Dodaj do ulubionych

ortodonta, warszawa

26.03.10, 12:20
witam. Ponieważ leczenie ortodontyczne jest drogie, chciałem zasięgnąć opinii
czy lepiej jest wybrać specjalistę prowadzącego prywatną praktykę w gabinecie
np. w swoim domu czy lepiej pracującego w specjalistycznej klinice z innymi
lekarzami. Czy jest jakaś prawidłowość w tym, ze np. ten pracujący w swoim
gabinecie poświęca pacjentowi więcej czasu lub odwrotnie. Na forach można
znaleźć skrajne opinie, dotyczy to również poszczególnych ortodontów wiec mam
jeszcze wiekszy kłopot z podjęciem decyzjiwink Dzięki z góry za informację,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ortodonta Re: ortodonta, warszawa 27.03.10, 06:19
      dobre pytanie.
      najlepiej odbyć kilka konsultacji i nie tylko sluchać, choc to wazne ale i patrzeć.

czy pacjenci są umawiani na godzinę, czy są duże opóxnienia, czy doktor z nimi rozmawia, popytać w poczekalni, posłuchać co dzieje się w gabinecie, jaka atmosfera.

generalnie są dwa typy. gabinety z sercem i fabryki. i nie ma wiekszego znaczenia, czy to gabinet ortodonty , czy ortodonta pracuje w wiekszej instytucji.

wszystko zalezy jak organizuje sobie pracę.

wazne,zeby miał czas, zeby to nie była taśmowa produkcja na 3 fotelach na raz.

podczas leczenia, trzeba często się zatrzymać, pomyśleć, przekleić krzywo założony zamek, wyjaśnić, pogadać. to wymaga czasu.
      • marta-tabs Re: ortodonta, warszawa 29.10.10, 17:00
        ciekawe podejściesmile pójść na kilka konsultacji? a może na kilkanaście? hahaha

trzeba trochę rozumu mieć jak się w ogóle idzie do lekarza, zapoznać się najpierw z tematem a potem o wszystko dokładnie pytać. Na te same pytanie można uzyskać różne odpowiedzi od różnych lekarzy i wcale nie muszą się one wykluczać. Lekarz ma rzeczowo odpowiadać na wszystkie pytania a nie się jąkać i "się zatrzymać, pomyśleć, przekleić krzywo założ
        > ony zamek, wyjaśnić, pogadać". Też prostowałam zęby, wizyty powinny być szybkie i bez zbędnego mielenia ozorem, szkoda na to czasu. Liczą się efekty a nie dobre wrażenie i nie to jak lekarz organizuje sobie prace. Jak jest pierdoła i nie potrafi nauczyć asystentek zmieniania gumek( ja sobie sama potrafiłam zmienić jak wyjeżdżałam na wakacje i dostałam komplet gumeczek od mojego lekarza) to uciekać od takiego jak najdalej.
        • robak.rawback Re: ortodonta, warszawa 08.01.11, 21:11
          marta od rzeczy gadasz. jako pacjent kazdy powinien sie udac do paru i sam zdecydowac jak do niego podchodza lekarze. i co jest zlego w tym ze sie lekarz zastanowi. jak sukienke kupujesz to tez sie zastanawiasz. a fora i internet nie zawsze wszystko wyjasniaja i kazdy przypadek jest indywidualny i lekarz powinien z pacjenetm rozmawiac a nie liczyc ze sobie kazdy wszystko wygooglal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka