kochamzapachfrezji 08.11.23, 20:51 Dobrze, że wolno jechałam do mamusi droga na skróty. Wyskoczył mi z zarośli wprost pod auto. Ciemno już było. Dawno nie widziałam zająca, kiedyś było ich więcej w mojej okolicy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochamzapachfrezji Re: Zając 08.11.23, 21:57 Zawsze jeżdżę powoli ta drogą, bo sarny też wyskakują z zarośli. Taki dziki teren Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 08.11.23, 22:04 Jaki tu spokój ostatnio. Nikt nikogo nie strofuje, nie cenzuruje i nie banuje. Czyżby delegatki z działu dobrych manier poszły sobie, czy może przyczajone czekają na okazję? Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 08.11.23, 22:28 A Twój post miał wnieść spokój i dobre maniery, tak? Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 09.11.23, 06:39 Zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Życzę dobrego dnia Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 09.11.23, 19:57 Zerknęłam, nie będę tego komentować, bo mój rozum tego nie ogarnia, miłego wieczoru! PS Prosiłam Cię, Halusiu, o uszanowanie mojej decyzji. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Zając 09.11.23, 16:04 A ja wczoraj sarnę wyploszylem z zarośli. Szedłem po opał na ognisko Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 09.11.23, 19:52 Nie za zimno na ognisko? Ja dziś pocięłam 19 taczek drewna. Skończyliśmy, ale jeszcze miejsce jest w drewutni i drewno w lesie Miłego wieczoru! Odpowiedz Link
stasi1 Re: Zając 18.11.23, 08:56 Sama to ciełaś? Ale teraz to na przyszły rok. Na ognisko teraz przynoszę dębaki. Tak z 300 metrów od tego ogniska rośnie miarę młody las dębowy. Wyrywam trzy dąbki i ściągam je do bazy. I tak trzy razy. 9 drzewek starcza na całą imprezę. Już mam gotowy opał na grudzień. Chyba że będzie zbyt zimno to nie odbędzie się. Ognisko nawet długo trwało chociaż niewiele osób było na nim, część tych chętnych nmiała zaproszenie na urodziny w sobotę i chciała odpocząć przed nimi Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 18.11.23, 09:23 Z mężem, ale sama też potrafię, to nic trudnego.Tatus mnie nauczył. Mieliśmy cyrkulację w domu. U nas się rozpadało, gotuje kapustę, będę w końcu dziś robić pierogi. Wczoraj się przestraszyłam, mamusia miała bardzo wysokie ciśnienie, ale już lepiej. Twoi rodzice kontrolują ciśnienie? Mamusia nie wiedziała, że ma takie wysokie. U nas pada, ja też mam od kilku dni podwyższone ciśnienie, jestem meteopatka, źle się czuję w taka pogodę. Pozdrawiam, życzę udanej soboty i dużo zdrówka Odpowiedz Link
stasi1 Re: Zając 19.11.23, 07:00 Mi w czwartek zrobiło się źle, a koła wymieniałem na zimowe. ledwie się udało. W piątek juz zdecydowanie lepiej Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 19.11.23, 07:17 Ciśnienie szalało w tym tygodniu. Mogłeś mieć podwyższone ciśnienie nawet nie wiedząc o tym. Mamusia miała ciśnienie 218 na 110. Nawet nie wiedziała, że ma takie wysokie. Siostra też miała wysokie 178 na 110. Bratowa wczoraj mi mówiła,że też miała wysokie ciśnienie i tętno 120. Mierz sobie ciśnienie. Kup ciśnieniomierz, jeśli nie masz i zbadaj poziom cholesterolu. Udanej niedzieli! Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 19.11.23, 12:57 Mierzyć ciśnienie to za mało. Trzeba zgłosić się do lekarza, znaleźć przyczynę i LECZYĆ. Tak wysokie ciśnienie, jakie miała mama i siostra grozi udarem mózgu i innymi powikłaniami. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 19.11.23, 16:32 90% przypadków nadciśnienia jest idiopatyczne, leczy się wyłącznie objawowo. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 19.11.23, 16:33 I racja, że takie ciśnienie grozi udarem i to bardzo szybko, przy ciśnieniu „mamusi” należało na cito wzywać lekarza. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 19.11.23, 17:00 panna.nasturcja napisała: > 90% przypadków nadciśnienia jest idiopatyczne, leczy się wyłącznie objawowo. Jest jak piszesz, niemniej te 10% możliwych przyczyn trzeba wykluczyć. Można sądzić, że jeśli i mama i jej córka mają skłonność do wysokiego ciśnienia, to jest ono idiopatyczne. Wtedy objawowo oczywiście, ale leczyć, nie tylko mierzyć Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 19.11.23, 17:05 Oczywiście, ze tak, leki są konieczna. Takie ciśnienie jak podane to jest jakiś kosmos, jak można się tak zaniedbać i tego nie leczyć? Poza lekami potrzebna jest zdrowa dieta (nie boczek), dużo ruchu, utrzymanie prawidłowej wagi. Mierzenie ciśnienia dwa razy dziennie to jest obowiązek przy takich wynikach, ale samo w sobie nic nie daje, potrzebny jest lekarz. Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 19.11.23, 20:15 Bardzo dobre rady panie dają, odnośnie nadciśnienia. EKG, inne pomiary, potem leki a jak co wyjdzie więcej, to kardiolog, ale się długo na wizytę czeka. Ziółka w ciemno i picie wody, niewiele pomogą. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 19.11.23, 20:22 Picie wody to akurat dokładnie nic nie pomoże. A osobę z ciśnieniem powyżej 200/100 jak wyżej podane to się na SORze zatrzymuje. A nie spokojnie pisze na forum. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Zając 21.11.23, 17:03 I dzisiaj też mnie męczy, chyba grypa. W nocy nie mogłem spać, na oczy ledwie widzę a jeszcze droga do domu Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 21.11.23, 17:23 Weź scorbolamid 3 razy dziennie po dwie tabletki przez dwa dni a potem 3 razy dziennie po 1. Może to covid? Brat niedawno przechodził z bratową, zrób test, byś nie zaraził rodziców. Zdrowia życzę chorasku Pij dużo płynów i wygrzej się Odpowiedz Link
stasi1 Re: Zając 30.11.23, 21:55 Wygrzewałem sie prawie 10 dni, ale i tak jeszcze trochę do tyłu jestem Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 01.12.23, 07:37 Powinieneś wziąć, Stasiu, ze dwa tygodnie wolnego, zdrowia nikt Ci nie wróci, nie bądź takim pracusiem, nie warto! Uważaj na siebie i ubieraj się na cebulkę, pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Zając 02.12.23, 23:19 Takim pracusiem to nie jestem ale w pracy mam cieplej niż w domu Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 21.11.23, 17:34 Stasi, idź do lekarza, z grupą nie ma żartów, przechodzona może być nawet śmiertelna. Zdrowia! Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 21.11.23, 19:10 Stasiu, pisz na maila, na tym forum już nie da się pisać, zdrówka życzę, dobranoc Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 21.11.23, 19:27 Dobra decyzja Danusiu. Nie karmić trola. On się tym karmi: cudzym samopoczuciem i cudzym poczuciem wartości. Starannie dobiera ofiarę. Idealna to taka, która nie posiada sojuszników i mało kto zaprotestuje wobec jej nękania. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 21.11.23, 19:30 A gdzie Ty trolla widzisz w tym wątku? Same normalne wpisy tu są. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 21.11.23, 21:16 Może ktoś nie zrozumiał terminu „ idiopatyczne” i sądzi, że go obrażono ? Otóż „ idiopatyczny” NIE oznacza „ idiotyczny”. Spokojnie! Boszszsz…. Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 21.11.23, 21:43 Mamuśku, tatuśku, zajączek przeleciał. Drzewa sobie rąbią z własnego lasu, taczkami zwożą, cyrkulatką rżną . Może i ja bym tak chciała i jakieś siedlisko na wsi miała? Póki co 850 zl czynszu płacę miesięcznie, za 64 m2 w bloku. Prąd, gaz, internety, to osobne świadczenia. To jest forum ogólnoświatowe, nie tylko o wsi. Powiedzcie może zatem o kosztach, które ponosicie w związku z tym. Odpowiedz Link
taniarada Re: Zając 15.01.24, 19:41 hana2 napisała: > Dobra decyzja Danusiu. Nie karmić trola. On się tym karmi: cudzym samopoczuciem > i cudzym poczuciem wartości. Starannie dobiera ofiarę. Idealna to taka, która > nie posiada sojuszników i mało kto zaprotestuje wobec jej nękania. >To nie jest tylko na tym forum. Bo więcej tego jest. > > Odpowiedz Link
taniarada Re: Zając 15.01.24, 19:40 kochamzapachfrezji napisała: > Stasiu, pisz na maila, na tym forum już nie da się pisać, zdrówka życzę, dobran > oc Nie da się pisać. Dwie osoby zdominowały to forum. Odpowiedz Link
pmwdgk Re: Zając 10.11.23, 06:29 Robota nie zając. Odpoczynek też nie zając. W sumie to nic nie zając. Tylko zając to zając... Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 10.11.23, 06:38 www.youtube.com/watch?v=wyL6Te3gAiY Wilk to wilk... Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 21.11.23, 23:16 Polecam poczytać o przemocy psychicznej (umniejszanie, oskarżanie, wmawianie, osądzanie, krytyka, przemoc w formie żartów, itp) Nie zamierzam brać dłużej udziału w dyskusjach na tym forum. "Może ktoś nie zrozumiał terminu „ idiopatyczne” i sądzi, że go obrażono big_grin? Otóż „ idiopatyczny” NIE oznacza „ idiotyczny”. Spokojnie! Boszszsz…." Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 21.11.23, 23:22 Zadałam Ci spokojne pytanie, odpowiedzieć wprost nie umiesz. Oskarżanie, osądzanie, krytyka, przemoc to domena pana, którego od lat popierasz i którego działania legitymizujesz. Zastanów się może nad sobą. Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 21.11.23, 23:43 A wiesz, że robisz dokładnie to, co ten pan? Różni was jedynie technika. U jednego prymitywna coś jak tępa propaganda TVPis a druga wyrafinowana jak w TVN. Ja też ci radzę zastanowić się nad sobą, bo odnoszę wrażenie, że mam do czynienia z osobą co najmniej w kryzysie. Zostaw Danusię w spokoju. Wygaś, skoro prowokuje do werbalnej agresji. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 21.11.23, 23:55 A mogłabyś zacytować agresję w moich postach w tym wątku? Danusia mnie ma wygaszoną, moich postów nie widzi, więc się nie obawiaj. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 21.11.23, 23:56 Pierwszy nieprzyjemny wpis w tym wątku jest twój, z 8 listopada. Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 22.11.23, 06:38 W twoich postach agresji oczywiście nie ma. Jedynie adresat z jakiś powodów ciebie wygasił, bo czuł się po ich przeczytaniu fatalnie. Mnie forumowe utarczki nie ruszają. Ale to co robisz ty, przekracza standard forumowych utarczek. Poszłaś za Danusią nawet na auto-moto podczas, gdy nawet kierowcą nie jesteś. Insynuownie w którymś wątku, brak troski o zdrowie mamy i radosne klepanie na forum podczas gdy mama potrzebuje szpitala było okrutne. A wiem, że Danusia nie była obojętna na stan zdrowia matki i nie było jej wtedy na forum. Jest taki typ przemocy słownej - trywializowanie "no pokaż mi gdzie cię uraziłem" Tutaj definicja z forum niebieskiej linii. Trywiazlizowanie. Proba zmniejszenia znaczenia wydarzen w pozornie uczciwy i szczery sposob. Pozorna uczciwosc powoduje, ze trudno jest sie zorientowac co sie naprawde dzieje. Ofiara czesto wierzac w ta uczciwosc, mysli, ze sama niejasno wyrazila i probuje wytlumaczyc sprawcy dana sytuacje. www.forum.niebieskalinia.pl/viewtopic.php?t=88&highlight=dynamika Wybacz, że psuje tobie zabawę. Ale zabawa nie może się odbywać kosztem samopoczucia drugiej osoby. Chcesz tutaj pisać, pokaż że potrafisz coś więcej niż jedynie jednej forumce umniejszać. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 22.11.23, 09:54 hana2 napisała ( do panny_nasturcji): > W twoich postach agresji oczywiście nie ma. Jedynie adresat z jakiś powodów cie > bie wygasił, bo czuł się po ich przeczytaniu fatalnie. Adresat ( pani D) kompulsywnie wygasza i odgasza użytkowników na wielu forach. Żaden to argument. Można powiedzieć, że jest to jej cecha charakterystyczna tej uźytkowniczki. Takie wirtualne stawianie do kąta. Niemal każdy, kto miał jakikolwiek kontakt wirtualny z panią D bywał tak potraktowany. Ty także Hanno i to nie raz i nie dwa…wygaszana, odgaszana, z hukiem wywalana z prywatnego forum pani D i z kwiatami przyjmowana z powrotem. Teraz jesteście w fazie romantycznej > Mnie forumowe utarczki nie ruszają. Oczywiście Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 22.11.23, 13:15 Nie, odbiorca mnie wygasił, bo pan, który stalkuje kobiety, wyciąga z nich informacje, potem nimi szantażuje, grozi na maile zrobil sobie z niej ofiarę. Nie pierwszą na tym forum, o czym dobrze wiesz. Nie ostatnią. I wydaje jej polecenia. Piszę na auto moto, bo do ogólnodostępne forum. A wam się wydaje, ze gdzie wy piszecie tam jest wasze prywatne nicka co drugi dzień. Moje posty nie znikają, bana nigdy nie miałam. Nic ci to nie mówi? Nie psujesz mi żadnej zabawy, nie oceniaj według siebie i swoich forumowych przyjaciół. Nie będziesz mi również wydawała poleceń co mam robić by móc tu pisać, bo od tego jest moderacja a nie ty i twoj kolega. Nie zamierzam więcej ci odpisywać, bo jesteś pod wpływem manipulatora i nie widzisz rzeczywistości. Więc możesz się nie trudzić. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 22.11.23, 13:19 * zniknął mi kawalek postu: Piszę na auto moto, bo mogę, ja wszyscy, to otwarte forum gazety. Ludzie piszą, bo chcą a nie dlatego, że „przyszli za wami”. Żadne z was nie jest pępkiem świata. Znikają posty twojej ulubienicy i jej obrońcy, cale wątki nawet, państwo mają/mieli bana, pan ma nowego nicka co drugi dzień, pani zmienia nicki jak rękawiczki. Ja jakoś bana nigdy nie miałam a moje posty i wątki nie znikają. Nic Ci to nie mówi? Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 22.11.23, 14:48 "zrobil sobie z niej ofiarę." I to, że ktoś już zrobił z niej ofiarę, usprawiedliwia to, że ją gnebisz? Przecież o tym jest ta rozmowa. Że się uwzięłaś na nią. Nie o Bogusławie. Może ty i tak druga pani też jesteście zmanipulowane, bo nie ma wątku abyście nie sprowadziły go do rozmowy o nim. Obsesja? Pan B. wraca jakoś w okolicy świąt. Zobaczymy które kukły przylecą kręcić się wokół niego najszybciej. Nasturcjo, odnoszę wrażenie, że drażnią cię w Danusi cechy, które sama posiadasz. Dodaj jeszcze coś od siebie, żebyś miała ostatnie słowo i kończmy tę dyskusję. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 22.11.23, 15:07 Nie mam żadnego związku z drugą panią. Pisuję dziesiątki postów dziennie, o rzeczonym panu może ze trzy na tydzień, tylko, gdy się mnie czepiacie, nie robię tego sama z siebie natomiast pan z panią zakładają o mnie wątki! Pani jest dorosła i odpowiada za swoje czyny! D nie jest nikim, kto mogłby mnie czymkolwiek drażnić. A ty masz zerowe pojęcie o mnie i moich cechach, zerowe. EOT, agresywny dzieciaku, końcówka twojego wpisu jasno mówi o twoich intencjach. Bujaj się z tą parą sama. Tylko potem nie płacz na forach jak zostałaś potraktowana. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 22.11.23, 15:21 Miotasz się, Hanno. W jakieś niedobre wibracje wpadłaś. Gdybyś spuściła wodę kilka lat temu, jak należało, byłabyś w innym miejscu. Tymczasem patrzę na skuklenie już bez zdumienia, ale ciągle z przykrością. Przynajmniej próbujesz zrzucić maskę i wiem do kogo mówię. Lubisz to Hanno Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 22.11.23, 09:38 hana2 napisała: > Polecam poczytać o przemocy psychicznej (umniejszanie, oskarżanie, wmawianie, > osądzanie, krytyka, przemoc w formie żartów, itp) Mnie polecasz, Hanno? Dobry żart. Przeanalizuj starannie swoją rolę w podtrzymywaniu tego teatru trzech kukieł. Twoje białe rękawiczki dawno już zmieniły kolor. Niczego nie polecę tobie, jesteś bowiem impregnowana na wiedzę z obszaru psychologii. Grasz z panem B. i z panią D w jakieś gierki trókątne i wydaje ci się, że trzymasz sznurki. To jest mocno pokrętne i bardzo widoczne. Faktycznie to jesteś w jego teamie i sprawia ci to frajdę. Jakie masz z tego korzyści? Jakie dziurki tymi relacjami zaklejasz? Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 22.11.23, 10:16 Aby ci adekwatnie odpowiedzieć musiałbym zniżyć się do twojego poziomu, czyli poziomu podłości. Mam dwójkę dzieci w domu. Nie mogę sobie pozwolić na funkcjonowanie na niskich instynktach. Nie zamierzam więcej uwagi ci poświęcać. Właśnie ze względu ma moje dzieci i na moje samopoczucie. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 22.11.23, 10:41 hana2 napisała: > Aby ci adekwatnie odpowiedzieć musiałbym zniżyć się do twojego poziomu, czyli p > oziomu podłości. Mam dwójkę dzieci w domu. Nie mogę sobie pozwolić na funkcjono > wanie na niskich instynktach. > > Nie zamierzam więcej uwagi ci poświęcać. Właśnie ze względu ma moje dzieci i na > moje samopoczucie. Pięknie Nawet, gdybyś się bardzo starała, nie dasz rady. Mój poziom podłości jest niewyobrażalnie nisko i nad wyraz podły, najpodlejszy z podłych można powiedzieć. Trafiłaś mnie w podbrzusze ))) Hanno, słusznie jednak prawisz, że zajmiesz się swoimi dziećmi. Popieram i wspieram. Jeśli porzucisz etat w Teatrze Trzech Kukieł będziesz miała zdecydowanie więcej czasu i wyższe wibracje. Skutecznego wibrowania! Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 22.11.23, 13:26 Tak, hano, tak, w ogóle bez agresji, kompletnie. Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 22.11.23, 14:56 A powinnam zachować anielską cierpliwość wobec oszczerstw. Poczytaj proszę ten post o formach przemocy psychicznej. Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 22.11.23, 15:17 "Lustro sobie kup." Wiesz, nikt do tej pory się na mnie nie skarżył, że go nękam i stalkuję. A na ciebie? Były już skargi? Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 22.11.23, 15:54 „Latające małpy” to się w psychologii nazywa, dokładnie tak działa. Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 22.11.23, 16:28 Mogłabyś książkę napisać jak wyhodować takie małpy, bo tobie się udało. Masz wokół siebie osoby ślepe na twą podłość i bezwzględnosc. Jednym słodzisz, drugich wybierasz na ofiary. Wątek nie jest o panu B, a ty obsesyjnie wracasz do jego osoby. Po raz kolejny rzucasz we mnie oszczerstwami, że patrzę na tego człowieka bezkrytycznie. Nie, ja go dobrze znam i wiem kim jest, ale nie mam ochoty taplać się w mściwości za coś co zrobił i wiecej nie próbował powtarzać. Proszę cię tu oficjalnie, na forum, przestań mnie szkalować i pisać nieprawdę. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 22.11.23, 18:41 hana2 napisała: > Nie, > ja go [B] dobrze znam i wiem kim jest, ale nie mam ochoty taplać się w mściwości za > coś co zrobił i wiecej nie próbował powtarzać. W jakim stopniu znasz B. to wasza prywatna sprawa i oszczędź nam szczegółów, mimo, że on nie jest aż tak dyskretny. Nie przeszkadzaj jednak innym, którzy informują o wątpliwej moralnie działalności B. na forach. Przynajmniej nie wybielaj go fałszywie, gdy nie masz potrzeby chronienia innych przed tym, co sama przeżyłaś. Informacja o faktach nie ma nic wspólnego z „taplaniem się” w czymkolwiek. Mam wrażenie, że się boisz, obym się myliła. Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 22.11.23, 18:56 "Przynajmniej nie wybielaj go fałszywie, gdy nie masz potrzeby" Kolejne oszczerstwo z zemsty, za to że odrzuciłam propozycje nie do odrzucania, aby w nieskończoność urządzać lincz taniej rady za to co zrobił i wyrok odbył. Nigdy go nie wybielałam i nie raz Danę publicznie ostrzegałam przed zażyłą z nim znajomością. Uważaj na oszczerstwa rzucane bezpodstawnie. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 22.11.23, 19:28 Pędzą konie po betonie… Hanna, ty nie tylko wibrujesz, ty się ROZTELEPAŁAŚ ! Kto ci jakieś propozycje składał jakiegoś udziału w „linczu” ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! Z kim ty się rozumem zamieniłaś? CO ci się stało? Jednak STRACH… Nie, tu nie ma z KIM dyskutować. Tu jest jakaś roztrzęsiona istota. Hanna, wyzbieraj się, proszę. Odpowiedz Link
hana2 Re: Zając 22.11.23, 20:12 Rozumiem, że doszliśmy do porozumienia. Dajesz mi prawo zamknąć temat taniej rady i nie będziesz mnie strofować za to, że traktuje go jak każdą inną osobę na forach - czyli prowadzę z nim normalne rozmowy. Przez kilka lat mojego pisania na forach nie jedna osoba zrobiła mi krzywdę i skoro udawało się temat zamknąć - temat zamykałam i rozmawiałam normalnie. I jedną z tych osób jest pan B. Ze zwykłego lenistwa nie chce mi się pielęgnować rozczarowań czy gniewu. Temat przemocy wobec kobiet mocno cię dotyka. Pisz proszę co chcesz. Ostrzegaj, przypominaj. Nigdy za to ciebie nie krytykowałam. I szanuję kobiety, które troszczą się o inne kobiety. Rozmowa zaczęla się od wyrażenia rozżalenia Danusi, że już nie może normalnie porozmawiać na tym forum, bo ciągle ktoś jej dogryza. I stanęłam w jej obronie. Nie zamierzalam pisać o Taniejradzie. Pisząc, że nie ruszają mnie forumowe animozje miałam na myśli to, że nigdy tu pełnej zgody nie będzie bo jesteśmy inne, mamy swoje gorsze dni, swoje przekonania. I będzie darcie kotów. Ale ostatnimi czasy interakcje Nasturcji z Danusią przypominało jedynie kąsanie dopóty, dopóki Danusia nie straci opanowanie. Ich interakcje nie przypominały normalnej rozmowy. I mnie to ruszylo. Normalnie staram się nie wtrącać w cudze spory. Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 22.11.23, 21:10 Dzisiaj wieczorem, w ŚRODĘ 22 listopada o 23:00, w programie NOCNE ŚWIATŁA (🏆 TOTUS '17) w Radiu Plus, w cyklu "Na kozetce": > TOKSYCZNE ZWIĄZKI I RELACJE Gościem Nocnych Świateł będzie: - Anna Czyżewska - psycholog, terapeutka, Centrum Psychoterapii Integratywnej Słuchaj także online: www.radioplus.pl Może ta audycja by nam wszystkim pomogła? Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 22.11.23, 21:12 Skoro ma Ci pomóc to oglądaj, nie widzę problemu. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 22.11.23, 23:24 hana2 napisała: > Temat przemocy wobec kobiet mocno cię dotyka. Pisz proszę co chcesz. Ostrzegaj, > przypominaj. Nigdy za to ciebie nie krytykowałam. I szanuję kobiety, które tro > szczą się o inne kobiety. Chwilę temu pisałaś, że musiałabyś się zniżyć do mojego poziomu podłości, by mi odpowiedzieć. Przypisałaś mi z obrzydzeniem podłość nad podłościami, a teraz takie kadzenie? Nie kupuję takich gierek, Hanno. Ani mnie twoje epitety nie obrażają, ani twoje pochlebstwa cieszą. Ani, ani. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 23.11.23, 08:59 Sprowadzanie tematu szkodliwego dla forów działania B. do jego umizgów do pań, natarczywości, zarzucania ich skrzynek mailowych niechcianymi wiadomościami zawierającymi propozycje seksualne albo wulgaryzmy, wyzwiska i pomówienia, groźby i szantaże tospłycanie problemu obecności tego osobnika na forach. Nie tylko w tej sprawie się wypowiadam. Równie szkodliwe jest świadome, zamierzone, złośliwe i uporczywe rozbijanie dyskusji na forach przez wprowadzanie zamętu, robienie „ zadym”, awanturnictwo, prowokowanie uczestników poprzez ich obrażanie, rozpowszechnianie plotek i oszczerstw. B. co jakiś czas zmienia nicki, pod którymi pisze dłużej, by zacierać ślady, a w czasie banów tworzy ich nieskończoną ilość. W napaściach na użytkowników nie gra roli płeć napadniętego. Z buta są traktowani wszyscy, którzy cieszą się zaufaniem, zdobyli uznanie i mają autorytet w danym środowisku, ci są pierwszymi ofiarami tych napaści. Do ludzi, którzy jego zdaniem są słabsi i niezorientowani w manipulacjach umizguje się obrzydliwie, próbując ulepiać z nich swoich sojuszników. Pan celowo niszczy mniejsze i większe społeczności, próbuje rozrywać więzi i zniechęcać do uczestnictwa. Moim zdaniem jest to trolling świadomy nastawiony na ten cel. Nie wykluczam, że działa w stajni trolli osadzonej na portalu G. Poruszyły mnie m.inn. ataki na osobę niepełnosprawną z publicznym obśmiewaniem jej ułomności i wieku, poruszyło obnoszenie po forach bardzo intymnych spraw dotyczących zdrowia jednej z uczestniczek oraz jej dziecka, a ostatnio wklepanie na blogu Urszuli zdań, które miały na celu głębokie jej zranienie. O wiadrach pomyj wylewanych cyklicznie na ludzi, których nie zdołał sobie podporządkować szkoda strzępić klawiaturę. Kto na forach bywa, ten wie. Tak więc, Hanno, obchodzi mnie głęboko nie tylko krzywda kobiet, ale i krzywda mężczyzn - wszystkich poszkodowanych przez tę osobę, także środowisk i małych społeczności jakimi są fora G. Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 23.11.23, 09:10 To nie fair, co tu piszesz, kiedy oskarżony, nie ma prawa głosu. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 23.11.23, 09:33 Ja to pisałam wiele razy, kiedy „ miał głos”. On moje zdanie zna na pamięć. Żadne to nowiny. A ja znam na pamięć jego kontrargumentację, jeśli stek oszalałych obelg można tak nazwać. Wrzuci je tutaj z cała pewnością, cierpliwości. Albo możesz je przeczytać w swojej poczcie, gdyż z PEWNOŚCIĄ mogę stwierdzić, że skrzynkę masz już zasypaną Wyczerpałam temat. Spokojnego dnia Urszulo. Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 23.11.23, 09:39 A! Chwila. Zablokowałaś B. na swoim blogu, „nie ma tam głosu”, czyż nie? No to nie wspominaj tam o nim, gdyż biedactwo nie może się bronić Oj, ludzie, ludzie, nie przestaniecie mnie zadziwiać Miłego! Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 23.11.23, 09:54 Nikogo nie blokuję, tylko wpuszczam po zaakceptowaniu komentarza. Za dużo piratów, kosmitów, mi wlatywało, piszących, by tylko sobie beknąć. Jakoś stąd też zniknęli, czyż nie? To miłe.widocznie też bany mają. Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 24.11.23, 13:04 W sumie zgadzam się z poniższymi opiniami. Obydwoje dziwni są, taniarada pocztę mi zasypuje non stop a jego psiapsióła, pogaduchy dla mnie zablokowała. Kim i czym, oni są, by tak tu rządzić i innych poniżać? Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 24.11.23, 13:09 Jak wrócę do domu, to usunę Cię z Pogaduch. Widzę, że codziennie tam zaglądasz i jednocześnie tu piszesz, że tam Cię nie ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 24.11.23, 13:13 Przecież już mnie wcześniej usunęłaś. Dlaczego tak głupio się tłumaczysz? Nie zależy mi na Was, stukniętych. Co za paranoja! Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 24.11.23, 13:30 Napisałaś dziś 10 maili do B. Nie mam dostępu do Pogaduch, ale mam informacje, że zostałaś z nich wyrzucona i nie muszę ja tego robić. Idź swoją drogą i daj innym żyć! Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 24.11.23, 13:44 kochamzapachfrezji napisała: > Napisałaś dziś 10 maili do B. Nie mam dostępu do Pogaduch, ale mam informacje, > że zostałaś z nich wyrzucona i nie muszę ja tego robić. Idź swoją drogą i daj i > nnym żyć! A Ty z nim, wspólna pocztę masz, że tak wszystko wiesz? może moje maile opublikujesz, wszak z tego słyniesz, znaczy się z donosicielstwa? On do mnie pisze, a nie ja do niego, zatem mu odpowiadam, wolna jestem, nie pracuję , czas mam. No proszę bardzo, żadnych tajemnic nie ma, publikuj, kapowniczko, plotkaro, czy jak tam, inaczej się się nie da z tak prymitywną osoba, która tajemnicy poczty, korespondencji nie przestrzega, ani żadnych zasad savoir-vivre. Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 24.11.23, 13:51 Jak dla mnie, obydwoje z taniarada i zapachemfrezji, nic dla mnie nie jesteście warci. No ale jesteście bardzo uparci. Tylko nie wiem, co ja wam zrobiłam, aha, może swą prawde o was, tu wyjawiłam? Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 24.11.23, 13:35 Wredny i zakłamany ten nick jest. Wiadomo o kogo chodzi. Swoje przeszłam, swoje wycierpiałam, manipulacji od dwojga mam dość. Szkoda mi sił, na dyskusje z nimi. Dobrze moderacja się rozeznała. Brawo! Odpowiedz Link
noitak Re: Zając 24.11.23, 13:55 irsila napisała: > W sumie zgadzam się z poniższymi opiniami. > Obydwoje dziwni są, taniarada pocztę mi zasypuje non stop Ustaw, albo poproś syna, by ci tak ustawił pocztę, aby z automatu przekierowywała maile od B. do administracji portalu Powiadom go o tym ruchu publicznie np. tutaj, żeby miał tego świadomość. Zgłoś do administracji drogą mailową skargę na spam od tego użytkownika. > a jego psiapsióła, > pogaduchy dla mnie zablokowała. D. przekazała administrowanie swoim forum panu B. i teraz nie może się do niego ( forum) dostać? Pokrętne, ale nie zaskakuje. > Kim i czym, oni są, Widać, jeśli ktoś widzieć chce. > by tak tu rządzić i innych poniżać? Spokojnie, NIE RZĄDZĄ To się poniżać nie daj. Po co ci udział w jakichś Obgaduchach? Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 24.11.23, 14:04 Synów w to nie mieszam. Oni wolni są od moich wpisów i bloga. Ale ostatnio pan B. za bardzo mnie osaczył, bana tu mając i nie ma gdzie pisać, to do mnie pisze non stop a jego psiapsiólka, jak widać, ma dostęp do jego poczty i sie nade ma wyżywa. Co za parka, dobrana. Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zając 24.11.23, 14:19 To bezpodstawne oskarżenia. Idź swoją drogą, Urszulo! Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 24.11.23, 16:56 Co za "wredoty" z was są! Określenie moje, nowomoda, gdyż słów brakuje. No weż, kapowniczko, i kapowniku poczte moją tu opublikujcie, na tanierady odpowiedzi, tylko nie wybiórczo. To moje pojęcie przechodzi, że można aż tak podłym być. Zatem, po tym wszystkim, nie dziwi mnie już nic. Pozdrawiam was "ciule" jak to papież Benedykt XVI powiedział. Odpowiedz Link
taniarada Re: Zając 29.12.23, 19:13 Pisząc, że nie ruszają mnie forumowe animozje miałam na myśli to, że nigdy tu pełnej zgody nie będzie bo jesteśmy inne, mamy swoje gorsze dni, swoje przekonania. I będzie darcie kotów. Ale ostatnimi czasy interakcje Nasturcji z Danusią przypominało jedynie kąsanie dopóty, dopóki Danusia nie straci opanowanie. Ich interakcje nie przypominały normalnej rozmowy. I mnie to ruszylo. Normalnie staram się nie wtrącać w cudze spory .Dzięki Haneczko Ty taka delikatna, a lwica. Jesteśmy spod jednego znaku zodiaku. Danusia dalej była mocno poniżana i bardzo ją wspierałem na ile mogłem.Niektórzy nie potrafią się zmienić. Czas pokaże. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zając 22.11.23, 21:10 Noitak, daj spokój, Hana nie zrozumie. Już 8 listopada, gdy nawet nie widziałam tego wątku, szukała afery i próbowala ją wywołać, nie zadziałało. To dała radę póżńiej. Bo pani D uznała, że mój post NIE do niej, by Stasi nie przechodził grypy, jest agresywny. Na co Hana zaczęła o trollach do mnie. Te panie są tak urobione, że szkoda zachodu. Odpowiedz Link
im_not_losing_hope Re: Zając 22.11.23, 18:56 Paweł Domagala - Po co ten krzyk (official video) Odpowiedz Link
im_not_losing_hope Re: Zając 22.11.23, 06:40 Ja od tematu nie odbiegam, zajątrzę trochę merytorycznie... Zając Mały zajączek kicał po lesie, skakał ochoczo, aż echo niesie. Nie chciał w ogóle słuchać mamusi, a to się przecież źle skończyć musi. Pewnego razu brzuszek miał pusty, więc wszedł na pole młodej kapusty. O pozwolenie wcale nie pytał, jadł ile zdołał, byle do syta. Martwi się teraz gospodarz pola – Muszę na nowo ziemię zaorać. Zajączek uciekł, kapusty nie ma, zostały po niej tylko wspomnienia. Posadził nową, zrobił pułapkę – Trzeba szaraka złapać za łapkę. Codziennie będę pola pilnował, aby zajączek w nim nie buszował. Wyruszył z pieskiem na polowanie, w nocy czekali, aż świt nastanie. A sprawa była bardzo paląca, natychmiast trzeba złapać zająca. Znów się pojawił w zupełnej ciszy, wcina kapustę, że nikt nie słyszy. Pies i gospodarz chrapią, tymczasem on się zajada i to z zapasem. Wtem usłyszeli głośne mlaskanie, podeszli z tyłu stanęli za nim. Gospodarz cicho wyciągnął ręce, i złapał malca, jak mógł najprędzej. Trzyma zająca za małe uszy, targa i ciągnie, aż je wydłużył. Po czym powoli puścił malucha - Następnym razem mamy się słuchaj! Od tamtej pory, gdy piesek szczeka, uszy zająca widzi z daleka. A ten się boi psiego hałasu i prędko zmyka z pola do lasu. A. Łakomiak ----- Filozofia życia Nie wiem jak wy, ale ja od używek nie stronię, Życie to zabawa, wódka i seks podstawa. Na drugi dzień kac mnie zawsze je*bie, a co u ciebie? Odpowiedz Link
irsila Re: Zając 22.11.23, 07:00 Kiedyś, młodą jeszcze będąc, zimą na nartach do lasu dotarłam a tam zając w sidłach był uwięziony. Uwolniłam go, jeszcze ciepły był, Na szyję zarzuciłam i do domu przytachałam. I tak zająca żeśmy zjedli, niestety... Odpowiedz Link
im_not_losing_hope Re: Zając 22.11.23, 08:37 Prawda czasu i prawda ekranu... Miś - Nagonka Odpowiedz Link