pscola79 21.02.06, 19:42 mam pytanko.jak wygląda samo założenie aparatu?da sie przezyc?ile trwa? czeka mnie to za miesiac i ciekawosc mnie zzera Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ayuno Re: ZAŁOŻENIE APARATU 21.02.06, 21:01 mi zakladaja jutro wiec napisze ;D trwa podobno niecale 2 godziny (gora i dol) Odpowiedz Link
aina3 Re: załozenie aparatu 21.02.06, 21:20 no wiec... siadasz na fotelu otwierasz buzie... a tak poważnie... to było mniej wiecej tak, że facecik wiczyscił mi (chyba) powierzchnie zebów taka jakby szczoteczką, potem kilka razy nakładał jakies specyfiki... potem po kolei przyklejał zamki dociskajac je mocno... i kazdorazowo utwardzał lampą... potem łuk i przymocowanie go ligaturkami (gumeczkami)... i dziekuję! Odpowiedz Link
aneczkax Re: załozenie aparatu 22.02.06, 09:30 ayuno napisała: > i bolalo ? Mnie zawsze troche boli przy zakladaniu gumek, to takie uczucie jakby ktos chcial Ci wypchnac zeby Pzdr Odpowiedz Link
aina3 Re: załozenie aparatu 22.02.06, 13:44 w sumie nie... ale boli po założeniu (i zmianie gumek i łóków)... u mnie to było ok 6 dni... później git! ale jestem dopiero dwa tyg po założeniu... nmie miałam jeszcze wymienianych gumek itp... wiec bede wiedziała później jak jest dalej Odpowiedz Link
monia844 Re: załozenie aparatu 21.02.06, 22:05 mi zakładała z pomocą córki-stomatolog,niecała godzinke 2łuki. Najpierw oczyściła zęby,miałam takie dziwne coś załozone,rozciągające usta przez ten czas, a następnie mierzyła i przyklejała zameczki,drucik,gumeczki i koniec ogólnie nie boli,jedynie ciut męczy siedzenie z otworzoną buzią,ale to cudo na rozciągnięcie ust i drugie odprowadzające śline znacznie pomaga. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ayuno Re: załozenie aparatu 22.02.06, 18:32 no i juz po wszystkim mam sliczne turkusowe gumeczki. trwalo to poltorej godzinki. troche niewygodne ale nie boli.. tylko to zakladanie pierscieni troche. i ja nie mialam tego slinociagu czy czegos... i poki co nie boli. Odpowiedz Link
pscola79 Re: załozenie aparatu 22.02.06, 18:59 dzieki ludziki no to 27 marca bede mogla tez cos na ten temat napisac. a poki co od poniedzialku zaczynam ekstrakcje, a bedzie ich w sumie 3.hihi.pozdrawiam Odpowiedz Link