Dodaj do ulubionych

Jak uniknąć spreadów walutowych?

30.01.11, 12:57
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: shakal Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.metrolink.pl 30.01.11, 15:08
      W takich opracowaniach zawsze mnie śmieszy że nie wspomina się o kosztach tych przelewów. Między 30 a 100zł i dodatkowo może być opłata za przyjęcie w banku docelowym. Sumując razem wychodzi drożej niż spread w dowolnym banku.
      • Gość: paddy Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.molloyproperties.com 31.01.11, 10:33
        @shakal: sam korzystam z Currency Fair i za przelew place 10 PLN - to jest calkowity koszt. 30 - 100 to bank mnie kiedys kasowal. nie jest to mile zwlaszcza jak przelewasz nieduze kwoty!
      • Gość: Karolina Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.icpnet.pl 19.02.12, 22:35
        jesli chcecie unikać spreadów to polecam wymianę w kantorze internetowym. sama kupuję walutę w kantoria.com nie placę prowizji, nie place za przelew i nie ma w regulaminie mowy o karach (bo tu czytam ze mozna sie na to natknąć). jestem zadowolona wiec mogę śmialo polecić.
    • japoni1 Jak uniknąć spreadów walutowych? 30.01.11, 17:43
      Korzystam z internetowykantor.pl. Kurs na pewno lepszy niz w banku chociaz nie tak dobry jak chociazby w niektorych kantorach. Plus taki ze nie trzeb asie ruszac z domu.
      • z17 Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? 28.02.11, 18:32
        internetowykantor.pl działa błyskawicznie i za darmo z większością kont walutowych w dużych bankach , ale dobre kursy maja tylko na USD i EUR. Spread na franku jest ponad 6 groszy, to jest za dużo. Różnica w stosunku do tradycyjnego kantoru rzędu niecałe 1,3 grosza mnie kompletnie nie jara, bo żeby spłacić ratę muszę jeszcze ponieść koszt przelewu sepa, albo stracić czas na wypłatę waluty w gotowce i zaniesienie jej do kasy mojego banku (jest spoza tych dużych) .
    • Gość: oszczędny Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 11:03
      Pracuje w UK i do tej pory wysyłałem pieniądze do domu poprzez bank ale kurs był dla mnie średnio korzystny. Od dwóch miesięcy korzystam z tego Currency Fair i jest korzystniej ;)
    • Gość: Kama e-kantory IP: *.prenet.pl 26.02.11, 13:56
      Mamy 21 wiek i dzisiaj juz prawie wszystko jest elektroniczne wiec im szybciej e-kantory zastąpią tradycyjne tym lepiej. Ludzie którzy pisza że lepsze są kantory tradycyjne niech sobie przypomna kolejki w bankach kiedy nie było bankowości elektronicznej, bankomatów i wpłatomatów. Pamietajcie czas to równiez pieniądz a w przypadku e-kantorów czas dostepu do usług jest wprost proporcjonalny do szykosci internetu. Pozdrawiam.
      • Gość: Marzyciel Re: e-kantory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 14:40
        Dobra wiadomość dla emigrantów
      • Gość: MAriusz Re: e-kantory IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.16, 23:29
        Ale przedtem miałeś szacunek do pieniądza. Wiedziałeś że zarobiłeś X i poza to więcej nie wydasz. Teraz idziesz do sklepu i bezmyślnie napierdzielasz kartą . A potem : O mój boże to ja mam kilka tysięcy debetu na koncie. Bank ma nas w dupie .
    • Gość: jarecki Re: Bezpieczeństwo w cinkciarzu IP: *.bb.online.no 23.07.11, 17:42
      czytaj uważniej tekst...
    • Gość: pakero wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.promax.media.pl 04.08.11, 15:34
      a ja załozyłem sobie konto na Cinkciarz.pl z jednego powodu...oni nie pobieraja prowizji w wysokosci 0,2% tak jak Walutowat.pl i jestem zadowlony.Poczatkowo miałem obawy....lekka niepewnosc czy pieniążki wpłyna na moje konto zlotowkowe,gdyz kwota 2 tys euro nie jest dla mnie mała kwotą. Wczoraj ok 11 przelałem euro, dziś rano ok 8 dostałem smsa, ze PLN popłyneły na moje konto....w sumie dostalem 2 smsy iformujące mnie, że pieniadze w euro zostały zaksięgowane i ten dzisiaj, ze pln przelano na konto zlotówkowe. W kantorach kurs na tablicy 3,92 za 1 euro, ja dostałem 4,017, niby róznica niewielka ale panowie w kantorze nie chcieli dać dużo wiecej wiec jestem na malym plusie. ogolnie jestem zadowolony. Na dzien dzisiejszy polecam cinkciarza, fajny portal oby sie tylko nie popsuli.
      • Gość: Kasjer Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 19:21
        Pan chyba nie wie ile zaplacil do konca za opercje ,gdyz banki od takich transakcji pobieraja prowizje,prosze sprawdzic konto,to bedzie wiadomo ile kosztowała taka opercja.Do tej pory nie ma banku ktory robi operacje kupna -sprzedazy za darmo.
        • Gość: Bolo2005 Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.adsl.alicedsl.de 31.12.13, 16:19
          To prawda. W PKO pobrano mi prowizję w wysokości 8 PLN. Pozatym w PKO kurs euro jest mniej korzystny. Jednak na Cinkciarz.pl prowizja w wysokości 50 PLN pożera cały zysk z lepszego kursu €. Nie widzę żadnych korzyści z korzystania z tej strony. Nie wróżę też specjalnych sukcesów temu portalowi chyba, że posłuży do prania brudnych pieniędzy. Niestaty nie mam takowych.
          Pozdrawiam.
          • Gość: meg Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.14, 14:35
            ja zawsze korzystam z wymiany w pko bp bo mam zaufanie. Kursy sa spoko, a przynajmniej jest pewnie. Kantorom internetowym nie ufam
      • Gość: Easy rider Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 09:11
        Daj spokój z ta pseudo reklama Cinkciarz.pl . Jak dla mnie to proponuje odpuscic sobie ten serwis . Karta cinkciarz to karta banku BZWBK,ktora mozna sobie kupic na allegro , niestety klient dowiaduje sie o tym dopiero po otrzymaniu karty . Ja zapłacilem , otrzymałem karte , niestety BZWBK ma takie narzedzie że nie można zarejestrowac tej karty w banku ,a trzeba to zrobić aby sprawdzac saldo. Pin dostarczony z kartą nie chciał działac , po czym karta została zablokowana . Po licznych interwencjach stratą czasu i pieniedzy na telefon , zaproponowano mi zakup nowej karty za 15 zł . Ogólnie to odradzam ten serwis jak i bank , bo błędy w komunikacji tych 2 firm są dla mnie kuriozalne. Co do prowizji o których piszesz w walutoamcie są dolicznae ,a w cinkciarzu kupujesz walute z prowizją i nie wiesz w jakiej wysokosci jest ta prowizja . Więc odpowiedz który serwis jest lepszy wystarczy zadac sobie samemu
      • Gość: cinkciarz Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 19:33
        Spytaj sie w swoim banku ile pobrano Tobie za tą operacje ,popros o wydruk za dany m-c.
      • Gość: artur Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.w2-4.abo.wanadoo.fr 08.11.12, 12:54
        czytalem sporo na forach o opoznienich w cinkciarz.pl. W ostatnich miesiacach nie mialem problemu z realizacja, na prawie dziesiec transakcji, jedna byla opoznionaale bylo to w czasie zaduszek. reszta zrealizowana w przeciagu 24 godzin. W porownaniu z innymi internetowymi kantorami mieli lepsze kursy (na ich glownej stronie sa podane kursy ale dla tranzakcji przy zakupie minimum 50,000 jednostek waluty, wiec przy mniejszych kwotach kursy sa nieco wyzsze). Tranzakcje sa latwe w obsludze w porownaniu do np. fritz'a. Polecam

• 20irena Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl 02.02.15, 02:27
        Uwaga na Cinkciarz .pl. Jeżeli się pomylisz i chcesz wycofać zlecenie to nie możesz tego zrobić. Jesteś szantażowany i musisz zapłacić 100 zł kary .W innych kantorach tego nie ma. Taka radoch mnie spotkałała musiałam wykonać zlecenie z dużą stratą. Jedno kliknięcie to kosztuje 100 zł. tak jak w " Pobieraczku.pl" jak ktoś to pamięta. Konkurencja jest duża i nie trzeba u nich wymieniać waluty. Ja korzystam z e-kantoru " Wymieniaj taniej.pl " Kantor ekspert i jestem bardzo zadowolona. Przelew jest w ciągu 10min.
        • Gość: stan10 Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.play-internet.pl 01.08.15, 09:37
          czytałaś regulamin, więc o co chodzi?
    • Gość: umo Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.unknown.vectranet.pl 05.08.11, 00:23
      Co definitywnie przekreśla cinkciarza ?
      Odp. Rozdział III, paragraf 6, pkt. 3 regulaminu, który brzmi następująco:
      "W przypadku kiedy Użytkownik nie dokona wpłaty w terminie określonym w pkt 1/ powyżej, będzie to traktowane jako odstąpienie od zlecenia transakcji. CINKCIARZ.PL wyśle powiadomienie e-mailem na wskazany przez Użytkownika adres e-mailowy o odstąpieniu od przyjęcia transakcji do realizacji. CINKCIARZ.PL ma prawo do naliczenia kary umownej w wysokości 10% wartości transakcji."
      Mimo zapisu w tym samym regulaminie :
      Rozdział II, paragraf 3, pkt. 3
      "Korzystanie z Portalu CINKCIARZ.PL jest nieodpłatne, z wyjątkiem zawierania umów o dostarczanie informacji o rynku kapitałowym i pieniężnym."
    • Gość: matiu Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.play-internet.pl 14.09.11, 01:19
      Od jakiegos czasu zastanawiam sie czy nie zaczac sprzedawac waluty przez wlasnie cinkciarza tylko boje sie ze mnie wyroluja w jakis sposob bo wymieniam dosc duze kwoty rzedu 70 tys dolarow. Troche nerwuwka jest ale w koncu jestesmy w 21 wieku jak ktos wyzej napisal i trzeba bedzie sie przelamac.
      • misio4u Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? 10.10.11, 00:04
        Mam ten sam problem. Oferte maja dosc korzystna, specjalnie zalozylem juz konta w bankach ktore maja darmowe przelewy do nich ale wciaz mam obawe czy przy wiekszej kwocie istnieje ryzyko ze mnie jakos wyroluja. Idac do tradycyjnego kantoru pieniazki ida z reki do reki, tyle ze trzeba miec taki kantor w zasiegu tej reki a z cinkciarzem mozna robic interes z dowolnego miejsca na ziemi oby tylko internet byl...
        • Gość: centralpark Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: 193.138.110.* 13.10.11, 12:50
          zapraszam do otworzenia konta z możliwością tansakcji walutowych online po kursie forexowym (tylko firmy i instytucje wymiana powyżej 1tys euro lub równowartość w innej walucie), dla zainteresowanych mail: jarope@wp.pl
    • Gość: pko24 Cinkciarz Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.centertel.pl 16.09.11, 18:53
      Taa..Chyba jesteś z Cinkciarza. Na drugi dzień przelewają nawet do rekomendowanych (WBK) banków (zawsze na O/N) zarobią. Wczoraj spóźniłem się z ratą dzięki temu.

Pani mówi, że tak w obie strony jest przelew "online",
      ale między przelewami Pani ma 8h roboczych na administrację
      i z nich korzysta zgodnie z regulaminem.

A spready na stronie głównej to też fikcja, + 2 grosze trzeba dołożyć (po 1 w każda stronę na CHF) dla kwoty 3tys pln.

Zgodnie z regulaminem. Zrobiesz transakcję i przelew o 16:01 w czwartek to możesz dostać zwrotnie kasę w poniedziałek, pani kliknie wyślij o 9:01 w pon (czwartek 29min+piątek 7h 30min+ 1min w poniedzialek) i wszyscy szczęśliwi :-(
      • Gość: Tez Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.5-1.cable.virginmedia.com 18.11.11, 12:30
        jestem w UK. Do wymiany walut polecam currency fair... Jeśli się nikomu nie spieszy. Dla przykładu, pieniądze wysłane do currency fair w poniedziałek z brytyjskiego barclays, trafiają do nich na konto po 2-3 dniach roboczych. Status "pending" przez 2-3 dni... Błyskawiczna wymiana. Wypłata środków - środa godzina 14. Piątek godzina 12, środków na koncie jeszcze nie ma. Obracają sobie walutą. Ogólnie dobry serwis, ale tak jak piszę - dla cierpliwych. Jeśli ktoś musi błyskawicznie zapłacić ratę, polecam grosik.co.uk. 4 funty za wymianę, spready znośne.
        Każdy musi na tym w jakiś sposób skorzystać ;]
      • Gość: kak Cinkciarz Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.icpnet.pl 06.02.12, 00:00
        to ja w takim razie szczerze polecam kantoria.com, tam wymieniam i nie spotkałem się z czymś takim.
    • Gość: Wicher Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: 109.76.182.* 08.12.11, 14:31
      Juz myslałem o zalożeniu u nich konta. Jednak po sprawdzeniu Waszych opinii, szczególnie o tych "karach" za ktore można stracić tysiące, to jednak mój sceptycyzm przeważył. Jednak im z góry podziekuję. Pofatygować sie do odpowiedniego kantoru teraz trzeba i tyle. Dzieki za info Wszystkim przedmówcom.
    • kajkej Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl 10.12.11, 10:33
      o kurcze! kary??? ja jestem trochę noga w sprawach finansowych, ale ostatnio pierwszy raz wymieniłam na stronie kantoria.com i też odwaliłam babora bo źle wypełniłam dane do przelewu (wpisałam zły adres). ale nie naliczyli mi zadnej kary!!!! mało tego - napisali tylko do mnie, co musze na przyszłość zmienić, jeszcze pokierowali mnie co mam zrobić! Ale mnie zastrzeliliście z tymi karami!!!! szczerze mówiąć to była moja pierwsza wymiana waluty w sieci i myślałam zeby potestować inne takie kantory tak dla porównania, ale chyba zostanę przy kantorii bo serio szybko i bardzo miło załatwili całą wymianę.
      pozdrawiam Was!
    • grzegorzkurny Jak uniknąć spreadów walutowych? 16.12.11, 14:53
      Ja wymieniam na Fritzexchange.pl co prawda mają konta tylko ING ale na dniach wprowadzą Alior
      koszty przelewów do innych banków są małe 5 zł EUR 10 zł inne waluty.
      Kiedyś wymieniałem na cinkciarzu ale opłaty za przelewy mają wysokie. A niedawno wymieniałem w Pomarańczarni i nie zrobili na mnie dobrego wrażenia.

W pomarańczarni jak i we fritzexchange wymieniałem przez ING we fritzu trwało to może 10 min a w pomarańczarni 2,5 godziny po moim telefonie.
      • Gość: piotrek Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.icpnet.pl 16.01.12, 21:43
        ja franki kupuję w kantorze internetowym na stronie www.kantoria.com. do mojego banku (PKO BP) mają bezppłatne przelewy, ale z tego co wiem to do wielu innych też. porównywałem ceny waluty i chyba mają najtaniej a jeszcze dodatkowo można dostać rabat jak się spłaca raty kredytu. Póki co wypracowałem sobie juz rabacik na marżę więc jestem zadowolony. no i nie musze chodzić po kantorach ani w banku walczyc o "drobne" franki bo nigdy nie mieli końcówki.
      • Gość: waluciarz Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 14:40
        mam konto w bre banku i waluty wymieniam we fritzu, płacę 5 zł za przelew, ale i tak wychodzę na plus, choćby dla 40 zł oszczędności nie zamierzam dłużej wymieniać w banku i zostawiać im tej kasy
    • Gość: Radzianek Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 18:43
      A ja uważam że opcja w której oni pokazują Ci co masz SKOPIOWAĆ!! do przelewu jest opcją wystarczającą i generalnie naprawde trzeba być mało inteligentnym żeby się pomylić przy kopiowaniu.
      Generalnie opcja Cinkciarza działa jak należy w przypadku Banku Millenium. 3 transakcje. Na każdej zaoszczędzone (w porównaniu do kursów kantorowych) około 350 zł. Pieniądze zawsze w tym samym dniu na moim koncie, mimo że np w dniu dzisiejszym przelew wychodzący robiłem dopiero po godzinie 15:00!!. Nie rozumiem czemu ludzie krzyczą że kary jakaś firma pobiera. Pobiera bo ma taką polityke, raczej powinniście się zapytać czemu nie potrafię skopiować dobrze informacji!!
    • Gość: Olunia Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 25.01.12, 00:12
      Odradzam ten internetowy kantor!!! 23.01- przesłałam złotówki, a do końca dnia 24 stycznia nie mogę wypatrzeć euro na swoim rachunku. Już o godz. 16,31 nie można zastać żadnego konsultanta w pracy (przy telefonie). Obsługa BARDZO NIEMIŁA!!! A GDZIE SĄ MOJE PIENIĄDZE?????
      OMIJAJCIE TEN KANTOR SZEROKIM ŁUKIEM.
    • Gość: Antek Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.12, 15:56
      Po co się bawić w jakieś szwaby typu fritz jest dużo ciekawych pewnych polskich kantorów. A ten filmik instruktarzowy na ich stonie po niemiecku to totalna żenada mało co z krzesła nie spadłem jak to zobaczyłem :)
    • Gość: gty Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: 195.254.139.* 09.02.12, 21:52
      Nie polecam. Obsługa arogancka i nastawiona na wyzysk człowieka. Drakońskie kary za nie zrealizowanie transakcji. Pierwszy raz spotkałam się z takim regulaminem kantoru i z tak okropnie niemiłą obsługą. Telefonów nie odbierają ale jeśli mają w tym interes to potrafią telefonować do klienta(nawet kilka razy dziennie z różnych numerów) po to aby wymusić wpłatę kary.
    • Gość: kockodo Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.02.12, 22:29
      Ludzi no pomyślcie trochę skoro nie mają prowizji od transakcji to z czego ten serwis się utrzymuje? musi być jakiś zarobek no i wynika z wypowiedzi że jest z kar
      • Gość: Kaśka Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.hosts211.ostrowski.pl 14.02.12, 18:35
        a nie pomyślałeś że ich zysk wynika z różnic kursowych?? Jeeśli chodzi o kary, to każdy kto zakłąda konto musi zaakceptować regulamin, w ktorym wyraznie jest napisane za co i w jakim przypadku jest kara. za niezrealizowana transakcje jest kara!!!! tylko i wylacznie. skoro ktos zawiera transakcje, to chyba logiczne, ze musi ja zrealizowac. nie rozumiem niektorych tu wypowiedzi, ja nie mam zadnego problemu z wymiana na stronie cinkciarz.pl. DLA MNIE NAJWAZNIEJSZE, ZE NIE SA POBIERANE ZADNE OPLATY!
        • Gość: Gosc Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: 194.82.14.* 20.02.12, 19:13
          a co zrobisz gdy ktos zlosliwy podszyje sie pod ciebie i w twoim imieniu zawrze transakcje o duza sume? bedziesz placic kare?
    • Gość: alex Re: Jak uniknąć spreadów walutowych? IP: *.hosts211.ostrowski.pl 14.02.12, 18:39
      a konsultanci to nie ludzie??? moze mają spać w pracy, najlepiej przy włączonym komputerze i dzwoniącym telefonie?? ha ha
    • Gość: marika w. Re: Bezpieczeństwo w cinkciarzu IP: *.hosts211.ostrowski.pl 14.02.12, 18:41
      ? Hasło musi posiadać od 8 do 15 znaków. Minimalnie jedną cyfrę i jedną dużą literę.

nie rozumiem?
    • Gość: nie mam kasy Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.hosts211.ostrowski.pl 14.02.12, 18:45
      lepiej Ty sie walnij w łeb! co ma laleczka do kary? pewnie nic! przeciez napewno nie ona podejmuje decyzje odnośnie kary! pewnie jest jakis szef, czy szefowa, ktoa takie decyzje podejmuje.

a tak na marginesie, to sie ciesz, ze "laleczka" zalatwila Ci 1000 zł, bo powinienes / powinnas dostać 4000 euro kary !!! (zgodnie z regulaminem)
    • Gość: Andrzejek Re: wymieniłem euro w Cinkciarz.pl IP: *.hosts211.ostrowski.pl 14.02.12, 18:46
      Jeżeli zawarłeś z nimi transakcję, tzn że zaakceptowałeś regulamin. Czy się mylę????
    • Gość: munk Ja unikam spreadów walutowych z inkantor.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 19:51
      Hej ja tam polecam spłatę z inkantor.pl
      Super ceny i stworzone przez ludzi kredytobiorców.
      Zresztą samo poczytajcie sobie o inicjatywie kupfranki.pl

youtu.be/IiXph_1U6wc
      • Gość: EPIO Re: Ja unikam spreadów walutowych z inkantor.pl IP: *.play-internet.pl 22.02.12, 20:21
        GENERALNIE NA SERWIS NALEŻY UWAŻAC, JA JESTEM BARDZO NIE ZADOWOLONY TYM RAZEM, WCZESNIEJ OK, TERAZ TRAGEDIA, POZATYM JAK NIE ZAPLACISZ IM TO NALICZAJA KARE 10% TRANSAKCJI NAWET W KROTKIM CZASIE NIE MOZNA ANULOWAC. TRAGEDIA, PROPONUJE POCZYTAC OPINIE NA OPINEO ITP
        • Gość: ff Re: Ja unikam spreadów walutowych z inkantor.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 21:47
          Rozumiem że tak to jest w cinkciarzu nie w inkantorze?
      • Gość: out a ja nie IP: *.icpnet.pl 23.02.12, 16:37
        autoryzacja sms to tylko utrudnianie życia. zeby cos bylo bezpieczne nie musi byc upierdliwe i oplaty mają z kosmosu. zamiast ułatwiać system wymiany to siedzą na forach i klepią reklamowe wpisy o bezpieczeństwie.
        • Gość: widać Re: a ja nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 20:24
          Jak piszesz tak pewnie i robisz. Rozumiem że to zazdrość z odrobiną bezsilności.
          Co do tej autoryzacji sms to faktycznie utrudnia życie nawet kilku milionom Polaków korzystających z banków internetowych w tym mi.

Ale wiesz co, jak sobie tak moim laickim okiem popatrzyłam na to co zdolni ludzie wyczyniali w Necie na oficjalnych Rządowych nie tylko RP podczas sprawy ACTA, to ja nawet oczekuję że banki będą mi "utrudniały życie" smsami, jednocześnie dbając o moją kasę.
          A jak uważasz że to upierdliwe to gratulacje świadomości.
          Co do opłat to każdy sobie powinien porównać np. www.strefawalut.pl
          Polecam myślącym. Głupi się nie liczą bo i tak wiedzą lepiej.
    • alexon19 Rpread 07.03.12, 14:57
      Witam , zawsze będzie jakiś spread bo to jest często jedyny zarobek pośrednika w wwymianie walut, kantory internetowe mogą konkurować bo nie mają kosztów stałych w postaci wynajmu pomieszczenia i ich koszty są mniejsze dlatego mogą schodzić z własnej prowizji na rzecz mniejszego spreeadu
    • Gość: Fritz Exchange Re: a ja nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 15:11
      Szanowny Panie @korzystający, jeśli chodzi o Fritz Exchange, to jesteśmy polską platformą wymiany walut z siedzibą Spółki w Krakowie. Legitymizujemy się wpisem do rejestru działalności kantorowej NBP, którego kopia znajduje się na naszej stronie internetowej. Dokładamy wszelkich starań by nasze usługi były rzetelne i profesjonalne, natomiast ceny walut jak najbardziej konkurencyjne. Dlatego na stronie głównej znajduje się tabela aktualnych kursów transakcyjnych, gdzie na bieżąco można śledzić zmiany, a także sprawdzić ceny poszczególnych walut.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka