Gość: rudzia22 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.05, 16:51 Co myślicie o tej karcie czy warto ją mieć, wiem ze jest wysokie oprocentowanie bo 29.9% ale przez 54 dni od płatności w sklepie nie płaci się odsetek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Didi Re: Maxima plus IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.07.05, 08:52 witam, za wyplate gotowki 3 % prowizji, nastepnie ubezpieczenie od kwoty wyplaconej czy zaplaconej w kasie ( przy 900 zl - 7.99 PLN), 54 dni bez odsetek, tylko w przypadku bezgotowkowych transakcji, o i to nie zawsze, jak masz rozliczenie karty np. 2-go kazdego miesiaca to jak 1 -go cos tam kupisz, to masz tylko 1 dzien bez odsetek, ale jezeli 3 -go zrobisz zakupy, to masz na splate 54 dni. didi Odpowiedz Link Zgłoś
jola_wroc Re: Maxima plus 21.07.05, 11:59 No tak, ale jeśli nie mam dochodów powyżej 1000 to chyba w żadnym innym banku nie dostanę karty kredytowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Maxima plus IP: 62.87.128.* 21.07.05, 13:23 Tylko pamiętaj że Maxima nie spełnia wszystkich wymogów karty kredytowej - co najważniejsze - nie jest wypukła (a co za tym idzie nie da się nią płacić w necie, za rezerwacje itp.). Ma tylko logo "Visa" bez dopiska "electron". Zdaje się że ING miał w ofercie wypukłą kartę dla "słabiej zarabiających"... Ale poza tym - Maxima jest ok. No i z Lukasem zawsze można się dogadać. Pozdrawiam. X Odpowiedz Link Zgłoś
jola_wroc Re: Maxima plus 21.07.05, 17:29 nie można w necie a to dlaczego?. Ja tam do lukasa nic nie mam, w wiekszości banków wymagają ponad 1000 wpływów a w lukasie od kiedy spłaciłam raty moge brać kredyt na dowód w 15min. Wiem że nie maja niskiego oprocentowania od kredytów,ale z moimi dochodami nie mogę wybierać i przebierać w ofertach banków. Np w banku BPH moje zaswiadczenie im nie odpowiadało bo nie było zaznaczone, że zakład nie jest w likwidacji poza tym musiałam dostarczyć ostatni rachunek np za tel, książeczkę mieszkaniową żeby potwierdzic adres zamieszkania... za dużo zachodu. Co mnie najbardzie wkurzyło w BPH pani nie powiedziała jakie będą całkowite koszty kredytu (np prowizja 11%). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Maxima plus IP: 62.87.128.* 22.07.05, 09:19 Nie można płacić w necie właśnie dlatego że Maxima nie jest kartą wypukłą. To zwykły electron, z logo VISA i możliwością zadłużenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzia 22 Re: do Didi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.05, 14:20 > "nastepnie ubezpieczenie od kwoty > wyplaconej czy zaplaconej w kasie ( przy 900 zl - 7.99 PLN)" a skąd ci sie to wzieło? przestudiowałam wszelkie informacje i nie ma nic takiego. Ubezpieczenia są nieobowiązkowe tj.ubezp. na życie 0,3% , bezpieczne zakupy 0.5% i pełna ochrona 0.85% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Didi Re: do Didi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.07.05, 16:01 witam, wlasnie, tez bylem w szoku, przy podpisywaniu umowy na karte, nikt (kur....) nie powiedzial mi o tym. Spytali sie tylko czy chce miec ubezpieczenie? wiec powiedzialem ze tak, myslalem ze to bedzie oplata polroczna, czy tam jakas inna, ale nie, z 900 zl wyplaty gotowkowej, zaplacilem 7.99 ubezpieczenia jakiego gownianego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xavier Re: do Didi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:48 A co Cię podkusiło żeby wypłacać kredytówką kasę z bankomatu...? Toż to finansowe samobójstwo. Trzeba czytać co się podpisuje i zapoznać się z tabelą opłat i prowizji a nie marudzić jakie to złodziejstwo w bankach się szerzy. Pzdr. X. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Didi Re: do Didi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:05 xavier, a ty co tak sie zucasz jak wsza? podpisalem i wyplacilem i co z tego? jak ktos sie pyta o opinie to pisze, sam nie rozpoczalem watku wiec daruj sobie. znajdz w cenniku w maximie ze ubezpieczenie bedzie pobierane za kazdy miesiac w zaleznosci od wyplat?! nikt ci nie powie, jak sie nie spytasz. Tak samo jak w TPSA, nikt nie powie ci ze trzeba placic w taryfie darmowe wieczory i weekendy oplate inicjacyjna, i jak sie nie spytasz to ci nie powiedza sami. wiec tu raczej chodzi o to ze nie mowia nam klientom calej prawdy, ktora okazuje sie bolesna finansowo dopiero po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_wroc Re: maxima plus 21.08.05, 08:54 a wiec mam ta karte i z tym okresem bez odsetek to nie jest dokładnie tak jak pisał didi, Jeśli twój okres rozliczeniowy jest 2-go a zakupy zrobisz 1-go to masz jeszcze 24 dni bez odsetek, bo zanim ci przyślą wyciąg to minie pare dni, a masz jeszcze czas na spłate, bo przecież nie musisz płacić od razu gdy dostaniesz rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś