Dodaj do ulubionych

Wypłaty za granicą?

26.06.06, 22:13
Przez pół roku będe mieszkał we Włoszech jednakże pieniądze będe otrzymywał
na polskie konto. Jaki bank jest najlepszy przy przecliczahniu pieniędzy ze
złotówek na euro i możliwia tanie korzystanie z Włoskich bankomatów,
Będe wdzięczny za wszelki wskazówki i opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: rob Re: Wypłaty za granicą? IP: 195.117.40.* 27.06.06, 14:06
      ja mam podobna sytuacje, tyle ze wyjezdzam do Korei Pld. W tej chwili mam konto
      w Inteligo, tu oni najpierw przeliczaja zlotowki na euro, a potem na walute w
      danym kraju. Jesli chodzi o wyplaty z bankomatow za granica to prowizje maja 2%
      jednak nie mniej niz 8,50zł, natomiast operacje bezgotowkowe sa bezplatne.
      Zastanawiam sie co sie bardziej oplaca, zostac przy jednym koncie, czy np.
      zalozyc walutowe i dac w polsce komus dostep do konta Inteligo, zeby wyplacil
      kase, wymienil na euro i wplacil na konto walutowe ?
    • Gość: gosciu Re: Wypłaty za granicą? IP: 195.117.40.* 27.06.06, 14:06
      ja mam podobna sytuacje, tyle ze wyjezdzam do Korei Pld. W tej chwili mam konto
      w Inteligo, tu oni najpierw przeliczaja zlotowki na euro, a potem na walute w
      danym kraju. Jesli chodzi o wyplaty z bankomatow za granica to prowizje maja 2%
      jednak nie mniej niz 8,50zł, natomiast operacje bezgotowkowe sa bezplatne.
      Zastanawiam sie co sie bardziej oplaca, zostac przy jednym koncie, czy np.
      zalozyc walutowe i dac w polsce komus dostep do konta Inteligo, zeby wyplacil
      kase, wymienil na euro i wplacil na konto walutowe ?
    • nurek99 Re: Wypłaty za granicą? 27.06.06, 16:18
      BZWBK posiada kartę Mastercard w Euro. Może mógłby zaksięgowaćTwoje złotówki
      jako euro i potem wydjesz we Włoszech. Wypłata w bankomacie chyba 10PLN ale
      nnie jestem pewien, bo używałem tej karty do operacji bezgotówkowych
    • Gość: Wojtek Re: Wypłaty za granicą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 19:30
      Deutsche Bank umożliwia wypłaty bez prowizji w bankomatach DB za granicą, we
      Włoszech tez mają placówki, ale nie wiem jak duzo. na pewno jest na stronie
      banku - www.db-pbc.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka