30.09.05, 08:16
Mam pytanie. czy ktoś z Was dostał juz moze zwrot z tyt. rezygnacji z el.
wykończenia. Ja jako I etap jeszcze czekam i nie wiem czy tylko mnie to
dotyczy. Nie są to u mnie duze pieniądze ale przydałyby się teraz. Słyszałem,
że powoli zwracane są nadpłaty z II etapu. Troche to długo trwa. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cucciolo Re: NADPŁATY 30.09.05, 09:45
      z tego co rozmawiam z ludzmi to nikt jeszcze nie dostal - w moim przypadku to
      nie jest taka znowu mala sumka. Tym bardziej, ze potrzebuje jej na rozpoczecie
      prac wykonczeniowych w moim mieszkaniu i nie moge ich zaczac bez tych srodkow,
      tak wiec wszytko stoi.

Millenium twierdzi, ze juz zaczelo wyplacac w sobie tylko znanej kolejnosci - bo
      nie ma w tej kwestii jednego stanowiska, a nawet wiecej nikt nic nie wie...
      Juz 12.09 udzielono inofrmacji ze rozpoczeto wyplacanie nadplat, potem ze
      dopiero 19.09. Takze moim zdaniem cos tu nie jest do konca w porzadku.
      Bardzo bym prosila osoby, jesli takowe w ogole istnieja, ktore dostaly
      jakiekolwiek zwroty od Millenium, o jakies info w tej sprawie, zebysmy mogli
      zweryfikowac, czy rzeczywiscie, jakies kroki w tej kwestii zostaly podjete.
      Zdaniem moim i mojego kolegi prawnika mamy pelne prawo oczekiwac karnych odsetek.

pozdrawiam
      • kani998 Re: NADPŁATY 30.09.05, 10:57
        Cześć!!
        Jestem z II etapu i dostałem zwrot, tzn. sam go odliczyłem od ostatniej raty.
        Miałem zwrotu ponad 3 tys. wiec zapłaciłem mniejszą ratę. Jak tylko otrzymałem
        kosztorys od Millenium dot. rezygnacji z materiałów wykończeniowych,
        zadzwoniłem i powiedziałem, że rate zaplacilem pomniejszona o kwote zawarta w
        kosztorysie. Tego sie właśnie obawiałem, że bedzie pozniej problem z oddaniem
        naszych pieniedzy przez Millenium. U mnie naszczescie sie to szybko i dobrze
        skonczylo.
        Pozdrawiam
        • icoyu Re: NADPŁATY 30.09.05, 13:26
          Ja tez dostalem kilka sprzecznych informacji na temat tych zwrotów. Najpierw
          miały być w sierpniu, potem powiedziano, ze 12.09. zaczęły się zwroty i
          stopniowo będą wysyłane kolejne. Do dziś nie mam tych pieniędzy i dziwi mnie
          to, że nikt nie potrafi podać jednoznacznie terminu. Dziwne, że to tyle trwa i
          nikt się nie spieszy żeby tę sprawe wreszcie zamknąć. Za chwilę będą odbiory II
          etapu i wtedy zupełnie TBS nie będzie miał czasu. Dlaczego nie został określony
          zaden termin tych zwrotów w umowie? Odsetki byłyby tu bardzo wskazane bo
          wszyscy juz tracą cierpliwość.Pozdrawiam.
          • aksaa Re: NADPŁATY 30.09.05, 15:12
            a do mnie dziś dzwonila miła pani z tbs z informacją, że zwoty kasy są juz
            wysyłane, tylko muszę podać nr konta
            • icoyu Re: NADPŁATY 30.09.05, 15:27
              Numer konta TBS dostał ode mnie prawie 2 miesiące temu. I nikt niestety nie
              zadzwonił
              • cucciolo Re: NADPŁATY 30.09.05, 16:40
                dokladnie, to ze ktos dzwoni to jedno, a pieniadze na koncie to drugie...
                Ja nie twierdze, ze ktos jest niemily - wrecz przeciwnie, ale szlag mnie trafia
                kiedy sie mnie zbywa gadka, ze to moze nie od pani bloku zaczeto wyplacanie
                nadplat. Ale ile czasu mozna robic powiedzmy 100 przelewow ?? (moze nawet i
                mniej, bo przeciez nie wszyscy mieli zwroty ) albo , ze moze to idzie
                alfabetycznie i ze do mnie jeszcze nie doszlo.
                A najbardziej mnie zlosci, ze tak jak icoyou napisal/la (przepraszam) nie mamy
                nigdzie okreslonego terminu ostatecznego uregulowania spraw finansowych z
                MIllenium. Jak oni, to potrafili oczekiwac, ze wszytko bedzie zaplacone na czas,
                i mieli ten potezny argument, ze nie oddadza nam kluczy...
                A my biedne zuczki ? Jakich argumentow mamy uzyc ?
    • lidiagojlo Re: NADPŁATY 30.09.05, 16:34
      Trochę się martwię o swoje pieniądze, bo z tego co zdążyłam się zorientować
      każdy z nas ma inne informacje na temat zwrotów kasy. My jesteśmy z II etapu i
      nam powiedziano tydzień temu, że pieniądze z tyt.nadpłaty otrzymamy dopiero po
      rozliczeniu II etapu, czyli po odbiorze wszystkich mieszkań z tego etapu.
      Zdenerwowałam się bardzo, bo jakim prawem TBS obraca naszymi pieniędzmi od
      których nie rzadko my musimy płacić bankowe odsetki. W naszym przypadku jest to
      ponad 8.000 zł. Nie zamierzam tak tego zostawić. Tym bardziej, że jeżeli chodzi
      o raty za mieszkanie, to zawsze staraliśmy się płacić każdą w terminie.
      • cucciolo Re: NADPŁATY 30.09.05, 16:43
        Obawiam sie, ze przed odbiorem nie macie co liczyc na zwrot, ale I etap odebral
        mieszkania 2 miesiace temu i co ?? Pieniazki leza pewni na jakichs lokatach i
        sobie procentuja a my placimy w banku odsetki......

Mysle, ze mozna liczyc karne odsetki od dnia odbioru mieszkania - a jakie sa
        ustawowe odsetki ?? 13,5 w skali roku ?? Czyli ponad jeden procent miesiecznie...
        NO to sobie policzcie ile naprawde Millenium jest nam winne.

POzdrawiam
      • paroweczka_z_horowej Re: NADPŁATY 30.09.05, 16:46
        Witam wszystkich smile Mam dla was dobrą wiadomość smile Do mnie również dzwoniła
        rano taka sympatyczna pani z TBSu pytając o numer konta i wierzę, że dzisiaj
        moje pieniążki znajdą się na moim koncie smile Pozdrawiam
        • cucciolo MAM !! 30.09.05, 16:52
          a ja mam jeszcze lepsza wiadomosc - na moje konto wplynely pieniadze.
          Nie sparwdzilam dokladnie kwoyty poniewaz nie mam aneksu, ale jednak ufam w ich
          uczciwosc wink
          Przepraszam zatem za moje oczerniajace zarzuty - to tylko potwierdza, ze tak jak
          pisalam wielokrotnie wczesniej mamy do czynienia z porzadna firma (no ale 2
          miesiace jednak czekalismy wink)
          • paroweczka_z_horowej Re: MAM !! 30.09.05, 17:02
            A widzisz smile Mówiłem, że będzie dobrze! Więcej wiary w TBS, oni się naprawdę
            się starają.
            • jackyk Re: MAM !! 02.10.05, 19:08
              dzisiaj tj. 01.10 dostalem potwierdzenie z banku o przelaniu kaski na konto...
              ...dokladnie tyle ile bylo w aneksie... : )

pozdrawki
            • agnieszka_marki Re: MAM !! 05.10.05, 09:18
              Ja też mam już pieniądze na koncie,ale jestem trochę niemiło zaskoczona gdyż
              zwrócili mi za mało.Co prawda nie jest to wielka kwota ( 20 zł ) ale wydaje mi
              się ,że to ja powinnam dostać jakieś odsetki z uwagi na to,że na zwrot czekam
              już od czerwca.
              • artivii Re: MAM !! 05.10.05, 09:21
                Witam,

a czy ktokolwiek z II etapu też otrzymał zwrot?

Pozdrawiam,
                • misaki10 Re: MAM !! 05.10.05, 09:25
                  II etap dostanie zwrot po odbiorze wszystkich mieszkan
          • 5791k Re: MAM !! 05.10.05, 10:23
            Witam wszystkim!
            Mam pytanko - moze ktoś ma namiar do pani z TBS która zajmuje się zwrotem
            nadpłaty?
            Moze jakiś numer tel
            Pozdr
            • icoyu Re: MAM !! 05.10.05, 13:03
              603 71 65 -telefon do ksiegowości TBS. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka