Dodaj do ulubionych

ortodonta Wrocław

13.10.10, 15:42
Witam,chciałabym się dowiedzieć którego ortodonte polecacie we Wrocławiu.Ja jestem z Legnicy ale myśle że w moim mieście nie ma dobrych specjalistów.Myślałam o orthosmile ale po przeczytaniu różnych opinii zrezygnowałam i dlatego moje pytanie o Wasze opinie,gdzie sie leczycie,czy jesteście zadowoleni z efektu i jak wygląda cenowo leczenie u Waszych ortodontów smile
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • jobi Re: ortodonta Wrocław 13.10.10, 18:58
      Wysłałam ci na maila info o orto z Legnicy smile
      Tutaj tez można znaleźć dobrego specjalistę - wiem z własnego doświadczenia, więc od razu nie skreślaj wszystkich.
      • ona1920 Re: ortodonta Wrocław 13.10.10, 20:40
        no może masz racje,dzięki za informacje smile
    • attent Re: ortodonta Wrocław 20.10.10, 18:05
      Bardzouprzejma i rzeczowa pani ortodonta przyjmuje we wrocławiu na Wyszyńskiego w gabinecie stomatologicznym artident. Byłam tam z córką. 1 łuk w cenie 1500- bałam się eksperymentować na dziecku więc poszłam do sprawdzonego gabinetu. Chodzimy tam jcałą rodziną leczyć zęby już od ponad roku u dr Tęczy, a ostatnio też u dr Nowakowskiej. Nazwiska pani ortodontki nie pamiętam, ale tel. do gabinetu to 71 3216107.
      • aureolkaa Re: ortodonta Wrocław 22.10.10, 13:06
        Ja skończyłam leczenie w Orthosmile. Jak chcesz wiedzieć coś konkretnego to służę opiniasmile
        • ona1920 Re: ortodonta Wrocław 22.10.10, 13:19
          ja własnie słyszałam o Othosmile same negatywne rzeczy,od znajomych oraz opinii przeczytanych w internecie ale chętnie dowiedziałabym się czegoś wiecej od Ciebie np.Jak wyglądało leczenie w tym gabinecie?, Czy jesteś zadowolona z efektu?, Znajomi mówili,że strasznie zdzierają kase,czy to prawda? oraz o Panie które tam pracują są tak niemiłe? Ile kosztuje jeden łuk?
          myśle,że na razie to tyle bo przydadzą mi się te informcje i myśle że nie tylko mi smile
          pozdrawiam
          • aureolkaa Re: ortodonta Wrocław 25.10.10, 22:22
            Odpowiadam po kolei:
            Na początku dostałam plan leczenia który uwzględniał wszystkie etapy leczenia i tym tokiem szliśmy cały czas. Z efektu jestem zadowolona, ząbki są proste a o to chyba chodziłosmile
            Czy zdzierają kasę? Nie wiem jak jest w innych miejscach, podobno jest drogo, ogólnie leczenie wyszło mnie dużo więcej niż zakładałam (ok 20tys) Panie natomiast sa zawsze uśmiechnięte i miłe ( czy szczerze to już inna bajka) ale część dziewczyn jest naprawdę fajna.
            Łuk kosztował 3000, myślę że do tej pory nic się nie zmieniło.
            Jeśli prócz prostowania zębów Twój przypadek będzie wymagał zakładania dodatkowych elementów (łuk podniebienny lub inne rzeczy) to będziesz musiała trochę dopłacić-na szczęście plan leczenia dostajesz zanim podpisujesz umowę więc wiesz na do się decydujesz a Pani doktor dokładnie tłumacz co i jak. Jak Ci się nei spodoba możesz podziękować i iść gdzie indziej. Każda wizyta to 150 zł, ale nie dopłaca się za nic, za żadne zmiany łuków, doklejanie zamków czy inne awarie.
            Pozdrawiamsmile
            • ona1920 Re: ortodonta Wrocław 31.10.10, 16:26
              z Twojego opisu całkiem fajnie to wygląda smile jedne łuk 3000zł? ale to chyba był ten niskiego tarcia (damon 3 jakoś tak tongue_out ) a cena całego leczenia też ładnie wyglada,nie powiem big_grin 20 tys to duzo kasy ale wkoncu warto w siebie zainwestować smile ja zaczęłam leczenie w ORTHO.PL i jak narazie same pozytywy moge o nich napisac,zobaczymy jak to dalej bedzie wyglądać smile) pozdrawiam serdecznie i dziękuje za informacje smile
              • bagrosza Re: ortodonta Wrocław 24.11.10, 18:23
                3000 zł za łuk to dość sporo. Ale daj znać jak Tobie idzie leczenie w tym ortho.pl. Ja póki co robię w gabinecie Tarabuła, tam za łuk 1700 zł, więc taniej, obsługa też fachowa, ale chętnie usłyszę jak jest u innych specjalistówsmile A co masz do zrobienia? Pozdrawiam!
                • ona1920 Re: ortodonta Wrocław 30.11.10, 19:47
                  Witam ponownie,w ortho.pl koszt aparatu metalowego (przeciętnie góra i dół) to 2500zł,porcelanowy 4000zł,możliwosc rozłożenia na raty.U mnie jest tyłozgryz oraz niektóre zęby niewłaściwie ułożone.Jeśli chodzi o leczenie to będzie dłuugie bo przewidziany czas to 30 miesięcy sad a jestem dopiero na początku.Jeśli chodzi o personel to musze powiedzieć że wszyscy tam są niesamowicie mili,aż chce się wracać smile tak więc ja baardzo polecam ortho.pl bo po wizycie w innym gabinecie to widze ogromną różnice w podejściu a przede wszystkim leczeniu,w tym gabinecie nie wyrywają niepoptrzebnie zębów!! pozdrawiam smile
                  • mysmo Re: ortodonta Wrocław 30.11.10, 21:58
                    Widzę że od ponad dwóch lat nic się nie zmieniło w ortho. A ile wyniesie się miesięczna rata?
                    • ona1920 Re: ortodonta Wrocław 09.12.10, 18:45
                      szczerze powiedziawszy to nie wiem,ponieważ ja płace z góry całą sume smile ale myśle,że każdy może wpłacać ile może byle do końca leczenia zapłacić całość tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka