Dodaj do ulubionych

magiczny napój

30.12.04, 14:35
przede mną w kubku stoi kawa z dodatkiem coli. do najsmaczniejszych to to nie
należy, ale za to jakiego daje "kopa"! smile

dziś potrzebuję: mobilizacji do napisania pracy (nie idzie mi... uncertain ) oraz
obudzenia się z letargu - pogoda mnie dobija!

niniejszym wznoszę toast czarno-czarnym napojem za Wasze zdrowie smile
Obserwuj wątek
    • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 14:38
      a Ty jeszcze tej pracy nie napisałaś???
      nie leń się, do roboty, Belfer Ci to mówi smile
      • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 14:40
        a spacerek nie lepszy? zesko tak, ze otrzezwienie murowane
        • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 14:40
          a coz to za praca, nota bene?
        • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 14:42
          na spacerku byłam (przy okazji kupiłam nowe majtki na Sylwestra - przesądna
          niby nie jestem, ale... smile ) i nic, mżawka, chmurzyska, bleeee :]

praca jaka? esej z teorii sztuki...
          • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 14:45
            co Ty mówisz? jakie majtki nowe? jaki przesąd?
            wyjaśnij szybko, to polece i sobie też kupię smile)
            • lucide majtki :) 30.12.04, 14:50
              odkąd pamiętam moja mama i ciotka pilnowały, żeby w noc Sylwestrową mieć
              założone nowiutkie majtki.
              O co dokładnie chodzi - nie wiem smile

Nowy rok - nowe majtki wink
              • anula001 Re: majtki :) 30.12.04, 14:53
                kochana jestes ze nam to mowisz, znaczy sie ze trzeba kupic sobie dzis i tyle..
                madrosci ludowych nigdy za wielewink)))
              • zoskaanka Re: majtki :) 30.12.04, 14:56
                dzięki smile
                idę wię nabyć coś odpowiedniego smile)
              • katy74 Re: majtki :) 06.01.05, 22:37
                lucide napisała:

> odkąd pamiętam moja mama i ciotka pilnowały, żeby w noc Sylwestrową mieć
                > założone nowiutkie majtki.
                > O co dokładnie chodzi - nie wiem smile
                >
                > Nowy rok - nowe majtki wink
                >
                Chdzi o to, aby nie mieś "zasranego" roku wink hahahahahahahahahah
      • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 14:40
        no już już smile
        napisanie nie jest takie proste... ale nic, obiecałam sobie, że dzisiaj to
        skończę!

ps dzięki za "kopa" wink))))
        • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 14:46
          zawsze do usług smile)
      • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 14:40
        i drugi belfer sie przylaczawink) a co to za praca?? z czego?? jak z angola moge
        pomocwink))
        • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 14:45
          z angola też mam do napisania - interpretacje wiersza Johna Ashbery "Down by
          the station early in the morning" albo Roberta Frosta "Stopping by woods on a
          snowy evening". Ale to może jeszcze poczekać wink

jakby coś - będę Ci mogła przesłać, żebyś ewentualnie sprawdziła literówki? smile
          • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 14:48
            siurwink))))))))) PS co studiujesz, jesli mozna asksmile
            • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 14:53
              per scusi, ze wkrece sie, ale te majtki mocno ciekawe, nawet kolega pyta czy
              nowe w sensie swieze.. malinowa herbatka (wszak od napoju sie zaczelo) wypije
              zdrowie za jego poczucie estetyki.
              • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 14:57
                nowe w sensie - takie prosto ze sklepu smile
              • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 14:58
                wszystko wskazuje na to, że nowe majtki oznaczają "nowe, kupione i pierwszy raz
                należy je wdziać na szanowne pośladki w sylwestra"
            • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 14:56
              studiuję kulturoznawstwo smile

jak babcia się mnie kiedyś spytała: "Dziecko, a co Ty po tym kierunku będziesz
              robić? Gdzie będziesz pracować?"
              odpowiedziałam: "Będę siedzieć na krzesełku w rogu jednej z sal Zamku
              Królewskiego i pilnować, żeby zwiedzający nie niszczyli eksponatów (inna
              wersja: żeby dzieci z wycieczki szkolnej nie lizały obrazów)"
              smile
              • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:00
                zamek jest piekny,jak bedziesz pracowac tam to super, bede wpadac i ogladac..
                ja jak bylam ostatnio to nie moglam uwierzyc ze krol mial takie male łoze.. To
                co on sie nie kochal czy co????smile))))))))))))))
                • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 15:02
                  z tego co pamiętam (a mogę się mylić, jakby coś - sprawdzę dokładnie), to w
                  tamtych czasach ludzie byli niżsi - dlatego takie krótkie łóżka smile
                  • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:04
                    a widzisz, jest to jakies wytlumaczeniesmile ale ja i tak bym sie meczyla w takim
                    malutkim lozeczkuwink))))
                    • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 15:07
                      ale gdyby takie krotkie lozeczko mialo siateczke albo krateczki w
                      nogach/glowach lozka to moglby sobie taki krol tam wpychac i ruszac paluszkami.
                      na ten przyklad. a a apropos kierunku studiow: co powiesz na stosunki
                      miedzynarodowe? wiekszosc interlokutorow nawet nazwy nie bardzo rozumie..
                      • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 15:10
                        ja też jak mówię, że studiowałam politykę zagraniczną USA, to się niektórzy
                        dziwnie patrzą, więc częściej się przyznaję do studiów nauczycielskich smile))
                      • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 15:12
                        a co tu do rozumienia w nazwie? hmm, pewnie im się kojarzy wink to tak jak z
                        ogórkami smile)))))))
                        • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 15:13
                          o Boże, znów te długie, grube i zielone... smile))
                          • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 15:14
                            może żeby nie wypowiadać słowa na "o..." będziemy pisać jak w Harrym Potterze -
                            "sami-wiecie-co" wink))
                            • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 15:18
                              taaaak, czyli zapowiada się długa kontynuacja tematu smile)) o.... sama-wiesz-
                              czym smile))
                      • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:13
                        moja sister studiuje stosunki miedzynarodowe.
                        • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 15:14
                          baaardzo ciekawy kierunek
                          • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:15
                            i piekielnie trudny. ja z polityki przy niej to glab kompletnysmile
                            • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 15:20
                              coś Ty! nie taki trudny wcale...
                              czasem stosunki (jak wszystkie) są skomplikowane, ale temat jest OK
                              • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:21
                                nie, no wszystko jest do nauczenia, ale widze ile to dziecie sie uczy, czyta -
                                jest na specjalizacji francuskiej, hahhawink
                                • zoskaanka Re: magiczny napój 30.12.04, 15:22
                                  no tak, Francja to specyficzny temat, ale tyle było zawirowań historii, że
                                  faktycznie naczytać się trzeba, żeby się w tym zorientować
                            • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 15:21
                              a gzdiez ona te stosunki? a czy trudne? (tu warg wydecie)kwestia zainteresowan.
                              jesli ktos ma dwie lewe rece do gotowania usmazenie nalesnika ma dla niego wage
                              wyprawy na dziesieciotysiecznik.
                              • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:23
                                na UMK w Toruniusmile
                                • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 15:26
                                  no zartujesz!! skonczylam last year. kurcze, malusi ten swiatek.. ktory rok,
                                  kto jest promotorem? if that's no secret
                                  • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:29
                                    rok 3wink promotora w zwiazku z tym nietwink stosunki skonczylas na umk czy cos
                                    innego?
                                    • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 15:38
                                      stosunki stosunki, na uemka, na uemka. Cudooownie bylo, bylismy pierwszym
                                      rocznikiem stos. i calkiem trudno nie bylo, a ze mlodzieza bylismy madra i
                                      urocza to i wykladowcy nas lubili. wiem, ze pozniej to juz uczyc sie kazali
                                      mocniej, wspolczowania dla sis.. ale szef katedry to gosc mocno ok, niech
                                      zapisuje sie do niego na mgr, nie szkodzi, ze on jest specjalista ze wschodu i
                                      to raczej lat miedzywojnia. Ja pisalam u niego prace ze stos. polsko -
                                      brytyjskich.. i jak sie jej toronto podoba?
                                      • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:39
                                        toronto jej sie podoba, bo my w toronto mieszkamywink)) dzieki za infowink))
                                        • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 15:50
                                          ale cudnie.. bylam kilka tyg. temmu po polrocznej przerwie i w powrocie
                                          plakalam jak bobr, choc moze bardziej za wspomnieniami, niz za samym miastem.
                                          ale to chyba, kurcze, to samo, prawda?
                                          • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:51
                                            kurcze, to to samo. a miasto fajne, ma atmosfere,prawda?
                                            • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 15:56
                                              wiesz, albo to ten studenckki, knajpiany luzik, albo znajomosc wszystkich
                                              katow. miasto moze wobec wuwua malutkie, ale przez to zaprzyjaznic sie latwiej
                                              i szybciej. bylo MOJE, kurcze kurcze.. a msz moze kontakt z ludzmi z wyborczej
                                              tamze?
                                              • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 15:58
                                                z wyborczej?? nieeesmile ale myslisz ze powinnam??? PS fakt, w porownaniu z wawka
                                                male to miasto, ale wlasnie dlatego ma ten urok i klimatsmile
                                                • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 16:02
                                                  stary mlyn - co ty na to? a moze jakas nowa ciekawa knajpa pojawila sie odkad
                                                  mnie tam juz nie ma?
                                                  • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 16:04
                                                    ja raczej chode do beczki (nowa knajpa), aniol to juz klasykasmile czasem jazzgod,
                                                    czasem barani leb..Roznie, gdzie mnie rzuciwink)
                                                  • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 16:11
                                                    pamietam, pamietam, bylam jakos w jeden z pierwszych dni po otwarciu. czy teraz
                                                    tez trzeba upominac sie u kelnerek zeby przyjely cash za rachunek? wink a jakies
                                                    fajne drzezy w od nowie?
                                                  • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 16:14
                                                    moja sister idzie do odnowy na sylwka. Boze, tam palilam swojego pierwszego
                                                    papierochasmile) i poznalam takiego faceta - ja 16 lat on 23, haha, coz za parasmile)
                                                    ehhh... Beczka fajna, choc jak wszedzie malolatow pelno...
                                                  • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 16:21
                                                    podkrecilas mnie, kolezanko.. mam w planach weekend przynajmniej na
                                                    organoleptyczne retrospekcje..w marcu? jak urlop bedzie? ach, studenckie zycie,
                                                    ja p***..
                                                  • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 16:23
                                                    wpadaj, wpadaj, pojdziemy w tanysmile))
                                                  • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 16:27
                                                    cudnaś... dzieki, buzi
                                                    a a propos tanow: sie Ci zdazylo byc, zaraz, zapomnialam nazwy - lokal vis a
                                                    vis uni, z latynowska muzyka - jak ja sie tam nieraz wytanczylam!!hawaje..
                                                  • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 16:29
                                                    LATINO SIE NAZYWA! kiedys to tam byly imprezy - za mojej wczesnej mlodoscismile)
                                                  • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 16:32
                                                    ach, no totyz mowie.. latino..bawilam sie calkiem niedawno, zeszlej zimy byla
                                                    to bodaj najmocniej trendowa knajpa, przez tlumy sie na parkiet nie bylo mozna
                                                    dopchnac. a zestaw kolorowy - pani jadzia z paniem zdzisiem i figury jak na
                                                    dansingu, chlopcy jak spod dyskoteki, cala zgraja rozbawionych studentow,
                                                    przychodzila nawet polkubanka. zrob rekonesans i sie wybierz z sistah
                                                    koniecznie! zabawa, mowie, mniamniusia.
                                                  • anula001 Re: magiczny napój 30.12.04, 16:34
                                                    wybiore sie do latinosmile)) hahaha, ale jajasmile))
                                                  • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 16:44
                                                    czemu jaja? ze sie tak swietym uniose.. fajowo bbylo i kropka.wink
                                                    a tak na marginesie calkiem, wlasnie wiedziona zdrowa ciekawoscia wrocilam do
                                                    stron najpierwszych forum. znalazlam pazdziernikowe dywagacje kinowo - radiowe.
                                                    Milo sie na sercu zrobilo mi, ze trojka.. kiedy mieszkalam w tor. tez miala
                                                    mnie na wylacznosc. choc muzycznie boolesnie odbiega od lat wczesniejszych i
                                                    teraz predzej plyte wlacze, niz trojke. it's so sead, sead situation, why don't
                                                    we talk about it?
              • maraiss Re: magiczny napój 30.12.04, 15:19
                Lucide widzę,że studiujemy pokrewne kierunkismileja po skończeniu swoich studiów
                bede wiedzień w którą strone mam wymachiwać łopatą w ziemismile))
                • konrado80 Re: magiczny napój 30.12.04, 16:18
                  a ja tam studiuje kierunek techniczny wink
                  i widze ze chyba jedyny jestem
                  bo wszyscy humanistyczne
                  • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 16:25
                    i jedynym chlopczykiem w tym watkowym gronie, rodzynku konradowy. a jaki
                    techniczny? bo fizyka jadrowa i budownictwo to w zasadzie techniczne kierunki..
                    • konrado80 Re: magiczny napój 30.12.04, 16:27
                      elektryczny wink
                      kurde a ja myslal ze jest kos jeszcze smile)))
                      • tbnh Re: magiczny napój 30.12.04, 16:28
                        ejze ejze, hola hola, ze jest ktos jeszcze? znaczy ze laski to co? cos nas tu
                        pod wlos bierzesz, a moze to kokieteria nuta perwersyjnosci zaprawiona?
                        • konrado80 Re: magiczny napój 30.12.04, 16:33
                          nie no gdziez bym smial wink
                          chodzilo mi o facetow smile)
                  • ballbreaker Re: magiczny napój 07.01.05, 01:19
                    nie rycz, ja tez z polibudy smile
                    • konrado80 Re: magiczny napój 07.01.05, 01:20
                      a dokladniej???
                      • ballbreaker Re: magiczny napój 07.01.05, 01:59
                        a dokladniej slaskiej smile transport smile ale zawod wyuczony jak dotad mamy ten
                        sam, ja tez eklektyk... tfu, sie znaczy elektryk wink
    • dzika_zdzicha Re: magiczny napój 30.12.04, 15:44
      łączę się w bólu spowodowanym problemami z napisaniem pracy. ;DDDDD o rany,
      skąd ja to znam! napisałam połowę i padam! smile)))) mówisz, że ten "drink"
      pomaga? smile))) ok, spróbuję ;DDDD

blaaaaa! uuuuu! yyyyyy! ale i tak wznoszę toast za Wasze zdrowie, razem z
      Lucide! smile)))
      • lucide Re: magiczny napój 30.12.04, 16:07
        tylko uważaj z tym "drinkiem"!
        ja po jednym kubku mam pozytywny napęd, po drugim trzęsą się ręce, a po
        kolejnym - nie jestem w stanie się na niczym skupić wink
        co za dużo to niezdrowo smile

do nauki, lepszej koncentracji itp polecam też magnez w tabletkach smile to tak
        żeby wyrównać poziom tegoż, wypłukany przez czarno-czarną miksturę.

powodzenia!
        • dzika_zdzicha Re: magiczny napój 30.12.04, 16:11
          dobrze, będę uważać. smile)))) zmieszam jedno i drugie i dostanę 5 z pracy,
          hehehehe ;DDDD

również życzę powodzenia, ale z takim wspomaganiem i tak możesz być spokojna o
          dobrą ocenę smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka