Dodaj do ulubionych

Leasing maszyn i urządzeń

15.10.10, 17:56
Witajcie,

Jestem doradcą online Europejskiego Funduszu Leasingowego S.A. Pojawiłem się na tym
forum ponieważ razem z Europejskim Funduszem Leasingowym realizuję kampanię
informacyjną dla wszystkich właścicieli firm zainteresowanych leasingiem środków trwałych.

Jeśli macie jakiekolwiek pytania z tym związane lub prowadzicie działalność gospodarczą i
zastanawiacie się w jaki sposób można skorzystać z leasingu maszyn i urządzeń zapraszam
do dyskusji w tym temacie.

Jestem do Waszej dyspozycji.
Obserwuj wątek
    • agnieszka.femin Re: Leasing maszyn i urządzeń 16.10.10, 23:40
      Witam,
      chcialabym skorzystac z leasingu- chce powiekszyc gabinet kosmetyczny, a co za tym idzie lepiej go wyposazyc. Czy jest mozliwosc wziecia takiego sprzetu? Na jakich zasadach? czy mozna sie umowic z konsultantem na spotkanie?
      • beauty.armonia Re: Leasing maszyn i urządzeń 17.10.10, 14:32
        Na środki trwałe dostaniesz leasing nie blokując sobie zdolności kredytowej.
        Warunki na pewno dostosują do Twoich możliwości...
        ale o szczegółach to pewnie musisz rozmawiać z konsultantem..
      • efl_doradca_online Re: Leasing maszyn i urządzeń 18.10.10, 21:04
        agnieszka.femin napisała:

> czy mozna sie umowic z konsultantem na spotkanie?

Witam,
        spotkanie czy choćby kontakt z konsultantem na pewno da Pani wiele korzyści, a nie kosztuje nic przecież. W stopce znajdzie Pani link do formularza kontaktowego do doradców EFL, którzy mogą się z Panią spotkać, przedstawić ofertę czy wytłumaczyć niejasności.
        Jeśli posiada Pani jakiekolwiek pytania związane z leasingiem, proszę także śmiało zadać je mnie na forum, postaram się odpowiedzieć w miarę mojej wiedzy.

pozdrawiam,
        • beauty.armonia Re: Leasing maszyn i urządzeń 19.10.10, 13:00
          Oboje (jesteśmy rodzicami)pracujemy.Córka od niedawna pracuje.Chcielibyśmy pomóc w wzięciu leasingu na otwarcie własnego gabinetu.Jakie są możliwości?
          W link weszłam,ale wniosku na razie nie wysyłam.Może trochę ogolnych oinformacji tutaj się dowiem?
          • efl_doradca_online Re: Leasing maszyn i urządzeń 20.10.10, 15:28
            beauty.armonia napisała:

> Oboje (jesteśmy rodzicami)pracujemy.Córka od niedawna pracuje.Chcielibyśmy pomó
            > c w wzięciu leasingu na otwarcie własnego gabinetu.Jakie są możliwości?
            > W link weszłam,ale wniosku na razie nie wysyłam.Może trochę ogolnych oinformac
            > ji tutaj się dowiem?

Witam,
            przede wszystkim prosiłbym o określenie jakiego rodzaju gabinet to miałby być, medyczny, weterynaryjny, jakiegoś rodzaju biuro...?
            Druga ważna sprawa to kwestia założenia działalności gospodarczej, Pani pisze, że Państwo pracują, leasing może być podjęty w ramach działalności gospodarczej(firmy, spółki).
            Prosiłbym także o sprecyzowanie pytania, o jakie dokładnie możliwości Pani pyta (finansowe, czasowe, produktowe), abym mógł w pełni odpowiedzieć na Pani pytanie.
            pozdrawiam,
          • porciait Re: Leasing maszyn i urządzeń 07.11.10, 08:54
            Lekarze,czy też stomatolodzy mają rózne udogodnienia przy braniu leasingu.
            Przecież są ,,firmami"pewnymi i spłacalnymi.
            Czy córka musi wykazać dochody?Pewnie tak chociaż z ostatnich sześciu miesięcy.
            • porciait Re: Leasing maszyn i urządzeń 07.11.10, 08:58
              Zapomniałam napisać,że jest również procedura uproszczona jeżeli bierze się środki trwałe w leasing do 200 tys.
              Tak było trzy lata temu.Teraz może ta kwota wzrosła.
              Najlepiej zapytać bezpośrednio konsultanta lub w firmie.
              Powodzenia
              • efl_doradca_online Re: Leasing maszyn i urządzeń 09.11.10, 23:23
                porciait napisała:

> procedura uproszczona

Witam,
                w wielu przypadkach, w zalezności od przedmiotu leasingu, czy ukierunkowania oferty do konkretnego środowiska przedsiębiorców, bądź sytuacji w gospodarce, EFL uruchamia niejednokrotnie uproszczone procedury udzielania leasingu.
                Ale trudno mówić, aby standardowo uproszczona procedura na niezmienionych warunkach obowiązywała stale.
                W celu uzyskania aktualnych informacji o uproszczonych procedurach najlepiej porozmawiac o tym z konsultantem przy omawianiu warunków umowy.

W chwili obecnej mogę wskazac Państwu, aby zwrócili Państwo uwagę na procedurę Euromed i jej uproszczone zasady.

pozdrawiam,
            • onelupa Re: Leasing maszyn i urządzeń 08.11.10, 11:21
              pewnie mloda pani lekarz przed otwarciem gabinetu miala juz wiele stazy, a wiec dochod posiadala, tylko wlasnie czy to straczy bo faktycznie lekarze to wlasnie pewni partnerzy w biznesie, poniwaz zawsze posiadaja dobre dochody.
            • efl_doradca_online Re: Leasing maszyn i urządzeń 09.11.10, 22:34
              porciait napisała:

> Lekarze,czy też stomatolodzy mają rózne udogodnienia przy braniu leasingu.
              > Przecież są ,,firmami"pewnymi i spłacalnymi.
              > Czy córka musi wykazać dochody?Pewnie tak chociaż z ostatnich sześciu miesięcy.

Witam,
              jednym z "warunków" czy parametrów analizowanych przy możliwościach podjęciu leasingu jest czas prowadzenia działalności gospodarczej, i tu warunkiem jest minimum 6 miesięczny okres prowadzenia działalności. Firma także musi być zdolna opłacenia miesięcznych opłat wynikających z podjętego leasingu.

pozdrawiam
        • agnieszka.femin Re: Leasing maszyn i urządzeń 19.10.10, 19:48
          Dziekuje, z pewnoscia skorzystam z pomocy konsultanta.

Ponawiam pytanie, czy mozna wziac w leasing wyposazenie do gabinetu kosmetycznego?
          • efl_doradca_online Re: Leasing maszyn i urządzeń 20.10.10, 15:23
            agnieszka.femin napisała:

> Ponawiam pytanie, czy mozna wziac w leasing wyposazenie do gabinetu kosmetyczne
            > go?

Witam,
            Leasingiem można objąć również wyposażenie gabinetu kosmetycznego jak i
            biura. Dotyczy to nie tylko mebli ale i sprzętu IT.

pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka