Dodaj do ulubionych

Zamki do drzwi

13.05.05, 15:36
Dostalem wczoraj list w ktorym jest mowa o mozliwosci dokupienia kolejnych
zamkow do drzwi. W naszym mieszkaniu za doplata beda zamontowane te drozsze
drzwi, wiec nie wiem do konca po co ta oferta. Czy jest to po prostu proba
wyciągniecia dodatkowych pieniedzy?
Obserwuj wątek
    • neuron8 Re: Zamki do drzwi 13.05.05, 16:43
      NIE!!!

Drzwi same w sobie (te za ktore doplacales) sa w kalsie C to znaczy ze masz
      dzieki temu np upust na ubezpieczenie mieszkania itp.

A zamek jest DODATKOWY, mozesz go sobie zamowic ale to nie podnosi klasy drzwi
      jedynie wplywa na Twoja wygode jak bedziesz chcial zamknac sie od srodka to
      przekrecisz zasuwke a nie bedzesz wkladal kluczy w zamek podklammkowy.

Poczytaj sobie jakie beda drzwi i co mozesz sobie dodatkow zamowic do nich na
      stronie producenta
      www.witex-sl.pl/ nasze drzwi to CHYBA model basic - ale nie jestem
      pewny...
      • agac1_21 Re: Zamki do drzwi 13.05.05, 23:47
        Rozumiem, że jeżeli wzięłam drzwi z "górnej" półki czyli za dodatkową opłatą to
        będą one miały zamek tylko dolny?! ups.... było to tak dawno, że nie zwróciłam
        na to uwagi...;-( a już teraz nie jestem pewna.
        Faktycznie dolny zamek - "na sam klucz" może troszkę uprzykrzyć życie.
        • neuron8 Re: Zamki do drzwi 14.05.05, 12:23
          No wlasnie troche to moze byc upierdliwe przy otwieraniu i zamykaniu drzwi w
          dzien. A tu tylko przekrecasz i zmakniete smile ale prawie 500 zł, uch w sumie
          sporo kasy - ale sama tego nie zrobisz bo gwarancja na drzwi przepadnie.
          wiec...
          • cucciolo Re: Zamki do drzwi 17.05.05, 13:03
            a czy wstawienie tego zamka podniesie nam klase tych "B" ??
            Bo niestety okazalo sie, ze choc mowilismy o dzrwiach juz wczesniej to na wybor
            materialow dotarlismy dosc pozno (bo i tak byly zmiany w ukladzie scian) i sie
            okazalao ze na te wyzszej klasy drzwi jest juz za pozno, bo juz jest wstawiona
            futryna.
            Wiem z kolei ze takie lepsze potrzebne sa do ubezpieczenia i zastanawiam sie co
            zrobic.
            • neuron8 Re: Zamki do drzwi 17.05.05, 14:05
              O tego nie wiem - czy jak wstawisz zamke C. Moze to jakis wplyw bedzie mialo na
              kwote ubezpieczenia - ale napewno nie taki jak cale drzwi w klasie C. Ale
              zadwon do akiegos agenta z PZU lub/i Warty i zobacz co powiedza...
              • edyta_marcin Re: Zamki do drzwi 17.05.05, 15:09
                hej,
                orientujecie się w jakiej cenie jest ten dodatkowy zamek ?
                • neuron8 Re: Zamki do drzwi 17.05.05, 15:14
                  Wg pisma 488 brutto za zamek w klasie C (Tasko 3000)
                  ten 2 co jest napisane zamek z zewnątrz w klasie B (wewnątrz w klasie C) -
                  cokolwiek by to znaczyło - kolo 320 brutto - jak dobrze pamiętam cenę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka