marko_gda 27.10.05, 17:36 Czy ktos z Was ma implanty zebowe? Ile to kosztuje, ile trwa, sa jakies skutki uboczne?Dziekuje za wszelkie informacje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kleopatryx Re: Implanty zebowe 30.10.05, 18:12 Też zastanawiam się, ile to kosztuje. Chcę kogoś do tego zabiegu przekonać i nie wiem, jak. Odpowiedz Link
marko_gda Re: Implanty zebowe 31.10.05, 14:46 Trudno jest znalezc ludzi zeby sie czegos dowiedziec, nie wiem mzoe nikt nie chce o tym mowic Odpowiedz Link
indian-summer Re: Implanty zebowe 31.10.05, 17:42 eeeeee, nie sądzę, żeby nikt nie chciał o tym mówić (to przecież nic wstydliwego - chyba raczej to wynika z braku wiedzy na temat implantów. toż to forum o ortodoncji. forumowicze na razie są na etapie prostowania zębów ) na wstawianie przyjdzie czas, hehe... a wracając do pytania - implanty są bardzo drogie. w warszawie w prywatnej klinice ich koszt wynosi mniej więcej 3000-3500 (sam pojedyńczy implant) + konsultacja + implant tymczasowy, pobyt w szpitalu, wizyty kontrolne, itp... łącznie wyjdzie zapewne ponad 5000, ale nie mam pojęcia ile dokładnie. może wpiszcie w wyszukiwarce np. na onet.pl hasło "implanty" - jest tam sporo informacji, również cenniki. a najprościej chyba byłoby zadzwonić do pierwszej lepszej kliniki i zapytać o ceny lub umówić się na konsultację. pzdr Odpowiedz Link
lana82 Re: Implanty zebowe 31.10.05, 18:26 ja nie znam sie na dokladnych cenach implantow, ale dzis w poczekalni u stomatologa, gdy bylam na zdjeciu szwów po dlutowanej 8mce siedziala obok mnie pani ktora sobie wstawia implant, nio koszt tego nie byl maly, bo 6 tysiecy zl.... nie wiem czy cena zalezy od tego czy zab jest trzonowy czy siekacz, ona ktorys z przodu wstawiala. Odpowiedz Link
mrs.solis Re: Implanty zebowe 31.10.05, 19:21 Cena za jeden implant wynosi ok. 5 tys. zl. Do tego trzeba czasem doliczyc zabiegi poprzedzajace wszczepienie sruby. Chodzi tu o odbudowe kosci. Podczas usuwania zeba nastepuje uszkodzenie i ubytek w kosci dodatkowo jesli ubytek zebowy ma juz kilka lat kosc nieuzywana dodatkowo zanika, dlatego trzeba ja odbudowac. Zabieg ten rowniez jest bardzo kosztowny i waha sie od 1 tys. w zwyz. O skutkach ubocznych nie slyszalam jednak trzeba sie liczyc z tym ,ze wszczep moze sie nie przyjac. Przeciwskazaniami do wszczepu sa niektore choroby jak np. cukrzyca czy nalogi jak palenie papierosow. Odpowiedz Link
light.cik Re: Implanty zebowe 01.11.05, 20:29 Cena implantu zalezy glownie od materialu, z ktorego jest wykonany i od ortoheh Przedni zab kosztuje okolo 7.000zl (implant+lacznik+protetyka). Tylnie zeby sa tansze, ale cen juz nie znam. Pozdrowionka Odpowiedz Link
chianti2 Re: Implanty zebowe 15.11.05, 22:09 Jesli zastanawiasz sie, w czyje rece oddac swoja szczeke to polecam Akademie Medyczna na Nowogrodzkiej w W-wie i dr. Dariusza Mateńko. Jest swietnym chirurgiem i ma ogromne doswiadczenie w wszczepianiu implantow. A przy tym jest przemilym czlowiekiem. Mi wszepial implant 4 lata temu. Zabieg trwal godzine i potem wrocilam do domu. Od tamtej pory juz zapomnialam, ze nie mam zeba. Nie wiem jak teraz ksztaltuja sie ceny, ale wtedy Akedemia byla troszke tansza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alaney Re: Implanty zebowe 17.11.05, 16:06 moja orto poinformowala mnie, ze jest juz nowa metoda wstawiania zeba (nie implant). nowy zab mocowany jest na dwoch sasiadujacych- jest podklejany do nich od tylu jakims tworzywem szklanym. (gdynia) Odpowiedz Link
doti28 Re: Implanty zebowe 23.11.05, 19:43 Ja tez słyszałam coś o tej metodzie. Z tego co wiem, to "coś" nosi nazwę : most kompozytowy lub most adhezyjny. Uzupełnienie luki między zębowej polega na doklejeniu ząbka bez piłowania sąsiednich zębow. Ponoć jest to całkiem nowa metoda i dosyć niedroga-średnio około 1000zł za 1 zęba. Najlepiej sprawdza sie w przypadku dwójek. Jeśli ktoś z Was wie coś więcej na ten temat bardzo proszę o informację. Odpowiedz Link
w_e_r_o_n_i_k_a Re: Implanty zebowe 30.10.14, 14:15 Ja mam dwa implanty stomatologiczne już od kilku lat. Do dnia dzisiejszego spisują się na medal. Wyglądają naturalnie, przywróciły mi naturalne czynności mechaniczne takie jak żucie, czy gryzienie. Cenowo też wyszło nie najgorzej. Jakość godna polecenia! A Wy co sądzicie o tych wszczepach? Odpowiedz Link