Dodaj do ulubionych

Karta BZ WBK Idea Profit

IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.06.02, 23:35
Co sądzicie i tej karcie z jej nowym ubezpieczeniem?
Warto?

Pozdrawiam
hosi
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawcio Re: Karta BZ WBK Idea Profit IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 11:51
      Jasne, że warto!!! Nowe ubezpieczenie jest niezwykle korzystne, a do tego warto
      mieć kartę BZ ZWK S.A. ponieważ wreszcie mam poczucie bezpieczeństwa - mam na
      myśli zeskanowane zdjęcie i podpis!!!!
      • skowi Re: Karta BZ WBK Idea Profit 21.07.02, 23:59
        Gość portalu: Pawcio napisał(a):

> Jasne, że warto!!! Nowe ubezpieczenie jest niezwykle korzystne, a do tego
        > warto mieć kartę BZ ZWK S.A. ponieważ wreszcie mam poczucie bezpieczeństwa -
        > mam na
        > myśli zeskanowane zdjęcie i podpis!!!!

Nie znam oferty, moze karta naprawde jest dobra - ale nie zartuj sobie z tym
        bezpieczenstwem. Moglbym tam wstawic zdjecie sasiada i zaloze sie, ze nikt nie
        bedzie robil klopotu. Chyba ze ja uzywam kart w innych sklepach niz Ty - zwroc
        uwage na to, ile kasjerow tak naprawde sprawdza podpis! Najczesciej rzuca tylko
        okiem i jazda.

uklony
        skowi
        • Gość: robert Re: Karta BZ WBK Idea Profit IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.07.02, 21:37
          skowi napisał:

> Gość portalu: Pawcio napisał(a):
          >
          > > Jasne, że warto!!! Nowe ubezpieczenie jest niezwykle korzystne, a do tego
          > > warto mieć kartę BZ ZWK S.A. ponieważ wreszcie mam poczucie bezpieczeństwa
          > -
          > > mam na
          > > myśli zeskanowane zdjęcie i podpis!!!!
          >
          > Nie znam oferty, moze karta naprawde jest dobra - ale nie zartuj sobie z tym
          > bezpieczenstwem. Moglbym tam wstawic zdjecie sasiada i zaloze sie, ze nikt
          nie
          > bedzie robil klopotu. Chyba ze ja uzywam kart w innych sklepach niz Ty -
          zwroc
          > uwage na to, ile kasjerow tak naprawde sprawdza podpis! Najczesciej rzuca
          tylko
          >
          > okiem i jazda.
          >
          > uklony
          > skowi

Idąc twoim tokiem rozumowania to najlepiej z karty zdjąć wszystko, imię,
          nazwisko, podpis itd. zostawiając tylko pasek magnetyczny. Ja uważam, że im
          więcej zabezpieczeń tym lepiej. Wszyscy powoli dorastają, nawet sprzedawcy.
          Karta BZWBK ze zdjęciem i skanowanym podpisem to na prawdę dobry pomysł.
          Polecam i pozdrawiam
          robert
          • skowi Re: Karta BZ WBK Idea Profit 25.07.02, 20:45
            > Idąc twoim tokiem rozumowania to najlepiej z karty zdjąć wszystko, imię,
            > nazwisko, podpis itd. zostawiając tylko pasek magnetyczny. Ja uważam, że im
            > więcej zabezpieczeń tym lepiej. Wszyscy powoli dorastają, nawet sprzedawcy.
            > Karta BZWBK ze zdjęciem i skanowanym podpisem to na prawdę dobry pomysł.

Ej - przekrecasz ;-) Czy ja wspomnialem, ze nalezy likwidowac zabezpieczenia ??
            Wrecz przeciwnie - uwazam ze te istniejace sa za slabe. Ale realia sa takie
            jakie sa - sprzedawca olewa sprawe, jesli karta nie jest zastrzezona to
            transakcja przejdzie i jazda... :-((
            Nie wspominajac o zdjeciu na karcie - zreszta Citi ma to juz od dawna i nie
            uwazam, zeby to zwiekszalo bezpieczenstwo karty. Pierwsza sprawa powinno byc
            ubezpieczenie do karty i kwestia odpowiedzialnosci banku za nieautoryzowane
            transakcje, dokonane przez inna osobe - zdjecie nie ma z tym nic wspólnego, to
            po prostu dodatkowy bajer.
            Ale - tak jak mowilem, nie znam oferty, byc moze ta karta naprawde jest OK :-)

uklony
            skowi
            • Gość: Pawcio Karta BZ WBK Idea Profit IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 20:36
              Jeśli chodzi o zdjęcie - ludzie! Przecież nie myślicie chyba, że sprzdawca jest
              na tyle bezczelny i nie porównuje zdjęcia z gębą jaka widnieje na karcie!?!??
              Zatem uważam, że zdjęcie zwiększa bezpieczeństwo karty! Do tego coraz więcej
              punktów wymaga jako akcept karty już nie podpis posiadacza tylko podanie pinu
              na klawiaturze tzw. pinpadu! Co do ubezpieczenia karty BZ WBK Idea Prpfit jest
              ubezpieczenie tej karty za transakcje wykonywane przez osobę nieuprawnioną.
              Więcej! Nawet od rabunku gotówki podczas Twojej próby wypłaty w bankomacie!!!
              (oczywiście ubezpieczenie nie obejmuje sytuacji kiedy nieuprawniona osoba
              weszła w posiadanie Twojego pinu!)
              • skowi Re: Karta BZ WBK Idea Profit 22.03.03, 15:46

> Jeśli chodzi o zdjęcie - ludzie! Przecież nie myślicie chyba, że sprzdawca
                > jest na tyle bezczelny i nie porównuje zdjęcia z gębą jaka widnieje na
                > karcie!?!??

Zdjęcie z karty z gębą na karcie, to może i porównuje. Mało tego - ta
                weryfikacja zawsze przebiega pomyślnie ;)))

A poważnie - uwierz mi, że jednak nie porównują. A jeśli już, to nieliczni.

> Zatem uważam, że zdjęcie zwiększa bezpieczeństwo karty! Do tego coraz więcej
                > punktów wymaga jako akcept karty już nie podpis posiadacza tylko podanie
                pinu
                > na klawiaturze tzw. pinpadu!

A to mi faktycznie zabezpieczenie, niech mnie gęś kopnie...

Czy czytałeś regulamin karty? Ja nie, ale stawiam dolary przeciw orzechom że
                wyraźnie tam napisano: Bank nie ponosi odpowiedzialności za transakcje
                dokonane z użyciem PIN-u. Co oznacza, że takiej operacji nie da się
                zareklamować, czyli kasa przepadła.

Mało tego - oryginalnego podpisu posiadacza nie można podrobić tak, aby
                analiza grafologiczna tego nie wykazała w razie sporu, zaś PIN można łatwo
                podejrzeć i równie łatwo wstukać.
                Kiedy będziesz płacił w ten sposób, przyjrzyj się pinpadom w kasach, rozejrzyj
                się i zobacz kamery przemysłowe, zwróć uwagę na ludzi dookoła Ciebie - i
                zastanów się, czy na pewno podanie tego PIN-u jest bezpieczne?

I jeszcze jedno: podawanie PIN-u o ile mi wiadomo jest wymuszane przez wydawcę
                karty (tam gdzie możliwe) a nie przez sklep. I dotyczy według mojej wiedzy
                wyłącznie kart płaskich, nie embosowanych.

> Co do ubezpieczenia karty BZ WBK Idea Prpfit jest
                > ubezpieczenie tej karty za transakcje wykonywane przez osobę nieuprawnioną.

Samo istnienie ubezpieczenia nie oznacza, że jest ono skuteczne.

> Więcej! Nawet od rabunku gotówki podczas Twojej próby wypłaty w
                bankomacie!!!

To żadna rewelacja, Kredyt Bank miał to już dawno temu.

> (oczywiście ubezpieczenie nie obejmuje sytuacji kiedy nieuprawniona osoba
                > weszła w posiadanie Twojego pinu!)

No właśnie.
                Jeśli chodzi o bezpieczeństwo kart, to znam lepsze oferty.
                • Gość: Pawcio Karta BZ WBK Idea Profit IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 13:09
                  Skowi! Demonizujesz! Owszem, przyznam Ci rację, że z podawaniem PIN-u nie jest
                  to rewelacyjne rozwiązanie - komu trzeba oczka zachowują się jak u kameleona...
                  Tak na prawdę żadne z istniejących zabezpieczeń kart płatniczych nie jest
                  doskonałe! Powiadasz, że znasz lepsze oferty kart kredytowych?(bo o nich mowa).
                  Ciekaw jestem jakież to? pawel.wroc@interia.pl
                  • skowi Re: Karta BZ WBK Idea Profit 24.03.03, 05:02

> Skowi! Demonizujesz! Owszem, przyznam Ci rację, że z podawaniem PIN-u nie
                    jest
                    > to rewelacyjne rozwiązanie - komu trzeba oczka zachowują się jak u
                    kameleona...

Demonizowanie - to chyba za duze slowo. Po prostu przedstawiam fakty. A
                    prywatnie mimo wszystko czesto place karta podajac PIN w kasie, mimo iz jestem
                    swiadomy zagrozen.

> Tak na prawdę żadne z istniejących zabezpieczeń kart płatniczych nie jest
                    > doskonałe! Powiadasz, że znasz lepsze oferty kart kredytowych?(bo o nich
                    mowa).

Nie ma doskonalych zabezpieczen, ale wymuszenie podania PIN-u tak naprawde
                    chroni bank przed konsumentem, a powinno byc odwrotnie.
                    Co do lepszych ofert - zwroc uwage, ze mowilem tylko o ubezpieczeniu! Nie
                    dotykam takich spraw jak np. oplata roczna albo siec wlasnych bankomatow.

> Ciekaw jestem jakież to? pawel.wroc@interia.pl

A na przyklad Citibank Handlowy.
                    Co by nie mowic o ichniej karcie kredytowej, ubezpieczenie jest wzorowe na tle
                    konkurencji.
      • Gość: B Re: Karta BZ WBK Idea Profit IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 14:27
        Citibank już dawno miał zdjęcia i zeskanowany podpis oraz ubezpieczenia - także
        takie że jak ci się coś stanie to spłacą zamiast twoich spadkobierców
        zadłużenie.
        Na czym polega atrakcyjność karty WBK
    • Gość: Lechu Jest droga i słaba IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 07:54
      Mam konto w BZ WBK, kiedyś miałem 4 karty (razem z żoną). Obecnie nie wznawiam
      żadnej. Powód: drogo i brak zastosowania ze względu na małą ilość bankomatów,
      dodatkowo niewygodnie rozmieszczonych oraz wysoką prowizję przy wypłatach z
      innych bankomatów. Podobno w Wielkopolsce bankomatów BZWBK jest sporo, ale nie
      w mojej pipidówie. Zdjęcie nie rozwiązuje tego problemu. Obecnie używamy mBanku.
      • Gość: ania Re: Jest droga i słaba IP: *.gogle.com 11.03.03, 19:10

Karty kredytowe służą przede wszystkim do płacenia za towary więc po co tobie
        bankomat?, a jeśli chodzi o koszty? to odpowiedz w którym banku jest tanio?:)
        BZ WBK proponuje kartę kredytową jast niezła ponieważ okres kredytowania jest
        do 51 dni a jeśli spłacisz w terminie to nie ponosisz żadnych dodatkowych opłat
        mi to pasuje:)
        pozdrawiam
        • Gość: Lechu Re: Jest droga i słaba IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 09:42
          Gość portalu: ania napisał(a):

>
          > Karty kredytowe służą przede wszystkim do płacenia za towary więc po co tobie
          > bankomat?,
          Żeby mieć gotówkę. Mam trochę drobnych płatności, których inaczej nie da się
          zrealizować.

> a jeśli chodzi o koszty? to odpowiedz w którym banku jest tanio?:)
          W mBanku. Poza podatkiem Kołodki i opłatami za przelew na ZUS nic nie kosztuje
          (na razie ;-) Inne przelewy też są gratis.

> BZ WBK proponuje kartę kredytową jast niezła ponieważ okres kredytowania jest
          > do 51 dni a jeśli spłacisz w terminie to nie ponosisz żadnych dodatkowych
          > opłat
          > mi to pasuje:)
          Ja mam trochę inny pogląd. Mam zawsze coś na koncie i nie potrzebuję karty
          kredytowej. Wystarczy mi visa electron.
          Uważam, że BZ WBK to bardzo dobry bank i zabezpieczenia internetowe też
          wyglądają w porządku. Dlatego mam tam konta, mimo, że zrezygnowałem z kart.

> pozdrawiam
          trzymaj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka