Dodaj do ulubionych

Ok, średnia krajowa już na oślej

26.11.13, 18:28
forum.gazeta.pl/forum/w,396,148236274,148236274,Graficznie_bedzie_srednia_krajowa.html
Teraz możemy porozmawiać o minimalnej stawce godzinowej 10 zł.
Dziś ludzie z racji wyboru, albo kraść albo pracować pracują za 2 zł za godzinę albo i nawet mniej.

"O take Polske".
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 18:30
      Źródło?
      • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 18:32
        humbak napisał:

> Źródło?

Gazeta Wyborcza.
        • wasilko Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za friko 26.11.13, 18:46
          Źródło:
          Też Gazeta Wyborcza
          metromsn.gazeta.pl/Portfel/1,126512,14976724,Moje_osiem_godzin_na_straganie___reporterka__GW__w.html?as=2
          • remez2 Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 26.11.13, 18:49
            Odbywają bezpłatne staże np. w KPRM.
            • wasilko Ale jest światełko w tunelu 26.11.13, 19:01
              Bo, np. Pan Prezes Grad zarabia ok 100 koła na miesiąc, to wychodzi przy 176 godzinach pracy około 568 PLN/h.
              Reporterka w powyższym reportażu za 8 h dostała 0 (słownie:zero) PLN, czyli o PLN/h.
              Średnio każde z nich zarobiło 284 PLN/h.

Nooooooooo... tak dobrych stawek za godzinę pracy to na żadnym zmywaku w Londonie nie idzie zarobić.
              Zielona Wyspa...
              • remez2 Re: Ale jest światełko w tunelu 26.11.13, 19:05
                Miesięczne zarobki w Polsce!
                Prezes Comarchu 1 000 000 zł
                Prezes TU EUROPA 725 000 zł
                Prezes TVN 610 000 zł
                Prezes PEKAO 525 000 zł
                Prezes Cinema City 400 000 zł
                Prezes Wawelu 370 000 zł
                2 000 pracowników marketu razem
                zarabia miesięcznie 3 200 000 zł
                Łącznie: 6 780 000 zł
                Średnia: 6 780 000 zł/2006 osób
                ok. 3 400 zł
                Średnia płaca w Polsce wynosi 3 400 zł/miesięcznie
                Już wiesz dlaczego?
                (źródło - www sieć)
          • volupte Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 26.11.13, 18:59
            Skoro tak lubią..
            • wasilko Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 26.11.13, 19:02
              Uwielbiają. Tylko po jaką cholerę pracodawcy niektórym pracownikom ręce ucinają?
              • volupte Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 26.11.13, 19:23
                A dużo znasz takich wypadków? Regulanie zamiast wypłaty?
                • chateau Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 26.11.13, 19:26
                  Pewnie, że zna, tysiące. Sami by napisali, ale wiesz pan, bez rąk kiepsko się pisze ;-)
                • wasilko Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 26.11.13, 19:30
                  A co? Nieregularne obcinanie rąk jest lepsze od wypłaty?
              • man_sapiens Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 26.11.13, 22:09
                > Uwielbiają. Tylko po jaką cholerę pracodawcy niektórym pracownikom ręce ucinają?

Pewnie z tego samego powodu, dla którego 80% firm jest okradane przez swoich pracowników.
                • remez2 Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 26.11.13, 22:16
                  man_sapiens napisał:

> > Uwielbiają. Tylko po jaką cholerę pracodawcy niektórym pracownikom ręce u
                  > cinają?
                  >
                  > Pewnie z tego samego powodu, dla którego 80% firm jest okradane przez swoich pr
                  > acowników.
                  Niektórzy twierdzą, że 103 %.
              • sverir Re: Dodam jeszcze do Hummera,że pracują też za fr 27.11.13, 00:04
                > Uwielbiają. Tylko po jaką cholerę pracodawcy niektórym pracownikom ręce ucinają

Bo pracownicy kradną.
        • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:32
          Możesz jaki link?
          • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:34
            humbak napisał:

> Możesz jaki link?

Choćby o zawijaniu krówek w papierki. Artykuł bodajże z tego tygodnia.
            • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:42
              hummer napisał:

> humbak napisał:
              >
              > > Możesz jaki link?
              >
              > Choćby o zawijaniu krówek w papierki. Artykuł bodajże z tego tygodnia.

wyborcza.pl/1,87648,14968821,Zdziwienie__bunt____i_wdziecznosc.html
              Ci są hojni. Płacą za 60 kg zawiniętych ręcznie cukiereczków 60 zł. I to jest maks co człowiek może wykonać. 60 zł brutto, to ile Ci wychodzi na rękę za 8 godzin?
              • hummer A tu masz o 2.40 brutto za godzinę 26.11.13, 19:44
                wyborcza.pl/1,75478,14968787,Glodowa_praca_na_godziny.html
                • humbak Re: A tu masz o 2.40 brutto za godzinę 26.11.13, 19:51
                  Ogłoszenie. Poza tym z tego co czytałem fałszywe.
                  • hummer Re: A tu masz o 2.40 brutto za godzinę 26.11.13, 19:57
                    humbak napisał:

> Ogłoszenie. Poza tym z tego co czytałem fałszywe.

Ta :) Realne są te po 4 PET za godzinę. :)
                    W Niemczech kaucja za PET wynosi 0.25 euro.
                    • humbak Re: A tu masz o 2.40 brutto za godzinę 26.11.13, 20:19
                      Przekazuję tylko coś co przeczytałem. praca.wp.pl/title,240-zl-brutto-za-godzine-Polska-nabita-w-butelke-przez-internetowy-zart,wid,16200672,wiadomosc.html
                      • hummer Re: A tu masz o 2.40 brutto za godzinę 26.11.13, 20:33
                        humbak napisał:

> Przekazuję tylko coś co przeczytałem. praca.wp.pl/title,240-zl-brutto-za-godzine-Polska-nabita-w-butelke-przez-internetowy-zart,wid,16200672,wiadomosc.html

Za tyle pracują sprzątaczki w firmach sprzątających w Wrocławiu.
                        • samantha.1 Przecież min. Kamysz to potwierdza! 26.11.13, 20:45
                          www.tvn24.pl/jeden-na-jeden,44,m/minister-pracy-nie-zgadzam-sie-na-2-50-zl-za-godzine,374645.html
                          • hummer Re: Przecież min. Kamysz to potwierdza! 26.11.13, 20:47
                            samantha.1 napisała:

> www.tvn24.pl/jeden-na-jeden,44,m/minister-pracy-nie-zgadzam-sie-na-2-50-zl-za-godzine,374645.html

No to przynajmniej wiem już dlaczego takie wątki lądują na oślej :)
                      • hummer Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy :( 26.11.13, 20:36

• humbak Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:03
                          Hummer, ja Ci mogę tu napisać że pracuję za 50 gr za dniówkę. Co z tego wynika?
                          • hummer Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:18
                            humbak napisał:

> Hummer, ja Ci mogę tu napisać że pracuję za 50 gr za dniówkę. Co z tego wynika?

Stażujesz?
                            • humbak Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:21
                              Przecież wiesz co robię.
                              • hummer Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:33
                                humbak napisał:

> Przecież wiesz co robię.

Wiem. Wiem też za ile pracują ludzie. Zwykli ludzie.
                                • humbak Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:38
                                  Szokujące.
                                  • hummer Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:44
                                    humbak napisał:

> Szokujące.

Bardzo.
                                    • humbak Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:48
                                      Nie doceniasz się.
                                      • hummer Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:54
                                        humbak napisał:

> Nie doceniasz się.

Trudno. Idę się pociąć.
                        • humbak Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:08
                          Acha, no i jeszcze coś. Że za ochronę są śmieszne pieniądzę to ja wiem. Wiem jak wyglądały moje negocjacje z paroma firmami dotyczącymi ochrony za nasz obiekt. Inna sprawa że jest to praca nie wymagająca żadnych kwalifikacji. Uciążliwa to ona też raczej nie jest.
                          • hummer Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:19
                            humbak napisał:

> Acha, no i jeszcze coś. Że za ochronę są śmieszne pieniądzę to ja wiem. Wiem ja
                            > k wyglądały moje negocjacje z paroma firmami dotyczącymi ochrony za nasz obiekt
                            > . Inna sprawa że jest to praca nie wymagająca żadnych kwalifikacji. Uciążliwa t
                            > o ona też raczej nie jest.

Można tylko stracić życie.
                            • humbak Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:22
                              Jaja sobie robisz.
                              • hummer Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:34
                                humbak napisał:

> Jaja sobie robisz.

Nie było takich przypadków?
                                • humbak Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 21:39
                                  Przeczytaj jeszcze raz, co napisałem. Słyszałeś żeby stróż na budowie został przez kogoś zabity, albo sam się urządził?
                                  • hummer Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 22:10
                                    humbak napisał:

> Przeczytaj jeszcze raz, co napisałem. Słyszałeś żeby stróż na budowie został pr
                                    > zez kogoś zabity, albo sam się urządził?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,9031922,Zabojstwo_ochroniarza_na_budowie_we_Wroclawiu.html
                                    Wystarczy czy mam dalej szukać?
                                    • humbak Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 22:17
                                      Ostatni wpis- trudno powiedzieć z jakich przyczyn zginął. Pracownicy tego typu nie zajmują się ochroną fizyczną. W sytuacji, gdy ktoś wchodzi na teren budowy, mają usunąć się z drogi i informować policję.
                                      • hummer Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 26.11.13, 22:24
                                        humbak napisał:

> Ostatni wpis- trudno powiedzieć z jakich przyczyn zginął. Pracownicy tego typu
                                        > nie zajmują się ochroną fizyczną. W sytuacji, gdy ktoś wchodzi na teren budowy,
                                        > mają usunąć się z drogi i informować policję.

O ile przeżyje. Za 2.5 na godzinę. To jest żerowanie na tym, że ludzie nie mają środków na lekarstwa. Muszą podjąć jakieś zajęcie albo umrą.
                                    • sverir Re: Przeczytaj 1 komentarz pod demaskacją ściemy 27.11.13, 00:06
                                      > Wystarczy czy mam dalej szukać?

Szukaj dalej. Uwzględnij potem, że stróżów w Polsce są dziesiątki tysięcy. Oblicz prawdopodobieństwo stracenia życia.
              • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:50
                Zaraz na samym początku jest informacja o łamaniu prawa przez pracodawcę. Nie wiem o czym tu gadać. To jest zadanie dla PIPu. Przy bezrobociu na poziomie 10% żadne prawo nie wyeliminuje nieprawidłowości.
                • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 20:15
                  humbak napisał:

> Zaraz na samym początku jest informacja o łamaniu prawa przez pracodawcę. Nie w
                  > iem o czym tu gadać. To jest zadanie dla PIPu. Przy bezrobociu na poziomie 10%
                  > żadne prawo nie wyeliminuje nieprawidłowości.

A jakie łamie prawo przy tzw. umowie śmieciowej? Minimum stawki nie ma.
                  • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 20:20
                    Ssssss.... Stary.... przecież to Ty podrzuciłeś link. Badania do diaska.
                    • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 20:32
                      humbak napisał:

> Ssssss.... Stary.... przecież to Ty podrzuciłeś link. Badania do diaska.

Znam życie.
                      • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 21:05
                        Hummer... skup się. Znowu odpowiadasz bez związku z dyskusją. Patrz dwa wpisy w górę.
          • samantha.1 Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:47
            wyborcza.pl/1,95892,14967407.html
            • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:52
              Dziękuję.
      • kolter-xl Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 21:29
        humbak napisał:

> Źródło?

Samo życie , np w mojej wsi jest 25 % bezrobocie.10 zł to stawka godzinowa marzeń .Norma to 8 zł
        • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 21:39
          8 to nie 2.
          • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 21:53
            humbak napisał:

> 8 to nie 2.

Po prostu "ludzki" kapitalista się znalazł.
            Wspomniałem o krówkach ręcznie zawijanych. Po ile chodzą one na rynku za kg?
            • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 21:56
              Obrażasz bezczelnie mnóstwo ludzi. I to by było na tyle.
              • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 21:58
                humbak napisał:

> Obrażasz bezczelnie mnóstwo ludzi. I to by było na tyle.

Trudno jest nazwać takie osobniki ludźmi, oferujących "pracę" za tego typu stawki tylko dlatego, że bezrobocie jest takie a nie inne. To hieny.
                • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 22:03
                  Zdajesz sobie sprawę z tego, że kapitaliści to nie tylko ci, którzy faktycznie wyzyskują ludzi, często z łamaniem prawa, będący de facto przestępcami, ale i zupełnie normalni przedsiębiorcy? Zapomniałeś o tym, czy masz po prostu w dupie, że pisząc to co napisałeś powyżej obrażasz wielu ludzi? Szacunek należy się tylko niektórym co?
                  • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 22:07
                    humbak napisał:

> Zdajesz sobie sprawę z tego, że kapitaliści to nie tylko ci, którzy faktycznie
                    > wyzyskują ludzi, często z łamaniem prawa, będący de facto przestępcami, ale i z
                    > upełnie normalni przedsiębiorcy? Zapomniałeś o tym, czy masz po prostu w dupie,
                    > że pisząc to co napisałeś powyżej obrażasz wielu ludzi? Szacunek należy się ty
                    > lko niektórym co?

Ile tacy kapitaliści mają na krówkach nie odpowiedziałeś.
                    • humbak Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 22:10
                      Nie wiem. Ja spadam z forum. Moją opinię na temat tej dyskusji już znasz. Co mam do powiedzenia na temat tego typu nieprawidłowości, też wiesz, bo napisałem sporo wpisów wcześniej. Do następnego.
                      • hummer Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 22:17
                        humbak napisał:

> Nie wiem. Ja spadam z forum. Moją opinię na temat tej dyskusji już znasz. Co ma
                        > m do powiedzenia na temat tego typu nieprawidłowości, też wiesz, bo napisałem s
                        > poro wpisów wcześniej. Do następnego.

Opinię Twoją znam, ale 71 letniemu ochroniarzowi już życie nie wrócę.
            • sverir Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 27.11.13, 00:08
              > Wspomniałem o krówkach ręcznie zawijanych. Po ile chodzą one na rynku za kg?

Zapytaj, po ile hurtownik z fabryki bierze.
    • glos_z_polski Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 18:56
      eem tak uhh e kolego doszły nas schułu że pokazujecie prawdę..

wiecie kurna teraz nam trzeba sukcesy pokazywać ludzie to lubią i kupią...
    • m.c.hrabia Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:15
      pracują za 2 zł za godzinę

debil .
      widać ,że komuna ci "mószczek" do cna wyprała.
      • batnaporonionych Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:21
        hrabia 3 zeta/h zarabia

:>
        • batnaporonionych Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 26.11.13, 19:22
          + bonus 5 gr/1 wpis na forum
    • batnaporonionych Re: z tą medianą jest jak z tą wyspą.... 26.11.13, 19:25
      wiadomo jaką....
    • levy_pravy Re: Ok, średnia krajowa już na oślej 15.12.13, 00:53
      Kiedy w końcu ten rząd podniesie pensję minimalną?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka