krzysiom1 31.05.07, 22:31 każdemu kto po dzisiejszej sesji Rady Miasta nazwie poroniony pomysł trasy S7 w przebiegu nadwiślańskim-"SAMORZĄDOWĄ TRASĄ NADWIŚLAŃSKĄ". Po prostu nie ma jakiegokolwiek samorządu który by ten projekt popierał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmc_lomianki Re: Można napluć w twarz... 31.05.07, 23:36 A co się dziś działo na sesji? Może coś więcej ktoś napisze...? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 00:40 A na sesji rada anulowała poprzednie uchwaly w sprawie poparcia dla trasy S7 nad Wisłą. Tym samym nie ma juz w Polsce samorządu, który by ten wariant popierał Odpowiedz Link Zgłoś
jozef127 Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 00:50 Matko kochana, cały dorobek ostatniej kadencji sokiego diabli wzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 08:07 krzysiom1 napisał: Można napluć w twarz... > każdemu kto po dzisiejszej sesji Rady Miasta nazwie poroniony pomysł trasy S7 > w przebiegu nadwiślańskim-"SAMORZĄDOWĄ TRASĄ NADWIŚLAŃSKĄ". > Po prostu nie ma jakiegokolwiek samorządu który by ten projekt popierał. Piękne słowa. Żeby tylko w POtrzebnym ulu nie zabrakło śliny do opluwania. Bo jak zabraknie, czym się będą POtrzebni zajmować? Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 08:12 frags napisał: >Żeby tylko w POtrzebnym ulu nie zabrakło śliny do opluwania. Ty się panie frags martw o siebie a nie o POtrzebnych. Przecież strzykanie to Twój jedyny zresztą mizerny oręż na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: Można napluć w twarz... 08.06.07, 07:56 Ja też nie mam nic przeciwko odwołaniu uchwały o STN, ale wyciaganie z tej uchwały wniosku, że można teraz komuś napluc w twarz budzi mój wstręt i politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Brawo Rada! 01.06.07, 08:35 Może uda się zrobic porządek z tym syfem jaki Łomiankom zgotował sokół ze swoją ekipą. Odpowiedz Link Zgłoś
mickotek Re: Brawo Rada! 02.06.07, 15:46 lolaxyz napisała: > Może uda się zrobic porządek z tym syfem jaki Łomiankom zgotował sokół ze swoją > > ekipą. Wiesz lola, Ja generalnie chciałbym zobaczyć jakieś osiągnięcia popieranego przeze mnie komitetu zamiast totalnej negacji wszystkiego co się działo przed nimi - krytykować jest łatwo, budować trudniej. Kiedy da się jeździć po Łomiankach w godzinach szczytu zamiast stać w korkach na 2 uliczkach wylotowych na trasę? Całe szczęście wożę już dzieci do W-wy, a nie w Łomiankach, ale jak mi się zdarzy rano wycieczka na pocztę, to czasami wolę jechać przez Dziekanów, bo Wiślana i Brukowa są całkowicie zakorkowane. I co? I nic... :( Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Brawo Rada! 02.06.07, 16:42 Wydaje mi się, że pretensje o korek w Łomiankach mżna mieć tylko do siebie samego i innych, którzy jeżdżą samochodami i wciąż do gminy napływają. Burmistrz nie wsiądzie w buldożer, nie przejedzie się po domach wzdłuż i w poprzek, żeby Ci nową trasę przygotować. Dróg dojazdowych do Warszawskiej jest kilka, nie koniecznie trzeba stać na Wiślanej. A z tego wszystkiego widać, że "Legionowski" wariant, niekoniecznie przerzucony na drugą stronę Wisły(!), jest Łomiankom potrzebny, żeby nie powiedzieć niezbędny. Jeszcze trochę i po prostu żyć się bez tego nie da. Wiślana i nieliczne wąskie uliczki równoległe do niej, nie odprowadzą tej ilości aut w kierunku W-wy. A warto zauważyć, że jest jeszcze wielka połać terenów do zabudowy między Wisłą a Warszawską i niekonecznie tuż pod wałem! Odpowiedz Link Zgłoś
kw40 Re: Brawo Rada! 06.06.07, 07:45 lomek2 napisał: > A z tego wszystkiego widać, że "Legionowski" wariant, niekoniecznie przerzucony > na drugą stronę Wisły(!), jest Łomiankom potrzebny, żeby nie powiedzieć > niezbędny. Jeszcze trochę i po prostu żyć się bez tego nie da. Wiślana i > nieliczne wąskie uliczki równoległe do niej, nie odprowadzą tej ilości aut w > kierunku W-wy. A warto zauważyć, że jest jeszcze wielka połać terenów do > zabudowy między Wisłą a Warszawską i niekonecznie tuż pod wałem! > Ciekawe spostrzezenia. Poza tym wydaje mi sie, ze wariant legionowski jest potrzebny Warszawie i czy nam sie podoba czy nie - powstanie. Absurdem jest koniecznosc wjazdu do Warszawy, zeby dojechac z Piastowa do Legionowa. Trasa Legionowska pomyslana jest w celu skomunikowania powiatow podwarszawskich. Nie chce przez to powiedziec, ze trase legionowska popieram, ale jestem realista. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Można napluć w twarz... 03.06.07, 20:51 krzysiom1 napisał: > każdemu kto po dzisiejszej sesji Rady Miasta nazwie poroniony pomysł trasy S7 > w przebiegu nadwiślańskim-"SAMORZĄDOWĄ TRASĄ NADWIŚLAŃSKĄ". Jeszcze mam w pamięci niedawne słowa Esscorta o historii. Tak mi się jakoś skojarzyło. A tak, dla porządku, to jak ta proponowana nadwiślańska trasa się nazywa? Tzn. jak ją należy nazywać (by się nie narazić na bezpośredni kontakt z plwociną)? > Po prostu nie ma jakiegokolwiek samorządu który by ten projekt popierał. OK, nie ma, choć historia pewną ciągłość ma. Wiemy zatem, czego rada nie popiera. A jaki wariant tras popiera ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Można napluć w twarz... 03.06.07, 20:59 Najbliższa prawdy jest chyba nazwa "Trasa wzdłuż Wisły", pozostałe spotykane nazwy są nadużyciem. Nasza rada nie popiera jakiejkolwiek trasy i taką podjęła uchwałę. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Można napluć w twarz... 03.06.07, 21:11 > Nasza rada nie popiera jakiejkolwiek trasy i taką podjęła uchwałę. Wybacz, Krzysztof, że Cię męczę, ale chyba nie rozumiem. Nie popiera jakiejkolwiek, czyli nie chce żadnej? Ani wzdłuż Wisły, ani przy KPN? Odpowiedz Link Zgłoś
mirek9912 Re: Można napluć w twarz... 05.06.07, 09:46 Ich rada popiera wszystko co przyniesie im pełne kieszenie, jak w latach 91-98. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Można napluć w twarz... 05.06.07, 10:40 Podobno ma być (była?) jakaś kontr-akcja w tym tygodniu ze strony Dąbrowy Zach. i Rajskiej. Jakieś zebranie czy coś. "Rada Osiedla" to też "samorząd", więc nie przesądzałbym kwestii czy zmiana nazwy trasy po wale będzie konieczna ;-)). Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Można napluć w twarz... 05.06.07, 10:55 Wszystko Ci się pomieszalo Piotrze. Gmina jest podstawową jednostką samorządu terytorialnego (ponadto powiaty i województwa) a osiedla i sołectwa są jednostkami pomocniczymi gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef127 Re: Można napluć w twarz... 05.06.07, 11:13 Piotr ma rację jest kontrakcja, była ogłoszona w kościele w Dąbrowie. Katolicy z Dąbrowy będą w imię miłości bliźniego postulować wyburzenie domów swych braci w dolinie wisły- a wszystko to by uchronić ich przed powodzią i zagrożeniami komunikacyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
zachodni007 Do brata Jozefa 05.06.07, 23:10 jozefie127 drogi Zanim coś napiszesz zastanów się. Jeżeli trasa ma biec po wale to gdzie tam widzisz domy do rozbiórki? Myśl - bo myślenie ma kolosalną przeszłość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Do zachodniego007 05.06.07, 23:15 Nie trzeba mysleć tylko się przejechać wałem i można zobaczyć domy do rozbiórki. Teraz temat do przemyślenia dla zachodniego007. Czy znasz jakąkolwiek deklarację budowy trasy po wale oprócz kłamstw wypisywanych przez bajmota, ciebie i wygadywanych przez byłego burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:22 Podobno wpuszczali tylko mieszkańców Dąbrowy. Soki jak zwykle obecny (co z domem bez okien? w końcu da się tam mieszkać??;). Odpowiedz Link Zgłoś
zachodni007 Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:27 kmsanczia KŁAMIESZ!!!!!!! Sokoła nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1950 Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:29 Zachodni nie denerwuj się. Sokół się chowa aby wrócić na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:53 zachodni007 napisał: KŁAMIESZ!!!!!!! Ach, to zaprzeczenie - jakież było zdecydowane, zasadnicze i donośne. A przy tym pełne zawodu i zdenerwowania, że "lidera" zabrakło. Właśnie, czemu opuścił tak wierne sobie szeregi? Tak samo zachowywał się też były wiceburmistrz - nerwowo i głośno. Czy ustaliliście już, kiedy odrywacie Dąbrowę od gminy Łomianki? Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 06.06.07, 09:01 > A przy tym pełne zawodu i zdenerwowania, że "lidera" zabrakło. Strach cokolwiek na tym forum napisać ;)) Z jednego słowa (z wykrzyknikami) czytający potrafią odczytać tyle znaczeń, kontekstów, podtekstów... Strach się bać;) Ale ja na "tajnym" zebraniu nie byłam, to i pewnie nie rozumiem Btw. KM, jak ktokolwiek może pomylić Sokołowskiego z kimkolwiek? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 06.06.07, 10:59 Nie wiem jak można, dla mojego informatora facet z brodą przywiązany do mikrofonu to Soki. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 06.06.07, 11:40 To ten informator "nietutejszy", że tak kiepsko zorientowany? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:54 Widocznie sama zostałam okłamana, ale faktycznie Zach, po co te nerwy. ;) Może to ktoś podobny do Sokiego, sorkas. ;] Odpowiedz Link Zgłoś