Dodaj do ulubionych

Odsetki ustawowe w krajach Unii

10.07.14, 16:48
Szukam serwisu gdzie znajdę odsetki ustawowe za granicą w krajach UE, ew. także USA, Kanada, Rosja, Chiny. Znajomy prosił, by mu znaleźć, sam z sieci nie korzysta.
Zacząłem poszczególne kraje po kolei ale idzie powoli. Może ktoś podrzuci pomocne linki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Odsetki ustawowe w krajach Unii IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.14, 19:13
      Takie coś?
      ec.europa.eu/enterprise/policies/single-market-goods/fighting-late-payments/index_en.htm
      w środku jest .pdf
      Table of statutory interest rate for late payment in the Member States EN - DE - FR
      • beejay02 Re: Odsetki ustawowe w krajach Unii 16.07.14, 13:20
        Dzięki to też się przyda, ale są to chyba odsetki podatkowe (w Polsce 10%), a mnie chodzi o ustawowe odsetki za zwłokę (w Polsce obecnie 13%) w krajach Unii. Więc prośba o pomoc aktualna, choć sam szukam dalej.
        • Gość: Maciek Re: Odsetki ustawowe w krajach Unii IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.14, 16:07
          Nie jestem fachowcem w księgowości, ale odsetki od zaległości podatkowych to raczej jest interest on tax arrears
          www.linguee.pl/polski-angielski/search?source=auto&query=odsetki+podatkowe
          a ustawowe to statutory
          www.linguee.pl/polski-angielski/search?source=auto&query=odsetki+ustawowe
          Tak czy owak jak będziesz znał angielski termin, to na pewno będzie łatwiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka