Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:59 W ubiegłym roku moja córka zaczęła pracę i nie przypilnowałam aby wybrała fundusz emerytalny. W jaki sposób możemy sprawdzić do jakiego funduszu została zapisana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wiesia Re: Fundusz emerytalny IP: *.multicon.pl 12.12.06, 16:13 jesli corka nie otrzymala pisma z zus o koniecznosci wybrania ofe a potem informacji z ktoregos ofe o przystapieniu w drodze losowania- to znaczy ze nie zostala przypisana zadnemu funduszowi i srodkina II filar leza w zus. jesli natomiast takie informacje byly a zostaly zagubione, to jedyna mozliwoscia jest poczekac na coroczny wyciag z rachunku ktory powinien przyjsc z funduszu... albo wysylac pisma do wszystkich ofe po kolei. Otwarte Fundusze Emerytalne www.multiofe.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NibyMrówka Re: Fundusz emerytalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:06 No to wam sprzedam ciekawostke: wpisalam osobe do ofe, bo twierdzila ze pracuje juz drugi rok, zus nic nie pisał, ona nie zapisywala sie nigdzie i zestawienia corocznego nie otrzymala, bo niby skad! Pytalam na rózne sposoby! Ok - w koncu zapisalam, dzis dostalam informacje ze nie moze byc wpisana to mojego funduszu, bo w funduszu juz jakims jest!! Cuda? PZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesia Re: Fundusz emerytalny IP: *.multicon.pl 13.12.06, 17:05 1. cuda sie zdarzaja zwlaszcza w naszym kraju:) 2. zawsze warto przeszukac babcie ktora odebrala list i zapomniala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NibyMrówka Re: Fundusz emerytalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 12:09 To z babcią - dobre! Ale tak na poważnie to calkiem możliwe! trza przyatakować staruszkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesia Re: Fundusz emerytalny IP: *.multicon.pl 27.12.06, 17:36 dobre... bo prawdziwe. z osobistej praktyki- zdarza się częściej niż cuda:) Odpowiedz Link Zgłoś