Dodaj do ulubionych

Zdecydowałam się... :)

01.12.06, 21:13
No więc w końcu zdecydowałam się na aparacik... Na początku miła być lingwalny, ale z wielu powodów zmeiniłam decyzję na szafirowy (ze szkła górskiego). NIo i cieszę sie że poszlam do innego orto na konsultacje. Pani Dr. Kocent z kliniki Nordent w Poznaniu bardzo szczegółowo wyjaśniła mi moje wszelkie wątpliowści smile Poleciła Damona 3 ale ja chcę żeby był jak najmniej widoczny dlatego uparłam się przy tym szafirowy....

Co najważniejsze nie muszę wyrywać żadnego ząbka (poprzedni orto chciał górną 4). Tak wieć 5 stycznia będę znała sówj plan leczenie oraz koszty smile 11 stycznia założa mi te pierścienie a 12 aparacik.. smile Trzymajcie kciuki.. Zebym sie nie rozmysliła...
Obserwuj wątek
    • tianka1 Re: Zdecydowałam się... :) 04.12.06, 10:56
      Skoro masz jeszcze troche czasu do zakladania, to zapytaj moze swojego orto,
      czy zamiast pierscieni nie moglabys miec rurek policzkowych. Poszukaj tu na
      forum, jest gdzies watek o rurkach policzkowuch. Ja wlasnie takie mam i
      baaaardzo je sobie chwale. Pierscienie jednak niszcza szostki, trudniej
      utrzymac tam higiene no i samo noszenie separatorow, a potem zakladanie
      pierscieni nie jest mile. A rurki..poezjasmile)) Oczywiscie, sa przypadki kiedy
      mozna miec tylko pierscienie (np. wtedy kiedy musisz miec poszerzana szczeke i
      w planach aparat podniebienny - wtedy pierscienie musza byc, bo do nich w
      przyszlosci beda przymocowywane te elementy). Ale w wielu przypadkach ortodonci
      stosuja pierscienie chyba z przyzwyczajenia albo rozpedu, a jak sie poprosi o
      rurki, to sie okazuje, ze nie ma zadnego problemu. Dodam jeszcze, ze
      nazwa "rurki" jest troche mylaca, bo kryje sie pod nia cos bardzo podobnego do
      normalnego zamka przytwierdzanego na zewnetrznej czesci zeba. Aha! Roznicy w
      cenie miedzy pierscieniami a rurkami nie ma. Pozdrawiamsmile
      • owieczka.k Re: Zdecydowałam się... :) 04.12.06, 17:38
        Podpisuje sie obiema rękami pod tym co napisała tianka1 smile rurki są super smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka