mr_maks 26.03.05, 22:22 U mnie rozbrzmiewam Moby i jego "Hotel" )) A u Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
concertina Re: Muzyka na święta :))) 26.03.05, 22:23 u mnie soundtrack z "Porozmawiaj z nia" Odpowiedz Link
konrado80 Re: Muzyka na święta :))) 26.03.05, 22:28 a u mnie w pracy odglosy z meczy Francja-Szweajcarja )) jacy ci francuzi sa slabi 0:0 (wrrr Odpowiedz Link
mr_maks Re: Muzyka na święta :))) 26.03.05, 22:43 ale możesz jeszcze przez 11 miec nadzieje )) Odpowiedz Link
emzecik Re: Muzyka na święta :))) 26.03.05, 22:43 U mnie też ) Ale walczy z nimi "Akustycznie" Dżemu Odpowiedz Link
konrado80 Re: Muzyka na święta :))) 26.03.05, 22:47 zaraz przelacze na ocs innego bo zaczynaja mnie denerwowac po co ja na nich postawilem moglem na Austrie postawic Odpowiedz Link
cafe_justysia Re: Muzyka na święta :))) 27.03.05, 11:04 Ja właśnie słucham mojego własnego mixu:Ashanti,Michael Buble,US3,muza z VIVA! Moda(zarąbista muza,uwielbiam taki chillot!!),Ive Mendes... Odpowiedz Link
konrado80 Re: Muzyka na święta :))) 27.03.05, 12:02 Michael Buble - Save the Last Dance for Me swietny utworek ) juz chyba z piaty raz go slucham ) Odpowiedz Link
emzecik Re: Muzyka na święta :))) 27.03.05, 12:05 A ja się powtórzę Dziś Dżem zmieniłem na Dżem "Pod wiatr" leci, a w kolejce "Wehikuł czasu" ze Spodka '92 Odpowiedz Link
zapalniczka aktualnie... 27.03.05, 12:54 aaliyah... ahh ten glos i ten rytm... swietnie sie do tego rusza... Odpowiedz Link
suza Re: aktualnie... 27.03.05, 13:05 W glowie mi 'leci' 'Butterflies' Tori Amos. A macie tak, ze Wam sie jakis kawalek przyczepia i potem 'odtwarza' sie w glowie ? Uslyszalam dzis rano Tori i mi zostalo. To jakies natrectwo , daje slowo. Przypominam, ze dzisiaj jej koncert w Trojce o 21:00. Odpowiedz Link
emzecik Re: aktualnie... 27.03.05, 13:08 suza napisała: ... > A macie tak, ze Wam sie jakis kawalek przyczepia i potem 'odtwarza' sie w > glowie ? Macie, macie Najgorzej jest wtedy gdy podłapię jakieś 'Jesteś szalona' ) Odpowiedz Link
zapalniczka Re: aktualnie... 27.03.05, 13:14 emzecik mi tez sie zdarza... czasem jak zasypiam to mnie meczy "miala matka syna syna jedynego" zartuje hehehhe ostatnimi czasy chodzi mi "smak slow" goya... Odpowiedz Link
suza Re: Muzyka na święta :))) 27.03.05, 13:07 Szydlowska radiowej Trojki porownuje brzmienie ostatniej plyty Mobiego do New Order. Co myslisz ? Odpowiedz Link
beate1 a u innych? 27.03.05, 13:14 tu można sprawdzić forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=2814687 Odpowiedz Link
tamara_t Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 15:22 A u mnie od stycznia bez zmian - Pozytywne wibracje - 11 krążków na okragło w tę i spowrotem )) Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 15:50 Edyta Górniak z Dżemem. Oddzielnie, rzecz jasna. Odpowiedz Link
emzecik Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 15:57 tranzystor4 napisał: > Edyta Górniak z Dżemem. COOOOO ???? > Oddzielnie, rzecz jasna. Ufff DDD Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 18:12 emzecik napisał: > tranzystor4 napisał: > > > Edyta Górniak z Dżemem. > > COOOOO ???? > > > Oddzielnie, rzecz jasna. > > Ufff DDD Swoją drogą jestem ciekawy, jak by zaśpiewała niektóre kawałki Dżemu. Co by nie mówić, dziewczyna ma świetny głos. Odpowiedz Link
emzecik Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 18:28 tranzystor4 napisał: > emzecik napisał: > > > tranzystor4 napisał: > > > > > Edyta Górniak z Dżemem. > > > > COOOOO ???? > > > > > Oddzielnie, rzecz jasna. > > > > Ufff DDD > > Swoją drogą jestem ciekawy, jak by zaśpiewała niektóre kawałki Dżemu. Co by > nie mówić, dziewczyna ma świetny głos. Może i głos ma... ale to byłaby profanacja. Podobna do hymnu na MŚ w Korei (( Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 19:08 emzecik napisał: > > Swoją drogą jestem ciekawy, jak by zaśpiewała niektóre kawałki Dżemu. Co > by > > nie mówić, dziewczyna ma świetny głos. > > Może i głos ma... ale to byłaby profanacja. Podobna do hymnu na MŚ w Korei (( Nie byłaby, a i hymn wcale nie wyszedł aż tak fatalnie. Trzeba być otwartym na nowe interpretacje Odpowiedz Link
beate1 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 19:22 ciekawa jestem, jak by się ubrała do "Whisky", żeby (spróbować) oddać klimat Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 19:35 beate1 napisała: > ciekawa jestem, jak by się ubrała do "Whisky", żeby (spróbować) oddać klimat Nawiązujesz do zdjęcia na okładce Polityki, gdzie widać jej bieliznę? Odpowiedz Link
beate1 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 19:40 nawiązuję do stylu, bo, hmmm, niezupełnie się pokrywa Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:29 O to przecież chodzi, żeby zaśpiewać tę piosenkę w innym stylu. Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:47 Zależy, jak zdefiniujesz piosenkę Odpowiedz Link
beate1 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:49 wszystko można ewentualnie podciągnąć pod środki ekspresji artystycznej, której szaraczki nie są w stanie ogarnąć Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:09 beate1 napisała: > wszystko można ewentualnie podciągnąć pod środki ekspresji artystycznej, której > > szaraczki nie są w stanie ogarnąć Jak to nie? Dopóki artystka śpiewa dla szaraczków, to właśnie szaraczki będą ją oceniać, ja na przykład Odpowiedz Link
beate1 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:15 miałam na myśli raczej takie szaraczki jak ja - nie czujące się adresatami jej radosnej działalności p.s. Niemen powiedział w którymś z wywiadów, że nie podoba mu się to, co dzieje - piosenki na poziomie _______ śpiewane przez słodkie laleczki, które tłumaczą się, że śpiewają akurat to, bo w ten sposób wyrażają siebie i które nawet nie widzą, że takimi wyjaśnieniami same siebie pogrążają Odpowiedz Link
beate1 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:32 > O to przecież chodzi, żeby zaśpiewać tę piosenkę w innym stylu. może w innym, ale niekoniecznie takim, jeśli o mnie chodzi Odpowiedz Link
emzecik Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:27 tranzystor4 napisał: > Nie byłaby, a i hymn wcale nie wyszedł aż tak fatalnie. Trzeba być otwartym > na nowe interpretacje Powiem to delikatnie: na ch.. komu takie interpretacje? Widziałeś miny ludzi na stadionie? A Siebie w lustrze jak spiewała? Ja to widziałem, mina zdziwionego żółwia to mały pikuś )) Oczywiście nie bronię mieć własnego zdania, ale akurat to połączenie nie bardzo mi pasuje. Chocby dlatego, że plastikowa 'gwiazdka' wylansowana przez TV nie może sie równać legendzie Ryśka. To tyle. Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:45 emzecik napisał: > > Nie byłaby, a i hymn wcale nie wyszedł aż tak fatalnie. Trzeba być otwar > tym > na nowe interpretacje > > Powiem to delikatnie: na ch.. komu takie interpretacje? Pytanie retoryczne, jak rozumiem > Widziałeś miny ludzi na > stadionie? A Siebie w lustrze jak spiewała? Ja to widziałem, mina zdziwionego > żółwia to mały pikuś )) A ja nie byłem zdegustowany. > Oczywiście nie bronię mieć własnego zdania, ale akurat to połączenie nie bardzo > mi pasuje. Chocby dlatego, że plastikowa 'gwiazdka' wylansowana przez TV nie m > oże sie równać legendzie Ryśka. To tyle. Od razu legenda... Ostatnio wszystko jest legendą, nawet smak słonych paluszków czy innych precelków. Był po prostu charyzmatycznym piosenkarzem. Zupełnie przypadkiem włączyłem Dżem po EGórniak, a teraz, po tej dyskusji, jestem coraz bardziej ciekawy, w jaki sposób śpiewałaby ich piosenki Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:50 tranzystor4 napisał: > Zupełnie przypadkiem włączyłem Dżem po EGórniak, a teraz, po tej dyskusji, > jestem coraz bardziej ciekawy, w jaki sposób śpiewałaby ich piosenki na telewizyjnej trójce leci taki program: muzyka lączy pokolenia i tam takie miksy robią czasem niezle to wychodzi i ciekawe zestawienia są chociaż niektorzy moga powiedziec,ze to profanacja bo dżem to historia a Gorniak?..niezły glos, ciało, maniery gwiazdy....i nadal szuka siebie... Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:07 anisua napisała: > na telewizyjnej trójce leci taki program: muzyka lączy pokolenia > i tam takie miksy robią > czasem niezle to wychodzi > i ciekawe zestawienia są O, dobrze, że mi mówisz. Nie oglądam telewizji i nawet nie śledzę tego, co się tam teraz dzieje. Może zerknę jak będę u kogoś, kto ma telewizor. > chociaż niektorzy moga powiedziec,ze to profanacja > bo dżem to historia > a Gorniak?..niezły glos, ciało, maniery gwiazdy....i nadal szuka siebie... Mam nadzieję, że prędko znajdzie, bo może wtedy przestanie tak tyć. Byłem ostatnio na jej koncercie i rany boskie... Głosowi to jednak nie zaszkodziło Odpowiedz Link
beate1 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:09 może wtedy przestanie tak tyć. ona chyba jest w ciąży, na ogół wtedy się nie chudnie Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:14 beate1 napisała: > może wtedy przestanie tak tyć. > > ona chyba jest w ciąży, na ogół wtedy się nie chudnie Ona od bardzo dawna jest w ciąży, jeżeli wierzyć plotkom. Brzuch wynikający z ciąży wygląda inaczej; Edytka się roztyła. Odpowiedz Link
beate1 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:17 możliwe, nie widziałam, ani mnie to grzeje, ani ziębi, ale podobno chodzi Ci o jej głos?... Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:26 beate1 napisała: > możliwe, nie widziałam, ani mnie to grzeje, ani ziębi, ale podobno chodzi Ci > > o jej głos?... Wyłącznie głos, bo stanowczo odmawiam wieszania sobie na ścianie jej plakatu Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:28 a tam od razu na ścianie... ale tapetke móglbyś w kompie sobie zrobić.;DDD Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:31 anisua napisała: > a tam od razu na ścianie... > ale tapetke móglbyś w kompie sobie zrobić.;DDD A propos tapetek, widziałaś przezroczyste? files.macbidouille.com/transparent/ Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:40 tranzystor4 napisał: > > A propos tapetek, widziałaś przezroczyste? > files.macbidouille.com/transparent/ WOW)))))) rewelacja ale jak to działa.... Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:43 anisua napisała: > ale jak to działa.... Przypuszczam, że najpierw w pocie czoła robi się właściwe ujęcie aparatem cyfrowym, kadruje, a potem ustawia się jako tapetę. Te ekrany nie są tak naprawdę przezroczyste ) Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:48 tak myślalam, ze to jakaś podpucha)))))))) bo w biurAch, urzedach ,gdzie naprzeciwko ma sie na widoku jakas zgrabna kobitke wszyscy faceci mieliby przezroczyste.. kobiety zreszta tez....by ocenic rywalke albo zerknąc na przystojniaka;D Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:57 anisua napisała: > tak myślalam, ze to jakaś podpucha)))))))) > > bo w biurAch, urzedach ,gdzie naprzeciwko ma sie na widoku jakas zgrabna > kobitke wszyscy faceci mieliby przezroczyste.. Tradycyjny monitor nigdy mi nie przeszkadzał w oglądaniu zgrabnych kobitek. (I to nie jest to co myślisz ) ) Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 22:03 tranzystor4 napisał: Tradycyjny monitor nigdy mi nie przeszkadzał w oglądaniu zgrabnych kobitek. > > (I to nie jest to co myślisz ) ) hmmm...a skąd Ty mozesz wiedziec o czym ja myslę?))))) a rózne mysli krążą mi po głowie;DDDDD Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 22:18 anisua napisała: > Tradycyjny monitor nigdy mi nie przeszkadzał w oglądaniu zgrabnych kobitek. > > > > (I to nie jest to co myślisz ) ) > > hmmm...a skąd Ty mozesz wiedziec o czym ja myslę?))))) > a rózne mysli krążą mi po głowie;DDDDD Gdybym napisał "i to nie jest to, o czym myślę", głupio by zabrzmiało Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 22:26 tranzystor4 napisał: > Gdybym napisał "i to nie jest to, o czym myślę", głupio by zabrzmiało ale coś kręcisz.. to o czym myslisz?) Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 22:30 anisua napisała: > tranzystor4 napisał: > > Gdybym napisał "i to nie jest to, o czym myślę", głupio by zabrzmiało > > ale coś kręcisz.. > to o czym myslisz?) O zgrabnych kobitkach i monitorach, albo o kobitkach na monitorach, sam już nie wiem Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 22:35 noo mozesz jeszcze zamiast o kobitkach i monitorach myslec o monitorach i facetach.. Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 22:36 anisua napisała: > noo mozesz jeszcze zamiast o kobitkach i monitorach > myslec o monitorach i facetach.. Aha, na złość kobitkom, które nie zwracają na mnie uwagi, przerzucę się na facetów Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 22:42 tranzystor4 napisał: > Aha, na złość kobitkom, które nie zwracają na mnie uwagi, przerzucę się na > facetów jak musisz?)))))))) ale moze nie poddawaj sie tak łatwo, co? może za mało sie starasz? przeciez jesli wszyscy faceci tak zrobia ..to co my kobiety bez was zrobimy? Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 22:57 anisua napisała: > > Aha, na złość kobitkom, które nie zwracają na mnie uwagi, przerzucę się na > > facetów > > jak musisz?)))))))) > ale moze nie poddawaj sie tak łatwo, co? > może za mało sie starasz? Na pewno za mało się staram, a dokładniej w ogóle się nie staram, bo nie potrafię. Z drugiej strony, nie spotkałem jeszcze kobiety, dla której chciałoby mi się coś z tym zrobić. To znaczy spotkałem, ale dostałem kosza... Całkiem słusznie zresztą. I już mi się nie chce. > przeciez jesli wszyscy faceci tak zrobia ..to co my kobiety bez was zrobimy? Partenogeneza Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 23:11 tranzystor4 napisał: >> Na pewno za mało się staram, a dokładniej w ogóle się nie staram, bo nie > potrafię. Z drugiej strony, nie spotkałem jeszcze kobiety, dla której chciałoby mi się coś z tym zrobić. To znaczy spotkałem, ale dostałem kosza... Całkiem słusznie zresztą. I już mi się nie chce. jak spotkasz TĘ to będzie Ci sie chciało.... > > przeciez jesli wszyscy faceci tak zrobia ..to co my kobiety bez was zrobi > my? > > Partenogeneza o kurcze.....a gdzie przyjemność??) Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 23:33 anisua napisała: > jak spotkasz TĘ to będzie Ci sie chciało.... Mam nadzieję, chociaż obawiam się, że nie będę w stanie. A jak nie spotkam? Ludzie łączą się w związki bez przekonania, że to z tą jedyną i jest im fajnie. Dlaczego ja tak nie potrafię? > > > przeciez jesli wszyscy faceci tak zrobia ..to co my kobiety bez was > zrobimy? > > Partenogeneza > o kurcze.....a gdzie przyjemność??) Są sposoby Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 29.03.05, 21:14 tranzystor4 napisał: > Mam nadzieję, chociaż obawiam się, że nie będę w stanie. A jak nie spotkam? czasem trzeba uwierzyć, coż zacząc robić dla siebie,zacząc zyć tak jak i manna kobieta z nieba nie spada ja wierze, choc czasem ogarnia mnie zniechęcenie.. ale chwilowe ale dlaczego mialbys nie być w stanie? bo co? > Ludzie łączą się w związki bez przekonania, że to z tą jedyną i jest im fajnie. > Dlaczego ja tak nie potrafię? > > takie małżenstwo z rozsądku? a potem pojawia sie prawdziwa miłośc...i co wtedy.. stracone zycie, niechciane małżeństwo, potem dziecko niezrealizowane plany.. a czy naprawde jest im fajnie? może to poza na zewnątrz, dla znajomych..a w domu...sama rozpacz > > > > przeciez jesli wszyscy faceci tak zrobia ..to co my kobiety b > ez was > > zrobimy? > > > Partenogeneza > > o kurcze.....a gdzie przyjemność??) > > Są sposoby no jasne ,że są.. ale są lepsze.....i ciekawsze)) Odpowiedz Link
anisua Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:14 nie masz telewizora?? nie ogladasz? przytyla? nie widzialam a jesli nawet?... jedni są chudzi , inni nie Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:20 anisua napisała: > nie masz telewizora?? > nie ogladasz? Nie mam i nie oglądam. Marnowałem w ten sposób za dużo czasu, więc pozbyłem się telewizora. Ten sam czas spędzam teraz w internecie ;P > przytyla? nie widzialam > a jesli nawet?... jedni są chudzi , inni nie Przykre trochę to było, bo w dodatku chwaliła się tym urośniętym brzuchem Jednak interesują mnie jej piosenki, a nie zdjęcia, więc może sobie mieć taki brzuch, jaki chce. Odpowiedz Link
emzecik Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:17 tranzystor4 napisał: > A ja nie byłem zdegustowany. Oki. Albo masz baardzo otwarty umysł albo słoń Ci na ucho nadepnął )) Uważam, że hymn jest hymnem jedynie w postaci tradycyjnej i nie powinno się z niego robić 'wariacji na temat' - to nie Brytnej Spirs. > > Oczywiście nie bronię mieć własnego zdania, ale akurat to połączenie nie > bardzo > > mi pasuje. Chocby dlatego, że plastikowa 'gwiazdka' wylansowana przez TV > nie m > > oże sie równać legendzie Ryśka. To tyle. > > Od razu legenda... Ostatnio wszystko jest legendą, nawet smak słonych paluszków czy innych precelków. Był po prostu charyzmatycznym piosenkarzem. Dla Ciebie może i owszem. Lecz dla mnie jest kimś więcej. Tak, był ćpunem... Lecz nie chodzi tu o JAK ŻYŁ tylko JAK CZUŁ. > Zupełnie przypadkiem włączyłem Dżem po EGórniak, a teraz, po tej dyskusji, > jestem coraz bardziej ciekawy, w jaki sposób śpiewałaby ich piosenki Jakbyś włączył Górniak po Dżemie, Twoja ciekawość byłaby mniejsza Odpowiedz Link
beate1 hej emzecik 28.03.05, 21:19 gdzieś, może w Polityce, nie pamiętam dokładnie, był artykuł ze wspomnieniami dzieci i żony Riedla o nim czytałeś może? Odpowiedz Link
emzecik Re: hej emzecik 28.03.05, 21:26 Nie. Nie przypominam sobie. Ale był niedawno artykuł właśnie w którymś z tygodników na temat filmu o życiu Ryśka, który właśnie jest kręcony. Być może to był właśnie ten artykuł bo nie sądzę by Dżem był aż tak nośnym tematem... Odpowiedz Link
beate1 Re: hej emzecik 28.03.05, 21:32 chyba nie czytałam tego tygodnika tamten artykuł był w tonie: jak Riedel poczuł się do roli męża i ojca, był świetny, ale ogólnie rzadko się poczuwał Odpowiedz Link
emzecik Re: hej emzecik 28.03.05, 21:36 beate1 napisała: > tamten artykuł był w tonie: jak Riedel poczuł się do roli męża i ojca, był > świetny, ale ogólnie rzadko się poczuwał No niestety tak już z nim było, że rzadko sie do czegokolwiek poczuwał Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:25 emzecik napisał: > > A ja nie byłem zdegustowany. > > Oki. Albo masz baardzo otwarty umysł albo słoń Ci na ucho nadepnął )) > Uważam, że hymn jest hymnem jedynie w postaci tradycyjnej i nie powinno się > z niego robić 'wariacji na temat' - to nie Brytnej Spirs. Przede wszystkim, hymn jest mazurkiem, czyli nie najpoważniejszą formą muzyczną, jaką można sobie wyobrazić Nie uważam, żeby wariacje na temat hymnu były czymś niewłaściwym. Nie jest to może argument na temat, bo żyjemy w Polsce, ale Amerykanom nie przeszadzają wykonania hymnu w interpretacjach różnych artystów, głównie przy okazji wydarzeń sportowych. A zauważ, że Amerykanie są narodem o wiele bardziej patriotycznym niż Polacy (chodzi mi o patriotyzm w wykonaniu szarych ludzi, a nie akademie ku czci). > > Od razu legenda... Ostatnio wszystko jest legendą, nawet smak słonych pa > luszków czy innych precelków. Był po prostu charyzmatycznym piosenkarzem. > > Dla Ciebie może i owszem. Lecz dla mnie jest kimś więcej. Tak, był ćpunem... > Lecz nie chodzi tu o JAK ŻYŁ tylko JAK CZUŁ. Ech, to że był ćpunem w ogóle nie robi na mnie negatywnego wrażenia. W porządku, mogę się zgodzić, że jako człowiek był bardziej interesujący niż EG, ale nazywanie go legendą wydaje mi się nieco śmieszne. > Jakbyś włączył Górniak po Dżemie, Twoja ciekawość byłaby mniejsza Słuszna uwaga Odpowiedz Link
emzecik Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:34 tranzystor4 napisał: > Przede wszystkim, hymn jest mazurkiem, czyli nie najpoważniejszą formą muzyczną, jaką można sobie wyobrazić Na tym się nie znam. Ale hymn jako symbol jest dla mnie nie do ruszenia.Podobnie jak godło, czy sztandar. > Nie uważam, żeby wariacje na temat hymnu były czymś niewłaściwym. Nie jest to > może argument na temat, bo żyjemy w Polsce, Ba > ale Amerykanom nie przeszadzają > wykonania hymnu w interpretacjach różnych artystów, głównie przy okazji > wydarzeń sportowych. A zauważ, że Amerykanie są narodem o wiele bardziej > patriotycznym niż Polacy (chodzi mi o patriotyzm w wykonaniu szarych ludzi, > a nie akademie ku czci). Co tu mają do rzeczy Amerykanie? > Ech, to że był ćpunem w ogóle nie robi na mnie negatywnego wrażenia. W > porządku, mogę się zgodzić, że jako człowiek był bardziej interesujący niż EG, > ale nazywanie go legendą wydaje mi się nieco śmieszne. To w takim razie kto jest dla Ciebie legendą? Twoje zdanie, Twoja wrażliwość. Ja jednak powtórzę: Rysiek jest legendą dla wielu ludków o określonej wrażliwości, może nieco większej niż u ogółu... Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:42 emzecik napisał: > Co tu mają do rzeczy Amerykanie? No przecież mówię, że nie na temat Istnieją narody, których wrażliwość dopuszcza manipulacje przy hymnie. Moja najwyraźniej również, bo nie poczułem się urażony wykonaniem Edytki. > To w takim razie kto jest dla Ciebie legendą? To trudne pytanie. Nikt nie przychodzi mi na myśl natychmiast. > Twoje zdanie, Twoja wrażliwość. Ja jednak powtórzę: Rysiek jest legendą dla wie > lu ludków o określonej wrażliwości, może nieco większej niż u ogółu... Nie wątpię, bo dla ogółu legendą jest prawdopodobnie Marcin Daniec. Odpowiedz Link
emzecik Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:45 tranzystor4 napisał: > Nie wątpię, bo dla ogółu legendą jest prawdopodobnie Marcin Daniec. Tak jak i dla mnie ;-DDDDDDDDD PZDDR Odpowiedz Link
zoskaanka Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:35 > Co by ni > e > mówić, dziewczyna ma świetny głos. może i ma, tylko spiewać nie umie Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:46 zoskaanka napisała: > > Co by ni > > e > > mówić, dziewczyna ma świetny głos. > > może i ma, tylko spiewać nie umie No taa, ma dziwną manierę, ale trudno zarzucić jej, że nie potrafi śpiewać. Odpowiedz Link
zoskaanka Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 20:57 tranzystor4 napisał: > zoskaanka napisała: > > > > Co by ni > > > e > > > mówić, dziewczyna ma świetny głos. > > > > może i ma, tylko spiewać nie umie > > No taa, ma dziwną manierę, ale trudno zarzucić jej, że nie potrafi śpiewać. żeby umieć śpiewać, to trzeba mieć osobowość, coś powiedzenia, a nie tylko czysto wydawać z siebie dźwięki a Edytka jest pusta Odpowiedz Link
tranzystor4 Re: Muzyka na święta :))) 28.03.05, 21:05 zoskaanka napisała: > żeby umieć śpiewać, to trzeba mieć osobowość, coś powiedzenia, a nie tylko > czysto wydawać z siebie dźwięki > a Edytka jest pusta Ja przez cały czas mówię o technice, a nie o interpretacji. Niestety, w repertuarze Edytki przeważają piosenki, którym zmiana tekstu na "tra la la" nie wyrządzi szkody. W tej chwili przychodzi mi do głowy "Nie opuszczaj mnie" jako jedna z nielicznych piosenek mających dobry tekst i muszę przyznać, że interpretacja Edytki nie jest najgorsza. Odpowiedz Link