Dodaj do ulubionych

Maxima plus

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.05, 16:51
Co myślicie o tej karcie czy warto ją mieć, wiem ze jest wysokie
oprocentowanie bo 29.9% ale przez 54 dni od płatności w sklepie nie płaci się
odsetek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Didi Re: Maxima plus IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.07.05, 08:52
      witam, za wyplate gotowki 3 % prowizji, nastepnie ubezpieczenie od kwoty
      wyplaconej czy zaplaconej w kasie ( przy 900 zl - 7.99 PLN), 54 dni bez
      odsetek, tylko w przypadku bezgotowkowych transakcji, o i to nie zawsze, jak
      masz rozliczenie karty np. 2-go kazdego miesiaca to jak 1 -go cos tam kupisz,
      to masz tylko 1 dzien bez odsetek, ale jezeli 3 -go zrobisz zakupy, to masz na
      splate 54 dni.

didi
      • jola_wroc Re: Maxima plus 21.07.05, 11:59
        No tak, ale jeśli nie mam dochodów powyżej 1000 to chyba w żadnym innym banku
        nie dostanę karty kredytowej.
        • Gość: X Re: Maxima plus IP: 62.87.128.* 21.07.05, 13:23
          Tylko pamiętaj że Maxima nie spełnia wszystkich wymogów karty kredytowej - co
          najważniejsze - nie jest wypukła (a co za tym idzie nie da się nią płacić w
          necie, za rezerwacje itp.).
          Ma tylko logo "Visa" bez dopiska "electron".

Zdaje się że ING miał w ofercie wypukłą kartę dla "słabiej zarabiających"...

Ale poza tym - Maxima jest ok. No i z Lukasem zawsze można się dogadać.

Pozdrawiam.

X
          • jola_wroc Re: Maxima plus 21.07.05, 17:29
            nie można w necie a to dlaczego?.
            Ja tam do lukasa nic nie mam, w wiekszości banków wymagają ponad 1000 wpływów
            a w lukasie od kiedy spłaciłam raty moge brać kredyt na dowód w 15min.
            Wiem że nie maja niskiego oprocentowania od kredytów,ale z moimi dochodami nie
            mogę wybierać i przebierać w ofertach banków. Np w banku BPH moje zaswiadczenie
            im nie odpowiadało bo nie było zaznaczone, że zakład nie jest w likwidacji poza
            tym musiałam dostarczyć ostatni rachunek np za tel, książeczkę mieszkaniową
            żeby potwierdzic adres zamieszkania... za dużo zachodu. Co mnie najbardzie
            wkurzyło w BPH pani nie powiedziała jakie będą całkowite koszty kredytu (np
            prowizja 11%).
            • Gość: X Re: Maxima plus IP: 62.87.128.* 22.07.05, 09:19
              Nie można płacić w necie właśnie dlatego że Maxima nie jest kartą wypukłą. To
              zwykły electron, z logo VISA i możliwością zadłużenia.

Pozdrawiam
              • Gość: rudzia 22 Re: do Didi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.05, 14:20
                > "nastepnie ubezpieczenie od kwoty
                > wyplaconej czy zaplaconej w kasie ( przy 900 zl - 7.99 PLN)"
                a skąd ci sie to wzieło? przestudiowałam wszelkie informacje i nie ma nic
                takiego. Ubezpieczenia są nieobowiązkowe tj.ubezp. na życie 0,3% , bezpieczne
                zakupy 0.5% i pełna ochrona 0.85%
                • Gość: Didi Re: do Didi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.07.05, 16:01
                  witam, wlasnie, tez bylem w szoku, przy podpisywaniu umowy na karte, nikt
                  (kur....) nie powiedzial mi o tym. Spytali sie tylko czy chce miec
                  ubezpieczenie? wiec powiedzialem ze tak, myslalem ze to bedzie oplata
                  polroczna, czy tam jakas inna, ale nie, z 900 zl wyplaty gotowkowej, zaplacilem
                  7.99 ubezpieczenia jakiego gownianego.
                  • Gość: Xavier Re: do Didi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:48
                    A co Cię podkusiło żeby wypłacać kredytówką kasę z bankomatu...? Toż to
                    finansowe samobójstwo.
                    Trzeba czytać co się podpisuje i zapoznać się z tabelą opłat i prowizji a nie
                    marudzić jakie to złodziejstwo w bankach się szerzy.

Pzdr.

X.
                    • Gość: Didi Re: do Didi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:05
                      xavier, a ty co tak sie zucasz jak wsza? podpisalem i wyplacilem i co z tego?
                      jak ktos sie pyta o opinie to pisze, sam nie rozpoczalem watku wiec daruj
                      sobie. znajdz w cenniku w maximie ze ubezpieczenie bedzie pobierane za kazdy
                      miesiac w zaleznosci od wyplat?! nikt ci nie powie, jak sie nie spytasz. Tak
                      samo jak w TPSA, nikt nie powie ci ze trzeba placic w taryfie darmowe wieczory
                      i weekendy oplate inicjacyjna, i jak sie nie spytasz to ci nie powiedza sami.
                      wiec tu raczej chodzi o to ze nie mowia nam klientom calej prawdy, ktora
                      okazuje sie bolesna finansowo dopiero po fakcie.
                      • jola_wroc Re: maxima plus 21.08.05, 08:54
                        a wiec mam ta karte i z tym okresem bez odsetek to nie jest dokładnie tak jak
                        pisał didi, Jeśli twój okres rozliczeniowy jest 2-go a zakupy zrobisz 1-go to
                        masz jeszcze 24 dni bez odsetek, bo zanim ci przyślą wyciąg to minie pare dni,
                        a masz jeszcze czas na spłate, bo przecież nie musisz płacić od razu gdy
                        dostaniesz rachunek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka