Gość: mInB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:50 Przede wszsytkim do tranzakcji allegro. Prosze rozwazyc kilka aspektow + i - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwportal.pl Re: mBank vs ING Bank Slaski 09.12.05, 20:39 mBank bo tanszy: darmowe prowadzenie konta i darmowa karta, a i wieksze szanse na darmowy przelew bo wielu ludzi na Allegro ma wlasnie mBank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: mBank vs ING Bank Slaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 09:22 Jak długo czeka sie na otwarcie konta? Tydzien temu sie zarejestrowalem, ale papiery jeszcze nie przyszly. Ile czeka sie tez na karte? Odpowiedz Link Zgłoś
muza24 Re: mBank vs ING Bank Slaski 10.12.05, 14:59 NIestety, w mBanku etap otwierania konta jest najgorszą sprawą. Czekaj cierpliwie na umowę, odeślij a potem po 5-7 dniach zadzwoń na infolinię - jeżeli umowa dotarła to będziesz mógł/a zamówić kartę. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: mBank vs ING Bank Slaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 21:32 Jesli przysla mi umowe, moge zrezygnowac i jej nie odsylac? Beda jakies konsekwencje tego? Nic sie nie stanie? Nie chce mi sie czekac i chyba zaloze w ING konto Student, 2 zl oplaty to niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
rsa127 Re: mBank vs ING Bank Slaski 11.12.05, 22:21 < Przede wszsytkim do tranzakcji allegro. Prosze rozwazyc kilka aspektow + i - Jak do Allegro to rozważ konto BZWBK - to z kartą Allegro. Generalnie opłaty takie jak w mBanku, a dodatkowo przy płatnością kartą zbierasz punkty Payback. Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: mBank vs ING Bank Slaski 12.12.05, 09:07 Mialam podobny dylemat niedawno wybralam ( a raczej zostalam)..... ING, jezeli chodzi o oplaty to w moim przypadku wyszlo, ze "trace" na oplatach okolo 100 zl rocznie w ING w porownaniu do mBanku, ale zawazylo to, ze w mojej bliskiej okolicy sa 2 bankomaty ING, a dalszej nastepne 2, kolo pracy 2 bankomaty ING, a co do bankomaow Euronetu ( gdzie sa wyplaty bez prowizji majac karte mBanku) to w bliskiej okolicy nie ma, w dalszej jest 1- wiec jeden wielki - dla mnie. Jezeli nie masz jescze zadnego konta, a nie zalezy Ci na czestym wyplacaniu z bankomatow to konto w mBank napewno tansze w utrzymaniu od ING. Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: mBank vs ING Bank Slaski 12.12.05, 11:31 A masz w bliskiej okolicy jakies bankomaty BZ WBK? Bo z nich tez mozna wyplacac za darmo jak sie ma konto w mBanku. Masz niezle szczescie do tych bankomatow ING. Tym badziej, ze mBank ma prawie dwa razy wiecej bankomatow niz ING (odpowiednio 1036 i 600). Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: mBank vs ING Bank Slaski 12.12.05, 12:39 Piszesz o calej Polsce, a ja mieszkam w okolicy gdzie ING jest b.popularny, bankomatow WBK nie bralam wgole pod uwage, bo sa baaardzo daleko... Jezeli o mnie chodzi to ma decydujace znaczenie, ale jezeli bym mieszkala w innym miejscu to ING bym nie brala pod uwage przy wyborze konta- za duze oplaty, marna oferta kredytowa ( mimo, ze mam tam rachunek od 12 lat) i nienajlepsza obsluga w niektorych oddzialach. Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: mBank vs ING Bank Slaski 12.12.05, 12:49 I jescze jedna wazna rzecz jak dla mnie- czasami spedzam wolny czas za granica- wakacje 2-tygodniowe i kilka( kolo 4-5) krotszych wyjazdow, prowizja za wyplaty z bankomatow karta Visa (ING)- 0 zl. lub 1.19 ( Chorwacja) a karta bankomatowa( zdaje sie tez Visa) z mBanku- 10 zl. za wyplate!!! Lecz jezeli Ci chodzi tylko i wylacznie o Allegro i rzadkie wyplaty z bankomatu to moim zdaniem mBank jest zdecydowanie tanszy- moze nawet okazac sie najtanszy na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long w ING stale wplaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 13:01 Musze dokonywac stalych wplat na konto w ING? Jesli wplaty beda nieregularne to nic sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: mBank vs ING Bank Slaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:20 W ING jest daromowa karta? Konto student ma tylko oplate 2 zl :D Odpowiedz Link Zgłoś