joannak_85 05.05.05, 11:13 czy w sytuacji kiedy zęby trzeba "wypchnać" do przodu możliwe jest noszenie stałego aparatu czy trzeba przecierpieć taki zwykły,w którym dodatku się sepleni? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m-habibi Re: jaki aparat? 07.05.05, 12:14 oczywiscie jest mozliwe - ja wlasnie tak mialam Odpowiedz Link
heca5 Re: jaki aparat? 11.05.05, 12:59 Jesli masz zeby ustawione w luku i tylko jeden zab sie cofnal to znaczy ze nie ma miejsca na niego. Wtedy trzeba roszerzac cala szczeka np. aparatem wyjmowanym. Mozna rozszerzac cala szczeka jak sie ma 10-15 lat a jak ma sie 20 czy 25 to juz nie bardzo. Wiec to zalezy. Poza tym ja nosilam jak bylam mala wyjmowane aparaty i niestety to wszystko nic nie dalo - bo zawsze mnie cos cisnelo uwieralo a w nocy czesto gubilam aparat - wiec w koncowym efekcie jakiekoliek uzeranie sie z wyjmowanym aparatem jest bez sensu - wedlug mnie. A moze dlatego ze trafilam na lewych orto. Kiedys nic nie umieli i lipe wiedzieli. teraz jest troche lepiej - ale nadal raczej ciezko. Znajdz jakiegos dobrego orto (hehe latwo powiedziec no nie?) awtedy masz chociaz minimalna szanse na dobrze wyprostowane zeby W przeciwnym wypadku mozesz sobie pogorszyc sytuacje. Odpowiedz Link
m-habibi Re: jaki aparat? 11.05.05, 13:30 mialam cofniete 2 jedynki i jedna piatke. wszystko mi sie ladnie wyprowadzilo Odpowiedz Link