Dodaj do ulubionych

Można napluć w twarz...

31.05.07, 22:31
każdemu kto po dzisiejszej sesji Rady Miasta nazwie poroniony pomysł trasy S7
w przebiegu nadwiślańskim-"SAMORZĄDOWĄ TRASĄ NADWIŚLAŃSKĄ".
Po prostu nie ma jakiegokolwiek samorządu który by ten projekt popierał.
Obserwuj wątek
    • mmc_lomianki Re: Można napluć w twarz... 31.05.07, 23:36
      A co się dziś działo na sesji? Może coś więcej ktoś napisze...?
      • robert_58 Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 00:37
        ?
      • esscort Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 00:40
        A na sesji rada anulowała poprzednie uchwaly w sprawie poparcia dla trasy S7
        nad Wisłą. Tym samym nie ma juz w Polsce samorządu, który by ten wariant
        popierał
        • jozef127 Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 00:50
          Matko kochana, cały dorobek ostatniej kadencji sokiego diabli wzieli.
    • frags Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 08:07
      krzysiom1 napisał:
      Można napluć w twarz...
      > każdemu kto po dzisiejszej sesji Rady Miasta nazwie poroniony pomysł trasy S7
      > w przebiegu nadwiślańskim-"SAMORZĄDOWĄ TRASĄ NADWIŚLAŃSKĄ".
      > Po prostu nie ma jakiegokolwiek samorządu który by ten projekt popierał.

Piękne słowa. Żeby tylko w POtrzebnym ulu nie zabrakło śliny do opluwania. Bo
      jak zabraknie, czym się będą POtrzebni zajmować?
      • lomiankowicz Re: Można napluć w twarz... 01.06.07, 08:12
        frags napisał:

>Żeby tylko w POtrzebnym ulu nie zabrakło śliny do opluwania.
        Ty się panie frags martw o siebie a nie o POtrzebnych.
        Przecież strzykanie to Twój jedyny zresztą mizerny oręż na forum.
        • atos55 Re: Można napluć w twarz... 08.06.07, 07:56
          Ja też nie mam nic przeciwko odwołaniu uchwały o STN, ale wyciaganie z tej
          uchwały wniosku, że można teraz komuś napluc w twarz budzi mój wstręt i
          politowanie.
    • lolaxyz Brawo Rada! 01.06.07, 08:35
      Może uda się zrobic porządek z tym syfem jaki Łomiankom zgotował sokół ze swoją
      ekipą.
      • mickotek Re: Brawo Rada! 02.06.07, 15:46
        lolaxyz napisała:

> Może uda się zrobic porządek z tym syfem jaki Łomiankom zgotował sokół ze
        swoją
        >
        > ekipą.
        Wiesz lola,

Ja generalnie chciałbym zobaczyć jakieś osiągnięcia popieranego przeze mnie
        komitetu zamiast totalnej negacji wszystkiego co się działo przed nimi -
        krytykować jest łatwo, budować trudniej. Kiedy da się jeździć po Łomiankach w
        godzinach szczytu zamiast stać w korkach na 2 uliczkach wylotowych na trasę?
        Całe szczęście wożę już dzieci do W-wy, a nie w Łomiankach, ale jak mi się
        zdarzy rano wycieczka na pocztę, to czasami wolę jechać przez Dziekanów, bo
        Wiślana i Brukowa są całkowicie zakorkowane. I co? I nic... :(
        • lomek2 Re: Brawo Rada! 02.06.07, 16:42
          Wydaje mi się, że pretensje o korek w Łomiankach mżna mieć tylko do siebie
          samego i innych, którzy jeżdżą samochodami i wciąż do gminy napływają.
          Burmistrz nie wsiądzie w buldożer, nie przejedzie się po domach wzdłuż i w
          poprzek, żeby Ci nową trasę przygotować.
          Dróg dojazdowych do Warszawskiej jest kilka, nie koniecznie trzeba stać na Wiślanej.

A z tego wszystkiego widać, że "Legionowski" wariant, niekoniecznie przerzucony
          na drugą stronę Wisły(!), jest Łomiankom potrzebny, żeby nie powiedzieć
          niezbędny. Jeszcze trochę i po prostu żyć się bez tego nie da. Wiślana i
          nieliczne wąskie uliczki równoległe do niej, nie odprowadzą tej ilości aut w
          kierunku W-wy. A warto zauważyć, że jest jeszcze wielka połać terenów do
          zabudowy między Wisłą a Warszawską i niekonecznie tuż pod wałem!
          • kw40 Re: Brawo Rada! 06.06.07, 07:45
            lomek2 napisał:

> A z tego wszystkiego widać, że "Legionowski" wariant, niekoniecznie
            przerzucony
            > na drugą stronę Wisły(!), jest Łomiankom potrzebny, żeby nie powiedzieć
            > niezbędny. Jeszcze trochę i po prostu żyć się bez tego nie da. Wiślana i
            > nieliczne wąskie uliczki równoległe do niej, nie odprowadzą tej ilości aut w
            > kierunku W-wy. A warto zauważyć, że jest jeszcze wielka połać terenów do
            > zabudowy między Wisłą a Warszawską i niekonecznie tuż pod wałem!
            >

Ciekawe spostrzezenia. Poza tym wydaje mi sie, ze wariant legionowski jest
            potrzebny Warszawie i czy nam sie podoba czy nie - powstanie. Absurdem jest
            koniecznosc wjazdu do Warszawy, zeby dojechac z Piastowa do Legionowa. Trasa
            Legionowska pomyslana jest w celu skomunikowania powiatow podwarszawskich. Nie
            chce przez to powiedziec, ze trase legionowska popieram, ale jestem realista.
    • kowalik22 Re: Można napluć w twarz... 03.06.07, 20:51
      krzysiom1 napisał:
      > każdemu kto po dzisiejszej sesji Rady Miasta nazwie poroniony pomysł trasy S7
      > w przebiegu nadwiślańskim-"SAMORZĄDOWĄ TRASĄ NADWIŚLAŃSKĄ".

Jeszcze mam w pamięci niedawne słowa Esscorta o historii. Tak mi się jakoś
      skojarzyło.
      A tak, dla porządku, to jak ta proponowana nadwiślańska trasa się nazywa? Tzn.
      jak ją należy nazywać (by się nie narazić na bezpośredni kontakt z plwociną)?

> Po prostu nie ma jakiegokolwiek samorządu który by ten projekt popierał.
      OK, nie ma, choć historia pewną ciągłość ma.
      Wiemy zatem, czego rada nie popiera.
      A jaki wariant tras popiera ?
      • krzysiom1 Re: Można napluć w twarz... 03.06.07, 20:59
        Najbliższa prawdy jest chyba nazwa "Trasa wzdłuż Wisły", pozostałe spotykane
        nazwy są nadużyciem.
        Nasza rada nie popiera jakiejkolwiek trasy i taką podjęła uchwałę.

• kowalik22 Re: Można napluć w twarz... 03.06.07, 21:11
          > Nasza rada nie popiera jakiejkolwiek trasy i taką podjęła uchwałę.
          Wybacz, Krzysztof, że Cię męczę, ale chyba nie rozumiem.
          Nie popiera jakiejkolwiek, czyli nie chce żadnej?
          Ani wzdłuż Wisły, ani przy KPN?
          • mirek9912 Re: Można napluć w twarz... 05.06.07, 09:46
            Ich rada popiera wszystko co przyniesie im pełne kieszenie, jak w latach 91-98.
    • piotr1271 Re: Można napluć w twarz... 05.06.07, 10:40
      Podobno ma być (była?) jakaś kontr-akcja w tym tygodniu ze strony Dąbrowy Zach.
      i Rajskiej. Jakieś zebranie czy coś. "Rada Osiedla" to też "samorząd", więc nie
      przesądzałbym kwestii czy zmiana nazwy trasy po wale będzie konieczna ;-)).
      • lolaxyz Re: Można napluć w twarz... 05.06.07, 10:55
        Wszystko Ci się pomieszalo Piotrze. Gmina jest podstawową jednostką samorządu
        terytorialnego (ponadto powiaty i województwa) a osiedla i sołectwa są
        jednostkami pomocniczymi gminy.
        • jozef127 Re: Można napluć w twarz... 05.06.07, 11:13
          Piotr ma rację jest kontrakcja, była ogłoszona w kościele w Dąbrowie. Katolicy
          z Dąbrowy będą w imię miłości bliźniego postulować wyburzenie domów swych braci
          w dolinie wisły- a wszystko to by uchronić ich przed powodzią i zagrożeniami
          komunikacyjnymi.
          • zachodni007 Do brata Jozefa 05.06.07, 23:10
            jozefie127 drogi
            Zanim coś napiszesz zastanów się.
            Jeżeli trasa ma biec po wale to gdzie tam widzisz domy do rozbiórki?
            Myśl - bo myślenie ma kolosalną przeszłość!!!
            • krzysiom1 Re: Do zachodniego007 05.06.07, 23:15
              Nie trzeba mysleć tylko się przejechać wałem i można zobaczyć domy do rozbiórki.
              Teraz temat do przemyślenia dla zachodniego007.
              Czy znasz jakąkolwiek deklarację budowy trasy po wale oprócz kłamstw
              wypisywanych przez bajmota, ciebie i wygadywanych przez byłego burmistrza?
              • kmsanczia No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:22
                Podobno wpuszczali tylko mieszkańców Dąbrowy. Soki jak zwykle obecny (co z domem
                bez okien? w końcu da się tam mieszkać??;).
                • zachodni007 Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:27
                  kmsanczia KŁAMIESZ!!!!!!!
                  Sokoła nie było.
                  • wiola1950 Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:29
                    Zachodni nie denerwuj się. Sokół się chowa aby wrócić na wybory.

• drabbu Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:53
                    zachodni007 napisał:
                    KŁAMIESZ!!!!!!!

Ach, to zaprzeczenie - jakież było zdecydowane, zasadnicze i donośne. A przy
                    tym pełne zawodu i zdenerwowania, że "lidera" zabrakło. Właśnie, czemu opuścił
                    tak wierne sobie szeregi? Tak samo zachowywał się też były wiceburmistrz -
                    nerwowo i głośno.
                    Czy ustaliliście już, kiedy odrywacie Dąbrowę od gminy Łomianki?
                    • kowalik22 Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 06.06.07, 09:01
                      > A przy tym pełne zawodu i zdenerwowania, że "lidera" zabrakło.

Strach cokolwiek na tym forum napisać ;))
                      Z jednego słowa (z wykrzyknikami) czytający potrafią odczytać tyle znaczeń,
                      kontekstów, podtekstów...
                      Strach się bać;)
                      Ale ja na "tajnym" zebraniu nie byłam, to i pewnie nie rozumiem

Btw. KM, jak ktokolwiek może pomylić Sokołowskiego z kimkolwiek?
                      ;]
                      • kmsanczia Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 06.06.07, 10:59
                        Nie wiem jak można, dla mojego informatora facet z brodą przywiązany do
                        mikrofonu to Soki. ;))
                        • kowalik22 Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 06.06.07, 11:40
                          To ten informator "nietutejszy", że tak kiepsko zorientowany? ;))
                  • kmsanczia Re: No i jak tajne zebranie na Dąbrowie? 05.06.07, 23:54
                    Widocznie sama zostałam okłamana, ale faktycznie Zach, po co te nerwy. ;)
                    Może to ktoś podobny do Sokiego, sorkas.
                    ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka