tiga11 11.04.06, 18:48 czym rozni sie od aparatu ruchomego, czy daje rzeczywiscie takie efekty jak staly? no i koszta jak ktos co wie, to prosze o wypowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spidercool Re: Invisalign 11.04.06, 23:11 Ja to sprawdzalem, w Polsce malo popularne, ale robia to w W-wie. Po tym jak komputer przygotuje proces leczenia, produkowane sa dla pacjenta przezroczyste szyny na zeby, ktore sa forma aparatu ruchomego, z tym plusem ze podobno ich nie widac za bardzo. Powinno sie w tym chodzic caly czas, ale mozna zdejmowac do jedzenia. Po rozmowach z ortodontami ustalilem ze raczej jest to do korekcji niezbyt wielkich wad zgryzu, ale warto to jeszcze sprawdzic bo byc moze w rzeczywistosci jest inaczej. Pytanie jest tylko jedo, czy to ze mozna to zdejmowac nie jest czasem minusem - bo ja bym to na pewno zdjal i nie noscil, a z aparatem stalym to juz nie taka prosta sprawa. Odpowiedz Link
tiga11 Re: Invisalign 12.04.06, 14:07 no wlasnie ja tak myslalam, ze to moze byc cos pokroju aparatu ruchomego, a wtedy mnie to nie ratuje za bardzo na ich stronce pisze, ze niby duze wady tez, ale kto wie ile w tym jest prawdy... z jednej strony, to ze jest do wyjmowania to wada-bo rzeczywiscie ludzie moga sie obijac z jego zakladaniem, ale z drugiej mozna by sobie spokojnie zeby umyc i by nie byly takie zniszczone jak po stalym. Odpowiedz Link
outhlar Re: Invisalign 12.04.06, 18:07 Ciekawa sprawa z tym aparatem, krzywe zęby może leczy, ale z wadami np. przesunięcia linii zgryzu jest gorzej...Bo jak niby szczęki dopasują się do siebie? A przede wszystkim: JAKA CENA? Odpowiedz Link
tiga11 Re: Invisalign 12.04.06, 20:50 no wiec wlasnie nie wiem. mialam nadzieje, ze ktos juz mial z tym aparatem do czynienia, albo ze chociaz nasz forumowy specjalista-Ortodonta cos wie na ten temat. Odpowiedz Link
tiga11 Re: Invisalign 12.04.06, 20:51 aha, co do ceny, to slyszalam, ze taka jak normalny staly, moze troszeczke drozszy. Odpowiedz Link
spidercool Re: Invisalign 13.04.06, 00:13 Z tym myciem to prawda, ale... jak bylem w liceum to nosilem aparat ruchomy i wiem jak tego sie unika Swoja droga nie wiele on mi pomogl. Teraz sie mecze na stalym zelastwie. Te szyne masz na wszystkich zebach no i musimy pamietac, ze to tez chyba niezbyt dobrze, bo slina nie przeplywa, powietrzeni nie wentyluje itd... Trudno powiedziec co jest gorsze. Odpowiedz Link
tiga11 Re: Invisalign 13.04.06, 23:14 hmm sadze, ze mimo wszystko pruchnica i odbarwienia po stalym. no nie wiem. napisalam im maila, zeby mi taka orientacyjna cene napisali. Odpowiedz Link
gregorianek Re: Invisalign 24.04.06, 14:40 Pytałem już ich swego czasu. od 10 do 20 tys. Przyjemna suma Odpowiedz Link
tiga11 Re: Invisalign 24.04.06, 19:47 osz ...!!! o kurde..co w tym aparacie takiego, ze tyle kosztuje?? <shock> hmm a mi jeszcze nie odpisali. widac, ze zalezy im na klientach..pewnie chceli zebym przyjechala na wizyte i zaplacila kasiure dodatkowo.. Odpowiedz Link
outhlar Re: Invisalign 01.05.06, 11:44 Jeśli wziąć pod uwagę dolną granicę możliwych kosztów to podejrzewam, że niektórych osób cena leczenia zwykłym aparatem stałym była podobna... Ale i tak nie chciałabym leczyć się w ten sposób. Odpowiedz Link