Dodaj do ulubionych

Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handlow...

11.12.05, 22:19
To czystej krwii bandytyzm...
gdzie my żyjemy?
W Polsce czy w piekle Fiskusa?

religiapokoju.blox.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: merlin Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:46
      Najwiekszym zlodziejem w Polsce sa (niestety) organy panstwowe - mafia hien
      urzedniczych podleglych ministerstwu finansow !!! Jedyne dzialania jakie im
      wychodza , to okradanie (w majestacie swoiscie pojmowanego prawa -
      czesto "powielaczowego") obywateli celem napchania wiecej pieniedzy do kasy
      panstwowej - ale nie po to, aby obdzielic nimi potrzebujacych - sluzbe zdrowia,
      drogownictwo , emerytow i rencistow etc.etc. - tylko dawac sobie nagrody,
      napychac kieszenie roznym "ekspertom" itd.itp. Nikt (od roku 1989) nie wygral z
      ta mafia - choc wielu obiecywalo (chocby premier Bielecki czy Balcerowicz ) .
      Skonczylo sie na obiecankach. Od ilus lat mowi sie o odpowiedzialnosci
      finansowej urzednika za bledna decyzje. I co ??? I NIC!!!! Za bledy - jesli
      poszkodowany wygra sprawe w sadzie (a dzieje sie to coraz czesciej ) placimy my
      wszyscy - podatnicy . A urzedasy nadal kombinuja , jak zlupic skore
      obywatelowi !!!
    • Gość: starycynik Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.lr.centurytel.net 11.12.05, 23:24
      Lzy mi ciekna z obu oczu nad losem biednych pracownikow, ktorzy za darmo
      dostali nie swoj majatek, ale za malo i na tym polega ich krzywda.

Daj kurze grzede....
      • Gość: gość Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.chello.pl 11.12.05, 23:28
        łzy ci moga polecieć, zapoznaj się ze sprawą a potem zabieraj głos. Nikt nikomu
        za darmo nie dał. Za to płaciliśmy do kasy Państwa za akcje. Łzy by ci poleciały
        jak to ciebie Państwo zrobiłoby w balona. Dopiero być ryczał. Ciemnoto.
      • Gość: obiektywny Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.compi.net.pl 11.12.05, 23:36
        starycyniku..
        zanim sie wypowiesz po raz wtory, zapoznaj sie z faktami..
        polecam lekture (artykul z "Dziennika Zachodniego")
        katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/545637.html?ses_nm=65f656880a36ac1d5ed60df2c3b8d326

dzisiaj "krojeni są" pracownicy BH, jutro, właściciele samochodów z końcówką
        numeru rejestracyjnego na "0", a moze jutro "cynicy" ?
      • Gość: mj Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 23:55
        NIE ZA DARMO I NIE PANSTWOWE. Nie dolozyles grosza do tego interesu starycyniku
      • Gość: FAKTY63INTERIA.PL Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.chello.pl 28.12.05, 20:41
        Ty starycyniku ty frycku nie wp....laj się na forum jak nie wiesz o co chodzi.
        Lekturę sobie przeczytaj NA DOBRANOC.......
    • Gość: podatnik Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.eranet.pl 11.12.05, 23:46
      Parę dni temu Pani MF w Sejmie mówiła, że urzedy skarbowe, które jej podlegają,
      powinny być przyjazne, przyjemne, normalne - tylko co to znaczy? Czy mają
      postępować zgodnie z prawem? A może normalnie, to znaczy coś zupełnie
      odwrotnego? Kto o tym decyduje?
    • Gość: Skubany Polska nieżądem stoi - Rejten IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.12.05, 23:59
      "Polska nieżądem stoi" czas już skończy z tą tradycją. Czy Rząd ma zamiar
      tolerować to bezprawie, które się dzieje. Komornicy pchają się już ludziom do
      mieszkań mając usta pełne frazesów o przepisach prawa, którego nie szanują, bo
      wiedzą, że i tak im nikt nic nie zrobi. Urzędnicy Skarbowi zastraszeni przez
      pana Nenemana też się nie wychylają bojąc się utraty pracy. Kto przerwie ten
      zaklęty krąg i odważy się powiedzieć że pan Neneman łamie prawo??. Słowa te
      kieruje do Nowej Pani Minister, proszę się przyjrzeć działaności tego pana i
      wyrazić swoją opinię. Wierzę że Pani jako osoba z poza układów pana Nenemana,
      przyjrzy MU się dokładnie i podziękuje już za współprace i odwoła " harty które
      spuścił ze smyczy pan Neneman z zadaniem skoczenia do gardeł niewinnym
      obywatelom"
      Chyba że Pani nie widzi takiej potrzeby........
    • Gość: bk Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.chello.pl 12.12.05, 00:02
      czekam na dyskusje, proszę się zapoznać z ponizszym pismem, który teraz dostałam

O G Ó L N O P O L S K I RUCH OCHRONY
      PRAW OBYWATELSKICH i WALKI z KORUPCJI

Działalność pożytku publicznego: KRS Nr. 0000108887- Post. SR Poznań, sygn. PO
      XXI NS Rej. 9987/ 4 / 935
      BIURO ZARZĄDU GŁÓWNEGO - POZNAŃ
      fax. (068) 3 860
      965

siedzibą -64-360 Zbąszyń, ul. Topolowa
      6. kom 0 668 294 618
      e.mail; wolnytadeusz@poczta.fm

L. dz.
      112/05
      Dnia 10.12.2005 r. .

Stowarzyszenie „Obrona Praw Obywateli”
      w Warszawie

W imieniu Zarządu Głównego tut. Ruchu w pełni popieram i
      solidaryzuję się ze słusznymi protestami
      akcjonariuszy B.H. p-ko, wielce nie odpowiedzialnym i aroganckim naruszaniu
      przez Ministra Finansów ich prawa materialnego, co jest rażąco sprzecznie z
      obietnicami przed wyborczymi PIS-u, budowania IV Rzeczypospolitej Polskiej, w
      której władza nie stanowi aparatu ucisku obywateli, lecz spełnia służebną role
      wobec społeczeństwa
      pomijając już wyjątkowy cynizm minister finansów.

W związku z tym, że więcej już osób z Polski zwróciło się z prośbami o
      udzielenie pomocy, Władze tut. Ruchu postanowiły podjąć w sprawie wszelkie
      czynności interwencyjne aż do pozytywnego skutku.

Dlatego uprzejmie proszę wszystkie zainteresowane osoby będące w posiadaniu
      ksero kopii dokumentów, jak Wyroki NSA lub pisma US z których treści wynika, że
      przedmiotowi akcjonariusze BH byli informowani i zapewniani przez
      funkcjonariuszy US iż są zwolnieni z podatku o którym mowa, o przesłanie na
      adres e.mail; wolnytadeusz@poczta.fm

Jak największy pakiet tych dokumentów będzie potrzebny do naszego pisma
      interwencyjnego, jako załącznik – wniosek dowodowy.

Ponadto proponuję wyłonić spośród Waszego członków stowarzyszenia trzy osoby
      którym Władze tut. Ruchu udzielą pełnomocnictwa do szerokiego działania w tej
      sprawie z ramienia i uprawnień Zarządu Głównego tut. Ruchu, bowiem to osoby
      bezpośrednio pokrzywdzone najlepiej znają przedmiotowość sprawy,

Zadaniem Pełnomocników w pierwszej kolejności byłaby łączność z mediami i
      doprowadzenie w trybie pilnym do wyznaczenia Władzom Rządowym krótki termin do
      rozmów

W razie odmowy lub nie dotrzymania w/w terminu, zorganizowanie protestu –
      pikiety z wyznaczeniem jego terminu z podanie mediom, na który to protest
      przyjadą do Warszawy przedstawiciele Głównych Władz tut. Ruchu.

Jak zdążyłem się z Pani pisma zorientować utworzyliście na bazie osób
      poszkodowanych stowarzyszenie które nie jest jeszcze zarejestrowane w Krajowym
      Rejestrze Sądowym .

W związku z tym proponuję Wasze stowarzyszenie wcielić w struktury
      organizacyjne naszego Ruchu – jako Terenowy Odział w Warszawie

Powołanie takiego Oddziału następuje na wniosek Waszego Zarządu na mocy
      Uchwały Zarządu Głównego tut. Ruchu.

Taki powołany Odział naszego Ruchu w Warszawie spełniał by role delegatury
      której jeszcze nie mamy w Warszawie, jako stałego przedstawicielstwa naszego
      Ruchu do interweniowania we Władzach i występowania w mediach w Warszawie, z
      uprawnieniami przeciwdziałania korupcji i naruszaniu praw człowieka i
      podstawowych wolności obywateli, które to prawa w Polsce są notorycznie już
      naruszane

Ponadto pragnę nadmienić, że nasza anty korupcyjna organizacja powstała w roku
      1996 jako pierwsza tego typu w historii Polski, na czysto demokratycznych
      zasadach w poczuciu patriotycznego obowiązku względem dobra Rzeczypospolitej
      Polskiej

Działalność prowadzimy obiektywnie i nie zależnie politycznie kierując się
      zawsze prawdą dobrem Ojczyzny i Narodu zgodnie z postanowieniami statutowymi.

Nadmieniam, że nasza organizacja aktywnie zajmowała się już kilka lat wcześniej
      podobną sprawą, ograniczaniem ścigania obywateli - importerów samochodów t.
      zw. „Składaków” co w konsekwencji naszych działań, jak blokady granic,
      łącznie z protestami w Warszawie i prowadzonymi rozmowami z przedstawicielami
      Ministra Sprawiedliwości i Prezydenta RP w których to rozmowach brałem
      bezpośrednio udział udało się wstrzymać zbiorową egzekucję niespełna milion
      importerów.

Niezależnie od powyższego będę bardzo wdzięczny Panu Romanowi Klusce za
      wsparcie tych
      działań na rzecz niesłusznie pokrzywdzonych obywateli w tej sprawie oraz wielu
      innych w Polsce
      z prośbą o kontakt z Władzami naszego Ruchu za co z góry bardzo dziękuję.

Na tym kończę i oczekuję na ustosunkowanie się do niniejszego pisma i tam
      zawartych propozycji.

Z wyrazami szacunku

Prezes Zarządu
      Głównego

Tadeusz Wolny.
    • Gość: . List do Parlamentarzystów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.12.05, 00:10
      Piszę ten list do wszystkich Naszych Parlamentarzystów, którzy w niedawnej
      kampanii wyborczej obiecywali, że pora skończyć z samowolą urzędniczą w Naszym
      kraju, obiecywali SANACJE takich wartości jak uczciwość, honor i
      praworządność. Obywatel i podatnik, który jest filarem Polski i gwarantem jego
      rozwoju, miał być traktowany z należytym szacunkiem i przede wszystkim z
      należytą uczciwością. W założeniach miał być przywrócony zwyczaj, że obywatel i
      podatnik jeżeli nie popełnił przestępstwa to ma prawo być uważany za prawego,
      solidnego i uczciwego przez organy państwa i urzędników którzy są utrzymywani
      między innymi z jego podatków.

Tymczasem co się dzieje obecnie w Polsce, już pod rządami nowego Premiera i
      nowo wybranego Sejmu RP ?

Jedno WIELKIE BEZPRAWIE i SKANDALICZNE TRAKTOWANIE OBYWATELI, którzy do tej
      pory byli wzorem obywatelskiej postawy, uczciwie płacący wszelkie podatki i
      należności dla dobra wspólnego wszystkich obywateli i Polski.

Z powodu BAŁAGANU PRAWNEGO jaki został zafundowany przez Ministra Finansów oraz
      Giełdę Papierów Wartościowych komornicy skierowani przez Urzędy Skarbowe
      NAPADAJĄ obywateli w ich rodzinnych domach lub w miejscu ich pracy by dokonać
      zajęć komorniczych na poczet ogromnych kwot finansowych jakie Urząd Skarbowy ma
      zamiar nałożyć na PODATNIKA bo w mniemaniu Urzędu Skarbowego ten podatnik
      przed 5 laty nie zapłacił podatku od sprzedaży akcji pracowniczych. Akcja jest
      zakrojona na skalę całego kraju ( koordynuje ją pan Neneman z Ministerstwa
      Finansów) i już wkrótce wszyscy byli i obecni pracownicy Banku Handlowego
      zostaną WYŁAPANI.

Jakie popełnili przestępstwo???

Jeszcze tak do końca Urząd Skarbowy nie może tego określić ( podobnie jak
      ścigany obywatel) ale Urząd Skarbowy WIE, że po 5 letnim okresie naliczania
      odsetek karnych może doprowadzić obywatela do ruiny finansowej, GDY POSTANOWI,
      że egzekują komorniczą zajmie mu emeryturę, rentę inwalidzką, samochód (którym
      ten zarabia na życie) lub przyjdzie do mieszkania i je zajmie. Nie pogardzi też
      tym co znajdzie w mieszkaniu telewizorem kuchenką, piekarnikiem czy szafkami
      kuchennymi. (Zajęcie komornicze ze Słupska).

A wszystko to w MAJESTACIE NASZEGO PRAWA!!!!!!!

Obywatel próbuję zwrócić się o pomoc do tych którzy są jego reprezentantami w
      Sejmie i których on niedawno wybierał w wyborach parlamentarnych. Pisze listy
      z proźbą o pomoc i interwencje w swojej sprawie jak również tysiąca innych
      obywateli potraktowanych jak OSZUSTÓW PODATKOWYCH, również WSKAZUJE na brak
      poszanowania PRAWA i elementarnej SPRAWIEDLIWOŚCI w kraju, w którym żyje i
      pracuje i który rękami urzędników skarbowych tak niespodziewanie założył mu
      FINANSOWĄ PĘTLE NA SZYJĘ.

Prezydent, Posłowie, Rzecznik Praw Obywatelskich, Premier wiedzą o tym i
      znają dokładnie wszystkie okoliczności towarzyszące tej sprawie ale niestety
      NIC NIE MOGĄ NA TO PORADZIĆ bo to nie jest w ich KOMPETENCJACH.

Widać mają inne obowiązki, bardziej ważne niż zainteresowanie się losem
      obywateli, którzy oddawali na nich głos w nadziei (jak się teraz okazuje
      złudnej) że wybieranym posłom leży na sercu dobro ojczyzny i JEJ OBYWATELI.

Ale być może już niedługo nowe wybory parlamentarne na pewno TE ZASŁUGI I
      TROSKA nie zostaną zapomniane poszczególnym posłom przez skrzywdzonych
      obywateli, ich rodziny i znajomych. Na pewno też nie będą milcząco znosić tej
      krzywdy, przeciwnie będą się starać żeby jak największej liczbie obywateli w
      kraju otworzyć oczy na fakt ILE ZNACZY OBYWATEL gdy już oddał swój głos i jest
      po wyborach.
      On do tej pory też nie miał świadomości jak będzie traktowany przez PAŃSTWO,
      ale teraz już wie i będzie o tym opowiadał że to o czym przeważnie czytamy
      tylko w prasie lub widzimy reportaż w telewizji ( przykład pana Romana Kluski)
      jutro spotka również jego i NIKT mu nie będzie chciał pomóc.
      • malyfelek Re: List do Parlamentarzystów 12.12.05, 00:18
        wyslales ten list do pisu?
        • Gość: bk Re: Odpowiedź od P.J.Pitera IP: *.chello.pl 12.12.05, 00:53
          Dostałam taką odpowiedź
          Szanowna Pani,
          Podejmę działania, by pomóc osobom poszkodowanym w tej sprawie. Prosiłabym
          jednak o bardzo szczegółowy opis całego zdarzenia, suchy i ze wszystkimi
          szczegółami. Bardzo proszę też o dołączenie korespondencji prowadzonej w tej
          sprawie z instytucjami państwa. I bardzo bym prosiła o wysłanie całości na adres
          sejmu: ul. Wiejska 2/4/6 na moje nazwisko. Ponieważ w tej sprawie pisze spora
          grupa osób, to jeśli macie Państwo jakiś kontakt ze sobą to wolałabym
          wyznaczenie jednej-dwóch osób do kontaktów.

Pozdrawiam
          Julia Pitera
          • Gość: Krzys762 Re: Odpowiedź od P.J.Pitera IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.12.05, 01:10
            To pocieszająca informacja. Myślę że Związki Zawodowe BH powinny zreferować
            całokształt tematu " od zarania dziejów" czyli od 1997 roku. Stowarzyszenie
            również wesprze te działania szczególnie w zakresie dostarczania bieżących
            informacji z całego kraju jak wygląda aktualna sytuacja na froncie.....
            • malyfelek Re: Odpowiedź od P.J.Pitera 12.12.05, 01:48
              zwiazki to nie to.Potrzebne sa osoby, ktore byly "zakrzyczane" w US,do ktorych
              wydzwaniali,straszyli dzieci i pomimo, ze osoba siedziala przy biurku pani
              urzedniczki to dwoje innych w tym samym czasie jezdzily po miescie zeby
              doreczyc wezwanie. Porozmawiam z nia i moze sie zglosi do bk
    • Gość: sky_fifi Pan Jarosław N. IP: 193.201.167.* 12.12.05, 12:40
      Dobrze poinformowane źródła mówią, że Pan N. opuszcza Ministerstwo Finansów od
      15 grudnia.
      • Gość: ela Artykuł GW IP: 195.136.109.* 12.12.05, 13:20
        To wystąpienie RPO jest sprzed tygodnia (dokładnie 5 grudnia). Kilka gazet
        m.in. Rzepa czy DZ już o nim pisało. GW budzi się po tygodniu i serwuje
        odgrzewanego kotleta. Co jest? Na pewnym spotkaniu usłyszałam, że GW na prośbę
        ZZ nie zamiesći sprostowań dot tej sprawy ponieważ takie sprostowania zostały
        juz zamieszczone a poza tym ZZ nie są stroną w sprawie. Nagle ukazuje się ten
        artukuł. Tak jak to w końcu jest, GW się sprawą interesuje czy nie?
        • Gość: Andrzej135 Re: Artykuł GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:01
          Artykuł GW został umieszczony na stronie
          www.skarbowcy.pl :www.skarbowcy.pl/modules.php?
          op=modload&name=News&file=article&sid=3929&mode=thread&order=0&thold=0,mam
          prośbę nie wypowiadajcie się tam.Poziom umysłowy urzędasów jest żenujący.Ale
          mnie to nie dziwi, już w 1993r.w każdym pokoju na ul.Wynalazek 3, naliczali mi
          inny podatek.A np.w 2001r. pani naczelnik nie potrafiła odpowiedzieć czy mogę
          sobie odliczyć zawodowe szkolenie specjalistyczne od podatku czy nie, w końcu
          powiedziała ,,niech pan robi jak pan uważa".Chore państwo,chory system
          podatkowy,(po co te wszystkie ulgi?)a teraz chora pani M.F. nie potrafi się
          zachować !Ponawiam prośbę idźmy pod M.F. przyklejmy im na drzwiach te strony z
          Prospektu pod którym się podpisali, że sprzedaż akcji jest zwolniona od podatku
          dochodowego,jak ktoś nie ma, mogę skopiować.
          • Gość: bk Re: Artykuł GW IP: *.chello.pl 12.12.05, 22:33
            popieram Cię w zupełności. To chyba ostatnia rzecz którą możemy zrobić. Do tej
            pory honor nam nie pozwalał, bo jesteśmy ludź mi kulturalnymi . Ale chyba nie ma
            na co czekać. Bez tego nikt nas nie wysłucha.
            • Gość: Krzys762 Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.12.05, 23:12
              Proponuje CZWARTEK!!!!
              • Gość: fifi Re: Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.eranet.pl 13.12.05, 00:01
                Dawno mówiłam, że manifestacja!
                Ale podoba mi się też pomysł, żeby pójść ze stronami z prospektu. Może nie
                przyklejać na drzwiach - bo miejsca za mało :-)
                To co - czwartek?
                Idziemy zostawić w biurze podawczym dla p. minister?
                Zróbmy kolejkę do biura podawczego i wezwijmy prasę!
                • Gość: pokrzywdzona Re: Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.chello.pl 13.12.05, 00:04
                  chyba jedyne wyjście
                  • Gość: Krzys762 Re: Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 00:16
                    Proponuje godzine 12.00 (w samo poludnie). Zbiorka na dziedzińcu Ministerstwa
                    Finansów ul. Świętokrzyska 12
                    • Gość: Andrzej135 Re: Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:58
                      Sorry,jak dla mnie termin zupełnie nierealny a zależy mi.Może w piątek w
                      godz.14-15 to chyba bardziej wygodny termin i dla zamiejscowych.Poza tym każdy
                      zdąży sobie coś przygotować.
                      • Gość: ZGORA Artykuł w Bankier.pl IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.05, 09:09
                        Proszę poczytać

www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1370856

• jkosa Re: Artykuł w Bankier.pl 13.12.05, 09:54
                          artykul duzo wyjasnia,ale rzeczwistosc jest calkowicie inna.chyba wszyscy
                          dostali pismo z DM informujace,ze postapili slusznie.to w koncu jak to jest
                          naprawde,jestem ciekawy czy ktos z gory czyta prase i nasze posty, bo moze
                          czytanie przychodzi mu z trudem,to wszystko co sie dzieje wola o pomste - tylko
                          nie wiem do kogo
                      • Gość: Krzys762 WIZYTA W MINIS. FINANSÓW IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 17:25
                        Mysle ze piątek po 14 jest nietrafiony ponieważ podejrzewam że dla urzędnika
                        Ministerstwa Finansów tydzień pracy "kończy się" po 12ej godzinie.
                        Ja jestem za CZWARTKIEM a w piątek możemy ewentualnie poprawić żeby nie mieli
                        wątpliwości że jesteśmy zdeterminowani. Pamiętaj że wezwiemy tam prasę i
                        telewizje. Muszą mieć czas na zrobienie materiałów przed emisją. Najbardziej
                        wskazane było by uaktywnienie emerytowanych pracowników BH. Jeżeli przjdzie
                        tylu ludzi ile było na spotkaniu związkowym to stacje telewizyjne uznają to za
                        warte pokazania. Jak dotrzeć z informacją o akcji do ludzi????

Nie wszyscy czytają forum! Może Związki jak nie mają lepszych pomysłów na
                        BRONIENIE PRACOWNIKÓW niech poprą te działania Przecież popierają swoich
                        pracowników obecnych i byłych w walce o sprawiedliwość!!!!
                        Tekst wniosku jaki każdy złoży do Ministerstwa Finansów można zaraz opracować i
                        opublikować na forum żeby każdy mógł go sobie przygotować.

A może żeby było spektakularnie to pineskami przypniemy je na drzwiach przy
                        głównym wejściu.

Nie możemy teraz juz odpuścić bo komornik nie będzie z nami dyskutował.....

Już niewiele więcej możemy zrobić, a to zadziała bardziej niż
                        kolejna petycja do posła!

Ludzie odezwijcie się!!!!

• Gość: Andrzej135 Re: WIZYTA W MINIS. FINANSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:55
                          Może być czwartek o 12 , ale ja i moja żona nie przyjdziemy i pewnie większość
                          ludzi zatrudnionych też.A czym to się skończy to mógłbyś się przekonać na
                          ostatnim spotkaniu w niedzielę pod kolumną Zygmunta w Warszawie, gdy razem
                          stanowiliśmy 50 % frekwencji.Urzędasom w M.F. i tak wszystko jedno kiedy
                          przyjdziemy bo i tak nas oleją.A nam będzie wygodniej i na pewno przyjdziemy (2
                          osoby).
          • Gość: ela Prosba i apel IP: 195.136.109.* 13.12.05, 11:19
            O nie wypowiadanie się na stronie www.skarbowcy.pl. Szkoda nerwów i wysiłku,
            które mozna wykorzystac w lepszy dla nas sposób. To są ludzie z innej planety
            przekonani o swojej słuśzności, bezkarności itd. Niech dyskutują między sobą.
    • Gość: ela Fiskus od początku mówił???? IP: 195.136.109.* 12.12.05, 14:24
      Tzn. od kiedy? Bo w 1997r nie było o tym w ogóle mowy a wtedy sie ta zabawa
      zaczęła o czym zdaje się fiskus i MF celowo zapominają. Wtedy, w 1997r, reguły
      wydawały się jasne. Przez dwa lata zamrożenia tych akcji nic się nie działo.
      Pierwsze próby interpretacji podatkowych nastąpiły w 1999r i poźniej. Dlaczego?
      Bo okazało sie że akcje są warte nie np. 10zł tylko trochę więcej. Zatem tylko
      zazdrość była motorem działań jak je opodatkować. Tylko, że ja juz nie mogłam
      zmienić swoich decyzji z 1997 kiedy kupiłam akcje.
      • Gość: sky_fifi Re: Fiskus od początku mówił???? IP: 193.201.167.* 12.12.05, 15:00
        Fiskus od początku mówił, że podatku nie będzie. Tak powiedział, podejmując
        uchwałę Rady Ministrów, potem decyzję KPWiG, potem podpisując prospekt emisyjny
        i "Regulamin nabywania akcji przez pracowników BH w ramach oferty publicznej".
        Potem zaś potwierdził to poprzez Postanowienie KPWiG.
        • malczakpalczak Re: Fiskus od początku mówił???? 12.12.05, 18:29
          No i MF potwierdził brak opodatkowania nie wnosząc uwag do prospektu emisyjnego.
    • Gość: B.B. Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.chello.pl 12.12.05, 19:29
      Fiskus to wyrocznia która wie najlepiej -nie czyta pism , nie interesuje sie
      zródłami, tylko ma jeden cel, złupić wypluc i zostawić na pastwę losu - radż
      sobie człowieku sam. To piekło i ciemnogród nie daj Boże dostać sie w te szpony
      nawet przypadkiem .Ponad 4000 tyś ludzi potraktowali jak oszustów podatkowych
      i wyłapali za jednym razem i tak się z tego tak ucieszyli że sami poszli na
      skróty .Paranoja jakaś - może jutro obudzimy sie z tego koszmarnego snu ?
      • Gość: KIS Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.multicon.pl 13.12.05, 15:42
        Warszawiacy!!!ZZ P.J.Turek poszukuje ludzi do programu, płaczecie ,chcecie
        manifestowaća a zrezygnujecie z takiej szansy jak program P.Jaworowicz!!!!!!!!!
        • mclip Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl 13.12.05, 15:53
          Kis. Uspokój się i nie pisz takich rzeczy na forum
          • Gość: KIS Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.multicon.pl 13.12.05, 16:00
            A co mam pisać jak z nim rozmawiam to płakać mi się chcepewnie się na niego
            rzuciliście i mało go nie zadeptaliście tak bardzo chcieliście!!!!!!!!!!
            • Gość: ela Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: 195.136.109.* 13.12.05, 16:35
              Człowieku, opamiętaj się. Nie pisz takich rzeczy na forum. Akurat ta sytuacja
              jest pod kontrolą. On różne rzeczy robi i nie robi i nie ma czym płakać.
              • Gość: kis Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.multicon.pl 13.12.05, 18:23
                wSZYSTKO JEST POD TAKĄ KONTROLĄ ŻE CHAŁUPY WAM TRZEPIĄ AWY CHYBA TYLKO
                BIADOLICIE.CIEKAW JESTEM ILE OSÓB NP. ZŁOZYŁO WNIOSEK O ŚCIGANIE NACZELNIKA
                PIERWSZEGO US?
                • Gość: . Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 18:46
                  Ja dzisiaj osobiście złożyłem pismo do:
                  Główny Inspektor
                  Ochrony Danych Osobowych
                  ul. Stawki 2
                  00-193 Warszawa

(Budynek Intraco II 11 piętro)

z wnioskiem o wszczęcie postępowania administracyjnego w związku z
                  udostępnieniem danych osobowych przez Dom Maklerski Banku Handlowego S.A
                  Naczelnikowi Pierwszego Urzędu Skarbowego Warszawa Śródmieście niezgodnie z
                  przepisami prawa, jak również w związku z naruszeniem przepisów ustawy o
                  ochronie danych osobowych przez Naczelnika Pierwszego Urzędu Skarbowego
                  Warszawa Śródmieście.

Zobaczymy jak na to zareagują.... Wiem że inne wnioski również wpłynęły.
        • Gość: lolo Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:15
          Pani Jaworowicz na spotkaniu w kawiarni z pracownikami BH poinformowała, że
          może nagrać program dopiero w styczniu 2006 r., a tak wogóle to cyt."pomagam
          bardzo poszkodowanym". Nie ma co liczyć na Panią Jaworowicz tylko trzeba się
          jak najszybciej zastanowić nad terminem pikiety pod MF i Sejmem, jeśli chodzi o
          zawiadomienie ludzi każdy niech powiadomi tych z którymi ma kontakt, może
          Związki mają telefony do ludzi lub Stowarzyszenie? Obecni pracownicy również
          mają kontakty z byłymi pracownikami, więc niech powiadamiają. Chodzi tu o nas
          wszystkich im więcej nas tym lepiej.Ci co pracują jeśli mogą niech wezmą urlop,
          jest to życiowa sprawa. Czekam na propozycję co do terminu spotkania.
          • Gość: warszawianka Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:46
            prosze o wypowiedzenie sie na stronie jezeli ktos moze juz zglosil sie do
            Prokuratury i pozalil na bezprawne lamanie prawa przez urzedasow skarbowych
            doreczanie listow w szalonym tempie nawet do pracy,kiedy zaiteresowani sa na
            urlopie lub zwolnieniu lekarskim.pojecia nie maja o niespodziankach ktore
            czekaja na nich po powrocie.Moze sie okazac,ze na odwolanie jest juz za pozno i
            komornik siedzi na wynagrodzeniu.Jakim prawem jestesmy narazani na taki stres?
            Czy im naprawde wszystko wolno?
            • Gość: luthien Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.robbo.pl 13.12.05, 21:00
              Jestem z pójściem do MF, mósimy to jak najszybciej zorganizować. Jeżeli sami
              nie bedziemy walczyć nikt nam nie pomoże i bedziemy sami sobie winni. W tym
              kraju bezprawia tylko w jedności siła.
          • Gość: gość Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.inteligo.com.pl 14.12.05, 09:37
            LOLO. tym jednym postem roz... całą sprawę. Pomyśl najpierw zanim zaczniesz pisać. W mysleniu jest przyszłość
    • Gość: . Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do MF IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 21:33
      Słuchajcie, jakby ktoś miał jeszcze jakieś złudzenia, że może Ministerstwo
      Finansów zastanawia się nad jakimś rozwiązaniem tej sprawy, to spójrzcie, jak
      odpowiedziało na mój list:

„Min Finansów informowało przedstawicieli BH w już 1999 r. (w odpowiedzi na
      wystąpienia Prezesa Banku), iż dochody uzyskane przez pracowników BH ze
      sprzedaży akcji nabytych przy jego prywatyzacji podlegają opodatkowaniu.
      Stanowisko to było i jest zgodne z obowiązującymi przepisami prawa podatkowego
      i co więcej znalazło potwierdzenie w licznych orzeczeniach Naczelnego Sądu
      Administracyjnego zapadłych w przedmiotowej sprawie.

aut.(nie chcą pamiętać o swoim stanowisku z 1997 r., gdy podpisali prospekt
      emisyjny! no i skąd ja mogę wiedzieć nie będąc już pracownikiem BH co Minister
      napisał do Zarządu BH - czemu Minister do mnie nie napisał? A wyrok Sądu?-nawet
      Sąd podkreślał winę urzędów państwowych, a prawnicy nie zostawili na tym wyroku
      suchej nitki! – szkoda tylko, że zainteresowany nie zaskarżył wtedy tego wyroku-
      pewnie nie miał już sił).
      (a dalej czytamy):

Obowiązujący system podatkowy wyraża się w tzw. zasadzie samo opodatkowania,
      co oznacza, że na podatniku ciąży obowiązek obliczenia, zadeklarowania i
      zapłacenia podatku. Zadaniem organów podatkowych nie jest informowanie o
      obowiązku zapłacenia podatku, ale weryfikacja złożonego przez podatnika
      zeznania (PIT). Zatem argumentacja, iż pracownicy BH nie wiedzieli o
      istniejących obowiązkach nie znajduje uzasadnienia.

Odnosząc się do możliwości wydania rozporządzenia w sprawie zaniechania poboru
      podatku w tej sprawie: nie można wydać rozporządzenia dotyczącego zaniechania
      zaległości podatkowej, a z taką sytuacją mamy do czynienia. Min Fin nie ma
      umocowania prawnego do wydania rozporządzenia w sprawie umorzenia zaległości
      podatkowej.

aut.(Jeszcze mamy jakieś pytania i złudzenia...?)

Min Fin uprzejmie informuje, iż zgodnie z art. 67a§l pkt 2 i 3 Ordynacji
      podatk., jedynie organ podatkowy, na wniosek podatnika w przypadkach
      uzasadnionych ważnym interesem podatnika lub interesem publicznym, może:
      umorzyć w całości lub w części zaległości podatkowe, odsetki za zwłokę.

(i jeszcze porada)

w przypadku gdy toczy się postępowanie podatkowe to zgodnie z art. 121 § 2 w/w
      ustawy organ podatkowy obowiązany jest udzielić Panu niezbędnych informacji i
      wyjaśnień o przepisach prawa podatkowego pozostających w związku z przedmiotem
      tego postępowania

aut.(no normalna kpina, ileż Wam US’y naudzielały tych informacji?).
      (A jakbyś jeszcze nie wiedział, to)

Min Fin informuje, iż gdyby chciał Pan uruchomić w tej sprawie tryb skargowy,
      to skargę na działanie urzędu skarbowego należy złożyć do właściwej izby
      skarbowej, jako organu podatkowego II instancji.

aut. Jak nam nie pomoże Sejm, Prokurator albo NAJLEPIEJ sami nie ruszymy się z
      awanturą taką, którą można by nagłośnić i pokazać w TV, to Minister Fin będzie
      siedzieć cicho i czekać, że najwyżej ktoś inny weźmie na siebie
      odpowiedzialność za załatwienie tej sprawy. A sam formalnie zawsze zasłoni się
      (nielogicznym) wyrokiem sądu.

• Gość: sky_fifi Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.eranet.pl 13.12.05, 22:17
        kto sie podpisał?
        • Gość: sa Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.12.05, 22:21
          podaj datę odpowiedzi
          • Gość: . Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 22:32
            Dyrektor Departamentu (Departament Organizacji Skarbowości ) Krzysztof
            Piechota grudzień 2005
            • Gość: zocha Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.05, 22:41
              Może on też koło 15 12 2005 z JM kończy kadencję?
              • Gość: Andrzej135 Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:11
                Link do interpelacji poselskiej
                A.Zawiszy:ks.sejm.gov.pl:8009/search97cgi/vtopic?QueryZip=ID+%3Ccontains%
                3E+442&ResultTemplate=intrslt%2Ehts&QueryText=ID+%3Ccontains%
                3E+442&action=Search&Collection=iz5i%
                2Dop&SortSpec=NUMER+Asc&ResultStart=1&ResultCount=25&ServerKey=Sejm&Nazwa=Artur+
                Zawisza&Plec=M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka