chemiczkaa 15.01.06, 18:04 Hej, czy po założeniu separacji zawsze bolą zęby? Już drugi dzień nic nie mogę jeść. Napiszcie jak było u Was!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angela05 Re: separacje-pomocy! 15.01.06, 18:13 Mnie nie bolaly, ale uczucie bylo dziwne, jakby mase jedzenia weszlo miedzy zeby, nie martw sie jak teraz Cie troszke pobolą zabki, to przy zalozeniu pierscieni bedzie luzik, bo bedziesz miala przyzwyczajone troszke zeby i dziasla. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dakarka1 Re: separacje-pomocy! 15.01.06, 19:10 Bolało 2 dni. Z trudem jadłam. Nie mogłam poradzić sobie z myciem zębów. Teraz jest ok. Jem prawie wszystko, szoruję zęby bez problemu. Nie martw się, ból przejdzie. Odpowiedz Link
claritymen Re: separacje-pomocy! 15.01.06, 20:28 Pamietam, ze bolało. Ale... w miedzyczasie zmieniłem ortodonte i sie okazało, ze nie bede miał pierscieni tylko rurki policzkowe i separatory mozna bylo wyrzucic generalnie te rurki zamiast pierscieni sa bardziej przyjazne dla zębów i samego pacjenta Odpowiedz Link
claritymen Re: separacje-pomocy! 15.01.06, 21:01 Bo nie miał czasu mi wszystkiego wyjasnić przed leczeniem. A jak juz mi załozyła separatory, to stwierdziła, że sie nie podejmie tego przypadku (sic!) Czujecie to? Orto zakłada wam separatory, a po minucie dochodzi do wniosku, ze nie podejmie sie leczenia.. Ta kobieta miala notoryczne spoznienia, tłum pacjentow w poczekalni i poprostu pracowala na wyscigi. Byla tak roztrzepana, ze doprowadzila do takiej wlasnie sytuacji. I tak wyszedlem z separatorami z gabinetu Cóż było robić? Poszukałem innego orto, tym razem z polecenia Odpowiedz Link
awok Re: separacje-pomocy! 15.01.06, 20:58 separacje były uciążliwe bolało po tygodniu i tak nie udało założyć się pierścieni dostałam te rurki policzkowe ? i bardzo sobie to rozwiązanie chwalę nie martw się - jakoś trzeba ruszyć z miejsca te zęby będzie dobrze Odpowiedz Link