Dodaj do ulubionych

VW Bank- zarobili.....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:37
właśnie dziś przeciąłem kartę, włożyłem token do koperty...i adieu... miałem
ochote napisać spadajcie, ale się powstrzymałem....:), więc tylko prosze o
zamknięcie konta.....
zarobili... ciekawe ile jeszcze się znajdzie osób co zrobia jak ja? a ja znów
sie przeprosiłem z mbankiem. emax plus jest całkiem , całkiem... czy znacie
lepsze oferty?
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: leo Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.mci.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:47
      też spadam z VW
      • Gość: balt Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:11
        i bardzo dobrze, najlepiej, zeby im teraz 70 % ludzi uciekło.... ale to chyba
        nierealne....
        • Gość: zibi_72 Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.aster.pl 15.04.05, 16:58
          Właśnie uaktywnili mi konto w VW... I co? Tak samo szybko mi je zdeaktywują.
          Nie zamierzam płacić za prowadzenie konta!!!!!!Mówicie, że przeciąć kartę i
          odesłać token?? ROBI SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: sadman Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:36
      juz odeslane.......
    • Gość: michal Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 23:00
      myślę że to sygnał... poczekajcie, rynek się zmienia
      pewnie się w ZBP dogadali, teraz VWB a za dwa miesiące inne internetowe banki
      po kolei, zeby im się UOKiK do tyłka nie dobrał

ja nie uciekam, poczekam chwilę, to nie czas na nerwowe ruchy
      • andrzej_13 Re: VW Bank- zarobili..... 19.04.05, 08:37
        Gość portalu: michal napisał(a):

> myślę że to sygnał... poczekajcie, rynek się zmienia
        > pewnie się w ZBP dogadali, teraz VWB a za dwa miesiące inne internetowe banki
        > po kolei, zeby im się UOKiK do tyłka nie dobrał
        >
        > ja nie uciekam, poczekam chwilę, to nie czas na nerwowe ruchy

dokładnie tak! poza tym 5zł za miech; paczka fajek z dolnej półki. to chyba
        niedużo?
        • Gość: balt Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:39
          ja nie palę.....
          poza tym 5 zł miesięcznie x12= 60 zł
          jak ktoś robi duzo przelewów to spoko, może być.
          ja robię maks 5 przelewów miesięcznie, w mBanku to 2.50zł. założyłem emaxplus z
          oprocentowaniem 5,3% czyli więcej niż w VW (na edirect of kors) więc summa
          summarum nie opłaca mi się płacić im 5 zł miesięcznie.
          a poza tym ta ich koszmarna aplikacja......:/ licealista im to pisał? paskudztwo.
          ale de gustibus....
          pozdrawiam
    • Gość: balt Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:15
      grrrrrrrr.........:/
      jak już tutaj ktoś pisał, mają 30 dni na zamknięcie konta, od zakończenia danego
      miesiąca.niestety poszkapiłem i zwlekałem z wysłaniem (zamiast wysłać to w dniu
      w którym napisałem pierwszego posta, wyślę to dzisiaj) także skasują mnie na
      opłatę, do odsetek muszę jeszcze dopłacić, żeby na koncie było 5 zł.jakbym tego
      nei zrobił, to zrobiliby mi debet, jakbym nie spłacił to pierwsze pismo - 20 zł
      do debetu, drugie pismo 40 zł do debetu i pewnie jakaś lista dłużników.
      banda faszystowskich złodzieji! tak to jest, jak się wierzy komuś takiemu jak
      kulczyk.
      a nauczka dla mnie na przyszłośc, że biednego nie stać na tanie( tutaj czytaj
      darmowe, jak zakładałem konto ) rzeczy.......
      pozdrawiam
      • franzmaurer Re: VW Bank- zarobili..... 21.04.05, 13:25
        > opłatę, do odsetek muszę jeszcze dopłacić, żeby na koncie było 5 zł.
        > jakbym tego nei zrobił, to zrobiliby mi debet, jakbym nie spłacił to pierwsze
        > pismo - 20 zł do debetu, drugie pismo 40 zł do debetu i pewnie jakaś lista
        > dłużników. banda faszystowskich złodzieji! tak to jest, jak się wierzy komuś
        > takiemu jak

No Ludzie! Nie dajcie sie traktowac jak bydlo...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=22851885
    • Gość: metody_bielski Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:08
      Czy ktoś z was dzwonił w ogóle na info?
      Czy wy naprawdę nie wiecie, że wystarczy wszcząć postępowanie likwidacyjne w
      kwietniu, żeby uniknąć majowej opłaty?
      Poza tym to zamykają rachunki od razu.
      Ja akurat miałem inną sprawę, mam tam konto które owszem zamykam, ale zależało
      mi na tym, żeby ten 30 dniowy termin wypowiedzenia był cały wykorzystany - bo
      muszę w kilku instytucjach i u kontrahentów podać nowy numer, a chcę mieć na to
      trochę czasu. Tak więc zadzwoniłem, żeby się upewnić, że konto zamkną mi pod
      koniec maja. A panienka z obsługi na to, że zamykają w ciągu 30 dni i że lada
      moment będę miał zamknięte. Na to ja, że sobie nie życzę. Na to ona, że zrobi
      zastrzeżenie w systemie z jaką datą konto ma ulec likwidacji. Na to ja
      sarkastycznie, że oczywiście moje 5 zł przepadnie. Na to ona, że oczywiście że
      nie przepadnie, ponieważ wszcząłem procedure likwidacyjną w kwietniu.
      Na to ja, że zaczynam żałować, że je likwiduję. Na to ona, że z przyjemnością
      otworzy mi kolejne.

I co, głupio wam?
      • Gość: balt Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:20
        no to ja nie wiem gdzie Ty dzwoniłeś, bo chyba nie do vvw. albo każda panienka
        mówi co innego.jak ja zadzwoniłem, to mi powiedziała, że mają 30 dni na
        zamknięcie konta i że mnie skasują na 5 zł za maj, bo za poźno wysłałem. w
        każdym bądź razie ja vwbank będę od tej pory omijał szerooooooookim
        łukiem.pozdrawiam
        • franzmaurer Re: VW Bank- zarobili..... 27.04.05, 21:37
          Pelcam zainteresowanym:

usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.biznes.banki&tid=1082051
        • Gość: mikolajek Re: VW Bank- zarobili..... IP: 213.77.7.* 04.05.05, 12:49
          Si - potwierdzam :-)))
          Zamykałem 27 kwietnia chyba i panienka na infolinii powiedziala, ze oczywiscie
          ze pobiora oplate za maj...
          Zostawilem wiec pazerniakom 5 zeta - niech maja na wypowiedzenia dla
          pracownikow :-)))
    • Gość: Tomek Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.crowley.pl 28.04.05, 08:52
      Nie wiem czy zauważyliście, ale od 7.03. zmienione jest też oprocentowanie
      konta (z 4% na 3,5%). Jakoś żadna informacja do mnie nie dotarła, a Pani na
      infolinii zarzeka się, że poszła z wyciągiem...
      Spadam na pocztę nadać polecony z tokenem...
    • Gość: balt Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:02
      odszczekuję....
      zwrócili mi kasę, nie potrącili opłaty...
      gdyby od razu tak na infolini powiedzieli....
      no i przygoda z VW zakończona....
    • Gość: SV Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:11
      ..wlasnie bylem na poczcie..
      poslalem im poleconym: "laurke", token oraz przecieta karte...
      do piachu z nimi...

• Gość: szpak Re: VW Bank- zarobili..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:51
        Właśnie przypadkiem sie dowiedziałam o tej prowizji... W tej chwili nie mam
        żadnych pieniędzy na koncie - pewnie jak będę je chciała zamknąć, najpierw będę
        musiała wpłacić te 5 zł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka