Dodaj do ulubionych

GŁ nr.20 ostatni numer

12.10.07, 15:10
Specjalnie dla Claudii strona 6, bo nie miala okazji przeczytac
"Jeszcze w kwietniu, informowałem Państwa o złożeniu przeze mnie
zawiadomienia o przestępstwie do prokuratury Warszawa-Żoliborz,
dotyczącego nieprawidłowości w Zakładzie Komunalnym, który
nadzorowany był z ramienia Urzędu Miasta i Gminy przez ówczesnego
zastępcę burmistrza, Pana Jana Grądzkiego. Doniesienie dotyczyło
m.in. nieprawidłowości takich jak: poświadczenia nieprawdy
na umowach o dzieło, zawieranych przez Zakład Komunalny,
przez osoby uprawnione do ich wystawiania, zawieranie umów
po zakończeniu prac a nie przed jej rozpoczęciem, uzależnianie
uzyskania wynagrodzenia od podpisania dokumentu, który zawierał
nieprawdziwe dane, co do czasu oraz rodzaju wykonywanych
prac, niewypłacania w całości należnych kwot za wykonaną pracę,
nieodprowadzanie należnych składek do ZUS poprzez nagminne
zatrudnianie pracowników na umowę o dzieło. Takie działanie
umożliwiło obejście ustawy o Zamówieniach Publicznych, do której
stosowania Zakład był zobowiązany.W lipcu tego roku wysłałem również
do Prokuratury Rejonowej Warszawa-Żoliborz, pismo dotyczące kontroli
NajwyższejIzby Kontroli w zakresie stosowania przez Zakład Komunalny
w Łomiankach, przepisów dotyczących zamówień publicznych
przy zlecaniu robót budowlanych, dostaw i usług w 2006 roku.
W swoim wystąpieniu pokontrolnym, NIK negatywnie ocenia
działania Zakładu Komunalnego w badanej kwestii."

"20 listopada 2006 r. czyli 14 dni przed przekazaniem władzy przez
poprzednią ekipę burmistrza Sokołowskiego, jego zastępcy Jana
Grądzkiego oraz sekretarz Beaty Duch-Kosiorek, jeszcze przed moim
zaprzysiężeniem, zniszczono 180 kg akt dokumentacji niearchiwalnej.
Odbyło się to z właściwą Panom Sokołowskiemu i Grądzkiemu,
nonszalancją. Zapomniano o dopełnieniu wymogów związanych
z niszczeniem tego typu dokumentacji. Nie dokonano jej oceny, nie
sporządzono spisu dokumentacji przeznaczonej na makulaturę lub
zniszczenie, nie wystąpiono o zgodę na zniszczenie tej dokumentacji
do dyrektora miejscowo właściwego archiwum. W związku z tym nie
wiemy jakie dokumenty zostały zniszczone i jakie treści zawierały.
Prokuratura Rejonowa Warszawa-Żoliborz, w tej sprawie
wszczęła postępowanie wyjaśniające. Od września trwają
przesłuchania Panów Sokołowskiego, Grądzkiego oraz byłej
Pani sekretarz Beaty Duch-Kosiorek"
reszta w gazecie:)
gazeta.lomianki.pl/portal/gazeta/run.GetNewserMultiMedia?rowId=960
Obserwuj wątek
    • pencroff Re: GŁ nr.20 ostatni numer 12.10.07, 15:59
      Szanowny Papirusie, rozumiem, że "wilcze" prawa kampanii wyborczej
      wymagają jak najgłębszego pognębienia jednego z kandydatów oraz
      jego stronników. I dlatego cytujesz ów zeszłotygodniowy tekst
      burmistrza. Dla jasności: kandydat ten w mojej bajce też się nie
      mieści i już dawno z niej wypadł.
      Ale nigdzie nie mogę znaleźć niczego pozytywnego od jego
      konkurenta, p.88. Miałbyś większą zasługę, gdybyś go namówił do
      przedstawienia jego sukcesów, osiągnięć, "zdobyczy" dla Łomianek,
      bodaj najbardziej skrótowego programu, uwzględniającego Łomianki.
      Uwierzę Ci, jeżeli je podasz na forum.
      Bo dając tak czarny wizerunek jednego, wcale nie sprawisz, że
      drugiemu przybędzie głosów. Paradoksalnie, może ich przez to mieć
      nawet mniej, a i tak jest na słabszej pozycji.
      • turyfiury Re: GŁ nr.20 ostatni numer 12.10.07, 16:37
        pencroff napisał:
        > od jego konkurenta, p.88.

Wg mojej oceny nie najistotniejszym jest czy to "konkurent"
        p.88., p.99. czy jeszcze jakiś inny. Istotą jest ocena
        dotychczasowych "zasług" radnego-dyrektora w aspekcie
        zawodowym, działacza i ludzkim. Każda inna kandydatura z
        pewnością narobi mniej złego, nawet jakby mocno się uparła,
        niż jegomość o inicjałach JG.
      • margolcia1984 Re: GŁ nr.20 ostatni numer 12.10.07, 16:37
        Poczekamy, zobaczymy.Może jednak Pan 88 ruszy do wyborców w ciągu tych ostatnich
        dni kampanii...

A co do argumentów contra Panu G. - ludzie, oddajac na niego swój głos, powinni
        wiedzieć, co to za człowiek i z jaką przeszłością.
    • kowalik22 Re: GŁ nr.20 ostatni numer 12.10.07, 22:04
      Ostatni numer?
      No ładnie, coraz ładniej sobie POczynacie.
      • papirus22 Re: GŁ nr.20 ostatni numer 12.10.07, 22:24
        KOw jak to poczynacie? O kim Ty piszesz? o prokuraturze, że podjęła
        sprawę i ją bada. W końcu GŁ zaczęła pisać prawde o poprzednich
        latach i mam nadzieję że uda się wyjasnić opinii publiczej jak to
        wszystko funkcjonowało latami. Szczególnie jest to istotne w tym
        okresie przedwyborczym, bo mieszkańcy mają prawo wiedzieć jakie
        osiągniecia ma dany kandydat.
        • kowalik22 Re: GŁ nr.20 ostatni numer 13.10.07, 17:21
          Sam udzieliłeś odpowiedzi na swoje pytanie.
          > Szczególnie jest to istotne w tym
          > okresie przedwyborczym, bo mieszkańcy mają prawo wiedzieć jakie
          > osiągniecia ma dany kandydat.

Gmina, jej władze, aktywnie wspierają jednego z kandydatów,
          politycznego kandydata, za gminne pieniadze. Rzucając na szale
          autorytet władzy gminnej.
          Brak instynktu samozachowawczego czy jedynie głupota?

• krzysiom1 Re: GŁ nr.20 ostatni numer 13.10.07, 18:21
            Kowalik. Nie przesadzaj.
            Plsss..
          • kiix Re: GŁ nr.20 ostatni numer 13.10.07, 19:24
            kowalik22 napisała:
            >
            > Gmina, jej władze, aktywnie wspierają jednego z kandydatów,
            >
            >
            Kto wspiera gmina a w nastepnej kolejności jej władze.
            A co to takiego gmina wg. Ciebie. Czy cala społeczność
            gminna, tochyba trochę przesadziłaś.
            Skąd wiesz, że wspierają i czy napewno wiesz?Skąd wiesz,
            że wspierają i czy napewno wiesz?
            • lomek88 Re: GŁ nr.20 ostatni numer 13.10.07, 19:46
              Ciekawe czy 88 placi za reklame w Gazecie Lomiankowskiej
              Na pierwszy rzut oka widac, ze to wydanie to zwykla agitka
              polityczna z okazji wyborow

Swoja droga skoro nawet pan Burmistrz atakuje tak Gradzkiego
              (pomijajac inne ataki na G.) to chyba POtrzebni musza sie go bac
              Gradzki to porzadny facet
              Trudno mu bedzie przekonac do siebie ludzi, ktorzy naczytaja sie
              takich bzdur - szkoda..
              • dolny6 Re: GŁ nr.20 ostatni numer 14.10.07, 00:02
                Jaja sobie robiz?
                Pan G, do wesz pierwszej wody która nigdy w życiu nie słyszała o
                przyzwoitości.
                Szkoda by było żeby swój talent zamiany złota w gó.. zmarnował w
                parlamencie:)
              • a.zablocka Re: GŁ nr.20 ostatni numer 14.10.07, 12:35
                A dla mnie, jak pisałam już w innym wątku po prostu poniżej krytyki
                jest agitacja pana G pod Kościołem w Ożarowie MAzowieckim w
                niedzielny poranek - chociażby to świadczy o fakcie, że nie jest OK
                i już to (bez wymieniania opcji z której kandyduje) przekreśla go
                jako kandydata.
                DO URN
                AZ
                • lomek88 Agitacja za PO nr 8 w GL za gminne pieniadze!!! 14.10.07, 13:43
                  Wedlug mnie agitacja w Gazecie Lomiankowskiej za nasze pieniadze to
                  jest dopiero zlodziejstwo...
                  Ta gazeta przeciez jest wydawana z funduszy Gminy...
                  To jest dopiero "zamiana zlota w gowno" (cytat)
                  • papirus22 Re: Agitacja za PO nr 8 w GL za gminne pieniadze! 14.10.07, 17:47
                    ale się denerwujesz, nie martw się ja juz szampana za koniec IV rp
                    piłem, bez względu na wynik Pis zostanie odsunięty od władzy, nie ma
                    zdolności koalicyjnych. Pozostanie sam w sejmie, do czasu aż
                    zostanie zmarginalizoany i za jakiś czas odejdzie w zapomnienie,
                    póki co poczekajmy z tym ale na spokojnie, bez nerwów:)
                    A jak mieskzańcy Łomianek osądzili 8 letnie rządy Pisu naszą gminą,
                    pokazały wybory samorządowe:)
                    • frags Re: Agitacja za PO nr 8 w GL za gminne pieniadze! 14.10.07, 18:50
                      Głupia ta twoja radość paps. Zdolności koalicyjnych, ani zdolności do
                      sprawowania samodzielnej władzy zapewne nie uzyska nikt. A to będzie
                      prawdopodobnie oznaczać kolejne wybory niebawem. POtrzebne pieniądze też to
                      będzie kosztować.

Z tytułu wątku wnioskowałem, że to już ostatni numer GŁ. A jednak paps w swojej
                      łaskawości gazetki ściennej nam nie fundnął.
                      • papirus22 Jacek spec od propagandy:) 14.10.07, 19:16
                        Jacku
                        Przyzwyczaiłem się do Twoich ciągłych pomyłek i braku
                        przewidywalności. Przykłady można mnożyć 7 głosów i stwierdzenie, że
                        wybory wygra Sokół. Myliłeś się wtedy mylisz się teraz. Bez wzgęldu
                        czy wybory wygra PO czy Pis, skończy sie wirtualny twór zwany IV rp.
                        Ty się znasz na manipulacji i niczym więcej, ale to tez się czasem
                        przydaje-nie? np. w czasopismach dla młodych mam:)))
                        pozdrawiam Ciebie gorąco w ten chłony wieczór.
                        Wróćmy lepiej do meritum, bo zamulasz dziś wątek jak Kow,
                        przelogowałeś się?
                        • kowalik22 Re: Paps spec od propagandy:) 15.10.07, 10:41
                          Oj, Papi, A Ty zawsze kontra, niewazne, czy mądrze, czy glupio, byle
                          przeciw ;(
                          Jesli wygra PIS, to dopiero pokaże, jak się tworzy nową IV RP.
                          Pomyśl o tym, i o tym pisz, a nie o forumowiczach.
                          Juz tu kiedyś pisałam, że chciałabym, by PIS nie wygrał tych
                          wyborów, ale mam coraz wieksze obawy o wynik wyborow.
                          Wczoraj np. dowiedziałam się, że emeryci są wdzięczni PIS za ten
                          jednorazowy datek wiosną tego roku. Nikt im nie dał, nigdy, niczego
                          ponad te głodowe emerytury, a dobry, rozumiejący ich sytuację PIS -
                          dał! No i będą teraz, z wdzięczności, na PIS głosować...
                          a musże dodać, że owi emeryci to lokalni są, nie jakieś odlaskie,
                          czy z innej wschodniopolskiej sciany.
                          a, i becikowe jest dobrze zapamiętane, też rząd PISu dał, a
                          wcześniej nikt, nigdy...

dzień dobry wszystkim :)
                          Ech, szkoda gadać.
                          • papirus22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 11:07
                            Kow w jakim ty się towarzystwie obracasz:)
                            U mnie znajomi emeryci nie będą głosowali na Pis, nie dadzą się
                            oszukać. Jak pisałem nawet jak pis wygra wybory to przegra, bo nikt
                            z nim nie będzie chciał zawiązać koalicji, a więc koniec IV RP i za
                            to piłem już szampona.

Są pewne grupy które są przed wyborami dopieszczane, ale nie
                            zapomnij, że większośc pochodzi nie z łaski pisiu, ale naszych
                            podatków. To tak jak jarek się chwalił, że da pieniądze na służbę
                            zdrowie, z tym że pieniędzy jest wiecej bo co roku płacimy większa
                            składkę (chyba 0,5% rocznie więcej), to zapis z czasów chyba jeszcze
                            lsd:)
                            Najważnijsze abyś i Ty w swoim otoczeniu próbowała rozmawiać i
                            wyjaśniać, przynajmniej zrób tyle. W Łomiankach ta agitacja jest
                            banalnie prosta, wystrzcy napisać:
                            "Łomiankami rządził pis 8 lat w osobie wielkiego jana, efekty widać
                            na ulicach"
                            gwarantuję Ci że w Łomiankach to wystrczy, kazdego skutecznie
                            odstrasza od pisu, a u Was to musisz się napracowac więcej, bo tam
                            pis wygrał:)
                            • kowalik22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 11:31
                              Papi napisal:
                              > gwarantuję Ci że w Łomiankach to wystrczy, kazdego skutecznie
                              > odstrasza od pisu, a u Was to musisz się napracowac więcej, bo tam
                              > pis wygrał:)

no co Ty? U NAS wygrał PIS? To gdzie jest dla Ciebie to "u nas", bo
                              nie u mnie. U mnie, jako "zamiejscowej", oczywiście, rządzi PO. ;)

papi napisał:
                              > Są pewne grupy które są przed wyborami dopieszczane, ale nie
                              > zapomnij, że większośc pochodzi nie z łaski pisiu, ale naszych
                              > podatków.

Ja, Papi, nie zapominam, skąd pochodzą pieniądze, darowane wybranym
                              osobom, grupom społecznym czy partiom politycznym. Ja to wiem.
                              Problem z tym, że inni nie wiedzą. Lub jest im obojętne, skąd
                              pochodzą, ważne jest dla nich, kto wydał dyspozycję takiego a nie
                              innego rozdysponowania środkow.

Papi napisał:
                              > Jak pisałem nawet jak pis wygra wybory to przegra, bo nikt
                              > z nim nie będzie chciał zawiązać koalicji, a więc koniec IV RP

Oj, Papi, jakiś Ty nierozeznany w naszej polityce krajowej.
                              Naprawdę wierzysz, że nikt z PISem nie zechce wejść w koalicję? Że
                              nie znajdzie się w sejmie (którego składu nawet jeszcze nie znamy)
                              nikt, ale to nikt, kto chce dostępu do władzy, pieniedzy, stołków?
                              O, naiwości, twe imię młodość (?) :)
                              • kowalik22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 11:40
                                Prostuję, bo Paps mi zaraz wytknie.
                                Ja jestem "niemieszkająca Kowalik", a nie "zamiejscowa" ;)
                                Autora niniejszego określenia, przytoczonego w zmienionej
                                bezpodstawnie formie, baaaaardzo przepraszam :)
                                • papirus22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 11:48
                                  Kow zdecyduj się gdzie mieszkasz, a raczej pracujesz a póki co nie
                                  wierzę w koalicję z pisiem nikogo. Po ewentualnych rozmowach okaże
                                  się że pis nie chce dać znowu MSWiA i MS i po negocjacjach będzie.
                                  Naiwny może i tak, ale pożyjemy zobaczymy, raczej duzo nie pudłuję,
                                  zawsze trafiam w okolicach środka tarczy:)
                                  • kowalik22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 12:13
                                    papirus22 napisał:
                                    > Kow zdecyduj się gdzie mieszkasz, a raczej pracujesz

JA się mam zdecydować? Ja WIEM, gdzie mieszkam i gdzie pracuję.
                                    Zapewniam Cię, że u mnie (rozumiane jako m. zamieszkania i m. pracy)
                                    rządzi PO. Tym sposobem "rządówkę" mozesz śmiało wykluczyć ;)

I nie pisz, proszę, że po wyborach PIS, nawet jeśli je wygra, nie
                                    będzie rządzić. Bo to i nieprawda, i wprowadza ludzi w błąd - mogą
                                    pomysleć, że nie jest ważne, na ogo oddadzą swój głos. Bo i tak nie
                                    będzie rządził PIS.
                                    Zastanów się, czy taka taktyka (propaganda) ma jakikolwiek sens.
                                    Dla ludzi i dla kraju.
                                    • papirus22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 12:16
                                      Kow
                                      Znowu zmauliłas, ale ja w przeciwieństwie do Ciebie nie manipuluję,
                                      ani nie stosuję zadnej taktyki. Piszę swoje zdanie nt. temat i tyle
                                      i nie martwię się jak kto to odbierze. Jak bedzie zobaczymy.
                                      • esscort Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 12:35
                                        Kaczyński strzela sobie w łapę (z pistolecika :) stwierdzeniami, że
                                        leppper od początku był na muszce CBA. Kto by chciał być
                                        koalicjantem, za którym od początku wciąż łażą faceci w ciemnych
                                        okularach i proponuja walizke pieniędzy, którego się szpieguje,
                                        podsłuchuje, inwigiluje dzieci, któremu podstawia sie panienki itp.
                                        Takim gadaniem "zdolność do koalicji" jest bardzo redukowana. Rzadko
                                        się zgadzam z Papirusem, ale tym razem mam podobne zdanie. Na jakąś
                                        koalicje PiS może liczyć tylko wówczas, jeżeli zrezygnuje z resortów
                                        siłowych (przynajm,niej słuzby wewnetrzne) i wyśle Jarka do pracy do
                                        schroniska dla kotów. Na oba warunki PiS sie nie zgodzi. Więc albo
                                        rząd mniejszosciowy albo koalicja bez PiS montowana przez PO. Jeżeli
                                        PO uda się zmontowac koalicję, ktora będzie w stanie odzrucać veto
                                        prezydenta, wówczas jakos to się bedzie kręcić. Jeżeli takiej
                                        wiekszości nie będzie, to nastąpi paraliż (bracia będą wetować
                                        wszystko) i za 6 miesięcy nowe wybory
                                        • kowalik22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 13:19
                                          > Więc albo
                                          > rząd mniejszosciowy albo koalicja bez PiS montowana przez PO.

Jeśli lepszy wynik osiągnie PIs, to nie pozwoli wydrzeć sobie
                                          wladzy z rąk. Zatem i mowy nie będzie o tym, by PO mogła zmontować
                                          koalicję.
                                          wiercie mi, widziałam już wielokrotnie, jak się tworzy koalicje
                                          (głównie na nizszym, niż krajowy szczeblu), wiem, ile ludzie są w
                                          stanie dać i wziąć, by być u władzy.
                                          A jesli wygra PIs, to nie ma też mowy, by kolejne wybory były za pół
                                          roku. To, że teraz PIs zgodził się na wcześniejsze wybory, nie
                                          oznacza, że zgodzi się na następne.
                                          ale - poczekamy, zobaczymy.
                                          • esscort Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 13:30
                                            kowalik22 napisała: Jeśli lepszy wynik osiągnie PIs, to nie pozwoli
                                            wydrzeć sobie
                                            > wladzy z rąk.

też myslę, że łatwo nie będzie. A nawet mam obawy, że w przypadku
                                            przegranej będzie chciał zrobić jakis numer ("dla dobra Polski"). No
                                            ale jeżeli PiS wygra i nie będzie miał wiekszości (na co sie
                                            zanosi), to będzie musiał wejść w koalicję. I właśnie ze wzgledu na
                                            to, że ludzi dla władzy są w stanie zrobic dużo, o tę koalicje
                                            bedzie PISowi trudno. Bo wszyscy kandydaci do koalicji będą woleli
                                            bardziej cywilizowaną koalicję z PO niż ustawienie się w roli
                                            przystawki na stole u braci. To podpowiada instynkt samozachowawczy.
                                            Koalicja z Lepperem i Giertychem raczej nie wchodzi w gre, bo jest
                                            wątpliwe, czy oni wejdą do Sejmu, a nawet jeżeli któryś wejdzie, to
                                            pewnie głosów w tej koalicji będzie za mało.
                                            Zdecydowanie zgadzam się z jednym - odebrać władzę braciom nie
                                            będzie łatwo
                                      • kowalik22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 12:37
                                        Papi napisał:
                                        > nie stosuję zadnej taktyki. Piszę swoje zdanie nt. temat i tyle
                                        > i nie martwię się jak kto to odbierze.

Hmmm... Chyba nie musiałeś aż tak dokładnie tego wyjaśniać.

• papirus22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 12:54
                                          Kow
                                          Musiałem tak napisać, bo pomimo Twojej znajomości kpa, wiele z moich
                                          wyjasnień do Ciebie nie dociera. Nie wiem czy dlatego, że nie
                                          rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć? Pewnie jedno i drugie.
                                          To samo zreszta dotyczy pytań, które zadawałem, a na które nie
                                          umiałaś lub nie chciałaś odpowiedzieć. Pewnie jedno i drugie.
                                          • kowalik22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 13:12
                                            > To samo zreszta dotyczy pytań, które zadawałem, a na które nie
                                            > umiałaś lub nie chciałaś odpowiedzieć

Przestań zamulać. O co te pytania: o kwiatki na Warszawskiej?
                                            ;)
                                            • papirus22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 13:55
                                              zapomniałaś, naprawdę. Kiedys pytałem co dobrego zrobił Łucek i
                                              Janek dla Łomianek:)
                                              • kowalik22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 14:23
                                                Specjalisto od propagandy :)
                                                Nie dam się wciągnąć w obecną kampanię wyborczą.
                                                • papirus22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 14:35
                                                  Nie wciagaj się zadałem Tobie to pytanie ok. rok temu i dalej masz
                                                  problem z odpowiedzią.
                                                  • kowalik22 Re: kowalik spec od propagandy:) 15.10.07, 15:05
                                                    To nie powód, bym po raz enty odpowiadała Ci akurat teraz.

Czy Ty na pewno nie należysz do PIsu? Masz tę samą co oni zdolność
                                                    oceniania działań innych wg. jakiś sobie tylko znanych,
                                                    wyimaginowanych kryteriów ;)
                                                    Papi napisał:
                                                    > dalej masz
                                                    > problem z odpowiedzią.
              • claudia1595 Re: GŁ nr.20 ostatni numer 15.10.07, 15:49
                lomek88 jestem takiego samego zadania co Ty. Zdecydowanie artykuł w ostatniej GŁ
                jest forma agitacji wyborczej. Nie ma tam ani słowa że jest to artykuł
                sponsorowany!!!!!
                Panie Burmistrzu jest to jawne nadużycie władzy, jest to końcówka okresu
                przedwyborczego, czy liczył się pan z powyższym w momęcie zamieszczania artykułu
                w GŁ?
                To nie jest zdecydowanie zachowanie fair play!!!!!!

Poza tym daje się wyczuć że POtrzebni baaaaaaaaaaardzo się obawiają Pana
                Grądzkiego, w przeciwnym razie nie zamieszczaliby tego artykułu ze str. 6,
                akurat w tym wydaniu. (papi nie jestem pewna czy mam ci dziękować) za coś co już
                tyle razy było wałkowane.
                Poruszanie tych spraw w okresie przedwyborczym wzbudziło wyłącznie śmiech w
                momencie czytania. To tylko i wyłącznie wasza ocena, już nie raz odpisywałam w
                tym temacie.

Podsumowując: Osoba J. Grądzkiego wprawia was w duuuuuże zakłopotanie. Dlatego
                wypisujecie tu tyle bzdur i bredni w kierunku jego osoby.

W jakimś wątku pytałam o zasługi waszego kandydata dla Łomianek. Jak do tej pory
                nie doczekałam sie odpowiedzi.

Jadąc przez Łomianki daje się zauważyć , iż plakaty wyborcze J. Grądzkiego
                znikają, część tych plakatów jest zniekształcona, zapewne ze względu na próby
                ich zerwania.
                Wstydźcie się tego.
                chcecie tym samym sposobem co w czasie wyborów samorządowych wypromować swojego
                kandydata?
                Jest to ohydne.
                U was liczy się jedno: osiągnąć cel: ,,po przysłowiowych trupach" nie licząc
                się to że po drodze krzywdzicie innych.
                Na dłuższą metę tak się nie da!!!!!

Mam nadzieję iż mieszkańcy dokonają właściwego i słusznego wyboru.

• claudia1595 Pszczółkowski jest tchórzem? 18.10.07, 14:04

Pszczółkowski nie okazał się tak bardzo sprytny jak myślał.
      Pszczółkowski chcąc uniknąć sprawy w sądzie w trybie wyborczym z J. Grądzkim za
      kłamstwa, oszczerstwa i pomówienia wyjechał wraz z całą rodzinką na rewizytę do
      Columbia Heights - miasto siostrzane Łomianek.
      Obydwaj panowie spotkają się w sądzie z powództwa cywilnego.
      Dość tych oszczerstw i pomówień.

proszę zajrzeć do wątku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=70705138&a=70705138
      tam jest ciąg dalszy sprawy.
      • zenia13 Re: Pszczółkowski jest tchórzem? 18.10.07, 14:26

claudia1595 wyluzuj, bo jeszcze przed wyborami zejdziesz na zawał,
        i twój pupil będzie miał jeden cenny głos mniej:))
        • zenia13 Re: Pszczółkowski jest tchórzem? 18.10.07, 14:29

I jeszcze jedno musisz się na coś zdecydować, w innym wątku piszesz
          że wyjechał z małżonką a w tym że z całą rodzinką, to jak to jest
          z tą twoją prawdomównością, idż się leczyć.
          • kowalik22 Re: Pszczółkowski jest tchórzem? 18.10.07, 15:03
            Zenka, a Ty kup sobie okulary. Claudia napisała bowiem to:

Obecny pan burmistrz, chcąc uniknąć odpowiedzialności za słowa
            napisane w
            ostatnim numerze Gazety Łomiankowskiej wyjechał sobie wraz z
            rodzinką do
            Columbia Heights. Spieszył się baaaaaardzo szybko, tak dla
            przypomnienia b.
            Sokołowski był tam raz na 8 lat pracy, dodatkowo powiem iż wyjechał
            tylko z
            żoną, a tu cała rodzinka pojechała na zasłużony odpoczynek.

widzisz jakąś rozbieżnośc w tych dwóch postach?
            (to tak gwoli wyjaśniania \i leczenia SIĘ) ;)
          • claudia1595 Re: Pszczółkowski jest tchórzem? 18.10.07, 15:03
            Zeniu13 błyskotliwa jesteś.

Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka