alkud 11.12.05, 22:19 To czystej krwii bandytyzm... gdzie my żyjemy? W Polsce czy w piekle Fiskusa? religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: merlin Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:46 Najwiekszym zlodziejem w Polsce sa (niestety) organy panstwowe - mafia hien urzedniczych podleglych ministerstwu finansow !!! Jedyne dzialania jakie im wychodza , to okradanie (w majestacie swoiscie pojmowanego prawa - czesto "powielaczowego") obywateli celem napchania wiecej pieniedzy do kasy panstwowej - ale nie po to, aby obdzielic nimi potrzebujacych - sluzbe zdrowia, drogownictwo , emerytow i rencistow etc.etc. - tylko dawac sobie nagrody, napychac kieszenie roznym "ekspertom" itd.itp. Nikt (od roku 1989) nie wygral z ta mafia - choc wielu obiecywalo (chocby premier Bielecki czy Balcerowicz ) . Skonczylo sie na obiecankach. Od ilus lat mowi sie o odpowiedzialnosci finansowej urzednika za bledna decyzje. I co ??? I NIC!!!! Za bledy - jesli poszkodowany wygra sprawe w sadzie (a dzieje sie to coraz czesciej ) placimy my wszyscy - podatnicy . A urzedasy nadal kombinuja , jak zlupic skore obywatelowi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.lr.centurytel.net 11.12.05, 23:24 Lzy mi ciekna z obu oczu nad losem biednych pracownikow, ktorzy za darmo dostali nie swoj majatek, ale za malo i na tym polega ich krzywda. Daj kurze grzede.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.chello.pl 11.12.05, 23:28 łzy ci moga polecieć, zapoznaj się ze sprawą a potem zabieraj głos. Nikt nikomu za darmo nie dał. Za to płaciliśmy do kasy Państwa za akcje. Łzy by ci poleciały jak to ciebie Państwo zrobiłoby w balona. Dopiero być ryczał. Ciemnoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.compi.net.pl 11.12.05, 23:36 starycyniku.. zanim sie wypowiesz po raz wtory, zapoznaj sie z faktami.. polecam lekture (artykul z "Dziennika Zachodniego") katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/545637.html?ses_nm=65f656880a36ac1d5ed60df2c3b8d326 dzisiaj "krojeni są" pracownicy BH, jutro, właściciele samochodów z końcówką numeru rejestracyjnego na "0", a moze jutro "cynicy" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 23:55 NIE ZA DARMO I NIE PANSTWOWE. Nie dolozyles grosza do tego interesu starycyniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAKTY63INTERIA.PL Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.chello.pl 28.12.05, 20:41 Ty starycyniku ty frycku nie wp....laj się na forum jak nie wiesz o co chodzi. Lekturę sobie przeczytaj NA DOBRANOC....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.eranet.pl 11.12.05, 23:46 Parę dni temu Pani MF w Sejmie mówiła, że urzedy skarbowe, które jej podlegają, powinny być przyjazne, przyjemne, normalne - tylko co to znaczy? Czy mają postępować zgodnie z prawem? A może normalnie, to znaczy coś zupełnie odwrotnego? Kto o tym decyduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skubany Polska nieżądem stoi - Rejten IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.12.05, 23:59 "Polska nieżądem stoi" czas już skończy z tą tradycją. Czy Rząd ma zamiar tolerować to bezprawie, które się dzieje. Komornicy pchają się już ludziom do mieszkań mając usta pełne frazesów o przepisach prawa, którego nie szanują, bo wiedzą, że i tak im nikt nic nie zrobi. Urzędnicy Skarbowi zastraszeni przez pana Nenemana też się nie wychylają bojąc się utraty pracy. Kto przerwie ten zaklęty krąg i odważy się powiedzieć że pan Neneman łamie prawo??. Słowa te kieruje do Nowej Pani Minister, proszę się przyjrzeć działaności tego pana i wyrazić swoją opinię. Wierzę że Pani jako osoba z poza układów pana Nenemana, przyjrzy MU się dokładnie i podziękuje już za współprace i odwoła " harty które spuścił ze smyczy pan Neneman z zadaniem skoczenia do gardeł niewinnym obywatelom" Chyba że Pani nie widzi takiej potrzeby........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.chello.pl 12.12.05, 00:02 czekam na dyskusje, proszę się zapoznać z ponizszym pismem, który teraz dostałam O G Ó L N O P O L S K I RUCH OCHRONY PRAW OBYWATELSKICH i WALKI z KORUPCJI Działalność pożytku publicznego: KRS Nr. 0000108887- Post. SR Poznań, sygn. PO XXI NS Rej. 9987/ 4 / 935 BIURO ZARZĄDU GŁÓWNEGO - POZNAŃ fax. (068) 3 860 965 siedzibą -64-360 Zbąszyń, ul. Topolowa 6. kom 0 668 294 618 e.mail; wolnytadeusz@poczta.fm L. dz. 112/05 Dnia 10.12.2005 r. . Stowarzyszenie „Obrona Praw Obywateli” w Warszawie W imieniu Zarządu Głównego tut. Ruchu w pełni popieram i solidaryzuję się ze słusznymi protestami akcjonariuszy B.H. p-ko, wielce nie odpowiedzialnym i aroganckim naruszaniu przez Ministra Finansów ich prawa materialnego, co jest rażąco sprzecznie z obietnicami przed wyborczymi PIS-u, budowania IV Rzeczypospolitej Polskiej, w której władza nie stanowi aparatu ucisku obywateli, lecz spełnia służebną role wobec społeczeństwa pomijając już wyjątkowy cynizm minister finansów. W związku z tym, że więcej już osób z Polski zwróciło się z prośbami o udzielenie pomocy, Władze tut. Ruchu postanowiły podjąć w sprawie wszelkie czynności interwencyjne aż do pozytywnego skutku. Dlatego uprzejmie proszę wszystkie zainteresowane osoby będące w posiadaniu ksero kopii dokumentów, jak Wyroki NSA lub pisma US z których treści wynika, że przedmiotowi akcjonariusze BH byli informowani i zapewniani przez funkcjonariuszy US iż są zwolnieni z podatku o którym mowa, o przesłanie na adres e.mail; wolnytadeusz@poczta.fm Jak największy pakiet tych dokumentów będzie potrzebny do naszego pisma interwencyjnego, jako załącznik – wniosek dowodowy. Ponadto proponuję wyłonić spośród Waszego członków stowarzyszenia trzy osoby którym Władze tut. Ruchu udzielą pełnomocnictwa do szerokiego działania w tej sprawie z ramienia i uprawnień Zarządu Głównego tut. Ruchu, bowiem to osoby bezpośrednio pokrzywdzone najlepiej znają przedmiotowość sprawy, Zadaniem Pełnomocników w pierwszej kolejności byłaby łączność z mediami i doprowadzenie w trybie pilnym do wyznaczenia Władzom Rządowym krótki termin do rozmów W razie odmowy lub nie dotrzymania w/w terminu, zorganizowanie protestu – pikiety z wyznaczeniem jego terminu z podanie mediom, na który to protest przyjadą do Warszawy przedstawiciele Głównych Władz tut. Ruchu. Jak zdążyłem się z Pani pisma zorientować utworzyliście na bazie osób poszkodowanych stowarzyszenie które nie jest jeszcze zarejestrowane w Krajowym Rejestrze Sądowym . W związku z tym proponuję Wasze stowarzyszenie wcielić w struktury organizacyjne naszego Ruchu – jako Terenowy Odział w Warszawie Powołanie takiego Oddziału następuje na wniosek Waszego Zarządu na mocy Uchwały Zarządu Głównego tut. Ruchu. Taki powołany Odział naszego Ruchu w Warszawie spełniał by role delegatury której jeszcze nie mamy w Warszawie, jako stałego przedstawicielstwa naszego Ruchu do interweniowania we Władzach i występowania w mediach w Warszawie, z uprawnieniami przeciwdziałania korupcji i naruszaniu praw człowieka i podstawowych wolności obywateli, które to prawa w Polsce są notorycznie już naruszane Ponadto pragnę nadmienić, że nasza anty korupcyjna organizacja powstała w roku 1996 jako pierwsza tego typu w historii Polski, na czysto demokratycznych zasadach w poczuciu patriotycznego obowiązku względem dobra Rzeczypospolitej Polskiej Działalność prowadzimy obiektywnie i nie zależnie politycznie kierując się zawsze prawdą dobrem Ojczyzny i Narodu zgodnie z postanowieniami statutowymi. Nadmieniam, że nasza organizacja aktywnie zajmowała się już kilka lat wcześniej podobną sprawą, ograniczaniem ścigania obywateli - importerów samochodów t. zw. „Składaków” co w konsekwencji naszych działań, jak blokady granic, łącznie z protestami w Warszawie i prowadzonymi rozmowami z przedstawicielami Ministra Sprawiedliwości i Prezydenta RP w których to rozmowach brałem bezpośrednio udział udało się wstrzymać zbiorową egzekucję niespełna milion importerów. Niezależnie od powyższego będę bardzo wdzięczny Panu Romanowi Klusce za wsparcie tych działań na rzecz niesłusznie pokrzywdzonych obywateli w tej sprawie oraz wielu innych w Polsce z prośbą o kontakt z Władzami naszego Ruchu za co z góry bardzo dziękuję. Na tym kończę i oczekuję na ustosunkowanie się do niniejszego pisma i tam zawartych propozycji. Z wyrazami szacunku Prezes Zarządu Głównego Tadeusz Wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . List do Parlamentarzystów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.12.05, 00:10 Piszę ten list do wszystkich Naszych Parlamentarzystów, którzy w niedawnej kampanii wyborczej obiecywali, że pora skończyć z samowolą urzędniczą w Naszym kraju, obiecywali SANACJE takich wartości jak uczciwość, honor i praworządność. Obywatel i podatnik, który jest filarem Polski i gwarantem jego rozwoju, miał być traktowany z należytym szacunkiem i przede wszystkim z należytą uczciwością. W założeniach miał być przywrócony zwyczaj, że obywatel i podatnik jeżeli nie popełnił przestępstwa to ma prawo być uważany za prawego, solidnego i uczciwego przez organy państwa i urzędników którzy są utrzymywani między innymi z jego podatków. Tymczasem co się dzieje obecnie w Polsce, już pod rządami nowego Premiera i nowo wybranego Sejmu RP ? Jedno WIELKIE BEZPRAWIE i SKANDALICZNE TRAKTOWANIE OBYWATELI, którzy do tej pory byli wzorem obywatelskiej postawy, uczciwie płacący wszelkie podatki i należności dla dobra wspólnego wszystkich obywateli i Polski. Z powodu BAŁAGANU PRAWNEGO jaki został zafundowany przez Ministra Finansów oraz Giełdę Papierów Wartościowych komornicy skierowani przez Urzędy Skarbowe NAPADAJĄ obywateli w ich rodzinnych domach lub w miejscu ich pracy by dokonać zajęć komorniczych na poczet ogromnych kwot finansowych jakie Urząd Skarbowy ma zamiar nałożyć na PODATNIKA bo w mniemaniu Urzędu Skarbowego ten podatnik przed 5 laty nie zapłacił podatku od sprzedaży akcji pracowniczych. Akcja jest zakrojona na skalę całego kraju ( koordynuje ją pan Neneman z Ministerstwa Finansów) i już wkrótce wszyscy byli i obecni pracownicy Banku Handlowego zostaną WYŁAPANI. Jakie popełnili przestępstwo??? Jeszcze tak do końca Urząd Skarbowy nie może tego określić ( podobnie jak ścigany obywatel) ale Urząd Skarbowy WIE, że po 5 letnim okresie naliczania odsetek karnych może doprowadzić obywatela do ruiny finansowej, GDY POSTANOWI, że egzekują komorniczą zajmie mu emeryturę, rentę inwalidzką, samochód (którym ten zarabia na życie) lub przyjdzie do mieszkania i je zajmie. Nie pogardzi też tym co znajdzie w mieszkaniu telewizorem kuchenką, piekarnikiem czy szafkami kuchennymi. (Zajęcie komornicze ze Słupska). A wszystko to w MAJESTACIE NASZEGO PRAWA!!!!!!! Obywatel próbuję zwrócić się o pomoc do tych którzy są jego reprezentantami w Sejmie i których on niedawno wybierał w wyborach parlamentarnych. Pisze listy z proźbą o pomoc i interwencje w swojej sprawie jak również tysiąca innych obywateli potraktowanych jak OSZUSTÓW PODATKOWYCH, również WSKAZUJE na brak poszanowania PRAWA i elementarnej SPRAWIEDLIWOŚCI w kraju, w którym żyje i pracuje i który rękami urzędników skarbowych tak niespodziewanie założył mu FINANSOWĄ PĘTLE NA SZYJĘ. Prezydent, Posłowie, Rzecznik Praw Obywatelskich, Premier wiedzą o tym i znają dokładnie wszystkie okoliczności towarzyszące tej sprawie ale niestety NIC NIE MOGĄ NA TO PORADZIĆ bo to nie jest w ich KOMPETENCJACH. Widać mają inne obowiązki, bardziej ważne niż zainteresowanie się losem obywateli, którzy oddawali na nich głos w nadziei (jak się teraz okazuje złudnej) że wybieranym posłom leży na sercu dobro ojczyzny i JEJ OBYWATELI. Ale być może już niedługo nowe wybory parlamentarne na pewno TE ZASŁUGI I TROSKA nie zostaną zapomniane poszczególnym posłom przez skrzywdzonych obywateli, ich rodziny i znajomych. Na pewno też nie będą milcząco znosić tej krzywdy, przeciwnie będą się starać żeby jak największej liczbie obywateli w kraju otworzyć oczy na fakt ILE ZNACZY OBYWATEL gdy już oddał swój głos i jest po wyborach. On do tej pory też nie miał świadomości jak będzie traktowany przez PAŃSTWO, ale teraz już wie i będzie o tym opowiadał że to o czym przeważnie czytamy tylko w prasie lub widzimy reportaż w telewizji ( przykład pana Romana Kluski) jutro spotka również jego i NIKT mu nie będzie chciał pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
malyfelek Re: List do Parlamentarzystów 12.12.05, 00:18 wyslales ten list do pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Odpowiedź od P.J.Pitera IP: *.chello.pl 12.12.05, 00:53 Dostałam taką odpowiedź Szanowna Pani, Podejmę działania, by pomóc osobom poszkodowanym w tej sprawie. Prosiłabym jednak o bardzo szczegółowy opis całego zdarzenia, suchy i ze wszystkimi szczegółami. Bardzo proszę też o dołączenie korespondencji prowadzonej w tej sprawie z instytucjami państwa. I bardzo bym prosiła o wysłanie całości na adres sejmu: ul. Wiejska 2/4/6 na moje nazwisko. Ponieważ w tej sprawie pisze spora grupa osób, to jeśli macie Państwo jakiś kontakt ze sobą to wolałabym wyznaczenie jednej-dwóch osób do kontaktów. Pozdrawiam Julia Pitera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys762 Re: Odpowiedź od P.J.Pitera IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.12.05, 01:10 To pocieszająca informacja. Myślę że Związki Zawodowe BH powinny zreferować całokształt tematu " od zarania dziejów" czyli od 1997 roku. Stowarzyszenie również wesprze te działania szczególnie w zakresie dostarczania bieżących informacji z całego kraju jak wygląda aktualna sytuacja na froncie..... Odpowiedz Link Zgłoś
malyfelek Re: Odpowiedź od P.J.Pitera 12.12.05, 01:48 zwiazki to nie to.Potrzebne sa osoby, ktore byly "zakrzyczane" w US,do ktorych wydzwaniali,straszyli dzieci i pomimo, ze osoba siedziala przy biurku pani urzedniczki to dwoje innych w tym samym czasie jezdzily po miescie zeby doreczyc wezwanie. Porozmawiam z nia i moze sie zglosi do bk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky_fifi Pan Jarosław N. IP: 193.201.167.* 12.12.05, 12:40 Dobrze poinformowane źródła mówią, że Pan N. opuszcza Ministerstwo Finansów od 15 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Artykuł GW IP: 195.136.109.* 12.12.05, 13:20 To wystąpienie RPO jest sprzed tygodnia (dokładnie 5 grudnia). Kilka gazet m.in. Rzepa czy DZ już o nim pisało. GW budzi się po tygodniu i serwuje odgrzewanego kotleta. Co jest? Na pewnym spotkaniu usłyszałam, że GW na prośbę ZZ nie zamiesći sprostowań dot tej sprawy ponieważ takie sprostowania zostały juz zamieszczone a poza tym ZZ nie są stroną w sprawie. Nagle ukazuje się ten artukuł. Tak jak to w końcu jest, GW się sprawą interesuje czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej135 Re: Artykuł GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:01 Artykuł GW został umieszczony na stronie www.skarbowcy.pl :www.skarbowcy.pl/modules.php? op=modload&name=News&file=article&sid=3929&mode=thread&order=0&thold=0,mam prośbę nie wypowiadajcie się tam.Poziom umysłowy urzędasów jest żenujący.Ale mnie to nie dziwi, już w 1993r.w każdym pokoju na ul.Wynalazek 3, naliczali mi inny podatek.A np.w 2001r. pani naczelnik nie potrafiła odpowiedzieć czy mogę sobie odliczyć zawodowe szkolenie specjalistyczne od podatku czy nie, w końcu powiedziała ,,niech pan robi jak pan uważa".Chore państwo,chory system podatkowy,(po co te wszystkie ulgi?)a teraz chora pani M.F. nie potrafi się zachować !Ponawiam prośbę idźmy pod M.F. przyklejmy im na drzwiach te strony z Prospektu pod którym się podpisali, że sprzedaż akcji jest zwolniona od podatku dochodowego,jak ktoś nie ma, mogę skopiować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Artykuł GW IP: *.chello.pl 12.12.05, 22:33 popieram Cię w zupełności. To chyba ostatnia rzecz którą możemy zrobić. Do tej pory honor nam nie pozwalał, bo jesteśmy ludź mi kulturalnymi . Ale chyba nie ma na co czekać. Bez tego nikt nas nie wysłucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys762 Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.12.05, 23:12 Proponuje CZWARTEK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.eranet.pl 13.12.05, 00:01 Dawno mówiłam, że manifestacja! Ale podoba mi się też pomysł, żeby pójść ze stronami z prospektu. Może nie przyklejać na drzwiach - bo miejsca za mało :-) To co - czwartek? Idziemy zostawić w biurze podawczym dla p. minister? Zróbmy kolejkę do biura podawczego i wezwijmy prasę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzona Re: Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.chello.pl 13.12.05, 00:04 chyba jedyne wyjście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys762 Re: Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 00:16 Proponuje godzine 12.00 (w samo poludnie). Zbiorka na dziedzińcu Ministerstwa Finansów ul. Świętokrzyska 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej135 Re: Jestem za "odwiedzinami" w Minis Finansów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:58 Sorry,jak dla mnie termin zupełnie nierealny a zależy mi.Może w piątek w godz.14-15 to chyba bardziej wygodny termin i dla zamiejscowych.Poza tym każdy zdąży sobie coś przygotować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZGORA Artykuł w Bankier.pl IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.05, 09:09 Proszę poczytać www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1370856 Odpowiedz Link Zgłoś
jkosa Re: Artykuł w Bankier.pl 13.12.05, 09:54 artykul duzo wyjasnia,ale rzeczwistosc jest calkowicie inna.chyba wszyscy dostali pismo z DM informujace,ze postapili slusznie.to w koncu jak to jest naprawde,jestem ciekawy czy ktos z gory czyta prase i nasze posty, bo moze czytanie przychodzi mu z trudem,to wszystko co sie dzieje wola o pomste - tylko nie wiem do kogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys762 WIZYTA W MINIS. FINANSÓW IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 17:25 Mysle ze piątek po 14 jest nietrafiony ponieważ podejrzewam że dla urzędnika Ministerstwa Finansów tydzień pracy "kończy się" po 12ej godzinie. Ja jestem za CZWARTKIEM a w piątek możemy ewentualnie poprawić żeby nie mieli wątpliwości że jesteśmy zdeterminowani. Pamiętaj że wezwiemy tam prasę i telewizje. Muszą mieć czas na zrobienie materiałów przed emisją. Najbardziej wskazane było by uaktywnienie emerytowanych pracowników BH. Jeżeli przjdzie tylu ludzi ile było na spotkaniu związkowym to stacje telewizyjne uznają to za warte pokazania. Jak dotrzeć z informacją o akcji do ludzi???? Nie wszyscy czytają forum! Może Związki jak nie mają lepszych pomysłów na BRONIENIE PRACOWNIKÓW niech poprą te działania Przecież popierają swoich pracowników obecnych i byłych w walce o sprawiedliwość!!!! Tekst wniosku jaki każdy złoży do Ministerstwa Finansów można zaraz opracować i opublikować na forum żeby każdy mógł go sobie przygotować. A może żeby było spektakularnie to pineskami przypniemy je na drzwiach przy głównym wejściu. Nie możemy teraz juz odpuścić bo komornik nie będzie z nami dyskutował..... Już niewiele więcej możemy zrobić, a to zadziała bardziej niż kolejna petycja do posła! Ludzie odezwijcie się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej135 Re: WIZYTA W MINIS. FINANSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:55 Może być czwartek o 12 , ale ja i moja żona nie przyjdziemy i pewnie większość ludzi zatrudnionych też.A czym to się skończy to mógłbyś się przekonać na ostatnim spotkaniu w niedzielę pod kolumną Zygmunta w Warszawie, gdy razem stanowiliśmy 50 % frekwencji.Urzędasom w M.F. i tak wszystko jedno kiedy przyjdziemy bo i tak nas oleją.A nam będzie wygodniej i na pewno przyjdziemy (2 osoby). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Prosba i apel IP: 195.136.109.* 13.12.05, 11:19 O nie wypowiadanie się na stronie www.skarbowcy.pl. Szkoda nerwów i wysiłku, które mozna wykorzystac w lepszy dla nas sposób. To są ludzie z innej planety przekonani o swojej słuśzności, bezkarności itd. Niech dyskutują między sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Fiskus od początku mówił???? IP: 195.136.109.* 12.12.05, 14:24 Tzn. od kiedy? Bo w 1997r nie było o tym w ogóle mowy a wtedy sie ta zabawa zaczęła o czym zdaje się fiskus i MF celowo zapominają. Wtedy, w 1997r, reguły wydawały się jasne. Przez dwa lata zamrożenia tych akcji nic się nie działo. Pierwsze próby interpretacji podatkowych nastąpiły w 1999r i poźniej. Dlaczego? Bo okazało sie że akcje są warte nie np. 10zł tylko trochę więcej. Zatem tylko zazdrość była motorem działań jak je opodatkować. Tylko, że ja juz nie mogłam zmienić swoich decyzji z 1997 kiedy kupiłam akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky_fifi Re: Fiskus od początku mówił???? IP: 193.201.167.* 12.12.05, 15:00 Fiskus od początku mówił, że podatku nie będzie. Tak powiedział, podejmując uchwałę Rady Ministrów, potem decyzję KPWiG, potem podpisując prospekt emisyjny i "Regulamin nabywania akcji przez pracowników BH w ramach oferty publicznej". Potem zaś potwierdził to poprzez Postanowienie KPWiG. Odpowiedz Link Zgłoś
malczakpalczak Re: Fiskus od początku mówił???? 12.12.05, 18:29 No i MF potwierdził brak opodatkowania nie wnosząc uwag do prospektu emisyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.B. Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.chello.pl 12.12.05, 19:29 Fiskus to wyrocznia która wie najlepiej -nie czyta pism , nie interesuje sie zródłami, tylko ma jeden cel, złupić wypluc i zostawić na pastwę losu - radż sobie człowieku sam. To piekło i ciemnogród nie daj Boże dostać sie w te szpony nawet przypadkiem .Ponad 4000 tyś ludzi potraktowali jak oszustów podatkowych i wyłapali za jednym razem i tak się z tego tak ucieszyli że sami poszli na skróty .Paranoja jakaś - może jutro obudzimy sie z tego koszmarnego snu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIS Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.multicon.pl 13.12.05, 15:42 Warszawiacy!!!ZZ P.J.Turek poszukuje ludzi do programu, płaczecie ,chcecie manifestowaća a zrezygnujecie z takiej szansy jak program P.Jaworowicz!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mclip Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl 13.12.05, 15:53 Kis. Uspokój się i nie pisz takich rzeczy na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIS Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.multicon.pl 13.12.05, 16:00 A co mam pisać jak z nim rozmawiam to płakać mi się chcepewnie się na niego rzuciliście i mało go nie zadeptaliście tak bardzo chcieliście!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: 195.136.109.* 13.12.05, 16:35 Człowieku, opamiętaj się. Nie pisz takich rzeczy na forum. Akurat ta sytuacja jest pod kontrolą. On różne rzeczy robi i nie robi i nie ma czym płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kis Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.multicon.pl 13.12.05, 18:23 wSZYSTKO JEST POD TAKĄ KONTROLĄ ŻE CHAŁUPY WAM TRZEPIĄ AWY CHYBA TYLKO BIADOLICIE.CIEKAW JESTEM ILE OSÓB NP. ZŁOZYŁO WNIOSEK O ŚCIGANIE NACZELNIKA PIERWSZEGO US? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 18:46 Ja dzisiaj osobiście złożyłem pismo do: Główny Inspektor Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2 00-193 Warszawa (Budynek Intraco II 11 piętro) z wnioskiem o wszczęcie postępowania administracyjnego w związku z udostępnieniem danych osobowych przez Dom Maklerski Banku Handlowego S.A Naczelnikowi Pierwszego Urzędu Skarbowego Warszawa Śródmieście niezgodnie z przepisami prawa, jak również w związku z naruszeniem przepisów ustawy o ochronie danych osobowych przez Naczelnika Pierwszego Urzędu Skarbowego Warszawa Śródmieście. Zobaczymy jak na to zareagują.... Wiem że inne wnioski również wpłynęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:15 Pani Jaworowicz na spotkaniu w kawiarni z pracownikami BH poinformowała, że może nagrać program dopiero w styczniu 2006 r., a tak wogóle to cyt."pomagam bardzo poszkodowanym". Nie ma co liczyć na Panią Jaworowicz tylko trzeba się jak najszybciej zastanowić nad terminem pikiety pod MF i Sejmem, jeśli chodzi o zawiadomienie ludzi każdy niech powiadomi tych z którymi ma kontakt, może Związki mają telefony do ludzi lub Stowarzyszenie? Obecni pracownicy również mają kontakty z byłymi pracownikami, więc niech powiadamiają. Chodzi tu o nas wszystkich im więcej nas tym lepiej.Ci co pracują jeśli mogą niech wezmą urlop, jest to życiowa sprawa. Czekam na propozycję co do terminu spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:46 prosze o wypowiedzenie sie na stronie jezeli ktos moze juz zglosil sie do Prokuratury i pozalil na bezprawne lamanie prawa przez urzedasow skarbowych doreczanie listow w szalonym tempie nawet do pracy,kiedy zaiteresowani sa na urlopie lub zwolnieniu lekarskim.pojecia nie maja o niespodziankach ktore czekaja na nich po powrocie.Moze sie okazac,ze na odwolanie jest juz za pozno i komornik siedzi na wynagrodzeniu.Jakim prawem jestesmy narazani na taki stres? Czy im naprawde wszystko wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luthien Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.robbo.pl 13.12.05, 21:00 Jestem z pójściem do MF, mósimy to jak najszybciej zorganizować. Jeżeli sami nie bedziemy walczyć nikt nam nie pomoże i bedziemy sami sobie winni. W tym kraju bezprawia tylko w jedności siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opodatkowanie akcji pracowniczych Banku Handl IP: *.inteligo.com.pl 14.12.05, 09:37 LOLO. tym jednym postem roz... całą sprawę. Pomyśl najpierw zanim zaczniesz pisać. W mysleniu jest przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do MF IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 21:33 Słuchajcie, jakby ktoś miał jeszcze jakieś złudzenia, że może Ministerstwo Finansów zastanawia się nad jakimś rozwiązaniem tej sprawy, to spójrzcie, jak odpowiedziało na mój list: „Min Finansów informowało przedstawicieli BH w już 1999 r. (w odpowiedzi na wystąpienia Prezesa Banku), iż dochody uzyskane przez pracowników BH ze sprzedaży akcji nabytych przy jego prywatyzacji podlegają opodatkowaniu. Stanowisko to było i jest zgodne z obowiązującymi przepisami prawa podatkowego i co więcej znalazło potwierdzenie w licznych orzeczeniach Naczelnego Sądu Administracyjnego zapadłych w przedmiotowej sprawie. aut.(nie chcą pamiętać o swoim stanowisku z 1997 r., gdy podpisali prospekt emisyjny! no i skąd ja mogę wiedzieć nie będąc już pracownikiem BH co Minister napisał do Zarządu BH - czemu Minister do mnie nie napisał? A wyrok Sądu?-nawet Sąd podkreślał winę urzędów państwowych, a prawnicy nie zostawili na tym wyroku suchej nitki! – szkoda tylko, że zainteresowany nie zaskarżył wtedy tego wyroku- pewnie nie miał już sił). (a dalej czytamy): Obowiązujący system podatkowy wyraża się w tzw. zasadzie samo opodatkowania, co oznacza, że na podatniku ciąży obowiązek obliczenia, zadeklarowania i zapłacenia podatku. Zadaniem organów podatkowych nie jest informowanie o obowiązku zapłacenia podatku, ale weryfikacja złożonego przez podatnika zeznania (PIT). Zatem argumentacja, iż pracownicy BH nie wiedzieli o istniejących obowiązkach nie znajduje uzasadnienia. Odnosząc się do możliwości wydania rozporządzenia w sprawie zaniechania poboru podatku w tej sprawie: nie można wydać rozporządzenia dotyczącego zaniechania zaległości podatkowej, a z taką sytuacją mamy do czynienia. Min Fin nie ma umocowania prawnego do wydania rozporządzenia w sprawie umorzenia zaległości podatkowej. aut.(Jeszcze mamy jakieś pytania i złudzenia...?) Min Fin uprzejmie informuje, iż zgodnie z art. 67a§l pkt 2 i 3 Ordynacji podatk., jedynie organ podatkowy, na wniosek podatnika w przypadkach uzasadnionych ważnym interesem podatnika lub interesem publicznym, może: umorzyć w całości lub w części zaległości podatkowe, odsetki za zwłokę. (i jeszcze porada) w przypadku gdy toczy się postępowanie podatkowe to zgodnie z art. 121 § 2 w/w ustawy organ podatkowy obowiązany jest udzielić Panu niezbędnych informacji i wyjaśnień o przepisach prawa podatkowego pozostających w związku z przedmiotem tego postępowania aut.(no normalna kpina, ileż Wam US’y naudzielały tych informacji?). (A jakbyś jeszcze nie wiedział, to) Min Fin informuje, iż gdyby chciał Pan uruchomić w tej sprawie tryb skargowy, to skargę na działanie urzędu skarbowego należy złożyć do właściwej izby skarbowej, jako organu podatkowego II instancji. aut. Jak nam nie pomoże Sejm, Prokurator albo NAJLEPIEJ sami nie ruszymy się z awanturą taką, którą można by nagłośnić i pokazać w TV, to Minister Fin będzie siedzieć cicho i czekać, że najwyżej ktoś inny weźmie na siebie odpowiedzialność za załatwienie tej sprawy. A sam formalnie zawsze zasłoni się (nielogicznym) wyrokiem sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky_fifi Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.eranet.pl 13.12.05, 22:17 kto sie podpisał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.12.05, 22:21 podaj datę odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.05, 22:32 Dyrektor Departamentu (Departament Organizacji Skarbowości ) Krzysztof Piechota grudzień 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.05, 22:41 Może on też koło 15 12 2005 z JM kończy kadencję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej135 Re: Jezeli ktos ma jeszcze jakies ZŁUDZENIA co do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:11 Link do interpelacji poselskiej A.Zawiszy:ks.sejm.gov.pl:8009/search97cgi/vtopic?QueryZip=ID+%3Ccontains% 3E+442&ResultTemplate=intrslt%2Ehts&QueryText=ID+%3Ccontains% 3E+442&action=Search&Collection=iz5i% 2Dop&SortSpec=NUMER+Asc&ResultStart=1&ResultCount=25&ServerKey=Sejm&Nazwa=Artur+ Zawisza&Plec=M Odpowiedz Link Zgłoś