Dodaj do ulubionych

Nowy system w Lukas Banku...

04.10.05, 20:13
I stało się! Po latach błędów i wypaczeń, 10 października rusza naowy system
internetowy Lukas Banku. Będzie fajnie, miło, logicznie, rozsądnie, sensownie,
współcześnie i ogólnie super-hiper-koper...

Tylko skąd we mnie tyle lęku...?
Też tak macie?

D.
Obserwuj wątek
    • muerte2 Re: Nowy system w Lukas Banku... 04.10.05, 22:16
      Otwarłem dzisiaj rejestr inwestycyjny w rzeczonym banku, aby oglądać stabilny
      wzrost moich pienidzy ciężko zarobionych "tymy rękamy". Pani mi powiedziała, że
      również się trochę obawia tego nowego systemu, a w jej oczach czaiła się groza.
      Zresztą sam bank zapowiada przejściowe ograniczenia swojej działalności już od
      wczesnego popołudnia w piątek aż do poniedziałku. Wzywa też potencjalnego
      klienta, aby wcześniej zapłacił to, co zamierzał zapłacić później.
      Wspomniana pani poinformowała mnie również, że oprócz znacznych udogodnień,
      niewidocznych dla szarego klienta, szata graficzna nowego systemu zmieni się
      niewiele. Zobaczymy.
      W każdym bądź razie w piątek idę po pieniądz z większą portmonetką...

Pozdrawiam!
      G
      • Gość: Kate Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:38
        W piatek będzie kolejka jak się patrzy. A w poniedziałek będzie bardzo
        ciekawie. Zwłaszcza dla naszych ukochanych klientów, którzy przychodzą płacić
        raty i tę kolejkę tworzą. A najlepiej jak pytają, czy oni też muszą w niej stać
        skoro tylko chcą zapłacić. TAK!!!!!!!
    • Gość: Pegaz nowe funkcjonalności IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.10.05, 09:24
      saldo dostępne on-line ?
      Koniec z aktalizacją stanu konta ?
      Już bez komunikatu "Serwer zajęty. Proszę spróbować później" ?

Nie wierzę. Ależ oni chcą dobrze dla mnie i dla moich pieniędzy (niekoniecznie
      w tej kolejności) ;)
      • Gość: Bolencjusz Re: nowe funkcjonalności IP: 62.87.128.* 05.10.05, 12:24
        Wersja demo wskazuje że będzie dobrze... :)

Pożyjemy - zobaczymy...
    • Gość: ... Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.rtk.net.pl 06.10.05, 16:04
      ja mam tam konto juz 5 lat i nigdy nie mialem najmniejszego problemu posiadam e-
      konto Pro takze bardzo sie dziwie jak czytam to co wy piszecie Pozdrawiam
    • Gość: xplict Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.pl / *.smsnet.pl 08.10.05, 13:58
      hehehehe powiem jedno: system wprowadza ta sama "urocza Pani" ktora swego czasu
      rozlozyla na lopatki citibank nowym, znakomitym systemem... proponuje test:
      komu zaczyna sie nr dowodu osobostego na "0" ??? prosze sie zalogowac do nowego
      systemu;-) rozklada sie na amen.. 99 bledow krytycznych hehehhe
      • Gość: Heh Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: 62.87.128.* 10.10.05, 13:19
        Miał działać dziś od południa...
        I co?

G Ó W N O...
        • czuk1 Re: Nowy system w Lukas Banku... 10.10.05, 16:32
          I jaki to wielki bank !!!!!!!!!!
          Teraz klienci beda i pracownicy Lukas Banku beda miec dużo czasu na kawę.
          Myslę jednak , że nie na miłą i wspólną.
          • Gość: xplict Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.pl / *.smsnet.pl 10.10.05, 19:06
            fakt:-) teraz w Lukasie bedzie zupelnie tak samo jak w PKO BP...
          • Gość: Kate Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 20:20
            na jaką kawę. Dziś przez mądrych na górze pracowałam od 6-tej rano do 16:30 bez
            żadnej przerwy (nie muszę mówić, że z kasą. Nie wspomnę już o tych 12 godz. w
            piątek, sobotę i niedzielę. To jest wielkie G. I nie wyobrażam sobie, że mam
            tam jutro wrócić. Def był spoko.
            Szukam pracy w księgowości, jak najdalej od LB.
      • Gość: wsx Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:40
        Mozesz przyblizyc osobowosc tej p..., ktora zafundowala mi takie g... po kilku
        latach namawiania znajomych, zeby tez korzystali z tego banku? No i zrobilem
        sobie cholewe z geby. Teraz sam chodze po znajomych i pytam, jaki bank by mi
        polecili :(
    • Gość: slakoc Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.szpital-bielany.torun.pl 10.10.05, 21:04
      DLACZEGO NIC jeszcze nie dział. Ludzie mam utopione w banku pieniadz. Jeste na
      dyzurze i nie moge nic zrobić poprzez internet i poprzez telefon. Czy ktos ze
      mną napisze pozew do koordynatora Banków. Przeciez to są nasze pieniądze.
      Dlaczego nie moge spłacic raty karty kredytowej. Oczywiscie bank każe mi płacic
      odsetki karne. Zgroza. Czy ktos mysli o podaniu do sądu tą intytucję?
      • Gość: kate Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:34
        LL podobno działa, jak masz stałe zlecenia też schodzą. Aż dziwne
    • dacicky Re: Nowy system w Lukas Banku... 10.10.05, 21:44
      No i podświadomość miała rację... Ciekawe kiedy włączą system on-line...?
      A tak na marginesie - on wogóle dziś działał chociaż przez minutę?
      Czy wysypał się od razu?

Pzdr.
      • cleo_1 Re: Nowy system w Lukas Banku... 10.10.05, 22:08
        Mam nadzieje, ze awaria potrwa dluzej -moze ze 20% klientow odnich odejdzie (w
        tym ja). Nie znosze tego banku i systemu pracy ludzi tam zatrudnionych.
        • Gość: slakoc Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.szpital-bielany.torun.pl 10.10.05, 23:27
          To co się dzieje z systemem zasługuje na potepienie. Miało być czynne dzisiaj.
          Przez tyle dni mam pieniądze zablokowane. Ciekawe czy za rate kredytową która
          miałem zaplacicć do 9 każą mi płacić karne odsetki. Ano zobaczymy.NIECH TYLKO
          TAK POSTĄPIĄ. To jest wina tylko i wyłącznie BANKU Obiecywali dzisiaj włączyc
          domniemany system.
    • Gość: mbank Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.orange.pl 11.10.05, 00:46
      Mam 3 lata swoje konta w mbanku. Naprawdę szczerze proponuję. Choćby na spróbowanie - to nic nie kosztuje. Ostatnio sami mi podnieśli debet na firmowym z 9 do 12,5 tyś(nie korzystam, ale na czarną godzinę):-)
      • Gość: wsx namow ich na tokeny RSA, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:43
        bo ja od kilku lat nie moge ;/

Tez mam na czarna godzine i tylko dzieki temu porobilem swoje przelewy, bo LB to
        teraz najnizsze dno z mozliwych.
    • pakanoak Re: Nowy system w Lukas Banku... 11.10.05, 09:22
      Niby e-bank już działa, ale nie mogę się zalogować - już dwa razy odrzucił mi
      hasło i boję się, że mi zablokuje dostęp przez net. Też tak macie?
      • dacicky Re: Nowy system w Lukas Banku... 11.10.05, 09:29
        :/ Mam dokładnie to samo... Rano zalogowałem się na chwilę, ale i tak wywalało
        mnie z aplikacji przy próbie przełączenia się na dowolny inny prdukt poza
        Kontem... Teraz jest jak u przedmówcy - poddaje się na ekranie logowania...
        A ile ludzi wczoraj w oddziale było! Dziki tłum...

Gorzej że przelewy czekają na wysłanie i się doczekać nie mogą...

F U C K!!! Do Fortisu się przeniosę - cena podobna, funkcjonalność większe i
        wszystkie bankomaty za friko...
        A taki byłem, ku.., zadowolony z Lukasa... Ehhhh...

Ah! Po pierwszym wezwaniu z windykacji o spóźnione płatności podam ich do sądu...
        • vranix Re: Nowy system w Lukas Banku... 11.10.05, 10:01
          Mam to samo co ty. Konto mam 2 lata i do tej pory nie narzekalem.
          Mimo ze system on-line dzialal srednio.
          A teraz taka kupa.
          Moze zna ktos bank gdzie daja token do konta (zadnych list hasel!) oraz mozna
          wyplacac we wszystkich bankomatach bez prowizji?
          Eh, i pomyslec ze jestem w gronie najlepszych klientow tego banku.Moze juz
          niedlugo... :-]
          • dacicky Re: Nowy system w Lukas Banku... 11.10.05, 10:04
            Bank Ochrony Środowiska ma taką ofertę - nie żartuję...
            Zwie się to Eko-konto... Hmmm... Muszę obejrzeć ich ofertę...

Pzdr.
        • Gość: LB Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:19
          To wypie..ć ku.. jego mać. Narzekaniom końca nie ma fagasy. Będzie mniej
          osób w kolejce. Myślicie, że Lukas się wami przejmie. A ile wy macie u nich na
          koncie? Milion?

Sorki, że się unoszę ale szlak mnie trafia. Źle, nie działa, taki szarobury.

Admin i tak już usuwa tę wypowiedź, tak że proszę się nie nerwicować;)
          • Gość: Bolencjusz Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: 62.87.128.* 11.10.05, 13:13
            W jakiej, ku.., kolejce pojebusie? Nie byłem w oddziale od dnia otwarcia konta
            i nie zamierzam. Byłem, ku.., zadowolony, ale jesli LB ma takich pracownikow to
            mam go gdzies! Narzekać jest na co, ale jesli ty stolikowy filozofie od kawy
            A trochę kasy tam mam, więc ch.. ci w zadek.
    • xplict Re: Nowy system w Lukas Banku... 11.10.05, 13:37
      www.bosbank.pl/i.php?i=268
      uwadze polecam...
    • xplict Re: Nowy system w Lukas Banku... 11.10.05, 13:53
      PS. wlasnie skonczylem rozmoze z pania z Infolinii BOS banku. Co wiem:
      1. pakiet "Ekonkonto" 7 PLN m-c
      2. wyplaty z dowolnych bankomatow w Polsce za darmo
      3. przelew do banku obcego: 50gr
      4. po 1. wplywie debet 500 PLN
      5. historia 6 m-cy: linia kredytowa w wyzokosci 3* srednie miesieczne wplywy
      6. historia 12 m-cy: linia kredyt. 7* sr. m. wpl.
      7. oprocentowanie ok 15 % (debet)
      hmmmmm... to sobie mysle czemu nie... (platny przelew, ale bankomaty za free...)
      PS to nie tyle w kontekscie LB i jazdy jaka tam Wqam urzadzili... ale tak juz
      mam, ze lubie zmienic raz na jakis czas bank... tak dla sportu hehe
      pozdrawiam
      • Gość: Bolencjusz Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: 62.87.128.* 11.10.05, 13:58
        Mądrze prawisz Waćpan - trzeba się temu przyjrzeć... :)

Już się uspokoiłem po tym głąbie z LB :/
    • Gość: maciejas Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:38
      No dobra, ale czy ktos wie kiedy to cos bedzie dzialac?
      Ja juz pewnie wiecej niz trzy razy sie probowalem logowac.
      I co mam teraz robic, dostep do e-banku bede mial zawieszony, czy jak?
      kurde, coraz bardziej mnie to denerwuje...
      • Gość: maciejas Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:42
        o, wlasnie sie zalogowalem, tylko niestety za pomoca IE :{
        Zawsze firefox dzialal, a teraz lipa...
        • Gość: slakoc Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 18:20
          mnie udało sie zalogowac przed ósmą.Nawet podobno zrobiłem kilka
          przelewów:spóźniony ZUS, sóźnione raty kredytowe, spóxnione wynagrodzenie.
          Wogóle widać że system jest mało szczelny. Wielu rzeczy nie mogłem zrobić-np
          ile mam zadłużenia na karcie kredytowej. Gdzie mogę sie poskarżyc na praktyki
          Banku? Co go nadzoruje? Pomózcie kochani. Jesli są tak słabi informatycy to i
          cały zarzad tez źle pracuje. WYMIENIĆ TEZ NIE TYLE SYSTEM CO ZARZĄD
          • Gość: slakoc Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 18:30
            Szanowni Klienci,

W związku z rozbudową i aktualizacją systemu informatycznego LUKAS Banku w tej
            chwili korzystanie z LUKAS e-Banku jest niemożliwe. Za związane z tym
            niedogoności przepraszamy.

Korzystanie z LUKAS e-Bank będzie możliwe w dniu 11.10.2005 r. od godzin
            porannych.

OTO JAK KŁAMIE LUKS .Nie mogę się zalogować włśnie 11-tego o tej porze-a na
            dworzu ciemno
            • Gość: goguś Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.chello.pl 11.10.05, 18:41
              hehehe datę już zdjeli....
              Z tego co sie dowiedziałem od kolegi kóry robił coś dla LUKASA to interfejs
              Internetowy działa, ale pada system bankowy (ten wielki kompuer który utrzymuje
              konta). Nie wyrabia sie. ... oj cieniaki... klapa na całej linii... lukaslinii.

Jaki inny bank daje tokeny? oprócz PKO SA (z niego uciekłem)
              • Gość: Lae Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 19:26
                Tokeny dają BOŚ i WVbank :)
            • dacicky I d.u.p.a 11.10.05, 19:32
              Ale mnie rozbawili - wchodzę w logowanie - nie działa "W związku z rozbudową i
              aktualizacją systemu informatycznego LUKAS Banku w tej chwili korzystanie z
              LUKAS e-Banku jest niemożliwe. Za związane z tym niedogodności przepraszamy."

Okej, myślę, a czy coś w aktualnościach o tym jest...? I znajduję:

"Przerwa w działaniu e-Banku
              W związku z rozbudową i aktualizacją systemu informatycznego LUKAS Banku, w
              ciągu kilku najbliższych dni LUKAS e-Bank będzie niedostępny w godzinach 23:00 -
              06:00. Za związane z tym niedogodności przepraszamy"

A NA MOIM ZEGARKU 19:30 !!!!!!!!!!!!!!!!

No bez jaj proszę...

Mam parę przelewów do zrobienia - zajrzałem dziś do oddziału LB we Wrocławiu
              (około 18.45), łudząc się że tam coś załatwię...
              Przestałem się łudzić widząc awanturujący się, dziki tłum...

Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
              No comments...

D.
          • Gość: wsx petycja o stary system IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:49
            Chetnie dolacze sie do jakiegos zbiorowego pozwu czy skargi. A moze chociaz
            petycje o przywrocenie poprzeniego systemu? Kto jest za? Prosze wpisywac sie
            ponizej.
    • nothingcanstopmenow Re: Nowy system w Lukas Banku... 11.10.05, 22:50
      Macie rację, na razie nie chodzi to jak mialo, oj nie. Choć mi udało się dziś
      rano wstrzelić w okres działania i zrobiłem kilka przelewów, Ale mam pytanie.
      Próbowałem rano spłacić kartę Lukasa Maxima, ale ni cholera. Zmienili numery
      kont dla kart czy co?
      • vranix Re: Nowy system w Lukas Banku... 12.10.05, 09:07
        Numerow kont dla kart raczej nie, ale ja dostalem ostatnio pismo
        ze zmieniaja mi numer konta na nowy - stary bedzie funkcjonowal jeszcze jakis
        czas. Ki cholera? Dostal to ktos jeszcze i o co tu chodzi?
        • Gość: Bolencjusz Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: 62.87.128.* 12.10.05, 11:40
          Dostali to wszyscy. Po co - nie wiem... :) Ciekawe czy w LB wiedzą...

System niby dziś działa (acz powoli jak cholera). Tylko jakoś ciężko się w nim
          odnaleźć. A najbardziej drażni brak info o miejscu płatniści Visą Electron w
          historii rachunku.

BB
          • Gość: LB Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 16:46
            Ja już ci coś mówiłem. Ni narzekaj bo... wpier... !!!
            • Gość: Bolencjusz Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: 62.87.128.* 12.10.05, 17:22
              Naprawdę godnie reprezentujesz swą firmę LB

Kretynie od kawusi i wciskania emerytom Maximy
              • Gość: xplict Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.pl / *.smsnet.pl 12.10.05, 17:33
                sluchaj Bolencjusz. LB ma racje. Nie narzekac bo wpier... Nie narzekaj, tylko
                zmien bank. Chyba, ze masz ochote taplac sie w brodziku intelektualnym jego
                pracownikow (nie twierdze, ze wszystkich, ale LB na pewno)
                Looknij na oferty Raiffeisen, BOS, MultiBanku,mBanku, inteligo... banków ci u
                nas (Bogu dzieki) dostatek.
                A jak cie beda pytali o powod odejscia z Lukasa to im zacytuj LB
                • maga19 Re: Nowy system w Lukas Banku... 12.10.05, 19:44
                  Ratunku!
                  Czy ktoś wie, kiedy ma zadziałać ten "rewelacyjny" nowy system? Jutro o 8 rano
                  wysyłam męża do placówki z nadszieją, że zrobią przelewy bezpłatnie, ale i tak
                  mnie szlag trafia. Co mnie obchodzi, że mają duży "ruch", na LUKASlinię
                  dodzwoniłam się raz, o 7 rano (dzwoniłam od 6) udało mi się zrobić jeden
                  przelew. Pan obsługujący był bardzo zdziwiony pytaniem, czy nadal mają problemy
                  z systemem (jakby nie wiedział o co chodzi). Bez komentarza. Tylko kto zapłaci
                  za mnie ewentualne odsetki od różnych płatnośći?
                  Pozdr.Magda
                  • Gość: Lae Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 19:48
                    U mnie właśnie zaczęło działać - robię zaległe przelewy (te przewidziane na
                    poniedziałek i wczoraj). Sprawdź, może u Ciebie też śmiga :)

L.
                    • maga19 Re: Nowy system w Lukas Banku... 12.10.05, 20:45
                      Nie będę sie wyrażać, co mi robi zamiast działać. Boję się, że zablowowałam
                      sobie dostęp chcąc się zalogować parokrotnie w ciągu dnia (wyskakuje mi, że
                      klucz lub identyfikator niepoprawny). Moja cierpliwość wolno, ale skutecznie
                      się wyczerpuje.
                      Pozdr. M.
                      • Gość: goguś Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.chello.pl 12.10.05, 21:07
                        U mnie też d... ciągle komunikat: Niepoprawny 'Identyfikator' lub 'Klucz'.
                        Proszę spróbować ponownie.
                        patrzyłem to w VW banku maja dokładnie taki sam system jak stary w LB i tylko
                        jeden oddział w Warszawie (tak awaryjnie dla większej gotówki).

Jaki jeszcze bank ma tokeny (poza PeKaO SA oczywiście)
                        • Gość: Lae Re: Nowy system w Lukas Banku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:09
                          VW Bank i BOŚ :)
                          • mbelkowicz Tak nie powinno być w żadnym banku !!! 13.10.05, 02:08
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=30310224&a=30344725
                            • czuk1 Re: Tak nie powinno być w żadnym banku !!! 13.10.05, 07:48
                              Ludzie ?. Macie takie - inne lepsze - dobre oferty i czekacie, denerwujecie
                              się????!!!!! Jest mBank. Jest Inteligo. Jest konto osobiste z pakietem
                              internetowym pn. PKO Inteligo (to w PKO BP)? Spróbujcie zerwać z niepotrzebna
                              lojalnościa. To nie popłaca. No, chyba że jesteście właścicielami Banku Lukas
                              albo ciagle piliście tam kawę.
                              m
                              • Gość: Ja Re: Tak nie powinno być w żadnym banku !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:14
                                Polacy! Tylko narzekać. Trochę cierpliwości. Może warto poczekać i będziecie
                                zadowoleni ze zmian. A może nie, nie lubimy zmian?
      • Gość: goguś Nowe konto w innym banku IP: *.chello.pl 13.10.05, 20:49
        w LB dalej d... Miła pani na info linii już nawet zaproponowała zmiane hasła -
        wpisanie 4 cyferek itd. I dalej d... Znudziło mi sie to i założyłem nowe konto
        w BOŚ oprocentowanie śmieszne, ale dają token od ręki i konto działa juz po
        wyjsciu z oddziału. Zobaczymy może bedzie lepiej. W BOŚ jakieś śmieszne limity
        operacji przez internet (ja akurat potrzebuję więcej niż 1000zł), ale
        przynajmniej działa dostęp przez net.

A jaki był wybór (tylko banki z tokenami):
        PKO SA - złodzieje - uciekłem od nich.
        VW Bank - może tam trafię, ale założenie konta trwa 2 tygodnie.
        BOŚ - konto od ręki i bezprowizyjne wypłaty we wszystkich bankomatach.
        • Gość: wsx LukasBank: tak nie powinno byc w zadnym banku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:35
          Nowy system jest zalosny. Po dwoch dniach zglosilem do nich juz 7 bledow (m.in.
          niemoznsc wysylania przelewow ad-hoc na rachunki z numerami IBAN
          • Gość: lotas Re: LukasBank: tak nie powinno byc w zadnym banku IP: *.kghm.pl 14.10.05, 09:21
            adres do VW to
            vwbankdirect.pl/
      • Gość: goguś A oto tajemnica sukcesu!!!! IP: *.chello.pl 13.10.05, 21:45
        Jest, udało sie!!! Nareszczie po kilkunastu telefonach do LB konsultant wpadł
        na pomysł synchronizacji tokenów. No i udało się. Działa. Ale wtopa pozostaje
        wtopą. dodatkowe konto rezerwowe w BOŚ czeka w pogotowiu.
        • Gość: Lae Re: A oto tajemnica sukcesu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:02
          Myślałem o przenosinach do BOŚ'a, ale tam nie mogę myknąć z Kredytówką i Limitem
          w koncie a nie chce mi się czekać pół roku.
          Przy okazji MC BOŚa jest "taki sobie", więc oferta pozostawia trochę do życzenia...
          No i opłaty za przelewy - w LB jest za friko (wiem, wiem - cena wliczona w
          opłatę za konto) a w BOŚu 50 gr.
          A przelewów robię sporo, więc darmowe bankomaty mi tego nie wyrównają (nie
          znoszę nosić gotówki, więc większość operacji robię kartą bądź przelewem).

Do tej pory oferta LB była dla mnie "zajefajna", ale od kilku dni szukam
          "kontroferty"...

Może Nordea albo Fortis...? Sam już nie wiem...

Pozdrowienia dla zawiedzionych.
          • czuk1 Re: A oto tajemnica sukcesu!!!! 17.10.05, 07:45
            Myślę, że najlepszy jest bank polski PKO ze swoim Inteligo (400 tys. klientów)
            sam PKO BP SA w Superkontem tradycyno-internetowym (opcja PKO Inteligo).
            Wzystko dziala super i masz tam 1800 bankomatów blisko 4000 agencji PKO BP (z
            terminalami i kilka tysięcy oddziałów.
            m
            • czuk1 Re: A oto tajemnica sukcesu!!!! 17.10.05, 07:46
              Z PKO Inteligo (konta internetowego ) sporzystało - tylko w br. - ponad 1 mln
              posiadaczy Superkonta. To czymś pozytywnym świadczy. Nie?
    • dacicky A już wydawało się że jest ok... 16.10.05, 21:53
      Mało mnie przed chwilą nie trafiło...

Miałem do spłacenia ratę kredytu w LB. Z racji tego że kredyt nie jest sygnowany
      moim nazwiskiem jak zawsze odpaliłem funkcję przelewu jednorazowego.
      Wpisałem co trzeba, zatwierdziłem i co...?
      I g.ó.w.n.o!!!
      Pojawiła się informacja że odbiorca jest zastrzeżony (!!!) i przelew nie może
      być zrealizowany...

No to zadzwoniłem na Lukas Linię, gdzie antypatyczna panienka (pewnie zmęczona
      bo tak brzmiała) mówi mi że takiego przelewu się nie da zrealizować, tylko muszę
      wejść w inny panel gdzie spłaca się i karty kredytowe i kredyty...
      Wszystko ładnie, pięknie, ale dlaczego, ku.., nie ma o tym NIGDZIE informacji i
      trzeba się dopytywać...? (Nawet w info że ten przelew nie wyjdzie)
      Wcześniej działało jak trzeba a przy okazji nie było takich szopek...

Wqrwiłem się...
      • czuk1 Re: A już wydawało się że jest ok... 17.10.05, 07:16
        Każdy na Twoim i Twojego wierzyciela miejscu poszedł by do banku
        sprawdzonego , jak mBank czy Inteligo.
        Hej.
        • Gość: mareq Re: A już wydawało się że jest ok... IP: *.chello.pl 17.10.05, 07:42
          nadal nic nie działa !!!
          a konto założyłem dwa tygodnie temu...
          • maga19 A mi nie działa od 11 dni :/ 17.10.05, 16:56
            Na LukasLinię nie mogę się dodzwonić, w placówce oczywiście twierdzą, że
            wszystko w porządku i MUSI działać (przelewów bez prowizji rzecz jasna nie
            zrobią, bo e-bank działa), pisałam dwukrotnie maile przez stornę główną Lukasa
            i też oczywiście twierdzą, że nie zanotowali problemów ani żadnych zgłoszeń
            (wygląda na to, że ja jedyna w całej Polsce nie mam możliwości korzystania z
            internetowego konta-od dawna wiedziałam, że mam pecha w życiu :o ), mogę
            natomiast złożyć reklamację. PARANOJA!
            Pozdr. Magda
            • Gość: marek już działa :) IP: *.chello.pl 19.10.05, 14:52
              Doczekałm się ...już działa bezbłędnie ale czekałem na to prawie 2 tygodnie.

Pozdrawiam
              Marek
              • czuk1 Bezczelna reklama zamiast przeproszenia 20.10.05, 07:13
                Bank pn."Tak powinno być w każdym banku" zamiast przprosić swoich klientow
                ktorzy przez 2 tygodnie nie mieli dostepu do swoich pieniedzy triumfialnie
                sie reklamuje na całą stronę w dzisiejszej "Rzplitej".
                I to jest instytucja zaufania publicznego?
                m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka