesów w życiu i dobrego dalszego samopoczucia!
            • mama.restauracyjna Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 21:34
              Jak bede gracja w 58 wiosnie to moze sie zmienie-obiecuje!
              • gracja58 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 22:19
                Mamuśka!
                Nie trafiłaś.
                58 to moja waga.
                • frags Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 22:23
                  ale chyba bez vatu, co Gracja?
            • iod Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 21:35
              no nie, to nieładne było - jak ktoś pisze (lub chce) cyt "nie wiem i się nie
              dowiem, bo tam nie zajrzę", to WCALE nie wydaje opinii na ten, czy inny temat.
              Coś za bardzo złościmy tutaj chyba, nie uważacie? Forum nie nazywa
              się "Burmistrz Łomianek" czy jakkolwiek inaczej, pisać - po winie, czy tez nie -
              można.
              Zaczyna być, przepraszam, małomiasteczkowo powoli. nieładnie.
              • mama.restauracyjna Re: Dlatego spadam na winko.. 19.02.06, 21:38
                ..ach to co zostalo z wczoraj od Was iod-przednie!!
                Good night.
                A reszta niech sie tlucze
                • krzysiom1 Re: Dlatego spadam na winko.. 19.02.06, 21:43
                  Jak ktoś na pytanie czy coŚ jest uczciwe odpowiada "Nie" to nie jest opinia?
                  Chyba Garcji o to chodziło.
                  A cyferki w nicku na ogół oznaczają kolejny zarejestrowany taki sam nick a nie
                  wiek, więc po co te głupie uwagi?
                  • iod Re: Dlatego spadam na winko.. 19.02.06, 21:48
                    tak, ale się przeciez tłumaczy, cyt. "oops ale narozrabialam!!bylam -iod
                    zaswiadcz -po oceanie PYSZNEGO wina-cos sie
                    za szybko wyslalo-mialo byc NIE WIEM i sie nie dowiem,bo tam nie zajrze!",
                    opinia toto nie jest...

i do tego chyba była uwaga o winku, nieładna chyba???
          • po.prostu.kobieta Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 20.02.06, 14:25
            Naprawdę taka silna jesteś i nie zajrzysz?
            No, no - upór godny podziwu. Ale rozumiem, że nie chcesz z czystej przekory, bo
            przecież jeśli jeszcze tam nie byłaś to znaczy, że nie wiesz o czym tam
            naskrobali.
            • po.prostu.kobieta Re: do Mamy 20.02.06, 14:36
              POprzedni list z pytaniem był do Mamy R. oczywiscie :). Tak jakoś pojawił się w
              tym co niepotrzeba miejscu.
              Aaa - Mamo, czy Ty jakąś restauracje prowadzisz? Bo ja chętnie zwiedzam takie
              przybytki.
              • krzysiom1 Re: do Mamy 20.02.06, 14:41
                Ten nick to raczej z przybytkiem nie dla kobiet się kojarzy.
              • mama.restauracyjna Re: do Mamy-o restauracji 20.02.06, 18:51
                OO a skad wiesz?Juz wkrotce bede miala restauracje.Tu w Lomiankach.Na otwarcie
                dostana zaproszenia niemal wszyscy z tego forum,jak rowniez specjalne
                przywileje ( w week endy dzieci nie placa itp)..Bedzie wielkie wine testing.Aha
                bedzie tez test z jezyka polskiego-niektorzy zapalczywi szans nie maja-jak
                przesledzisz ich watki..Taki to bedzie przybytek ..sztuki kulinarnej.Zgadnij
                jaka bedzie kuchnia??
                • krzysiom1 Re: do Mamy-o restauracji 20.02.06, 19:15
                  Sukcesów!!!!!
                  Brakuje takich przybytków.
    • drabbu Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 22:22
      Pytanie do Sanseta:

Czy Autor zauważył, że krytyków burmistrza z całą pewnością jest znacznie
      więcej niż "kilku, którzy skryci za nickami, wypisują różne rzeczy". Choć
      zgadzam się, że niekiedy krytyki bywają przesadzone, to proszę uważnie
      przejrzeć forum i choćby policzyć uczestników.
      Wystarczy też udać się na kilka sesji komisji Rady Miasta, by
      zobaczyć,że "szeroki front sprzeciwu mieszkańców" wcale nie jest pozorem.
      Zabierając głos na tych sesjach przedstawiamy się głośno z imienia i nazwiska,
      podajemy obszar Łomianek, w którym mieszkamy. Na pewno nie wstydzimy się swoich
      nazwisk i wcale a wcale nie jesteśmy anonimowi - ani dla siebie, ani dla władz
      gminy.
      Front ów wcale nie ogranicza się do naszego forum, jest znacznie większy.
      Mogłem to niedawno sam stwierdzić, słysząc mimochodem rozmowy w sklepach i w
      autobusie. Rozmawiały głośno starsze panie - bardzo mało jest prawodopodobne ,
      aby w ogóle wiedziały, czym jest forum internetowe.

NIE MOŻNA kwestionować uczciwości strony "Leć Sokole" nie podając ani jednego
      dowodu kłamstwa, oszustwa czy fałszu. Niczego podobnego na tej stronie nie
      znalazłem.

"Czy Sokołowski naprawdę działa na szkodę Łomianek?" - uważam, że tak. Choć
      istotnie nie "dla siebie czy dla swoich dzieci" wybudował ICDS, ale obciąża go
      wielki i wieloletni spowodowany tym dług gminy.
      "Czy jest nieuczciwy?" - ale "nieuczciwy" w jakim znaczeniu? Nie ma zarzutów
      kryminalnych, ale czy jest w porządku wobec mieszkańców, gdy przy tak wielkiej
      reklamie jego osoby tak często wychodzą kolejne zaniedbania, za które
      odpowiada? ostatnio np. wobec gminnej spółki komunikacyjnej. Uważam, że jest on
      nieudolny i nie jest w stanie ani ogarnąć ani opanować całej złożoności
      gminnych spraw.

Zapewniam też, że komputer mam legalny i z legalnym oprogramowaniem. Cała
      reszta problemów poruszonych przez Sanseta, to już kwestie co do etyki
      społecznej mieszkańców - nie na ten wątek.
      • krzysiom1 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 22:25
        Tak. Jest uczciwe w przeciwieństwie do oszczerczych wypowiedzi poprzedników w
        tym temacie.
        • frags Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 22:29
          Twoim poprzednikiem w tym temacie, jak napisałeś jest Drabbu. Czy on też jest
          oszczercą? A może już czas na herbatkę. Taką z sokiem z lipy.
          • gracja58 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 22:38
            Uważam, że jest uczciwe!!!
            Niestety po paru bliższych kontaktach z miłościwie nam panującymi w naszej
            gminie w pełni popieram i podziwiam autorów strony lecsokole.
            Panie Frags i inni opozycjoniści - w Waszych wypowiedziach brak konkretów!!!!
            O co właściwie Wam chodzi? O zwykły opór dla samego oporu? To takie niskie a
            wogóle dziwne. Przecież dokumenty zamieszczone na tej stronie mówią same za
            siebie.
          • drabbu Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 19:56
            a napisał: czas na herbatkę. Taką z sokiem z lipy.

Nie ma soku z lipy! To Frags sączy lipę!
            • frags Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:16
              Brawo Drabbu!!! O taką własnie lipę mi chodziło. Łebski z Ciebie chłop.
              • iod Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:27
                łebski, łebski, Frags, widać (znaczy, czytać ;))
                • krzysiom1 Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:32
                  Iod. Jaki łebski?
                  Przecież gostek się ośmieszył.
                  Przez ostatni rok w tej sprawie troszkę się wydarzyło o czym wielokrotnie było
                  na tym forum pisane.
                  Aktualnie ten wariant jest jednym z trzech branych pod uwagę.
                  -
                  www.lomianki.abc.pl/
                  www.lecsokole.pl/
                  • frags Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:33
                    wariant soku z lipy? Krzysiom, niedobrze ta wiosna na Ciebie wpływa...
                  • iod Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:38
                    ło jej, źle napisałam, czy co??? Krzysiom - napisałam do Fragsa, że i owszem
                    drabbu łebski (czy jakoś tak...)
                    • krzysiom1 Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:40
                      Zrozumiałem że chwalisz fragsa więc się zbulwersowałem.
                      W przypadku Drabbu wybaczam-trzeba go wychwalać pod niebiosa.
                      • iod Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:42
                        toż myślałam, że wychwalam, i znowu nie wyszło :(((
                      • frags Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:42
                        Krzysiom Ty naprawdę masz coś w sobie... nie tak.
                        • lomiankowicz Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:47
                          Panowie i droga Pani.
                          Taki fajny wątek był, nareszcie na temat i do tego ciekawy a Wy tu z OT
                          zasuwacie..
                          Panie frags załóż sobie nowy wątek w sprawie czatu a nie rozwalaj tego.
                          • iod Re: NIestety, zobaczyłem co napisał Frags 19.02.06, 20:50
                            każdy wątek się tu rozwala, ale co tam - skoro ten jest zupełnie wyjątkowy, to
                            ja "spadam"
        • mazowianka Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 22:35
          Tak.Jest uczciwe i wiele ciekawych wiadomości,
          można się dowiedzieć, co potem potwierdza się,
          w 100%,będąc obserwatorem komisji oraz sesji.
          Potwierdzam to co pisze drabbu,ja pisząc
          tu na forum,będąc na sesji lub komisji przedstawiam
          się imieniem i nazwiskiem,nie mam nic do ukrycia.
          • lomiankowicz Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 18.02.06, 22:45
            Przynajmniej podają konkrety więc trudno zarzucić im nieuczciwość.
            Skąd pomysł na takie pytanie?
    • atos55 Re: Lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 10:11
      Lecsokole jest w moich oczach instrumentem walki politycznej, a przede wszystkim
      opozycji przeciwko panujacemu nam burmistrza. Nie udaje niczego innego. Jest w
      jakimś sensie stronnicze, bo prezentuje, wytyka i atakuje błędy oraz nieudolność
      b. i jego ludzi. Nie zajmuje się bezstronnym rozważaniem argumentów b. i
      usprawiedliwianiem jego licznych zaniechań (choć czasem takie usprawiedliwienia
      można by znaleźć, jeśli się chce), i to jest fair, gdy on sam uprawia swoją
      propagandę sukcesu. Nie zauważyłem, aby znajdowały się tam informacje
      nieprawdziwe, szkalujące, czy naruszające prawo. Nieuczciwe jest natomiast, gdy
      "GŁ", wydawana za pieniądze wszystkich podatników, została przekształcona w tubę
      propagandową burmistrza. Nieuczciwe i niezgodne z zasadami samorządowymi jest
      ukrywanie niewygodnych informacji (co pośrednio stwierdził sąd, a i tak jest
      ignorowane przez b.) oraz przekształcenie Rady Miejskiej w maszynkę do
      głosowania, odrzucającej hurtem i zawsze wszelkie uwagi i wnioski opozycji,
      chociaż gołym okiem widać, że przynajmniej część z nich ma sens.

Lecsokole ma też w sobie sporą dozę humoru (bardzo lubię plakat "Czy
      utwardziłeś już swoją ulicę?" i wisi on u mnie w domu), czego nie da się
      niestety powiedzieć ani o występach obu burmistrzów, ani o męczącym truciu
      sanseta, które rozpoczęlo ten wątek (skądinąd pożyteczny, niech wszyscy obecni
      tu mogą sie wypowiedzieć). Czy ty, sanset, poza tym, że - jak śmiem
      przypuszczać - płacisz podatki i nawet nie wyrzucasz śmieci do koszy na ulicy,
      "utwardziłeś juz swoją ulicę"? A frags (pamiętam, ze mieszkasz w Dolnych
      Łomiankach), czy utwardziłeś juz swój wał (przeciwpowodziowy)?

• brycezion Re: Lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 10:36
        Atos55: Nie określałbym lecsokole jako instrument walki politycznej.Sugeruje to
        bowiem,że ludzie redagujący nią reprezentują jakąś konkretną opcję polityczną.
        Myślę,że opozycja składa się z osób o najróżniejszych poglądach.Wspólna dla nich
        jest troska o nasze wspólne dobro - Łomianki.
        Ekonomia zarządzania to matematyka,a matematyka jest apolityczna.
        • atos55 Re: Lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 14:23
          Jeśli rozumieć "walkę polityczną", jako walkę partii politycznych, to oczywiście
          nie miałbym racji. Lecsokole nie jest partyjne w żadnym sensie. Ale walka o
          władzę w lokalnym samorządzie też jest walką polityczną, i tym lecsokole jak
          najbardziej się zajmuje, usiłując spędzić obecną ekipę ze stołków. Może lepiej
          nie łudźmy się, że w tym wszystkim chodzi tylko o "troskę o nasze wspólne dobro"
          i inne takie poczciwe komunały, bo wtedy będziemy nieustannie zaskakiwani, do
          jakich brutalnych chwytów zdolni są nasi przeciwnicy i partnerzy. Samemu też
          trzeba mieć plan konkretny i twardo egzekwowany, bo nie wystarczy mieć rację,
          zeby wygrać. Wydaje mi się, że większość wyborców ma dość słuchania o wspólnym
          dobru i oczekuje konkretów, co i jak może byc zmienione na lepsze.
          • brycezion Re: Lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 15:40
            Atos55: 1.Co i jak może być zmienione na lepsze - polecam przeczytać biuletyn
            nr.3 KOŁ str.2 "Nasz program".
            2."Poczciwe komunały" ? To jak określić cel wysiłków wielu ludzi dążących do
            zmian w Łomiankach ? Czy sądzisz,że jest to tylko "walka o stołki" ?
            3.A że różnych brutalnych chwytów,kłamstw można spodziewać się po przeciwnikach
            -to zdajemy sobie z tego sprawę.Partnerzy - mamy nadzieję,że wystarczy im rozsądku
            aby nie zrobić jakichś głupstw na finiszu.
      • j46 Re: Lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 10:44
        "Na przykład sympatyczna animacja komputerowa niby-Kościelnej Drogi. Czy
        naprawdę taką szerokość przewiduje studium?" - Napisał Frags. Wszystkich
        niedowiarków i zwolenników burmistrza i jego topornej tubu propagandowej
        wydawanej miedzy innymi za moje pieniądze zapraszam na jakiekolwiek posiedzwenie
        Rady lub jej komisji. Oceńcie i zobaczcie. To poprostu schizofrenia i paranaoja.
        A pan panie frags gdyby był na ostatnim posiedzeniu w sprawie studium
        zagospoadarowania, wiedział by, że szerokość drogi będzie taka ja ustali
        burmistrz a nie sudium. Czyli może to być pięć ia nawet sto metrów. A najlepiej
        niech pan przewędruje jej szlak. Zobaczy ile trzeba drzew wyciąć przy Jeziorku
        fabrycznym, jaki most wybudować, ile domów wyburzyć na Brukowej by pomisćić
        dodatkowe dwa pasy ruchu. Fajnie jest bębnić w klawiaturę i wymądrzać się bez
        pogłębiania własnej wiedzy. Po kilkunastu latach rządów, trzeba być durniem by
        popełniać podstawowe błędy i to zarówno w strefie ekonomi jak i zarządzania. A
        taka jest obecna ekipa
        • papirus22 Re: Lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 15:37
          Już tyle tutaj było na temat burmistrza, ale ja dalej nie zmienię zdania.
          Burmistrza bronią jedynie osoby zainteresowane finansowo lub wspóltworzące
          Grupę Trzymającą Władzę-GTW. Spowiedziewam się ,że te nowe loginy pod którymi
          ktoś anonimowo go broni to nikt inny jak ktoś tego niebezpieczengo dla
          Łomianek układu nepotyczno-biznesowego. Co do naszych wszystkich nicków, to
          spotykalismy się i między sobą i się znamy- nie jesteśmy anonimowi, natomiast
          ten "ktoś" jest anonimowy, skoro nam zarzucasz anonimowośc to przedstaw sie z
          Imienia i Nazwiska pokaż przykład, spokajmy się poznajmy-a okaże się że mam
          rację:)
          Co do lecsokole.pl świetna strona prawdziwa i obiektywna, co więcej
          rozwijająca się i będą ja wspierał bo w końcu jest to komedium wiedzy na temat
          Łomianek. Do autorów jak macie kalendarzyki to chętnie pomogę w dystrybucji
          proszę tylko o e-mail w tej sprawie. Chętnie pomogę z innymi dokuemtami które
          wkrótce do Wam wyślę:)))
          Pozdrawaim autorów, co do wyborów, tak między innymi ja, mam cel polityczny,
          nie ukrywam tego chcę usunąć stąd sokoła. Co do podawania alternatywnych
          rozwiązań to my mieszkańcy podajemy je cały czas na sesji, komisji i innych
          spotkania, tylko WY uwikłani w zależności ich nie chcecie słyszeć!!!
          • papirus22 Lecsokole jest uczciwe-oczywiście 19.02.06, 16:06
            Ktoś pytał czy Kościelna droga będzie taka-nawet wątpił?
            Tak KD będzie taka jak na zdjęciu lecsokole albo nawet szersza, jak ten ktos
            nie zna się na drogowinctwie niech nie wątpi i się zastanawia tylko pójdzie do
            gminy zobaczyć plany. WG założeń burmistrz ma to byc ulica zbiorcza czyli
            zgodnie z rozporządzeniem ministra transprtu z 1999 roku o minimalnej
            szerokości 20 metrów, a wg zapewnień burmistrza i planistów ma mięć rezerwę
            około 30 metrów. W wydziale planownia znajduje się rysunek pokazujący profil
            tej drogi 4 pasy ruchu plus opaski! Każdy pas ruchu o szerokości 3 metry -razem
            12 metrów na asfalt reszta pozostaje na opaski i rowy melioracyjne. Niestety
            tak ul. Kościelna droga wg, planów w studium zaczyna się przy ul. Brukowej
            przebiega środkiem jeziora fabrycznego, przy jez. Dziekanowskim przecina
            ul.Rolniczą i dochodzi do rezerwy ekologicznej gdzie wg, studium ma stanąc
            osiedle na 10 tyś ludzi. To wszystko jest zapisane w studium, zresztą równiez
            studium dopuszcza zabudowę 4 kondygnacyjną, co widać tez na zdjęciu lec sokole,
            te 4 piętrowe bloki to jest coś co nas czeka, wszystkie uwagi o odrzucenie tych
            zapisów mieszkańców zostały przez burmistrza odtrzucone. Takie są fakty!
            Zachęcam do gminy i prosze się przekonać na własne oczy zanim zaczniecie
            dyskutować:((
            Śmieszy mnie dyskusja z pewnymi faktami, podważanie ich, świadome wprowadzanie
            w błąd forumowiaczów, wszystko można sprawdzić, po co wątpić. Fakty są takie a
            nie inne, a na lecsokole jest dużo dokumentów i mam nadzieję, że jeszcze
            przybędzie:)
            • vampi_r Lecsokole jest uczciwe- opinia z zewnątrz 19.02.06, 16:39
              Nie mieszkam w Łomiankach i nie będę się wypowiadał na temat burmistrza, gdyż po prostu nie znam się na tym.
              Ale mogę odnieśc się do strony i całej inicjatywy.

Czy "Leć sokole" jest uczciwe?

Pytanie bez sensu jeśli ktos tylko pyta, a nie potrafi rzeczowo ustosunkowac się do zawartych materiałów i opinii.
              Jeśli ktos uwaza, że w pewnych artykułach podawane są fakty nieprawdziwe lub ich interpretacja jest niewłaściwa, niech napisze dokładnie co, gdzie, jak i dlaczego. Póki tego nikt nie zrobi, nie ma prawa zarzucać, że "Leć sokole" jest nieuczciwe.

Tak samo zarzut o to, że stronę robią anonimowi ludzie.
              Przepraszam bardzo, jakie prawo nakazuje ujawnianie danych personalnych?
              "Leć sokole" jest inicjatywą społeczną i nieformalną. Nie jest to żadne stowarzyszenie, organizacja, czy partia polityczna. Równie dobrze można miec zarzut wobec tego, co zarzuca nieuczciwość "Leć sokole", że nie podaje swoich danych.

Czemu "Leć sokole" podaje tylko fakty na NIE wobec burmistrza, a nie pisze nic na TAK?
              Kolejny bezsensowny zarzut.
              Ludzie mają prawo do swoich opinii i ich prezentacji tak, jak im się podoba.
              To wobec dziennikarza można miec zarzut, ze nie relacjonuje czegoś obiektywnie.
              Strona i cała inicjatywa powstała dlatego, ze komuś nie podobają się rządy obecnego burmistrza. Nazywa się to "Leć sokole", a nie "Leć lub zostań sokole - czyli wpadki i osiągniecia burmistrza".
              A jeśli ktoś widzi osiągniecia burmistrza, ma prawo też o tym pisać. Nawet na tym forum założyłem stosowny wątek pozytywów wobec burmistrza. Czemu nitk nie wpisał tam jego osiągnieć?

Nie ukrywam, że symaptyzuję z tą inicjatywą. I w wielu kwestiach zgadzam się w pełni z opiniami zawartymi na stronie.
              Wobec burmistrza Sokołowskiego mogę odnieść się tylko w jednej kwestii - pomysłu trasy "po wale". I w tym momencie muszę napisac, ze bardziej kretyńskiego projektu nie widziałem dawno. Argumenty z naszej strony już padały dawno i wielokrotnie. I nawet na stronie "Leć sokole" można je znaleźć.
              • krzysiom1 Re: Lecsokole jest uczciwe- opinia z zewnątrz 19.02.06, 17:37
                Nawet jeżeli "Leć Sokole" jest instrumentem walki politycznej to czy to musi
                oznaczać że jest nieuczciwe?
                Moim zdaniem nie!
                Nie powinno to być zarzutem wobec twórców tej strony.
    • czechul1 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 16:25
      www.lecsokole.pl
      to świetna lektura; polecam
      Lec Sokole jest uczciwe!
      • j46 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 17:33
        Ja oceniam że jest ucziwe i w przyzwoitym stopniu obiektywne. Nikt tam jeszcze
        nie napisał, że zajęcie 13 miejsca wśród najbardziej zadłużonych gmin jest
        sukcesem, a gazeta łomiankowska tak. A wszystkich nowych forumowiczów kieruję do
        starych wątków dotyczących: marketu, ICDZ, nadwiślańskiej obwodnicy, i wielu
        innych spraw, które zostały omówione na forum. W dodatku na wolnym forum gdzie
        nikt nie filrował komentarzy. Dzięki tej formule forum w swych dyskusjach
        pozwala wyrobić sobie zdanie nawet takie, które każe niektórym koniecznie płynąć
        pod prąd. Trudno, jak ktoś lubi. Władze gminne śledząc forum nie potrafią jak na
        razie przedstawić realnych i rzeczowych kontrargumentów. Natomiast po nowymi
        nikami zarzucają na stale tymi samymi pytaniami. Ja przygotuję szereg schematów
        odpowiedzi na takie niki.
    • mwsylwia Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 17:37
      Czy mógłbyś określić, w którym miejscu ich teksty są nieuczciwe?
      Gdzi pojawiło sie kłamstwo?
      Może zaproponuj im jakiś temat, wyślij dobry, OBIEKTYWNY tekst, który opisuje te
      działania burmistrza, które sa pozytywne w PEŁNYM tego słowa znaczeniu. Albo
      napisz im gdzie sa te kłamstwa - pomylic sie jest rzeczą ludzką :)

A druga rzecz - anonimowość. Po co Ci znać ich nazwiska. A jak by sie zaczęli
      podpisywać Jan Kowalski albo Anna Nowak - czy coś by Tobie to dało?

Jeśli od jednych oczekujemy podania swoich nazwisk to sami powinniśmy zacząć od
      siebie. pamiętaj, ze Ty tez jesteś anonimowy. A przecież możesz tu podac swoje
      namiary, nazwisko, telefon...
      Dlaczego tego nie robisz?

• esscort Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 17:48
      sanset napisał:

Autorzy, jest ich kilku, skryci za nickami wypisują różne rzeczy. Czasem są to
      > ewidentne bzdury.

Nicki to faktycznie dane personalne obowiązujące w wirtualnym świecie. Tak to
      jest przyjęte. Sam też, drogi sansecie, nie podajesz swojego imienia i nazwiska
      lecz nick. Jeżeli widzisz jakieś bzdury, to nie ma nic prostszego niż je
      ujawnić, sprostować. Wzbogacisz tym dyskusję. A właściwie na czym polegają
      zatem twoje zarzuty? Że jacyś ludzie piszą na forum? Że piszą pod nickami?
      -----------------------------------------------
      >Ale tego widocznie było mało, ktoś - prawdopodobnie z nich - założył stronę.
      Pełna specyficznych komentarzy i krytyk, bez podpisu ale za to teksty
      bliźniaczo podobne do tekstów KOŁ czy NŁ.

Skoro niektóre treści i argumenty się powtarzają w rożnych miejscach, to być
      może znaczy, że coś w nich jest. Gdy kilka osób mówi, że jestem pijany, to na
      wszelki wypadek siadam. Gdy kilka źródeł ma tę samą opinię na jakiś temat, to
      może weź pod uwagę, że istnieje prawdopodobieństwo, że maja rację.

-------------------------------------------------------------
      >Metody reklamowania strony też są niekonwencjonalne: anonimowe ulotki,
      tajemnicze ogłoszenia z fałszywymi danymi zleceniodawcy, lansowanie przez
      siebie samych na forum, oczywiście anonimowo.

Po pierwsze to bardzo dobrze, ze są ludzie, którym dobro ich miasta leży na
      sercu, którzy interesują się, są aktywni. Każdy samorząd powinien to popierać.
      Łomiankowski nie popiera, więc trudno się dziwić, że przedstawiają swoje opinie
      i informacje w inny sposób. A jak twoim zdaniem mieliby to rozpowszechniać?
      Przeciez w Gazecie Łomiankowskiej obowiązuje cenzura. Wykorzystują więc ulotki
      i inne tego typu formy - zresztą stosowane w przypadku przeciwstawiania się
      monopolowi władzy i sprawdzone. Myślę, Sanset, że zamiast to piętnować,
      powinieneś zaapelować do burmistrza, by przeznaczył jakąś część "Gazety
      Łomiankowskiej" (wydawanej zresztą za pieniadze publiczne) na niecenzurowane
      głosy mieszkańców.
      -------------------------------------------------------------------
      > Zbliżają się wybory samorządowe. Będziemy mogli wybrać czy obecne władze nam
      > odpowiadają czy stawiamy na nowych ludzi. Strona nawołuje do odwołania
      > burmistrzów, ale co proponuje w zamian. Czy autorzy tych krytyk, tak świetnie
      > znający się na finansach, ujawnią się tuż przed wyborami? Czy szykują grunt
      > pod swoje rządy? Czy to nie kilka osób stwarza pozory "szerokiego frontu
      > sprzeciwu mieszkańców". Jeśli tak, to czego możemy się spodziewać po ludziach
      > którzy wstydzą się ujawnić swoje nazwiska i nie widzą nic pozytywnego w
      > działalności władz gminy.

No ale sanset, o co ci chodzi? Jeżeli to jest tylko kilka nawiedzonych osób,
      które nie maja nic do zaproponowania, które na niczym się nie znają, to myślę,
      ze możecie z burmistrzem spać spokojnie. Jak grupka wariatów mogłaby zaszkodzić
      burmistrzowi, który ma do dyspozycji „Gazetę łomiankowską”, rożnego rodzaju
      zebrania, a nawet – jak się okazuje kościół, gdzie agituje publiczne podczas
      mszy (nawiasem mowiąc. Sanset, nie przeszkadza Ci to??)?Natomiast jeżeli mają
      cos do zaproponowania, to może zaproponują. Przecież nie ma jeszcze ogłoszonych
      wyborów.
      ---------------------------------------------------------------
      > Nie jestem miłośnikiem wszystkich decyzji gminy czy burmistrza. Nie ma ludzi
      > idealnych.

No widzisz, też masz zastrzeżenia. Opowiedz nam o nich. Oczywiście o pozytywach
      też można tu mówić
      -----------------------------------------------------------------------
      Ale czy Sokołowski naprawdę działa na szkodę Łomianek, czy ICDS
      > wybudował dla siebie, czy swoich dzieci? Czy jest nieuczciwy i niedouczony?
      > Odpowiedzmy sobie w sercu na te pytania.

Wygląda na to że działa na szkodę. To zdanie o ICDS jest – wybacz sanset,
      płytka demagogią. Nikt tu nie zarzucał burmistrzowi, że ICDS wybudował dla
      siebie. Były zarzuty, że dwukrotnie przepłacił, że nie słuchał opinii innych,
      że przez to doprowadził do katastrofy finansowej miasta itd. To wszystko jest
      opisane na www.lecsokole.pl. (Nawiasem mówiąc którego dnia podczas transmisji
      z olimpiady mówili o kosztach tych wielkich obiektów olimpijskich - one
      (oczywiście nie wszystkie, ale pojedynczo) były tańsze od naszego wieloryba).

Widzę, sanset, ze jesteś człowiekiem wrażliwym, któremu leży na sercu dobro
      miasta. Proponuje byś się włączył w rozmowy tutaj. Dał te argumenty, które
      twoim zdaniem świadczą na korzyść burmistrza, powiedział o swoich
      zastrzeżeniach.

• esscort Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 19:10
      Wciąż się zastanawiam, o co ci chodzi w tym ostatnim fargmencie postu sanseta:
      "<A zanim zasiądziemy do prywatnego komputera z legalnym oprogramowaniem by
      opisać kolejne złe decyzje władz gminy zastanówmy się: czy w naszych rodzinach
      panuje jednomyślność i zgoda, czy nie popełniamy błędów, czy nie uchylamy się
      od płacenia podatków, czy pomagamy sobie wzajemnie (czytaj: odgarnianie śniegu
      z chodnika), czy nie wyrzucamy domowych śmieci do koszy na ulicy, czy piszemy
      prawdę, czy mamy prawo oceniać innych mając mgliste pojęcie o ich intencjach
      i przepisach obowiązującego prawa. (Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci
      kamień)>"

Jak to się ma do strony www.lecsokole.pl
      Że niby, kto się kłóci z żoną, to nie może krytykować skandalicznych poczynń
      burmistrza lub nawet czytać o tym w internecie? A cóż to za filozofia! Proszę
      też nie zrównywać problemów typu odgarnianie śniegu, wyrzucanie smieci itp. ze
      sprawami rangi dla Łomianek zasadniczej (np. zadłużenie budżetu w związku z
      budową rozdmuchanego do granic wyobraźni basenu). To jest inny kaliber.
      A czy mamy prawo oceniać? Oczywiscie, że mamy. Nawet mamy obowiązek. Czasy gdy
      władza była do pełnienia władzy a ludzie do siedzenia cicho już dawno mineły.
      Psim obowiązkiem burmistrza jest wysłuchiwanie ocen i wyjaśnianie watpliwości,
      bo to burmistrz i jego giermkowie żyją z naszych pieniedzy a nie odwrotnie. I
      to jest elementarna sprawa, którą warto zrozumieć.
      • gracja58 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 19:27
        Panie sanset! Skąd u pana takie pomysły? Czuję sie obrażona!
        Mam legalne programy w moim komputerze, śmieci wyrzucam do swojego smietnika i
        płace za to, odgarniam snieg,podatki płacę co do grosza, z mężem żyję po
        bożemu, pomagam starszym i dzieciom.
        Czyżby Pana watpliwości co do ludzkiej uczciwości, dobroci, wspaniałomyslności
        wynikały z autopsji, z własnych przykrych doswiadczeń, obserwacji najbliższego
        otoczenia, może własnej rodziny?

• papirus22 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 20:03
          Sanset to dziwny osobnik z GTW, nie ma żadnych argumentów, a więc chce
          wszystkich forumowiczów ośmieszyć, przestraszyć, a może mu chodziło o
          zastraszenie policją, takie metody już znamy- a może załóżcie sobie
          Łomiankowskie SB do walki z mieszkańcami:)
          Informujemy, że jako forumowicze po pierwsze mamy legalne oprogramowanie, po
          drugie jestesmy zameldowani, płacimy podatki w Łomiankach (choć szczerze
          przyznam słyszałem propozycje przedsiębiorców, aby przerejestrować firmy np. do
          Gminy Czosnów), mamy podpisane umowy na wywóz śmieci, odgarniamy śnieg z ulicy,
          nie z chodnika bo go nie mamy:), chodnik powinien byc odsnieżany przez gmine bo
          płacimy podatki po drugie co da odśnieżenie przez jedna osobę skoro sąsiad jest
          człowiekem starszym i nie ma siły, inny wyjechał na dwa tygodnie, to powinna
          robić gmina a nie straszyć nas mieszkańców strażą miejską.
          Ja jestem wdzięczny forum i lecsokole za informacje jakie tutaj są pisane.
          Dziekuje bardzo, bo inaczej wielu z nas nigdy by się nie dowiedziało o faktach
          które maja miejsce w Łomiankach:
          podam kilka przykładów:
          -fakt katastrofalnegio zadłuzenia miasta(prawie 50 mln zł)
          -wyrok sądowy skazujacy burmistrza
          -pismo od zarządcy walów, który wg. Sokołowskiego miał popierać trasę po wale,
          -kampania polityczna w Kościołach
          -pomysł budowy Centrum Scieżek Rowerowych- mam nadzieję, że to upadnie
          -nierealność trasy po wale (b, mówił, że wszyscy się zgadzają na trasę)
          -wywalenie Łomianek z programu przejrzysta polska
          -fatalna sytuacja KMŁ
          -wyszła na jaw ukrywana umowa z hipermarketem
          i wiele innych spraw które nigdy nie były publikowane w Gł, które są faktami, a
          których i tak wiele osób z Łomianek sie nigdy nie dowie, bo nie ma internetu
          lub nie wie o forum. Wiem jak bardzo forum jest trudne do zniesienia dla władz
          bo nie jest pod ich kontrola, kazdy może sobie napisac swoja opinię. No
          niestety panowie na szczęście jest internet i każdy może się wypowiedzieć,
          posłuchajcie nas mieszkańców, tutaj jest wiele wspaniałych osób z dobrymi
          pomysłami i zamiast z nami walczyć moglibście się tylko wsłuchac w nasz głos.

Nasze Forum Łomianki
          OIOM-Leć Sokole
          • frags Teraz pytam poważnie: 19.02.06, 20:15
            Cytuję ten fragment czatu nie po to, żeby kogoś demaskować, obrażać itp,
            chociaż pytający dyrektora łomiankowicz działa na Forum. Proszę powiedzcie mi -
            poważnie pytam, bo przyznaję się do niewiedzy. Czy ta rozmowa nie zamyka
            ostatecznie kwestii drogi na wale?

CZAT

Edward GajerskiGeneralny Dyrektor Dróg Krajowych i AutostradCzat odbył
            się: 14 marca 2005 12:00
            Pytania można przesyłać wcześniej na adres info@mi.gov.pl.

ZAPIS CZATU
            Moderator: Dzień dobry Państwu. Rozpoczynamy czat z Panem Edwardem Gajerskim,
            Generalnym Dyrektorem Dróg Krajowych i Autostrad.

P.R. (usuwa frags): Martwią mnie sprawy ochrony środowiska. O ile większość
            dróg planowanych prze Was uwzględnia te problemy, to pomysły niektórych osób (z
            władz lokalnych) przyprawiają o zawrót głowy. Jestem mieszkańcem Łomianek, koło
            Warszawy. Jestem zaniepokojony pomysłami naszego Burmistrza. Przykład trasy NS.
            Państwa koncepcja puszczenia trasy NS (Kiełpin-Konotopa ) jest bardzo stara.
            Mimo że przebiega niedaleko KPN (Kampinoski PN) to nie wchodzi bezpośrednio w
            park, ani w żaden rezerwat. ”Nasz” Burmistrz od wielu miesięcy obiecuje
            mieszkańcom, że da radę przenieść tą trasę na wał przeciwpowodziowy, nie licząc
            się z tym, że te tereny są wolne od przemysłu, choć częściowo zaludnione,
            zamieszkiwane przez ptactwo - rezerwat Ławice Kiełpińskie (kolonia lęgowa
            rybitw białoczelnych, gatunku umieszczonego w Polskiej Czerwonej Księdze
            Zwierząt) oraz wiele innych gatunków ptactwa, ryb i zwierzyny. Droga ta ma
            dalej przebiegać pod lasem Młocińskim. Pytanie: Czy szkodliwe i absurdalne, nie
            tylko dla środowiska naturalnego koncepcje, pojedynczych samorządów, będą przez
            Państwa brane pod uwagę przy planowania dróg? Czy samorząd reprezentujący nie
            mieszkańców, a partykularne interesy może wymusić na Was zmianę koncepcji
            sprzed kilkudziesięciu lat. Czy sprawy ochrony rezerwatów przyrody i lasów z
            pomnikami przyrody nie powinny być najważniejsze przy planowaniu dróg?

Edward Gajerski: Ochrona środowiska jest naszym priorytetem. GDDKiA nie rozważa
            przeprowadzenia trasy S7 przez tereny zalewowe i wał przeciwpowodziowy na
            terenie Łomianek. Sprawa ta była dyskutowana z burmistrzem 22 grudnia 2004 r. i
            wg GDDKiA na obecnym etapie jest wyjaśniona.

• vampi_r Re: Teraz pytam poważnie: 20.02.06, 00:42
              Ponieważ nie wszyscy widzą Fragsa, wklejam tu teksty z innego wątku

frags napisał:

> Cytuję ten fragment czatu nie po to, żeby kogoś demaskować, obrażać itp,
              > chociaż pytający dyrektora łomiankowicz działa na Forum. Proszę powiedzcie mi -
              > poważnie pytam, bo przyznaję się do niewiedzy. Czy ta rozmowa nie zamyka
              > ostatecznie kwestii drogi na wale?
              >
              > CZAT
              >
              > Edward GajerskiGeneralny Dyrektor Dróg Krajowych i AutostradCzat odbył
              > się: 14 marca 2005 12:00

> P.R. (usuwa frags): Martwią mnie sprawy ochrony środowiska. O ile większość
              > dróg planowanych prze Was uwzględnia te problemy, to pomysły niektórych osób (z
              >
              > władz lokalnych) przyprawiają o zawrót głowy. Jestem mieszkańcem Łomianek, koło
              >
              > Warszawy. Jestem zaniepokojony pomysłami naszego Burmistrza. Przykład trasy NS.
              >
              > Państwa koncepcja puszczenia trasy NS (Kiełpin-Konotopa ) jest bardzo stara.
              > Mimo że przebiega niedaleko KPN (Kampinoski PN) to nie wchodzi bezpośrednio w
              > park, ani w żaden rezerwat. ”Nasz” Burmistrz od wielu miesięcy obie
              > cuje
              > mieszkańcom, że da radę przenieść tą trasę na wał przeciwpowodziowy, nie licząc
              > się z tym, że te tereny są wolne od przemysłu, choć częściowo zaludnione,
              > zamieszkiwane przez ptactwo - rezerwat Ławice Kiełpińskie (kolonia lęgowa
              > rybitw białoczelnych, gatunku umieszczonego w Polskiej Czerwonej Księdze
              > Zwierząt) oraz wiele innych gatunków ptactwa, ryb i zwierzyny. Droga ta ma
              > dalej przebiegać pod lasem Młocińskim. Pytanie: Czy szkodliwe i absurdalne, nie
              > tylko dla środowiska naturalnego koncepcje, pojedynczych samorządów, będą przez
              > Państwa brane pod uwagę przy planowania dróg? Czy samorząd reprezentujący nie
              > mieszkańców, a partykularne interesy może wymusić na Was zmianę koncepcji
              > sprzed kilkudziesięciu lat. Czy sprawy ochrony rezerwatów przyrody i lasów z
              > pomnikami przyrody nie powinny być najważniejsze przy planowaniu dróg?
              >
              > Edward Gajerski: Ochrona środowiska jest naszym priorytetem. GDDKiA nie rozważa
              > przeprowadzenia trasy S7 przez tereny zalewowe i wał przeciwpowodziowy na
              > terenie Łomianek. Sprawa ta była dyskutowana z burmistrzem 22 grudnia 2004 r. i
              > wg GDDKiA na obecnym etapie jest wyjaśniona.

Pomysł puszczenia trasy "po wale" jest bezsensowny i GDDKiA dawno już o tym mówiła.
              Jednak pod naciskiem (?) GDDKiA postanowiła włączyć ten wariant do rozpatrywanych obecnie wariantów do ustalenia decyzji o uwarunkowaniach środowiskowych.
              Chodzi o to, by formalnie i w sposób drogowo-ekologiczno-ekonomiczny wykazać Panu Burmistrzowi, ze wariant "po wale" nie ma najmniejszego sensu. Bez tego władze Łomiankek mogłyby w kółko zarzucac GDDKiA, że był wspaniały pomysł na poprowadzenie trasy, a oni nie chcieli go nawet przeanalizować.

GDDKiA nie chce budować tras wbrew samorzadom.
              Jeśli więc zostaje zgłoszony przez władze lokalne jakiś pomysł, to jest on analizowany. Choćby nieraz był zupełnie bezsensowny.
              Tak samo było w Wesołej, gdzie dla WOW rozpatrywano wariant zgłoszony przez burmistrza Wesołej. Wariant chyba jeszcze bardziej bezsensowny, od tego "po wale".

frags 19.02.06, 22:08 + odpowiedz

Dzięki vampir, teraz rozumiem. Czy to oznacza, że ten pomysł, jak mniemam już
              od marca ubiegłego roku jest uznany za całkowicie nierealny i znalazł się tylko
              po to, aby wszystko było zgodnie z prawem i formalnością?

vampi_r 19.02.06, 22:19 + odpowiedz

Moim zdaniem tak.

Jednak .... naciski polityczne nie raz decydowały o przebiegu jakichs tras.
              Od roku niemal wozimy się z obwodnicą Augustowa, gdzie też grało rolę politykierstwo, a nie drogownictwo, ekologia i ekonomia.
              Na szczęście zbieramy coraz więcej doświadczenia i przez zajmowanie się przez nas (jako SISKOM) obwodnicą Augustowa
              zdobywamy doświadczenie i wiedzę o tym co zrobić gdyby naciski polityczne wzięły też górę w Łomiankach.
              Jednym słowem - nawet gdyby wasz B. miał za sobą ministrów, premiera i prezydenta, to i tak nie ma szans. Bo nad tym
              wszystkim jest Komisja Europejska.

frags 19.02.06, 22:21 + odpowiedz

Vampirze, czy zatem jest nieco racji w powiedzmy takim stwierdzeniu, że problem autostrady po wale to teraz w pewnym sensie temat zastępczy? - skoro nie ma on szans powodzenia?

vampi_r 19.02.06, 23:10 + odpowiedz

Nie nazwałbym tego tematem zastępczym.
              W chwili uchwalania planów zrobienie rezerwy terenu pod trasę komunikacyjną w takim miejscu jak tereny nadwiślańskie w Łomiankach, to poważny problem.
              Nawet jak nie zbudują tam S-7, to rezerwa pod jakąś trasę pozostanie. Być moze długo nie zostanie tam zbudowana żadna droga, być może nigdy.
              Ale rezerwa pod trasę pozostanie, aż do momentu zmiany planów zagospodarowania.
              Czyli będzie można zbudowac tam tylko jakąś trasę. Nie będzie można przeznaczyć tych terenów pod park, tereny rekreacyjne, wypoczynkowe itp.
              Rozumiesz? Nie bagatelizowałbym tego.

Łomianki powinny właśnie tereny nadwislańskie przeznaczyć na rekreację.
              I w całym boju o pzp bardziej chodzi właśnie o to.
              Czego jeszcze się obawiam? - że wasz burmistrz po uchwaleniu planów zacznie na gwałt zabudowywać tereny rezerwy przy KPN, bo będzie wszystkich przekonywał, że trasy tam nie będzie, bo przecież jest "po wale".
              • frags Re: Teraz pytam poważnie: 20.02.06, 20:53
                Dzięki vampirze. oni mnie widzą, zupelnie dobrze widzą...
      • drabbu Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 19:42
        esscort napisał: Wciąż się zastanawiam, o co ci chodzi w tym ostatnim
        fargmencie postu sanseta

Ponieważ dla mnie też było to zastanawiające, do tego co powiedział Esscort,
        dodam jeszcze trzy zdania:
        - to, czy w rodzinie panuje jednomyślność i zgoda nijak się ma do pytania o
        stronę "Leć Sokole". Jeśli takiej zgody w rodzinie nie ma, to dotyka to tylko
        tej rodziny, kilku osób - no, czasem jeszcze może sąsiadów, gdy niezgoda jest
        bardzo głośna. Niewłaściwe zarządzanie gminą szkodzi wszystkim.
        - czy pomagamy sobie wzajemnie, odgarniając śnieg z chodników? wielu
        mieszkańców tak właśnie robi. A czy potrafił pomóc Pan Burmistrz? odśnieżanie
        ograniczyło się tylko do kilku ulic w środku Łomianek, prawie wszystkie boczne
        pominięto.
        - czy mamy prawo oceniać innych "mając mgliste pojęcie o ich intencjach i o
        przepisach"? Mgliste pojęcie o intencjach WŁADZY może rozwiać tylko rzetelna i
        kompletna informacja właśnie od władzy pochodząca. Takiej informacji jest
        bardzo mało, a o wiele więcej naciąganej propagandy. Czyje pojęcie o przepisach
        jest bardziej mgliste - czy nie Pana Burmistrza właśnie, który odmawiał dostępu
        do informacji finansowych, przecząc przepisom? Trzeba było rozprawy sądowej,
        którą burmistrz przegrał z kretesem.
    • daisy32 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 19:21
      TAAAAK!!!!!
      Sanset władza dla której nie ma opozycji-taka o której marzysz, nazywała się
      PZPR, i podobna jest w Gminie Łomianki. Dobra władza nie boi sie krytyki i
      opozycji. Dobra władza nie walczy ze swoimi mieszkańcami tylko z nimi
      współpracuje. Swoją drogą lecsokole.pl niezłego ćwieka Wam nabili-hehehe:)
    • control Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 19:27
      Ty pytasz, czy lecsokole jest uczciwe, bo ulotki, tajne strony itp? A ja
      najpierw pytam, jak Twoim zdaniem ludzie, którzy krytycznie oceniają obecną
      ekipę rządzącą miastem, mogą w Łomiankach wyrażać swoje poglądy, w jaki sposób
      informować mieszkańców o sytuacji, która nie jest przecież łatwa.
    • kaluszka48 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 20:19
      zdecydowanie jest uczciwy. jestem zadowolona ze cos wreszcie takiego w
      lomiankach powstalo.czytam was od dawna ale teraz dopiero zdecydowalam sie
      zalogowac poniewaz mam zle doswiadczenie z aktualna wladza.
      mam pytanie do sanseta dlaczego w gazecie lomiankowskiej czesc artykolow nie
      jest podpisana z imienia i nazwiska dlaczego nie wszystkie artykuly sa
      publikowane.
      • mazowianka Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 20:26
        Witam nową formułowiczkę,i odpowiadam na P.pytanie:
        bo w gazecie wydawanej za pieniądze nas wszystkich,
        jest cenzura!!!!
        • papirus22 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 22:56
          jest cenzura są na to dowody, ale i tak to trzeba w kółko pisac, bo za chilę
          ktoś zapyta . jak cenzura, to niemozlwie w polsce jest demokracja
          • robert_58 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 19.02.06, 22:58
            Krzysiom
            zaczynasz chyba mieć obsesję
    • mwsylwia Re: Sunset 20.02.06, 10:00
      Już po 9.00. Pewnie jesteś już w pracy i przeczytałes wszystkie listy. MOze
      mógłbyś odpowiedzieć na pytania, które Tobie postawiliśmy.
      A moze wypadałoby wpaść do watku "poznajmy się" ??

:))

• esscort Re: Sunset 20.02.06, 10:56
        Z postu sanseta wynika, że jest on powaznym człowiekiem. Na pewno przygotowuje
        rzeczową odpowiedź.
        • papirus22 Re: Sunset 20.02.06, 11:08
          a może z sanset się spotkamy, porozmawaimy o plusach działalności burmistrza,
          może nas nawróci, ciekawe czy się zgodzi na spotkanie?
        • lolaxyz Re: Sunset 20.02.06, 11:11
          Czy mi się zdaje czy sunset to długo oczekiwany przedstawiciel grupy
          trzymającej władzę? Nawet nick by na to wskazywał :)) - jak to tam było -
          "słońce Mazowsza"? Przynajmniej realista - ma świadomość, że już zachodzi :)).
          Moze jeszcze zdąży przed odejsciem udzielić paru merytorycznych odpowiedzi na
          pytania nurtujące mieszkańców.
          • mwsylwia Re: Sunset 20.02.06, 11:22
            lolaxyz napisała:
            jak to tam było - "słońce Mazowsza"? Przynajmniej realista - ma świadomość, że
            już zachodzi :)). Moze jeszcze zdąży przed odejsciem udzielić paru
            merytorycznych odpowiedzi na pytania nurtujące mieszkańców.

:)))
            piękne skojarzenie

• sokrates42 Re: Sunset 20.02.06, 11:28
              Coś mi się wydaje, że Pan Sokołowski
              zaczyna poważnie brać się do roboty.
              Na szczęście opozycja również.
              • papirus22 Re: Sunset 20.02.06, 11:45
                oj od dawna działa i wydaje mu się że to tylko jakaś grupa oszołómów, a tu sie
                okazuje że tych ludzi jest coraz więcej.
                • mazowianka Re: Sunset 20.02.06, 12:01
                  jest takie słynne powiedzenie:
                  "tonący brzytwy się chwyta"
                  myślę że ta brzytwa to P.Sanset,
                  jakoś dzisiaj tak dziwnie zamilkł?
                  pewnie przygotowuje nowy atak,jak
                  myślicie na kogo?
                  • papirus22 Re: Sunset 20.02.06, 12:03
                    może na ekorozwój:)
    • ronch Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! 20.02.06, 12:12
      Myślę, że daleki lot sokoła to jest to, co jest najbardziej potrzebne
      Łomiankom. Decyzja o budowie ICDS załatwiła finanse bogatej gminy na wiele lat.
      Dzięki tej inwestycji nie ma kanalizacji , wodociągów, a ulice wyglądają jak
      każdy widzi. Mamy za to salę widowiskową, przestronne niewykorszystane
      przestrzenie parteru , bursę znaczną częśc obiektu nikomu nie służącą.
      Zamiast tego monstrum można było wybudować kilka razy tańszy zwykły basen.
      Decyzja o budowie centrum rowerowego to kolejny absurd. W kontekście odmowy
      wydania części z tych pieniedzy na działania przeciwpowodziowe to już skandal.
      Pan burmistrz powinien służyć lokalnej społeczności. Po różnych ujego
      decyzjach choćby nawet w/w mam wrażenie , że tak nie jest.

Dla realizacji swoich planów burmistrz dysponuje potężną armią zależnych od
      niego urzędników oraz pieniędzmi pochodzącymi z naszych podatków. Sanset jeżeli
      nie jesteś jednym z opłacanych z kasy gminy, to poczytaj gazetę łomiankowską.
      Tam z każdej strony wyziera twarz naszego troskliwego pana. Gazeta ( 6 tysięcy
      egzemplarzy nakładu !!!) sławi go, jak ognia unikając krytycznych uwag. Jest
      jego wyborczą tubą za twoje i moje podatki.
      Dlatego twórcą strony leć sokole życzę powodzenia.
    • mwsylwia Re: proszę o podsumowanie dyskusji 20.02.06, 12:13
      Szanowny Panie,
      czy mógłby Pan "zasiąść do prywatnego komputera z legalnym oprogramowaniem" i
      podsumować tą naszą dyskusję w Pana wątku, bo czuję, że już wszystko
      powiedziano i zaczynamy się kręcić w kółko.
      Zapraszam :)
      • sanset Re: proszę o podsumowanie dyskusji 20.02.06, 18:20
        Przepraszam, że nie odpisałem, ale pracuję, jestem przedsiębiorcą i mam mało
        czasu a ciężko mi odpowiadać rzeczowo bez przygotowania.
        Szanuję tylko te odpowiedzi które są konkretne i nie zawierają insynuacji i
        kpin. Myśle,że powinniśmy zadbać o wyższy poziom wypowiedzi.
        Odezwę się wkrótce.

Dziekuję tym, którzy poparli mój tok myślenia.

A swoją drogą zazdroszczę wam wolnego czasu!!!
        • j46 Re: proszę o podsumowanie dyskusji 20.02.06, 20:24
          Oczekujemy z niecierpliwościa, byle by było zasdne i na temat.
        • esscort Re: proszę o podsumowanie dyskusji 20.02.06, 20:50
          No i prosze, wiedzialem, ze sanset to powazny czlowiek i odpowie na watpliwosci
          oraz uwagi
          • papirus22 Re: proszę o podsumowanie dyskusji 20.02.06, 20:53
            a może się nawet z nami spotka:)
            • mwsylwia Re: proszę o podsumowanie dyskusji 20.02.06, 20:56
              No to dalej - róbmy to spotkanie.
              Może w ostatki...?

Ostatkowe ognisko, ale byłoby super!!!

• mwsylwia Re: proszę o podsumowanie dyskusji 20.02.06, 23:19
          Cieszy mnie, że zamierza Pan ustosunkować sie w sposób merytoryczny do wybranych
          tu postów. Nie wiem, czy akurat moje pytania były konkretne i czy nie zawierały
          insynuacji. Mam nadzieję, że nie i doczekam Pana odpowiedzi.
    • kmsanczia Panie Sanset 26.02.06, 16:28
      proszę dać dobry przykład i przedstawić SIEBIE tutaj na forum z nazwiska, skoro
      wymaga pan tego od innych. Ale najpierw radziłabym zapoznać się z zasadami
      panującymi na forach (Frags z resztą to wyjaśnił:).

Przy okazji zainteresowało mnie zdanie:
      "tajemnicze ogłoszenia z fałszywymi danymi zleceniodawcy"
      ciekawa jestem co się pod tym kryje.
      • mazowianka Re: Panie Sanset 26.02.06, 19:37
        Mnie też interesuje to zdanie:
        >"tajemnicze ogłoszenie z fałszywymi danymi zleceniodawcy"
        Panie Sanset czekamy na odpowiedż,skoro Pan wie coś o czym
        nie wie reszta, to proszę się z nami podzielić tymi wiadomościami.
    • hiuppo Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! - nie jest 27.02.06, 11:32
      Oczywiście że nie jest.
      Ale ja też mam od pewnego czasu odruchy wymiotne patrząc na to forum.
      • mwsylwia Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! - nie jest 27.02.06, 11:35
        Hej - przecież możesz nie patrzeć. Ani na Forum ani na tamtą stronę :))

• lolaxyz Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! - nie jest 27.02.06, 11:40
          widac Hiuppo ma forumo-bulimie i tak lubi :))
      • krzysiom1 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! - nie jest 27.02.06, 11:38
        hiuppo napisał:

> Oczywiście że nie jest.
        > Ale ja też mam od pewnego czasu odruchy wymiotne patrząc na to forum.
        Hiuppo.
        Skąd taka głębia wypowiedzi?
        • hiuppo Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! - nie jest 27.02.06, 16:21
          Z ilości postów nie wnoszących nic do dyskusji, a służacych jedynie celom...
          No właśnie? Agitacji, wyładowania frustracji?
          Ostatnie tarcia na forum sprawiły, że cierpię na obrzydzenie.
          Może to wyleczalne.
          • papirus22 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! - nie jest 27.02.06, 17:29
            chyba wszyscy to mamy no trudno, myślę, że nam przejdzie. Hiuppo napisz mi jak
            Wy jako osiedle oceniacie dziłalnośc Sokoła, jestem ciekaw, czy ludzie sie tym
            interesuja, czy tylko jest jeden temat -trasa
          • krzysiom1 Re: Czy lecsokole jest uczciwe!!! - nie jest 27.02.06, 17:30
            Czekałem caały dzień...
            Dlaczego tak późno?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka