Dodaj do ulubionych

Brak przelewu

26.08.14, 18:20
Witam

Mam taki dziwny przypadek, ze znikającymi przelewami na koncie, że może ktoś mądry napiszę mi o co chodzi, bo jak na razie czuję się jak w matrixie :)

Zacznę od tego, że w kwietniu tego roku zrobiłam przelew za wodę. W czerwcu dostałam ze spółdzielni pismo,że nie odnotowano wpłaty. Trochę się zdziwiłam, zajrzałam do historii operacji na koncie w banku, faktycznie nie było przelewu. Mogłam zapomnieć jednak zapłacić. Każdemu może się zdarzyć. W tym samym dniu zrobiłam przelew i zapisałam w notesie kiedy to było.
Dzisiaj dostałam ponownie ze spółdzielni pismo o zaległej wpłacie za wodę. Wkurzyłam się trochę, bo teraz już byłam pewna, że zapłaciłam.
Wchodząc na swoje konto bankowe w historię operacji , szukając tego przelewu , okazało się,że nie zrobiłam go. Inaczej, jego tam nie ma. Jakby ktoś go usunął. Dla mnie jest to nie realne.
Zaznaczam,że robiąc po raz drugi przelew, sprawdziłam czy pieniądze poszły z konta. Tak wyszły. W historii też był zapisany ten przelew a dziś go już nie ma.

Obserwuj wątek
    • bankowoscdomowa Re: Brak przelewu 27.08.14, 14:48
      Brzmi dziwnie, spróbuj zadzwonić na infolinię i tam zweryfikowac źródło problemu. A masz na przykład potwierdzanie operacji hasłem sms albo coś takiego? Może miałabyś nadal te smsy w telefonie.
      Przede wszystkim czy na pewno po tych znikających przelewach miałaś mniej pieniędzy na koncie? Albo czy przypadkiem nie dodałaś ich do czegoś co nazywa się Koszykiem płatności. Albo po prostu zdefiniowałaś odbiorcę i to wszystko... Zdarza się że ktoś wejdzie w definiowanie nowego odbiorcy i mysli że wysłał przelew chociaż tylko go zdefiniował do książki odbiorców.
      Jeżeli nic z powyższego i nie będzie prostego wyjaśnienia na infolinii, to złóż reklamację. Jak się do tego zabrać pisze w swoim ostatnim wpisie na blogu: Bankowość domowa - Jak skutecznie złożyć reklamację?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka