Dodaj do ulubionych

zadłużona w US i w ZUS

24.01.06, 09:37
potrzebuje kredytu hipotecznego. Do jakiego banku mogę się zwrócic? ? ? ? ? ?
Czy jest jakiś bank, który osobie w takiej sytuacji udzieli kredytu? ? ?
Poproszę o jakieś namiary....
Obserwuj wątek
    • Gość: AndrewtheBanker Re: zadłużona w US i w ZUS IP: 195.20.110.* 24.01.06, 10:32
      Żaden bank nie udzieli pani kredytu ponieważ w przypadku egzekucji należności z
      majątku dłużnika zobowiązania publiczno prawne mają pierwszeństwo przed
      zobowiązaniami z tytułu zaciągniętych kredytów i pożyczek.
      Nie wie pani tak podstawowych rzeczy i myśli jeszcze o kredycie hipotecznym.
      Dla banków pani już nie istnieje jako klient, tylko jako numer sprawy w
      kartotece komornika.
      • Gość: max Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:15
        A ja coś słyszałem o kredytach restrukturyzacyjnych...Chyba na forum eksperckim
        "dłużnicy i windykacja" była mowa o takim kredycie - bierze sie go właśnie na
        spłatę zadłużenia w urzędach, a zabezpieczeniem jest hipoteka.
        Ludzie znajdują się w kłopotach z róznych przyczyn, często z niezależnych od
        siebie. Wiem cos o tym, bo sam mam małą firmę i też mam z tym rózne kłopoty.
        Obyś w Polsce firmę prowadził...bez "pleców", koneksji i przekrętów...

Nie wiem, skąd w ludziach taki brak życzliwości...Andrew :(
        • Gość: AndrewtheBanker Re: zadłużona w US i w ZUS IP: 195.20.110.* 25.01.06, 11:27
          Nigdy nie słyszałem o tym aby banki udzielały kredytów konsolidacyjnych
          zabezpieczonych hipoteką na spłatę przeterminowanych zobowiązań wobec ZUSu iUS.
          Byłyby to bardzo ryzykowne transakcje. Krótkoterminowe finansowanie płatności
          VAT-u w przypadku przedsiębiorstw tak, ale z osobami fizycznymi takich umów się
          nie tworzy. Chyba lepiej zawrzeć układ z ZUSem iUSem i na jego podstawie się
          spłacić. Z reguły te instytucje starają się iść na rękę dłużnikom, jeżeli ci
          wykazują dobrą wolę. Przecież mi nie zależy na bezpardonowym niszczeniu
          płatników - ZUS to nie firma windykacyjna. Sam miałem kłopoty i można się
          dogadać.
          • Gość: max Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:44
            Z postu autorki jasno wynika, że jest przedsiębiorcą :) Osoba fizyczna chyba
            nie ma możliwości mieć długu w US...

Czytałem na forum prywatnym" bezpłatna pomoc prawna", że jest taka mozliwość
            wzięcia pod hipotekę kredytu na spłatę w urzędach. Wydaje się logiczne, ze jak
            ktoś bierze kredyt i spłaca długi, to one faktycznie przestają istnieć :)
            Chyba że kredytu nie wystarczy na pokrycie całości, wtedy może być problem...

Nawet na forum 'dłużnicy i windykacja" Pani ekspert się wypowiadała, że każdy
            bank ma taką ofertę kredytu /np. na 10 lat/, z niższym oprocentowaniem jak
            hipoteczne...
            No cóż, może i ekspert się pomylił :(
            pozdr
    • Gość: doradca Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:32
      tak jest mozliwy kredyt na spłate zadluzen w zusie i us pod hipotreke pod
      warunkiem ze niema Panie zadluzen w bankach
      prosze otel 0507328400
      • Gość: ziut19 Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.06, 20:19
        Tak. Pod warunkiem, ze sie nie przyzna i sklamie we wniosku kredytowym. Ale
        coz, czasami cel uswieca srodki.
      • Gość: Renata Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 16:56
        Witam,
        a czy jest jakiś kredyt, który można wziąść na spłatę w innym banku ?
        Ja mam do spłaty około 5-6 tys, chciałabym spłacić ten bank, bo w sprawie
        poślizgu jednej wpłaty kilku "konsultantów" potrafi jednocześnie dzwonić w
        sobotę i niedzielę , nawet po 23,00...
        Jestem psychicznie wykończona :(, tak jest od roku...Boję się podnieść słuchawkę :(
        Wpędzą mnie w psychozę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka