16.08.02, 14:58
Jakiś tydzień temu wysłałam droga internetową wniosek o założenie konta w
mbanku. Do tej pory nikt się do mnie nie odezwał w tej sprawie? Czy ktoś zna
procedury, jakie stosuje mbank w pozyskiwaniu klientów? Czy macie jakieś
doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • leszlong Re: mbank 16.08.02, 15:13
      jak zakładałem konto w mbanku to czekałem jakieś 2-3 tygodnie. Przyjdzie do
      ciebie list polecony, gdzie trzeba podpisać umowę i im odesłać. Jezeli po ponad
      3 tygodniach ani widu ani słychu to zawsze możesz zadzwonić na infolinię i tam
      wyżalić się na niekompetencję banku.

Pozdrawiam
      • michelicus Re: mbank 16.08.02, 17:54
        No właśnie ... zakładanie konta to bardzo slaby punkt mBanku. U mnie to trawalo
        ok 1-2 tygodni. Najgorsze jest aktywowanie kart i konta. Nie mozna wszystkiego
        zrobic za jednym razem tylko trzeba sie w kólko dawać zweryfikowac ... a jedna
        weryfikacja na polączenie powinna starczyc.

Później jednak wszystko wzorowo :O).

Ja nie wysyłałem wniosku pocztą tylko poprosiem o przysłanie agenta Skarbiec
        Emerytura (BRE Bank ma częśc udziałow) u którego wypełnilem wniosek. Może
        dlatego poszlo tak szybko. :O)
        • goya1 Re: mbank bieda 21.08.02, 01:55
          ja tam mam tylko ekonto które działa albo i nie działa razem z wapem j.w. i
          infolinią raz jest direct raz nie ma wcale
    • rwpg Re: mbank 16.08.02, 21:48
      Cierpliwosci..poczekasz, a pozniej bedzie ok. Mam bardzo dobre
      doswiadczenia.Korzystam od ponad roku i zadnych problemow nie mialem...
      • gale Re: mbank 17.08.02, 12:01
        Podpisuję się obiema łapami - odrobina cierpliwości i będziesz zadowolony.
        • sera-fin Re: mbank 18.08.02, 13:22
          Gale, z tym Citibankiem to niezla sprawa. Nie jestes pierwsza spotkana przeze
          mnie osoba, ktora miala z tym bankie DUZE problemy. Oby jak najmniej bylo firm
          tak olewajacych klientow.
    • politea25 Re: mbank 18.08.02, 12:47
      Witam,
      Konto w mbanku mam od ponad roku (od czerwca 2001) i ja osoboście nie miałam
      żadnego problemu z założeniem, tzn. wypełniłam formularza, przesłałam,
      oddzwonili, później przesłali umowę itd. Natomiast mój mąż po przesłaniu
      formularza został olany i do dzisiejszego dnia nie dostał żadnej odpowiedzi, po
      naszych upierdliwych telefonach i sprawdzeniu przez pracowników w/w banku
      dowiedzieliśmy się, że jego formularza po prostu nie ma w ich bazie i tyle.
      Życzę cierpliwości :-)
    • sera-fin Re: mbank 18.08.02, 13:26
      Mam rachunek w mBanku od marca tego roku. Na razie nie mialem z nim zadnych
      problemow. Troche dlugo trwa aktywowanie tego wszystkiego, ale pozniej jest juz
      OK. Kilka razy zmienialem hasla przez telefon i za kazdym razem poszlo to dosyc
      sprawnie. Mysle tylko, ze w mBanku brakuje wiekszych zabezpieczen, gdy laczy
      sie z teleoperatorami. Pytania jakie zadaja czasami sa dosyc oczywiste i
      proste. A tak poza tym, wszystko jest OK.
    • piotr.ruda Re: mbank 21.08.02, 13:53
      Ja mam konto w mbanku i jestem bardzo zadowolony. Co prawda aktywacja trwała
      prawie 2 tygodnie ale potem wszystko ok. No i bez prowizji super polecam. Karta
      visa elektron też bez zbędnych pytań zaświadczeń o dochodach itp.
      Jestem bardzo zadowolony
      Piotr
    • mirekmil Re: mbank 22.08.02, 14:14
      czy dokonując wpłaty na konto ZUS można wydrukować jakoś potwierdzenie
      przelewu, czy trzeba dzwonić na mLinię i prosić o potwierdzenie na papierze za
      5 złotych?
      • agat1 Re: mbank 22.08.02, 14:44
        Ja też się dołączam do listy klientów zadowolonych z usług mBanku.
        Rzadko korzystam z usług teleoperatorów, ale często z internetu i karty Visa
        electron do placenia - żadnych prowizji i żadnych, jak dotąd, problemów.
      • ha14 Re: mbank 30.08.02, 16:33
        Od niedawna wprowadzono możliwość drokowania z własnego komputera potwierdzeń
        wpłaty. Więc 5zł można zaoszczędzić .
    • pzaremba Re: mbank 28.08.02, 13:03
      Radziłbym tylko uważać na kurierów Masterlinka, którzy dowożą umowy na limit
      kredytowy. Straszne z nich ciecie. Było u mnie dwóch i żaden nie wiedział o co
      chodzi.
    • ha14 Re: mbank 30.08.02, 16:30
      Ja po tygodniu miałam odesłaną umowę do podpisania, koleżanka także. Korzystam
      od kwietnia, córka od ponad roku; jesteśmy b.zadowoleni. Proste, żadnych
      opłat.Jak sie ma dostęp do internetu to inne kanały są zbędne(mniej wygodne i
      nieco kosztujące)
      • kz0 Re: mbank 30.08.02, 20:28
        Witam.
        Jestem w mBanku od 13 miesiecy. Widze same plusy. Codziennie czytam forum.
        Rzeczywiscie jak przejdzie sie proces aktywacji konta i kart platniczych to
        reszta to pikuś. Głowa do góry i raz po raz przypomnij sie mlini. Pzdr. Zenon
    • m.at mBank 04.09.02, 19:38
      Najważniejsze w początkowej fazie zakładania rachunku w mBanku jest staranne
      dopełnienie wszelkich "formalności" przez samego klienta, tj. przesłanie
      czytelnej kserokopii dowodu osobistego (najlepiej wszystkich wymaganych stron),
      podpisanie umowy podpisem takim, jaki widnieje w dowodzie osobistym, a jeżeli
      wypełnia się wniosek w Internecie, podawanie prawdziwych i dokładnych danych,
      nie przekręcanie adresów stałego i korespondencyjnego, unikanie literówek,
      staranne podawanie serii i numeru dowodu osobistego, nazwisk etc. - wszytko
      zgodnie z dokumentami, jakie przesyłamy w potwierdzeniu tych danych.

Jeśli chodzi o wnioski ze strony www - ludzie! jeżeli podajecie numer
      kontaktowy, pod którym nie ma was większość dnia (np. nr domowy), to myślicie
      że "tam" ktoś będzie "kręcić" do was non-stop, aż do skutku?!
      Przecież można dzień czy dwa po wypełnieniu wniosku spokojnie zadzwonić na
      mLinię i po przejściu weryfikacji poznać numer rachunku, identyfikator, ustalić
      hasła dostępu do konta, uzyskać wszytkie potrzebne informacje...

Ja jestem klientem od stycznia br. i jak na razie wszystko jest ok.
      Najpierw trzeba wymagać dokładności i rzetelności od siebie samego, a potem od
      innych, czyż nie...?

Pozdrawiam eksperta i stałych bywalców tego podforum.
      (oraz klientów mBanku ofc! :))
    • rrychu Re: mbank 06.09.02, 13:29
      mam konto od ponad roku i przestaje mi sie to podobać, 36 zł za elektrona to
      zgięcie, a zaczęło się tak niewinnie od opłat za e-karty, ciekawe jekie opłaty
      w tym miesiącu wymyślą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka