malinowymis 31.05.07, 17:08 wczoraj mialam zakladane i jedna wypadla, w poniedzialek zakladaja mi aparat, a zaklad w ktorym zakladam do tego czasu nieczynny. Da sie to samemu jakos wlozyc ? sa jakies sposoby ? mecze sie ale nie moge ( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grrota Re: wypadly mi gumki separacyjne 31.05.07, 18:09 jesli to miejsce, gdzie zakłądałas jest nieczynne, to weź ta gumkę i idź do jakiegokolwiek innego ortodonty w mieście. Bo, z tego, co ja pamiętam i w zależnosci od Twej wady zgryzu (ja maiłam bardzo ściśnięte zęby) bez separatora ortodonta niebędzie w stanie wcisnać pierścienia na ząb. U mnie po tygodniu noszenia separatora i tak było ciężko.... Odpowiedz Link
najila1 Re: wypadly mi gumki separacyjne 31.05.07, 18:30 raczej nie włożysz ich sama,są dość twarde, ja próbowałam kiedyś miedzy 7kę a 8kę górną i LIPA teraz tez nosze fajne turkusowe BOLĄCE gumki na dole Odpowiedz Link
malinowymis Re: wypadly mi gumki separacyjne 31.05.07, 18:41 zalozyl mi inny ortodonta na szczescie a ile mieliscie takich gumek ? bo ja mam w sumie 6. po dwie na dole z dwoch stron. I po jednej na gorze. dziwne ze nie dwie Odpowiedz Link
najila1 Re: wypadly mi gumki separacyjne 31.05.07, 18:45 ja miałam na górze 6 a na dole 4 teraz mam, strasznie mnie wkurzają... Odpowiedz Link
moelaiks Re: wypadly mi gumki separacyjne 14.06.19, 01:14 Jak mam 4 gumki separacyjne i jedna mi wypadła wnioskuje że jak miałem mało gumek to raczej nie będzie aż takiego problemu ponieważ między zakładaniem gumek a zakładaniem aparatu są 4dni Odpowiedz Link
kaja3004 Re: wypadly mi gumki separacyjne 01.06.07, 09:11 Mi wypadła jedna z gumek i na górze i na dole, a mimo to ortodontka włożyła pierścień, chociaż na dole było trochę ciężko. Ale w końcu się udało Odpowiedz Link
littlefrog Re: wypadly mi gumki separacyjne 01.06.07, 11:34 jeśli Ci same wypadają to znaczy że nie masz się czym martwić bo masz wystarczająco dużo miejsca na pierścienie. może orto zobaczył ze pierścień na górze się zmieści i dlatego założył tylko po jednej gumce Odpowiedz Link
natalka85 Re: wypadly mi gumki separacyjne 01.06.07, 23:02 U mnie tak mocno siedziały, że były później problemy z wyciąganiem . Odpowiedz Link
malinowymis Re: wypadly mi gumki separacyjne 04.06.07, 00:11 u mnie zakladala asystentka a nie ortodonta. i nic nie powiedzial jej ile. skad ona wiedziala. wiadomo ze kazdy ma inaczej Odpowiedz Link
binka09 separatory 23.09.07, 19:10 założone w piątek wieczorem, w nocy obudziłam się z powtornym bólem szczęki. Cała sobota na tabletkach, ból szczęki i zębów przy nagryzaniu. Separatory mam nosić jeszcze 10 dni - z pewnością oszaleje. Ponieważ wcześniej usunęłam zęby już od ponad tygodnia nie jadłam nic twardego i wymagającego gryzienia - niedługo znikne całkiem. Odpowiedz Link