Dodaj do ulubionych

wiekowe single

18.09.13, 17:01
czytam sobie tak Wasze rozne zapytania..

i czesto zauwazam te, w ktorych single "nie pierszej mlodosci" szukaja tej drugiej osoby. Obserwujac sobie rozne osoby: w malzenstwach i rozwiedzionych, wdowy i sieroty.. oj.. mialam napisac single smile zastanawiam sie, gdzie maja glowe i rozum te osoby, ktore licza na spotkanie drugiego czlowieka bedacego powyzej 40stki a bedacego jednoczesnie nadal zgodnym z oczekiwaniami, czyli: wolny/a, madry/a, zdrowy/a, normalny/a, bez zobowiazan i generalnie: do zakochania.

Czy nie wydaje Wam sie Panie/Panowie poszukujacy, ze czlowiek z biegiem lat doswiadcza roznych sytuacji, ktore pozostawiaja rozniste slady i efekty w zyciorysie? Jesli ktos mial 20 lat i wtedy byl w polu poszukiwan drugiej strony i sprawdzil sie, to majac 40 czy wiecej lat nie jest wolny/a!
A jesli jest wolny/a, to oczywistym jest, ze nie jest bez wad, czyz nie?...
Obserwuj wątek
    • anirat Re: wiekowe single 19.09.13, 17:22
      jednak nie.
    • mm.megi Re: wiekowe single 21.09.13, 21:52
      zabieganab napisała:

> czytam sobie tak Wasze rozne zapytania..
      >
      > i czesto zauwazam te, w ktorych single "nie pierszej mlodosci" szukaja tej drug
      > iej osoby. Obserwujac sobie rozne osoby: w malzenstwach i rozwiedzionych, wdowy
      > i sieroty.. oj.. mialam napisac single smile zastanawiam sie, gdzie maja glow
      > e i rozum te osoby, ktore licza na spotkanie drugiego czlowieka bedacego powyze
      > j 40stki a bedacego jednoczesnie nadal zgodnym z oczekiwaniami, czyli: wolny/a,
      > madry/a, zdrowy/a, normalny/a, bez zobowiazan i generalnie: do zakochania.
      >
      > Czy nie wydaje Wam sie Panie/Panowie poszukujacy, ze czlowiek z biegiem lat dos
      > wiadcza roznych sytuacji, ktore pozostawiaja rozniste slady i efekty w zyciorys
      > ie? Jesli ktos mial 20 lat i wtedy byl w polu poszukiwan drugiej strony i spraw
      > dzil sie, to majac 40 czy wiecej lat nie jest wolny/a!
      > A jesli jest wolny/a, to oczywistym jest, ze nie jest bez wad, czyz nie?...

Ja jestem takim singlem wiekowym czyli 50 i wiesz co? Zastanawiam się ile masz lat, że piszesz to co powyżej. Mam dorosłe dzieci i jakieś doświadczenia, przyzwyczajenia. Nie liczę na znalezienie ideału ani kogoś bez zobowiązań. Liczę na znalezienie kogoś, komu rodzina się rozpadła (czyli po rozwodzie a nie w separacji), ale ma dzieci i ma z nimi kontakt, ma swoje wady, ale pogodzi się z moimi. Na kogoś kto po porostu nie chce być dłużej sam i nie oczekuje cudów, ale bliskości, wsparcia, zrozumienia. Na kogoś kto pójdzie ze mną do kina na film, który ja wybiorę a ja z nim pójdę na ten co on wybierze. Kogoś kogo życie nauczyło odróżniać bzdury od rzeczy ważnych i zna znaczenie słowa kompromis.
      Proszę, nie wkładaj wszystkich do jednej szuflady.
      Ktoś kto dostał w kość od życia wie, że nie kolorowy papierek świadczy o smaku cukierka. Często wystarczy się przytulić i po prostu być razem.
      • torado Re: wiekowe single 23.09.13, 18:40
        ładne mm.megi " nie kolorowy papierek świadczy o smaku cukierka", tez jestem tego zdania smile
      • zabieganab Re: wiekowe single 22.10.13, 12:58
        zgadzam sie / nie wszyscy pasują to tej jednej, okropnej szuflady!

ale... jakos po znajomych nie widzię, aby sie znajdowały osoby z życiowym bagażem i ze udaje im się trafić na taka druga osobe, która pasuje do nich... Jakos... takie sceny widuję tylko w filmach... Ale mam nadzieje po prostu mieć ciepskich znajomych! Albo być kiepską obserwatorką smile
    • saaray Re: wiekowe single 10.10.13, 13:36
      Nie wydaje nam się smile Ja uważam, że jest to tylko kwestia bycia gotowym na związek i spotkania się odpowiednich osób w odpowiednim czasie. Niektórzy są gotowi na stały związek lub małżeństwo po 20, inni po 30 jeszcze inni po 40 czy 50 a niektórzy nigdy. Ot i cała zagadka. Nie ma to nic wspólnego z tym, czy ktoś jest "zdrowy, normalny, do zakochania". W małżeństwach jest cała masa ludzi pokręconych i nie do życia, nie wiem jak można stawiać znak = między tym że ktoś jest zajęty a tym samym jest bez wad. Tu nie ma żadnej sprawiedliwości smile
      Po sobie - bo spotkałam moją miłość po 40 a tak taki cud wink - uważam, że ja przez lata nie byłam gotowa na bycie z kimś na zawsze, ta gotowość musi być z głębi, prawdziwa, nie wystarczy że sobie mówimy, że "trzeba, wypada, już czas, że się chce, potrzebuje" itp. To może byc za mało. A czemu ludzie nie są gotowi? Z powodu różnych przeżyć i doświadczeń, których nie są nawet świadomi.
      • lena_80 Re: wiekowe single 14.10.13, 11:46
        saaray napisała:

> Po sobie - bo spotkałam moją miłość po 40 a tak taki cud wink

O, czyli wszystko jest możliwe wink Gratuluję.
    • piorex12 Re: wiekowe single 09.11.13, 16:58
      Zgadzam sie. Chociaz w tym wieku znajduja sie jeszcze osoby o których jest mowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka