Dodaj do ulubionych

Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicza

31.10.06, 11:33
Tematem wizyty były przyczyny blokady trasy oraz argumenty przemawiające za
przesunięciem północnego wylotu trasy S7 z obrzeży Kampinosu w pobliże brzegu
Wisły.

www.lomianki.info/document.php?did=312
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 11:36
      E, to żaden news. To już było bodajże w gazłomie.
      • redakcja.lomianki.info Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 11:40
        w echu :)
        • esscort Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 11:43
          No tak, w echu, , ale chyba gdzieś wcześniej też to już czytałem. A może sokół
          się chwalił na jamiś spotkaniu w białym domku czy innym icesedesie...
          • redakcja.lomianki.info Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 11:45
            a nie wiem...
            ale ciekawe czy coś z tej wizyty będzie - jakieś efekty?
            • esscort Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 11:50
              Ale jakie mogłyby być? Ogrzał się trochę nasz brodaty w coraz mniej
              błyszczącej aureoli Marcinka. Pokazał, że niby jest taki ważny, że aż go sam
              prezydent ośicennego miasta zaprasza. Ale marcinek nie ma nic do trasy i do
              Łomianek. Marcinek odwala dziesiątki takich spotkań.
              • redakcja.lomianki.info Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 11:56
                cytat: "Marcinkiewicz zobowiązał się odbyć w ciągu najbliższych dwóch tygodni
                szereg rozmów z przedstawicielami instytucji odpowiedzialnych za przebieg tras
                komunikacyjnych."
                Więc jak sie zobowiązał to jest zobowiązany
                co zobowiązuje do zobowiązań :)
                • esscort Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 11:58
                  redakcja.lomianki.info napisał:

> Więc jak sie zobowiązał to jest zobowiązany
                  > co zobowiązuje do zobowiązań :)
                  >
                  Jakoś tak to pewnie wygląda :)
                  • lolaxyz Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 12:05
                    Dla Sokoła lepiej byłoby jakby Marcinkiewicz się nie zobowiązywał bo po
                    rozmowie z Dąbrowskim szybko zorientuje się z kim miał do czynienia.
                • papirus22 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 12:35
                  info, no co Ty taki naiwny jesteś? Wierzysz w cos Sokołowi. On już
                  z "gospodarską" wizytą nawet był u kaczorów opowiedz jest taka sama od lat, a
                  wszystko ma na celu stworzenie odpowiedniego wizerunku. On niczego nie załatwił
                  i nie złatwi, a pamiętasz kolej do Łomianek i spotkania z marszałkiem, a metro,
                  a deptak na Warszawskiej, czego on jeszcze nie wymyśli. teraz trasa po wale:)))
                  Wydawało mi się że przynajmniej na forum ludzie przejrzeli na oczy, widocznie
                  się myliłem!
                  • redakcja.lomianki.info Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 19:29
                    papirus22 napisał:
                    > info, no co Ty taki naiwny jesteś?

Dzwoniłem do burmistrza w celu zapytania czy coś z tego spotkania wynikło.
                    Dowiedziałem się że to było "spotkanie informacyjne".
                    Marcinkiewicz był zainteresowany pomysłem trasy po wale, w związku z czym
                    zadeklarmował zagląbienie się w problem. Narazie żadnego oficjalnego odzewu ze
                    strony p.o. prezydenta nie ma.
                    To tyle...
                    Naiwny? - szukam info np. u źródła :)

www.lomianki.info
                    • papirus22 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 20:22
                      oj naiwny:)
                      nic nie załatwią chodzi o to aby się pokazac z facetem który cieszy się
                      największą popularnością w Polsce, może zrobić sobie z nim zdjęcie.
                      A Sokół odpowiada jak zawsze bez konkretów, ja przywykłem nie dam się
                      oszukiwac, ale inni to lubią-to takie miłe:)
                      • redakcja.lomianki.info Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 21:02
                        oj papi...
                        ty zawsze musisz oceniać? :)
                        fuuuuj a nawet błłeee
                        • papirus22 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 21:21
                          forum to wymiana opinii oceniam- jestem oceniany. Tak to już jest ten kto sie
                          boi krytyki lepiej niech zaprzestanie jakiejkowiek dziłalności, bo krytka to
                          część naszego życia.
                          A swoją droga szkoda byłoby mi kasy na telefon do Sokoła, wiadomo jak odpowie,
                          ładnie i miło, acz nigdy konkretnie. Trasa po wale to mrzonka podobnie jak
                          wiele innych rzeczy które Sokół obiecuje od lat a z których sie nigdy nie
                          wywiąże. Dojrzałość demokracji polega na odrzucaniu takich osób z działalności
                          społecznej i samorządowej. Czy jako społeczeństwo dojrzelismy okaze się 12
                          listopada!
                          • redakcja.lomianki.info Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 21:45
                            no co ja mogę napisać? boje się krytyki?
                            papi uśmiechnij się troche i czytaj ":)" kontekstowo.
                            .
                            12 listopada fatycznie się okaże.
                            oby frekwencja dopisała
                            .
                            kasy na telefon mi nie szkoda
                            - każda informacja/jej brak
                            buduje opinię na temat której dotyczy.

ps. zapraszam do prezentacji na LOMIANKI.INFO
                            • papirus22 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 21:58
                              Trzeba sie okreslic i zdecydować. Pisać prawdę a nie co jest ładne, wygode i
                              miłe. No ale to Wasza sprawa co piszecie, a przegapiliście taki temat w
                              Łomiankach kręcili "Rysia"-
                              Co do prezentacji ??????
                              • redakcja.lomianki.info Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 22:06
                                papirus22 napisał:
                                > Trzeba sie okreslic i zdecydować.
                                > Pisać prawdę a nie co jest ładne, wygode i miłe.

ups. papirus przesadzasz.
                                w którym miejscu napisałem nieprawdę???
                                w tej sytuacji to się chyba Ty z prawdą mijasz.

ps. zapraszam do prezentacji PRAWDY
                                oraz swojej kandydatury na LOMIANKI.INFO
                                e: redakcja@lomianki.info
                                • papirus22 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 22:12
                                  a gdzie ja napisalem, że piszecie nieprawdę. Ja pisze, że trzeba pisać prawdę
                                  ot tyle, za dużo domysłów. A swoją dorgą jak piszecie cokolwiek no np.o trasie
                                  po wale to warto przestudiowac studium techniczno-ekonomiczne na temat
                                  północnego wylotu Warszawy opracowane przez DHV-wynik lat pracy wielu
                                  instytucji i drogowych biur projektowych. Wtedy może byłoby łatwiej złapac o
                                  czym pisze. A tak tylko cytaty z zakłamnej GŁ i zmanipulowanego echa. Może
                                  warto pokusic sie o rzetelne i świetnie wykonane opracowanie i wyrobić sobie
                                  opinię niezależną od nikogo-zachęcam gorącą.
                                  • redakcja.lomianki.info Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 22:33
                                    kwestia 1
                                    papirus22 napisał:
                                    > Trzeba sie okreslic i zdecydować. Pisać prawdę a nie co jest ładne,
                                    > wygode i miłe. No ale to Wasza sprawa co piszecie,
                                    czy coś źle Ciebie zacytowałem?
                                    jednoznacznie sugerujesz że piszę nieprawdę.
                                    więc pytam w którym miejscu?

kwestia 2
                                    papirus22 napisał:
                                    > A tak tylko cytaty z zakłamnej GŁ i zmanipulowanego echa.

Wyciąg z "ZASADY WSPŁÓPRACY ŁOMIANKI.INFO"
                                    Zapraszamy wszystkie wydawnictwa do przysyłania artykułów dotyczących bez- lub
                                    pośrednio Łomianek. Artykuły, aby zostały umieszczone w LOMIANKI.INFO -
                                    PRZEGLĄD PRASY, muszą być podpisane przez autora oraz periodyk, w którym
                                    zostały opublikowane.

cytaty w tzw. PRZEGLĄDZIE PRASY
                                    zarówno z Gazety Łomiankowskiej, Echa, Naszych Łomianek, Biuletynu
                                    Łomiankowskiego LPR oraz POtrzeba zmian
                                    czyli wszystko co do tej pory przyszło do nas.
                                    Czy sugerujesz że powinienem dokonywać cenzury?

ps. zapraszam do prezentacji kandydatury na LOMIANKI.INFO
                                    • redakcja.lomianki.info Papirusie oczekuje wyjasnień... 02.11.06, 10:14
                                      kwestia 1
                                      papirus22 napisał:
                                      > Trzeba sie okreslic i zdecydować. Pisać prawdę a nie co jest ładne,
                                      > wygode i miłe. No ale to Wasza sprawa co piszecie,
                                      czy coś źle Ciebie zacytowałem?
                                      jednoznacznie sugerujesz że piszę nieprawdę.
                                      więc pytam w którym miejscu?

kwestia 2
                                      papirus22 napisał:
                                      > A tak tylko cytaty z zakłamnej GŁ i zmanipulowanego echa. Może
                                      > warto pokusic sie o rzetelne i świetnie wykonane opracowanie....

Wspomniane przez Ciebie cytaty są w tzw. PRZEGLĄDZIE PRASY
                                      zarówno z Gazety Łomiankowskiej, Echa, Naszych Łomianek, Biuletynu
                                      Łomiankowskiego LPR oraz POtrzeba zmian
                                      czyli wszystko co do tej pory przyszło do nas.
                                      Czy sugerujesz że powinienem dokonywać cenzury?

Zrozumiałe dla mnie, że ktoś może przesadzić, bez zastanowienia coś walnąć... i
                                      powiedziec że się pomylił - przeprosić.
                                      Zdarzeały sie tu takie przypadki - i jest ok / po sprawie.
                                      Natomiast takie ukręcanie się bez odpowiedzi, bez sprostowania... nie rozumiem.
                                      • papirus22 wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 10:31
                                        Info tak Ty dokonujesz cenzury!!!
                                        Ilość kłamstw puszczana w media ze stow. ratującego "Łomianki przed
                                        rozjechaniem" jest przerażająca. Publikujecie informcje, które sa zwykłymi
                                        kłamstwami, a ja chciałbym aby najpierw ktoś to sprawdził, tylko tyle. Mam
                                        nadzieję, że opublikujecie sprostowanie w tej sprawie (niedługo zapewne
                                        otrzymacie).
                                        Wasza rubryka dotycząca przegladu prasy jest również nieobiektywna i wybiórcza
                                        żebym nie napisał tendencyjna i cenzurowana.
                                        Jako przykład mogę podać wywiad z Prezesem KS Łomianki z NŁ cz.2, który
                                        niezostał przez Was opublikowany ( czy się mylę?). A więc skoro prawda dla Was
                                        jest niewygodna, to napisałem to co napisałem.

Domagałeś się odpowiedzi oto ona, warto czasem zastanowić się nad tym co się
                                        dopuszcza do publikacji, bo to że ktos się pod tym podpisał nie znaczy, że tak
                                        jest!
                                        • kmsanczia Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 10:51
                                          Papi opanuj się, czepiaj się tej prasy, a nie kogoś, kto zamieszcza cytaty
                                          artykułów na swojej stronie. Zwłaszcza, że nie odpowiada za dziennikarza, który
                                          to napisał, czy naczelnego, który dopuścił do druku. Mam wrażenie, że uważasz
                                          ludzi za debili, którzy samodzielnie nie potrafią wyciągać wniosków z tego, co
                                          czytają. Może i są tacy, ale ja się nie poczuwam, a chciałabym mieć dostęp do
                                          każdej prasy żeby mieć porównanie.
                                          • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 18:50
                                            kmsanczia napisała:
                                            > Papi opanuj się, czepiaj się tej prasy,
                                            > a nie kogoś, kto zamieszcza cytaty
                                            > artykułów na swojej stronie. Zwłaszcza,
                                            > że nie odpowiada za dziennikarza, który
                                            > to napisał, czy naczelnego, który dopuścił
                                            > do druku. Mam wrażenie, że uważasz
                                            > ludzi za debili, którzy samodzielnie nie
                                            > potrafią wyciągać wniosków z tego, co
                                            > czytają. Może i są tacy, ale ja się nie poczuwam,
                                            > a chciałabym mieć dostęp do
                                            > każdej prasy żeby mieć porównanie.

jak dla mnie 100% sensu!
                                        • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 10:53
                                          Papirusie to wszystko co napisałeś
                                          to bezpodstawne oszczerstwa.

Czy ty sobie zdajesz sprawę z tego?
                                          jako obywatel, jako uczestnik forum,
                                          i jako KANDYDAT do rady miasta i gminy...

Jestem zaszokowany i mam nadzieję
                                          ż zagląda tutaj p. pszczółkowski
                                          (ktory wlasnie podesłał do mnie maila
                                          z info o spotkaniu z komorowskim).

Piotrek czy ty się cofasz jako kandydat
                                          zamiast wyciągać ewolucyjne wnioski?
                                          Strasznie to przykre...
                                          Sądzę że powinniśmy się spotkać.

papirus22 napisał:
                                          > Info tak Ty dokonujesz cenzury!!!
                                          w którym miejscu?

papirus22 napisał:
                                          > Wasza rubryka dotycząca przegladu prasy jest również nieobiektywna i ybiórcza
                                          > żebym nie napisał tendencyjna i cenzurowana.
                                          Jak cytaty mogą być nieobiektywne?

papirus22 napisał:
                                          > Jako przykład mogę podać wywiad z Prezesem KS Łomianki z NŁ cz.2, który
                                          > niezostał przez Was opublikowany ( czy się mylę?). A więc skoro prawda dla
                                          > Was jest niewygodna, to napisałem to co napisałem.
                                          czesc pierwsza twojego artykulu:
                                          www.lomianki.info/document.php?did=212
                                          części kolejnych nie otrzymałem od redakcji Naszych Łomianek.
                                          Wybacz ale trudno mi pulikować materiały których nie otrzymałem.

papirus22 napisał:
                                          > Domagałeś się odpowiedzi oto ona, warto czasem zastanowić się nad tym co się
                                          > dopuszcza do publikacji, bo to że ktos się pod tym podpisał nie znaczy,
                                          > że tak jest!
                                          Piotrek czasem wato zastanowić się nad tym - jaki wpływ mają Twoje wypowiedzi
                                          na tym forum na generalny wygląd KWW Potrzeba Zmian. Sądzę, że już teraz robisz
                                          więcej złego niż dobrego.
                                          Człowieku - co się z tobą dzieje...?
                                          Czy kandydując traci się kontakt z rzeczywistością?

Pozdrawiam
                                          licząc na spotkanie i wyjaśnienia.

Maciek.
                                        • olla1660 Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 11:07
                                          Jako osoba prawie postronna muszę stwierdzić: papirus popada w obłęd.
                                          Tutaj tworzy się jakaś spiskowa teoria. Z całym szacunkiem i sympatią do kolegi
                                          P. (sympatia owa poczatek swój ma w czasach dość odległych), jest to działanie
                                          na Jego niekorzyść. Nie można się dopatrywać we wszystkich wrogów. Ludzie nie
                                          dzielą się tylko na czarnych i białych - wrogów i przyjaciół. Papirus chyba o
                                          tym zapomina i każdą kontrę traktuje jako przejaw wrogości wobec siebie.
                                          • kmsanczia Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 11:11
                                            Widzisz Papi, nawet koleżanka z piaskownicy to zauważyła. ;-)
                                            To pewnie stres przedwyborczy.
                                          • papirus22 Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 11:25
                                            Napisałem tylko, że nie opublikowaliście 2 cz. artykułu, 1 cz. była wcześniej.
                                            Stwierdziłem jedynie fakt, nie wiem co dostajecie, a co nie.
                                            Jestem też bardzo rozczarowany bezkrytycznym publikowaniem artykułów, które
                                            wielu ludzi krzywdzą. Cała manipulacja ww. Stow. zatacza coraz większe kręgi,
                                            wynika to zapewne z niezrozumienia tematyki drogowej. Teoria spiskowa nie jest
                                            żadną teorią, tylko praktyką. Oczywiście nie jestem obiektywny w moich ocenach
                                            i odczuciach, zupełnie tak samo jak GŁ, echo i poniekąd Wasze publikacje, choć
                                            to nie Wy odpowiadacie za to co tam jest Wy odpowiadacie za to że to się u Was
                                            znalazło. Macie do tego prawo, ja wyrażam swoją opinię. Zanim opublikujecie
                                            jakieś teksty warto zapoznac się z prawdą i faktami. Zrobicie jak uważacie.
                                            Co do spotkania, myśle że warto rozmawiać i wyjaśnić wątpliwości.
                                            • brycezion Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 11:50
                                              Właśnie wysłałem do Łomianki.info biuletyn nr.4 KOŁ.Napewno opublikuje.
                                              • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 11:53
                                                brycezion napisał:
                                                > Właśnie wysłałem do Łomianki.info biuletyn nr.4 KOŁ.Napewno opublikuje.
                                                Dostałem. Serdeczne dzięki - dziś będzie w przeglądzie prasy :)
                                                i oto chodzi i oto chodzi !!!
                                              • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 18:46
                                                zapraszam jest na LOMIANKI.INFO
                                                www.lomianki.info/category.php?cid=2
                                                www.lomianki.info/document.php?did=322
                                                www.lomianki.info/document.php?did=321
                                                pozdrawiam i czekam na więcej :)
                                            • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 11:51
                                              o... lekka nutka refleksji z Twojej strony ? :)

Specyfika naszej działalnosci jest taka
                                              że niezależnie z której strony przychodzą informacje,
                                              my je cytujemy - pozostawiamy ocene czytelnikom,
                                              nie chcemy narzucać odpowiedzi na pytania,
                                              nie chcemy być tendencyjni.
                                              Teraz tak jest i mam nadzieje ze w przyszłości
                                              nie bedzie nacisków (np. ze strony UMiG)
                                              mających na celu zmienienie tej sytuacji,
                                              mam nadzieje że nikt z władnych nie będzie starał się
                                              wpływać na merytorykę LOMIANKI.INFO.
                                              Obecnie nikt na nas nie napiera.
                                              (oprócz obecnego wykreowanego przez Ciebie incydentu).

W tej chwili współpracujemy z Gazetą Łomiankowską, Naszymi Łomiankami, Echem,
                                              lomianki.pl, Domem Kultury, Biblioteką publiczną, ICDSem, JazzCefe,
                                              Bombonierką, KPNem, PO Łomianki itd...
                                              Niektóre z organizacji są bardziej skore do wymiany informacji,
                                              niektóre mniej - taka rzecziwistość.
                                              Jeżeli komuś bardziej zależy na publikacji swoich opinii podsyła do nas - do
                                              redakcja@lomianki.info. Jeżeli ktoś ma tylko pretensje że jego poglądy nie są
                                              nigdzie publikowane a nic w tym kierunku nie robie - to trudno - tak pewnie
                                              pozostanie.

Sądzę jednak że powinno się TUTAJ pojawić
                                              jedno stwierdzenie z TWOJEJ STRONY
                                              świadczące o nieprawdzie którą napisałeś nt. LOMIANKI.INFO
                                              - ale to Twoja decyzja i Twoje sumienie i Twoja interpretacji zasad.

rzuc okiem na maila gazetowego
                                              i wiecej spokoju, rozsądku itp. życzę.

mm.
                                              • esscort Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 12:08
                                                A ja myślę, że niepotrzebnie się nakręcacie, bo cały spór wynika z nizbyt
                                                uwżnego czytania tekstow (przez obie strony). Wszysto zaczęło się do postu, w
                                                ktorym lomianki.info stwierdza:

Dzwoniłem do burmistrza w celu zapytania czy coś z tego spotkania wynikło.
                                                Dowiedziałem się że to było "spotkanie informacyjne".
                                                Marcinkiewicz był zainteresowany pomysłem trasy po wale, w związku z czym
                                                zadeklarmował zagląbienie się w problem. Narazie żadnego oficjalnego odzewu ze
                                                strony p.o. prezydenta nie ma.
                                                To tyle...
                                                Naiwny? - szukam info np. u źródła :)

Papirus troche to wydrwił, a lomianki.info potraktował tę reakcje jako atak na
                                                caly serwis, a potem już - zupełnie niepotrzebnie - poszło.

W jednym papirus miał rację: takie dzwonienie do burmistrza w sprawie wizyty u
                                                marcinkiewicza niewiele ma wspólnego ze "sprawdzaniem u źródła". Źródło pt.
                                                sokołowski już się przecież za pośrednictwem bodajże "Echa" na temat spotkania
                                                z Marcinkiewiczem wypowiadziało. Czego po takim telefonie do tego źródła można
                                                sie było spodziewać: że powie, iż spotkał się z Marcinkiewiczem w celach
                                                propagandowaych, a w ogóle to stał w sekretariacie, gdy były premier
                                                przechodził? Lomianki.info sprawdziłby "u źródła", gdyby zadzwonił nie do
                                                Sokołowskiego, lecz do Marcinkiewicza.

• redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 12:18
                                                  A ja jednak sądzę że przesadział Papirus pisząc o manipulacji, kłamstwach na
                                                  łamach LOMIANKI.INFO. Jest subtelna różnica między drwinami a oszczerstwami.
                                                  Takie są fakty. Prześledź wątek proszę.

esscort napisał:
                                                  > W jednym papirus miał rację: takie dzwonienie do burmistrza w sprawie wizyty u
                                                  > marcinkiewicza niewiele ma wspólnego ze "sprawdzaniem u źródła".

Do Marcinkiewicza próbowałem dzwonic - niestety nie ma szans na polaczenie.
                                                  Z b. Sokołowski połączono mnie "od ręki".
                                                  Więc napisałem o rozmowie z Sokołowskim a nie z Macinkiewiczem.
                                                  • kmsanczia Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 12:20
                                                    Rozdrażniłeś Papiego tym telefonem. ;)
                                                  • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 12:37
                                                    kmsanczia napisała:
                                                    > Rozdrażniłeś Papiego tym telefonem. ;)

Do burmistrza każdy może zadzwonić - nawet Papi :)
                                                    Sekretariat Burmistrza 751-10-01

A do Marcinkiewicza przed chwilą probowałem i dalej nic.
                                                    może macie jakiś bezposreni numer?

A tak czy inaczej czekam na przeprosiny ze strony Papirusa.
                                                    oszczerstwo i pisanie nieprawdy nt. LOMIANKI.INFO miało miejsce.
                                                  • esscort Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 12:41
                                                    A do Marcinkiewicza przed chwilą probowałem i dalej nic.
                                                    > może macie jakiś bezposreni numer?
                                                    >
                                                    Tak za często to lepiejk nie dzwoń, bpewnie już cię służby namierzają :)
                                                  • esscort Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 12:36

> A ja jednak sądzę że przesadział Papirus pisząc o manipulacji, kłamstwach na
                                                    > łamach LOMIANKI.INFO. Jest subtelna różnica między drwinami a oszczerstwami.
                                                    > Takie są fakty. Prześledź wątek proszę.

Nie bronię papirusa, uważam że w tym wątku zwyciężyły emocje. Jemu nie chodziło
                                                    o to, że lomianki.info kłamią, ale że upowszechniają kłamstwa napisane przez
                                                    innych. Wygląda na to, że nie zgadza się z doborem tekstów do przeglądu prasy,
                                                    do czego ma prawo, ale co powinien inaczej wyartykułować. A on napisał to w
                                                    swojej "poetyce". Ja bym tak nie napisał.
                                                    >
                                                    > > Do Marcinkiewicza próbowałem dzwonic - niestety nie ma szans na
                                                    polaczenie. Z b. Sokołowski połączono mnie "od ręki".
                                                    > Więc napisałem o rozmowie z Sokołowskim a nie z Macinkiewiczem.

OK, i tak dużo zrobiłeś. Należy to docenić. Ale nie można (akurat w tym
                                                    wypadku) zastąpić źródła-marcinkiewicza źródłem-sokołowski. Marcinkiewicz
                                                    mógłby ewentualnie zastąpić ktoś z jego gabinetu, jakis asystent itp.
                                                    Ale przecież ja nie cytowałem tego postu, zeby zrobić Ci jakiś zarzut, że nie
                                                    rozmawiałeś z marcinkiem. Chcialem jedynie wskazać genezę sporu z papirusem.
                                                    A w ogole to spoko, przecież jesteśmy na forum!
                                                  • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 12:48
                                                    Esscort. Jeżeli Papirusa ponisło w swojej "poetyce" powinien się do tego
                                                    ustosunkować - do tego wzlotu :) przeprosić czy tam innego browara postawić :)
                                                    Niczego więcej nie oczekuje.

B. Sokołowski spotykając sie z Marcinkiewczem
                                                    - był stroną w spotkaniu - więć i pierwotnym źródłem informacji :)
                                                    Do burmistrza się dodzwoniłem do p.o. prezydenta nie.
                                                    Dzielę się informacjami jakie otrzymałem :) ot wszystko.
                                                    Ale żeby tam odrazu być od manipulatorów itp. nazwywanym...
                                                    to chyba lekka przesada.
                                                    Zastanawiam się skąd takie floresy u papiego
                                                    - znałem go troche wczesniej i taki nie był agresywny.
                                                    Albo go z tej strony nie dążyłem poznać...
                                                    Dopada go demencja starcza (w końcu jest w moim wieku)
                                                    czy napięcie przed wyborcze? :)
                                                  • esscort Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 12:59
                                                    redakcja.lomianki.info napisał: wczesniej i taki nie był agresywny.

Widzialem go kilka razy. Wydaje mi się, że jemu adrenalina skacze tylko
                                                    wówczas, gdy chodzi o sokoła. Poza tym jest łagodny jak baranek.
                                                  • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 13:07
                                                    esscort napisał:
                                                    > Widzialem go kilka razy. Wydaje mi się, że jemu adrenalina skacze tylko
                                                    > wówczas, gdy chodzi o sokoła. Poza tym jest łagodny jak baranek.

więc jednak zespół napięcia przed wyborczgo :)
                                                    spoko rozumiem - też się troche
                                                    w lokalną polityczkę:) bawiłem w 4 lata temu
                                                    (zresztą razem z p. Tatą Papiego, i innymi z PZ w jednym pokoju)

Też mi tak skakało - ale przeprosić za oszczerstwa wypada - tak czy inaczej.
                                                  • papirus22 Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 13:09
                                                    a ja dalej uważam, że takie artykuły nie powinny być nigdzie publikowane! I nie
                                                    róbcie ze mnie potwora!
                                                    Są to kłamliwe informacje rozpowszechniane celowo i dlatego moje zdenerwowanie,
                                                    bo jako redakcja powinniście sprawdzić te informcje u źródła, czyli w GDDKiA
                                                    oddział W-wa. Dokładnie tak jak robisz to w przypadku spotkania z
                                                    Marcinkiewiczem, wystarczy zadzwonić
                                                    Piwo, nie ma sprawy, ale nie w ramach żadnych przeprosin, bo ja pisze co
                                                    odczuwam, taka jest moja ocena i już.
                                                    A w ogóle to po co ta cała dyskusja i tak każdy zostanie przy swoim zdaniu.
                                                  • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 13:16
                                                    papirus22 napisał:
                                                    > A w ogóle to po co ta cała dyskusja i tak każdy zostanie przy swoim zdaniu.

czyli zostaniesz przy zdaniu że nadal manipuluje...:)
                                                    to właśnie zmanipulowałem społeczeństwo nową informacją:
                                                    www.lomianki.info/document.php?did=320
                                                    Jak tak dalej pójdzie to chyba się rozpłaczę :)

Oj papi papi... dlaczego ty się tak zacietrzewiasz?
                                                    napisałeś nieprawdę na temat LOMIANKI.INFO i już takie są fakty.
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=51281309&a=51383349
                                                    a browar to już może po wyborach we wernisarzu??
                                                  • kmsanczia Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 13:24
                                                    MM jaki browar, przecież Papi jest sportowcem.
                                                    ;]
                                                  • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 15:36
                                                    eeeeeeee tam... już razem konsumowaliśmy.
                                                    w imię sportu i dobrego samopoczucia oczywiście :)
                                                  • papirus22 Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 13:26
                                                    może być w wernisażu, tym bardziej, że już nie ma wernisażu. Teraz jest
                                                    pizzeria:)
                                                  • papirus22 Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 13:35
                                                    aha jaką nieprawdę? napisałem swoja ocenę. Nie chce mi się powtarzać ciągle.
                                                    Nie publikujecie wszystkiego, podałem przecież przykład. Nie dochodze z jakich
                                                    powodów, po prostu tak było. To co mam napisać że info jest OK? Jest ok, choć
                                                    zdarzają się potknięcia:)
                                                    Potknięcia w postaci publikacji niesprawdzonych artykułów cytownych z prasy np.
                                                    echa. Zwróć uwagę, że informcję tez z Echa o spotkaniu z Macinkiewiczem
                                                    sprawdzałeś, to dlaczego tej która aż kipi od propagandy i oczywistych
                                                    niedomówień, kłamstw (choćby największy węzeł na Mazowszu) nie sprawdziłeś.

Dajmy już spokój, wyślę Tobie info od GDDKiA to zrozumiesz o czym piszę!
                                                  • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 15:35
                                                    Oj. Papi - jakoś mnie nie przekonałeś.
                                                    Zdarzają sie sytuacje w których Ty zostajesz posądzany o kłamstwo, działalność
                                                    handlową :) itp...
                                                    Ktoś przesadzi, poniesie go, nawalą połaczenia synaptyczne :)
                                                    potem przyprasza i jest po sprawie. To chyba standard.

W tym konkretnym przypadku podważyłeś wiarygodność LOMIANKI.INFO
                                                    zasugerowałeś manipulacje informacją oraz kłamstwo. Nie tylko ja jako adresat
                                                    ten fakt zarejestrowałem.
                                                    Więc co powinieneś w takiej sytuacji ??? Sam sobie odpowiedz.
                                                    Stosujmy te same standardy i zasady
                                                    dla wszystkich uczestników forum a będzie nam sie lepiej egzystowało:)

Wernisaż padł?
                                                    Naprawdę teraz tam jest pizzo-dajnia ? :( Słabo trochę.
                                                  • papirus22 Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 22:36
                                                    Info w tym problem, że nikt mnie nigdy nie przepraszał, natomiast często i
                                                    gęsto oczerniał, kłamał. No cóż zapewne o to chodziło tym ludziom, nawet wiem
                                                    kto to pisał. Co do przeprosin, skoro się domagasz to przepraszam.
                                                    Za to oczekuję sprawdzania informacji które publikujecie szczególnie jak są
                                                    rozpowszechniane przez ludzi którzy manipulują informcjami notorycznie. No a co
                                                    z wyjaśnieniami GDDKiA?
                                                  • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 22:59
                                                    Moim zdaniem błąd a potem przeprosiny to normalna ludzka sprawa :)
                                                    i Ci co ta zasadę stosują zasługują na "szacuneczek". kwestia zamknięta :)

Co do sprawdzanie informacji - niestety nie dałbym rady wszystkiego
                                                    weryfikować - a i też nie zamierzam weryfikować artykułów nadesłanych przez
                                                    współpracujące redakcje z podpisem autora - taka jest formuła PRZEGLĄDU PRASY -
                                                    więc niestety nie mogę Ci tego obiecać. Zresztą rzecz w tym jak zauważyła KM
                                                    aby każdy mógł sobie wyrobić sam opinię. Oferuję jedynie tylko skumulowane
                                                    zestawienie lokalnych wydawnictw. Zresztą każdy może napisać na
                                                    redakcja@lomianki.info (tak jak ty to zrobiles z GDDKiA) i skomentować, opisać
                                                    sytuację po swojemu :)

W sprawie GDDKiA odpowiedziałem na adres z którego info dostałem. Dzieki.

Widzisz po co się denerwować? Wystarczy trochę chęci :)
                                                    tymczasem pozdrowiam... :)
                                                    mm.
                                        • redakcja.lomianki.info Re: wyjaśnienia prosze bardzo... 02.11.06, 11:12
                                          papirus22 napisał:
                                          > Publikujecie informcje, które sa zwykłymi kłamstwami,
                                          > a ja chciałbym aby najpierw ktoś to sprawdził, tylko tyle. Mam
                                          > nadzieję, że opublikujecie sprostowanie w tej sprawie (niedługo zapewne
                                          > otrzymacie).

Czy wypowiedz Stowarzyszenia Obrońców Doliny Wisły to też kłamstwo?
                                          www.lomianki.info/document.php?did=278
                                          Papirusie gdzie Twoje idee - PRAWDA?
                                          Czyżby padły na froncie wyborczym?
                                          Inaczej tego wszystkie nie potrafię
                                          sobie wytłumaczyć jak tylko chwilowa (mam nadzieję)
                                          - destablizacja wywołana napięciem przedwyborczym.
                                          mm.
                                • robert_58 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 22:20
                                  Redakcja - Ty nie dzwoń tam, gdzie nie należy. Zadzwoń tam, gdzie
                                  odpowiedź/opinia będzie jedynie słuszna - wtedy śmiało skrót do internetu :))

A czemu Kandydtat PZ nie zabiegał o rozmowę z ... np. P. Tuskiem czy Walz?
                                  Czy może to "zmiennie potrzebne" aby publikować?
                                  • papirus22 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 22:21
                                    robek nie zamulaj, w piatek wychodzi nowy nr. GŁ, lepiej sie już zacznij
                                    koncentrować na robocie, bo nie dotrzymasz warunków umowy:)
                                    • robert_58 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 22:31
                                      hm...

widać Papku miły odpowiedzi nie znasz. Jak na wiele innych pytań.

ps. nie tak dawno prosiłem Ciebie Papku drogi o wyjaśnienie, co oznacza wg
                                      Ciebie tak często powtarzane przez Ciebie, nowe słowo, "zamulacz"? Napiszesz
                                      Papku miły?
              • ptasznik11 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 11:58
                No cóż on mógł usłyszeć od Marcinkiewicza; chyba tyle, że dla Gorzowa
                Wielkopolskiego idea NOŁ jest super. Bo dla Warszawy jest nie do przyjęcia. Jak
                już ktoś wspomniał został rozpisany przetarg na dokumentację mostu północnego i
                nie ma w założeniach miejsca dla NOŁ. Argumentów przeciw NOŁ jest zresztą 101 i
                każdy kto umie czytać wie, że NOŁ to wyłącznie sztandar wyborczy. Tyle tylko,
                że umiejętność czytania i rozumienia tego co się czyta w narodzie słabiutka.
                • esscort Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 12:06
                  Marcinkiewicz chciał zakończyć przetarg przed wyborami, ale projektanci się
                  zbuntowali, że za krótki termin, więc coś tam przedłużył. W każdym razie prace
                  projektowe są na ukończeniu.
                  • ptasznik11 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 12:53
                    Informacja prasowa (w echu), której istotą jst wiadomość że ktoś (sokół i
                    stowarzyszenie przeciwpowodziowe) u kogoś (Marcinkiewicza)byli jest dość
                    kuriozalna. Z faktu bycia u kogoś nic nie wynika. No ale mineły od tej wizytu 2
                    tygodnie (termin w jakim Marcinkiewicz miał zapoznać się z problemem) i warto
                    teraz by poznać, co "odwiedzony" myśli o koncepcji odwiedzających. Z gazłomu i
                    eche (mutacja gazłomu) tego się nie dowiemy.
                    Informacją byłoby zaś , że po wyjściu odwiedzających Marcinkiewicz długo i
                    szczerze śmiał się.
                    • lolaxyz Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 13:04
                      Może relacje urwały się na stwierdzeniu, ze "ktoś był u kogoś" bo ten do kogo
                      udano sie z wizytą nie miał czasu i do rozmowy nie doczło. Niemniej pierwsza
                      częśc pozostaje aktualna i prawdziwa "ktoś był u kogoś" :))
                      • ptasznik11 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 13:15
                        No jeżeli tak, to wówczas trzeba by napisać, że Burmistrz Sokołowski oraz
                        przedstawiciele stowarzyszenia przeciw powodzi (...) byli w ratuszu i dotarli
                        aż do sekretariatu Marcinkiewicza. Następnie zeszli schodami w dół i opóścili
                        budynek głownym wyjściem.
            • lomek2 Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 16:05
              Marcinkiewicz to efekciarz-cyrkowiec. Znasz jakiś realny efekt jego działania,
              od kiedy ktoś poza Gorzowem o mim usłyszał?
              Jeśli Ziobro jest zerem (przyjmijmy taki punkt odniesienia) to Marcinkiewicz
              jest -9 w 10-stopniowej skali.

Soptkali się, zrobili misia, wymienili mikroflorę (dobrze że nie płyny),
              zapozowali do zdjęcia, i to by było na tyle :)
    • siskom_tak Re: Burmistrz Sokołowski z wizytą u Marcinkiewicz 31.10.06, 16:17
      "Prezydent Marcinkiewicz zobowiązał się odbyć w ciągu najbliższych dwóch
      tygodni szereg rozmów z przedstawicielami instytucji odpowiedzialnych za
      przebieg tras komunikacyjnych. "

I czego Prezydent marcinkiewicz się dowie?:
      1. Trasa w wariancie Sokołowskiego jest nie do przyjęcia z powodów ruchowych
      2. Trasa w wariancie Sokołowskiego jest nie do przyjęcia z powodów ekologicznych
      3. Trasa w wariancie Sokołowskiego jest nie do przyjęcia z powodów ekonomicznych

I to by było na tyle.
      • ptasznik11 coś chyba nie zatrybiło 02.11.06, 18:07
        Brak synchronizacji. Sokół chce nad Wisłą (obszar m.st. Warszawy) w Lasku
        Młocińskim ciągnąć traskę szybkoiego ruchu. Marcinkiewicz powołuje pełnomocnika
        d/s Wiły co by przwrócić dostęp do Wisły, kawiarenki, przystanie , te kliamty.
        Wskaż najwłaściwsze w tej sytuacji słowo na literę s.. jakiego w szczerej
        rozmowie z Sokołem i stowarzyszeniem przeciwpowodziowym mógł użyć
        Marcinkiewicz ?
        • krzysiom1 Re: coś chyba nie zatrybiło 02.11.06, 18:23
          ptasznik11 napisał:

> Wskaż najwłaściwsze w tej sytuacji słowo na literę s.. jakiego w szczerej
          > rozmowie z Sokołem i stowarzyszeniem przeciwpowodziowym mógł użyć
          > Marcinkiewicz ?
          Może zwrot zaczerpnięty od swego pryncypała?
          Sp..aj dziadu!
          • ptasznik11 Re: coś chyba nie zatrybiło 05.11.06, 20:02
            Czy info łomiankowskie Gazłom i Echo monitorują sprawę odpowiedzi
            Marcinkiewicza na wizytę Sokoła i stowarzyszenia przeciwpowodziowego ? Gorąco
            namawiam dziennikarzy do pójścia o krok dalej ponad informację, że dostojni
            goście byli w ratuszu. Chciałbym w końcu wiedzieć czy Marcinkiewicz skłonił się
            ku NOŁ - trasie szybkiego ruchu na Bielanach i w Lesie Młocińskim. W końcu na
            trasie S 7 można by wygospodsarować chodniki i byłby fajny teren spacerowy. Na
            pasach awaryjnych można zrobić tarasy widokowe i kafejki. Jak w bajce.
            • redakcja.lomianki.info Re: coś chyba nie zatrybiło 05.11.06, 20:10
              ptasznik11 napisał:
              > Czy info łomiankowskie Gazłom i Echo monitorują sprawę odpowiedzi
              > Marcinkiewicza na wizytę Sokoła i stowarzyszenia przeciwpowodziowego ?

niestety mam problem z konktaktem z p.o. marcinkiewiczem :(
              moze macie jakiś bezpośredni tel/e-mail albo co tam innego?
              • esscort Re: coś chyba nie zatrybiło 05.11.06, 20:13
                Napisz maila do sekretariatu, a w nim informację, że w Łomiankach się mówi, iż
                Marcinkiewicz po rozmowach z brodaczem jest za puszczeniem przedłużenia
                wislostrady przez lasek młociński. Oraz, że tę informacje dajesz jutro do
                gazety stolecznej - na pewno sie sami szybko odezwą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka