IP: *.e-wro.net.pl 16.11.06, 20:29
lepiej jak oddział bedzie w pekao czy mini-bph?
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: bph-fuzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:01
      też się nad tym zastanawiam
    • Gość: Ania Re: bph-fuzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:07
      www.pekao.com.pl/integracja1_2.html
    • Gość: Krop Re: bph-fuzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 01:37
      Wszystko zależy kto to kupi... Ja w każdym razie na Pekao się nie godzę,
      uciekłem pare lat temu od nich do BPH (jeszcze wtedy PBK). Powtórki nie chcę.
      Także spylam, pytanie tylko dokąd. Póki co nie wiem, na szczęście nie trzeba
      sie spieszyć.
      • Gość: aldo Re: bph-fuzja IP: *.e-wro.net.pl 17.11.06, 22:02
        czyli tak do końca nie wiadomo o cp chodzi z fuzją, nie wiadomo jakie będa
        rezultaty?! ja nie lubię pekao!
        • Gość: Krop Re: bph-fuzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 01:21
          No częściowo wiadomo. Jeśli jesteś na liście szczęśliwców i twój oddział
          zostanie przeniesiony do Pekao (w Warszawie spotka to dużą wiekszość) to nikt
          się ciebie nie będzie pytał o zdanie i automatycznie staniesz się klientem
          Pekao. Mnie to spotka a raczej spotkałoby bo raczej nie zamierzam na to czekać.
          Natomiast to co się będzie działo z oddziałami i ich klientami których pekao
          nie przejmie to trudno powiedzieć bo nie wiadomo kto kupi i co będzie
          zamierzał. Na pewno przez dłuższy czas dla nich się nic nie zmieni bo
          ktokolwiek by kupił nie będzie chciał robić wiekszych zmian żeby mu świeżo
          nabyci klienci nie uciekli. Także zakładam że tym delikwentom nie powinno być
          źle bo kto by BPH nie kupił to będzie się z nimi obchodził jak z jajkiem.
          Natomiast przeniesieni do pekao raczej nie mają co liczyć na specjalne względy,
          pekao w tej fuzji i tak jest bardzo wygrane więc nie będzie im specjalnie
          zależalo czy ten i owy odejdzie. Poza tym ta instytucja jest z natury rzeczy
          niezdolna do czegoś takiego jak dbanie o klienta, z dnia na dzień ludzie się
          nie zmienią.
          • Gość: aldo Re: bph-fuzja IP: *.e-wro.net.pl 18.11.06, 14:38
            ciekawa opinia.........;-)
          • Gość: Ramzi Re: bph-fuzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:37
            Nie jestem za łączeniem banków,ale dzięki fuzji mam teraz możliwość wypłacać
            kasę bez prowizji z większej sieci bankomatów. Oddział w którym mam rachunek
            zostaje w "duzym" Banku. Pożyjemy, zobaczymy. Nie będę narazie pchał się w
            nieznane.
            • Gość: aldo Re: bph-fuzja IP: *.e-wro.net.pl 19.11.06, 11:30
              jako klient zawsze możesz zamknąć rachunek lub przenieść kredyt!
            • Gość: Krop Re: bph-fuzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 00:01
              Nie wiem jak jest tam gdzie mieszkasz ale w Warszawie to akurat jest tak że
              jest ogromna ilość bankomatów Euronetu, które są za free dla BPH od paru lat, a
              bankomaty Pekao to są chyba tylko i wyłącznie w ich oddziałach. Takze zaden
              zysk.
              • Gość: fakir Re: bph-fuzja IP: 195.117.40.* 20.11.06, 18:24
                dla Pekao bankomaty Euronet tez są darmowe...
              • polished Re: bph-fuzja 04.12.06, 20:45
                bankomaty pekako sa takze poza oddzialami np. kolo rynku starego miasta. ale to
                mnie nie przekona do tego banku :(
    • Gość: Marek Re: bph-fuzja IP: *.net.autocom.pl 17.11.06, 13:07
      Lepiej zmień bank :)

gielda.blox.pl/ 50 zł i KK dla Ciebie GRATIS !!!
      • viking73 Re: bph-fuzja 20.11.06, 15:59
        A tu lista oddziałów BPH włączanych do Pekao (informacja ze stron www.bph.pl,
        stan na 1 października)

www.pekao.com.pl/g/download/integracja/tablice_oddzialy_pl.pdf
    • krzysztofsf system internetowy. BPH 20.11.06, 19:56
      Bylem dzis w jednym z odzialow "malego BPH". Wg pracownicy PKO SA zostawi im system internetowy a wcielonych przeniesie do swojego, oraz w przciagu kilku miesiecy przeniesie wcielonych na swoje produkty.

Male BPH ma dostac w spadku system internetowy oraz utrzyma dotychczasowe produkty. Kto wie cos pewnego?
      • Gość: Krop Re: system internetowy. BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 01:25
        To jest jak najbardziej pewne, system (nie tylko internetowy, system jako całość
        software'u na którym prowadzą business) to obok marki jedna z najcenniejszych
        rzeczy na sprzedaż - system informatyczny BPH jest najnowocześniejszy w Polsce a
        Pekao on na nic bo oni działają na centralnie narzuconym włoskim badziewiu.
        • krzysztofsf Re: system internetowy. BPH 21.11.06, 09:39
          Gość portalu: Krop napisał(a):

> To jest jak najbardziej pewne, system (nie tylko internetowy, system jako całoś
          > ć
          > software'u na którym prowadzą business) to obok marki jedna z najcenniejszych
          > rzeczy na sprzedaż - system informatyczny BPH jest najnowocześniejszy w Polsce
          > a
          > Pekao on na nic bo oni działają na centralnie narzuconym włoskim badziewiu.

Czyli musze przeniesc sie z oddzialu wcielanego do pko do oddzialu malego bph - ciekawe czy zmeini mi sie numer konta?
          • Gość: berenika Re: system internetowy. BPH IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 20:44
            chyba będziesz musiał zamknąc konto i otworzyć konto-czyli numer się zmieni!
            • krzysztofsf Re: system internetowy. BPH 21.11.06, 20:53
              Gość portalu: berenika napisał(a):

> chyba będziesz musiał zamknąc konto i otworzyć konto-czyli numer się zmieni!

Dostalem druczek przeniesienia konta do innego oddzialu - konta chyba nie zamkna i otworza, a tylko zmieni sie numer.

trza wiac!
              Mialem juz przyjemnosc posiadania konta w pko sa i po obejrzeniu taryfy oplat i prowizji utwierdzilem sie w mojej decyzji.
              • czakar Re: system internetowy. BPH 23.11.06, 23:21
                w tym roku wziąłem kredyt mieszkaniowy w BPH, założyłem tutaj również konto.
                Stare miałem i nadal mam w PKO SA. Czy jeśli oddział, w którym wziąłem kredyt
                będzie przejęty przez PKO SA to kredyt będę spłacał do PKO? Czy mogę przenieść
                kredyt do innego odziału banku BPH aby zostać w tym banku?
    • magiza Re: bph-fuzja 25.11.06, 11:50
      Mam lokatę w bph, mój oddział na pewno idzie do pekao i co ztym fantem zrobić?
      Wynieść się do śląskiego?
      • viking73 Re: bph-fuzja 30.11.06, 12:09
        Lokata to pikuś, automatycznie przeniosą do Pekao. Gorzej z funduszami
        inwestycyjnymi. TFI BPH przechodzą do "małego" BPH. I tu problem, bo co z tymi
        klientami, którzy mają tam poinwestowane środki a ich oddział przejdzie do
        Pekao. Automatyczna zamiana na fundusze Pioneer? (nie, dziękuję...). A w
        przypadku wymuszonej zamiany na inny fundusz co wtedy z "belkowym"?
        • polished Re: bph-fuzja 04.12.06, 20:48
          fundusze pozostana funduszami, przeciez powiazanie jest tylko przez dostep
          internetowy a nie wiaze sie z konkretnym rachunkiem bankowym. Ale watpie aby TFI
          BPH pozostal jako taki na rynku. Dopiero jak go ktos kupi to bedzie problem.
    • pe33 Re: bph-fuzja - nigdy więcej PKO SA 27.11.06, 20:27
      Po przejęciu PKO SA przez Włochów musiałem z niego uciekać z kredytem, bo:
      - kredyt otrzymałem 2 miesiące później niż miałem obiecany i o 30% niższy niż
      obiecany mimo przedstawienia wszystkich wymaganych zabezpieczeń
      - za to prowizja była dwa razy większa
      - po półtorej roku jak już udało mi się dokończyć budowę w której miałem
      opóźnienia z powodu późniejszego uzyskania kredytu okazało się że bank obniżył
      oprocentowanie o 1% kiedy wszystkie czynniki fundamentalne wskazane w umowie i
      oprocentowanie u konkurencji spadło o 5%. Dzięki temu atrakcyjny kredyt stał się
      o 4% droższy od oferty rynkowej (nawet dla nowych klientów PKO SA)
      - przejście do nowego banku kosztowało mnie mniej niż przejście na nowe,
      korzystniejsze zasady w PKO SA
      Tym wybranym bankiem był BPH, teraz dowiaduję się że moja placówka zostaje
      wchlonięta przez PKO SA. I od razu podnieśli prowizję za wcześniejszą spłatę. Do
      tej pory po 3 latach było 0% teraz 2%. Mimo tego kosztu chyba zmienię bank.
      Zastanawiam się jak to zrobić najtaniej - czy przenieść kredyt do innego
      oddziału BPH, czy przy okazji zmiany będę mógł wymówić umowę kredytową bez
      konsekwencji.
      • Gość: ytu Re: bph-fuzja - nigdy więcej PKO SA IP: *.e-wro.net.pl 27.11.06, 20:48
        nie wszystkie oddziły bph będą wchłonięte, gdzieś na necie jest lista
        • krzysztofsf Re: bph-fuzja - nigdy więcej PKO SA 30.11.06, 10:28
          Gość portalu: ytu napisał(a):

> nie wszystkie oddziły bph będą wchłonięte, gdzieś na necie jest lista

Robia trudnosci przy przenosinach do innego oddzialu (do malego bph)
          menager rejonu musi akceptowac (!!!!!!!!!!??????????????) zgode na na przeniesienie konta - w tej chwili po 3 dniach od zlozeniu pisma o przeniesienie, jeszcze nie mam przeniesionego konta, wydzwaniaja, namawiaja do "zostania chociaz przez pol roku zeby sprawdzic" - gdyby nie to, ze chce utrzymac stary numer konta, to zamknalbyl konto i otworzyl ponownie w malym bph, albo moze gdzie indziej.
          Dla swietego spokoju powiedzialem , ze przenosze wylacznie ze wzgledu na dogodniejsza lokalizacje oddzialu malebo bph - moze sie odczepia i wreszcie przeniosa.
          • Gość: tajka Re: bph-fuzja - nigdy więcej PKO SA IP: *.e-wro.net.pl 30.11.06, 20:36
            NIE MOGĄ NIE PRZENIEŚĆ-KLIENT NASZ PAN-TYLKO BĄDŹ STANOWCZY I NIE DAJ SIĘ
            NAMÓWIĆ, TO TY PŁACISZ ZA PROWADZENIE KONTA-NIE ONI!
            • krzysztofsf Re: bph-fuzja - nigdy więcej PKO SA 01.12.06, 07:15
              Gość portalu: tajka napisał(a):

> NIE MOGĄ NIE PRZENIEŚĆ-KLIENT NASZ PAN-TYLKO BĄDŹ STANOWCZY I NIE DAJ SIĘ
              > NAMÓWIĆ, TO TY PŁACISZ ZA PROWADZENIE KONTA-NIE ONI!

W regulaminie nie ma podanego ILE trwa przeniesienie konta - po 2 tygodnich zrobie awanture+ skarga pisemna i do prasy.
              • krzysztofsf Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? 01.12.06, 12:11
                Od poniedzialku usiluje przeniesc konto z oddzialu wcielanego do pko sa do innego, pozostajacego w malym bph.
                dzis kolejna runda - zadzwoniono do mnie, ze jest to niemozliwe.

Zarzadalem pisemnej decyzji podpisanej przez decydenta z uzasadnieniem przyczyny.

Co doradzaie zrobic, gdzie dalej, jak dalej - a moze dadza spokoj i jednak przeniosa? Wszystko to wg mnie nieformalne procedury pko sa.

Gdzie mozna wniesc skarge?
                • Gość: Anita Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:28
                  Przestańcie panikować!!! Lepiej poczekać na jednolitą tabelę opłat i prowizji,
                  lub poczekać na decyzję, kto przejmie mini Bank BPH. Denerwuje mnie to
                  przenoszenie kont.W połowie (mam nadzieję) 2007 roku będzie już jasna sytuacja.
                  Przecież, gdy klient nie godzi się na warunki to ma prawo zamknąć konto,
                  obowiązuje go 30-dniowy okres wypowiedzenia umowy. Wiem ,że nie pochlebne są
                  opinię co do Pekao SA, ale skolei mini Bank zostanie sprzedany, więc to też
                  trzeba brać pod uwagę.
                  Jezeli chodzi o placówki wydzielone to wykaz ich znajdują się na stronach
                  internetowych obydwu banków.
                  • Gość: ramona Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? IP: *.e-wro.net.pl 01.12.06, 22:00
                    czy bph Ci kazał to napisać? czy tak sądzisz?
                    • Gość: anita Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:25
                      ramono tylko o którym bph piszesz?, jak narazie to mi wszystko jedno
                  • krzysztofsf Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? 01.12.06, 22:08
                    Gość portalu: Anita napisał(a):

> Przestańcie panikować!!! Lepiej poczekać na jednolitą tabelę opłat i prowizji,
                    >
                    > lub poczekać na decyzję, kto przejmie mini Bank BPH. Denerwuje mnie to
                    > przenoszenie kont.

A co to ma do rzeczy, Chce przeniesc konto do oddzialu bliskiego domu, Czy nie mam do tego prawa? Raptem? Bez powiadomiena?

>W połowie (mam nadzieję) 2007 roku będzie już jasna sytuacja.
                    >
                    > Przecież, gdy klient nie godzi się na warunki to ma prawo zamknąć konto,
                    > obowiązuje go 30-dniowy okres wypowiedzenia umowy.

Jakie warunki? Warunki mi odpowiadaja, chce tylko zmienic oddzial.

>Wiem ,że nie pochlebne są
                    > opinię co do Pekao SA, ale skolei mini Bank zostanie sprzedany, więc to też
                    > trzeba brać pod uwagę.

A co to ma do rzeczy?

> Jezeli chodzi o placówki wydzielone to wykaz ich znajdują się na stronach
                    > internetowych obydwu banków.

Ale nowina...........
                    • Gość: Anita Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:29
                      widać warunki Ci nie odpowiadają, bo chesz zmienić oddział. Po diabła zmieniasz
                      jak oni mają centralny system
                      • krzysztofsf Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? 01.12.06, 22:31

> widać warunki Ci nie odpowiadają, bo chesz zmienić oddział. Po diabła zmieniasz
                        >
                        > jak oni mają centralny system

Zeby gdy chce jakis swistek czy cokolwiek innego nie jechac na drugi koniec miasta.
                        Wystarczy?

jestem bardzo zadowolony z mojego konta, jego warunkow i systemu internetowego.
                        • Gość: anita Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:48
                          etam....,to też nie taki problem, świstek przeslą Ci do najbliższego oddziału
                          • krzysztofsf Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? 01.12.06, 22:59
                            Gość portalu: anita napisał(a):

> etam....,to też nie taki problem, świstek przeslą Ci do najbliższego oddziału

Jakiego oddzialu? Ni emam zadnego pko sa w poblizu, podobnie odbior karty itp - mam wrazenie, ze usilujesz na sile znalezc argumenty.

Takie urzednicze przymusy to byly dobre za prl - w ktorym widze pko sa tkwi caly czas. na szczescie jest mozliwosc wyboru i "glosowania nogami".
                            • Gość: Anita Re: Trudnosci w przeniesieniu konta - co robic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:39
                              daj spokój , nie zależy mi na tym ,czy ktoś przenosi rachunek czy nie, tam są
                              decyzje odgórne, a pracownicy muszą je respektować, pozdrawiam
    • Gość: aldo Re: bph-fuzja IP: *.e-wro.net.pl 04.12.06, 19:13
      dzisiaj jest o tej tematyce artykuł w GW
      • krzysztofsf Re: bph-fuzja 06.12.06, 09:27
        Gość portalu: aldo napisał(a):

> dzisiaj jest o tej tematyce artykuł w GW

Wczoraj zadzwoniono do mnie, ze konto jest juz w trakcie przenosin do wybranego oddzialu i do konca tygodnia cala dokumentacja juz wraz z kontem powinna sie znajdowac tam, gdzie chcialem.
        • Gość: Anita Re: bph-fuzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 20:27
          Tak, bo są już wytyczne co do takich sytuacji. Powodzenia
          • krzysztofsf Re: bph-fuzja 06.12.06, 20:53

> Tak, bo są już wytyczne co do takich sytuacji. Powodzenia
            Jakie sytuacje? Jakie wytyczne?
            Raczej wycofano sie z wczesniejszych wytycznych.

www.bankier.pl/wiadomosc/-1517119.html
            • Gość: aldo Re: bph-fuzja IP: *.e-wro.net.pl 06.12.06, 21:33
              boją się negatywnych opinie, artykułów w gazetach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka