zainteresowana1 24.01.06, 09:37 potrzebuje kredytu hipotecznego. Do jakiego banku mogę się zwrócic? ? ? ? ? ? Czy jest jakiś bank, który osobie w takiej sytuacji udzieli kredytu? ? ? Poproszę o jakieś namiary.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AndrewtheBanker Re: zadłużona w US i w ZUS IP: 195.20.110.* 24.01.06, 10:32 Żaden bank nie udzieli pani kredytu ponieważ w przypadku egzekucji należności z majątku dłużnika zobowiązania publiczno prawne mają pierwszeństwo przed zobowiązaniami z tytułu zaciągniętych kredytów i pożyczek. Nie wie pani tak podstawowych rzeczy i myśli jeszcze o kredycie hipotecznym. Dla banków pani już nie istnieje jako klient, tylko jako numer sprawy w kartotece komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:15 A ja coś słyszałem o kredytach restrukturyzacyjnych...Chyba na forum eksperckim "dłużnicy i windykacja" była mowa o takim kredycie - bierze sie go właśnie na spłatę zadłużenia w urzędach, a zabezpieczeniem jest hipoteka. Ludzie znajdują się w kłopotach z róznych przyczyn, często z niezależnych od siebie. Wiem cos o tym, bo sam mam małą firmę i też mam z tym rózne kłopoty. Obyś w Polsce firmę prowadził...bez "pleców", koneksji i przekrętów... Nie wiem, skąd w ludziach taki brak życzliwości...Andrew :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrewtheBanker Re: zadłużona w US i w ZUS IP: 195.20.110.* 25.01.06, 11:27 Nigdy nie słyszałem o tym aby banki udzielały kredytów konsolidacyjnych zabezpieczonych hipoteką na spłatę przeterminowanych zobowiązań wobec ZUSu iUS. Byłyby to bardzo ryzykowne transakcje. Krótkoterminowe finansowanie płatności VAT-u w przypadku przedsiębiorstw tak, ale z osobami fizycznymi takich umów się nie tworzy. Chyba lepiej zawrzeć układ z ZUSem iUSem i na jego podstawie się spłacić. Z reguły te instytucje starają się iść na rękę dłużnikom, jeżeli ci wykazują dobrą wolę. Przecież mi nie zależy na bezpardonowym niszczeniu płatników - ZUS to nie firma windykacyjna. Sam miałem kłopoty i można się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:44 Z postu autorki jasno wynika, że jest przedsiębiorcą :) Osoba fizyczna chyba nie ma możliwości mieć długu w US... Czytałem na forum prywatnym" bezpłatna pomoc prawna", że jest taka mozliwość wzięcia pod hipotekę kredytu na spłatę w urzędach. Wydaje się logiczne, ze jak ktoś bierze kredyt i spłaca długi, to one faktycznie przestają istnieć :) Chyba że kredytu nie wystarczy na pokrycie całości, wtedy może być problem... Nawet na forum 'dłużnicy i windykacja" Pani ekspert się wypowiadała, że każdy bank ma taką ofertę kredytu /np. na 10 lat/, z niższym oprocentowaniem jak hipoteczne... No cóż, może i ekspert się pomylił :( pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:32 tak jest mozliwy kredyt na spłate zadluzen w zusie i us pod hipotreke pod warunkiem ze niema Panie zadluzen w bankach prosze otel 0507328400 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut19 Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.06, 20:19 Tak. Pod warunkiem, ze sie nie przyzna i sklamie we wniosku kredytowym. Ale coz, czasami cel uswieca srodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: zadłużona w US i w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 16:56 Witam, a czy jest jakiś kredyt, który można wziąść na spłatę w innym banku ? Ja mam do spłaty około 5-6 tys, chciałabym spłacić ten bank, bo w sprawie poślizgu jednej wpłaty kilku "konsultantów" potrafi jednocześnie dzwonić w sobotę i niedzielę , nawet po 23,00... Jestem psychicznie wykończona :(, tak jest od roku...Boję się podnieść słuchawkę :( Wpędzą mnie w psychozę. Odpowiedz Link Zgłoś