Gość: tatax2 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 18:49 :) Fajnie, skorzystam!!! Mama zostanie z dzieciakami i teściową, a ja se śmignę posurfować do Portugalii! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Dłuższy macierzyński i ojcowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 20:30 mnie pracodawca zwolnił jak się dowiedział że jestem w ciąży i nic nie mam z macierzyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpitt Re: Dłuższy macierzyński i ojcowski IP: *.pjwstk.edu.pl 09.10.11, 22:37 nie udawaj "palanta" i poczuj jak smakuje Prawdziwe Wyzwanie. Bądź Ojcem. I cieszę się, że ktoś nareszcie używa prawidłowej nazwy. URLOP OJCOWSKI.A nie "tacierzyński" - co za pinda wymyśliła ten neologizm. Matka - i urlop "macierzyński", Ojciec - i urlop "ojcowski". Jeśli przyjąć "logikę" odmiany od "tata" -" tacierzyński" to "mama" - "mamusiński" - per analogiam. Pewnie żadna z matek nie chciałaby być na urlopie "mamusińskim". To tyle. A rano idę na spacer z wnukiem. Do przedszkola (zamiast joggingu). A co? No, potem do pracy - dla dobrego "samopoczucia" - bo nie dla pieniędzy ;-) To świetnie robi na dobre samopoczucie ;-P Pozdrawiam wszystkich Ojców i Dziadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpitt Re: Dłuższy macierzyński i ojcowski IP: *.pjwstk.edu.pl 09.10.11, 22:40 sorry, odpowiedź była do "tatax2" - jakoś system nie uwzględnił funkcji "odpowiedz". Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek-lipski Za krotki urlop ale sygnal i poczatek. IP: 62.159.49.* 10.10.11, 06:37 System urlopu dla matek i ojcow jak w Niemczech bardzo prosze.Cieszy mnie ze PO i RP wygraly.Dobry poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec123 Dłuższy macierzyński i ojcowski IP: *.124.10.53.szara.net.pl 28.11.11, 12:00 Hej polecam zajrzeć na nowy portal: www.urlopojcowski.info ! Porady prawne, ciekawe artykuły i kalkulator urlopu ojcowskiego i macierzyńskiego :) Mi się przydały :) Odpowiedz Link Zgłoś